2008-07-13 123 瀏覽
我 第 一 次 幫 襯 ,但 由 訂 檯 到 埋 單 一 刻 都 令 王 子 印 象 難 忘 、激 節 讚 賞 ,星 期 三 下 午 打 去 book 檯 時 ,接 聽 位 仁 兄 極 有 禮 貌 表 示 是 夜 已 full ,如 8 點 半 前 交 檯 則 可 以 安 排 ,當 夜 7 點 去 到 ,果 然 勁 爆 場 ,全 程 侍 應 勁 好 招 呼 ,每 上 一 道 菜 仲 會 主 動 幫 你 換 隻 新 碟 及 清 理 檯 面 ,order 甜 品 之 後 亦 會 同 你 講 等 到 你 食 完 所 有 嘢 之 後 才 會 上 . . . 最 攞 命 係 王 子 影 緊 相 嗰 陣 ,侍 應 竟 然 默 默 咁 捧 住 另 一 道 菜 喺 身 後 唔 騷 擾 我 ,直 到 影 完 先 講 句 唔 好 意 思 至 上 菜 . . . . 嘩 ~ 咁 超 班 嘅 服 務 水 準 除 咗 喺 酒 店 及 部 份 高 級 餐 廳 ,去 邊 度 搵?真 係 冧 死 我 架 !海 鮮 沙 律 睇 menu 要 $78 你 可 能 會 覺 得 貴 ,但 食 過 包 你 唔 會 後

海 鮮 沙 律 睇 menu 要 $78 你 可 能 會 覺 得 貴 ,但 食 過 包 你 唔 會 後 悔 ,點 只 好 味 咁 簡 單 !海 鮮 陣 容 包 括 甜 蝦 、八 爪 魚 、吞 拿 魚 . . . 等 ,份 量 夠 多 之 餘 仲 鮮 味 十 足 。有 機 菜 又 fresh 又 多 花 款 ,個 調 味 汁 酸 酸 哋 好 鬼 醒 胃

蟹 肉 厚 燒 玉 子 梗 要 order 啦!厚 燒 玉 子 係 一 門 嘅 招 牌 菜 嘛!仲 有 原 味 、長 蔥 等 好 幾 款 口 味 俾 你 揀 ,$50 set 咋 !厚 燒 玉 子 勁 厚 勁 大 份 ,睇 得 出 師 傅 落 足 心 機 去 整。蛋 味 好 重 好 香 濃 甜 甜 哋 好 好 味 ,蟹 肉 份 量 都 唔 少 架!仲 有 清 新 嘅 蘿 蔔 蓉 伴 住 俾 你 中 和 吓 ,果 然 名 不 虛 傳。

東 洋 卷 係 另 一 招 牌 菜 ,唔 用 紫 菜 ,改 用 班 戟 皮 去 包 ,創 意 十 足 ,一 客 兩 件 大 大 份 只 係 $48 咋 。班 戟 皮 熱 烘 烘 、香 噴 噴 ,捲 得 又 厚 ,就 咁 食 都 好 好 味 ,班 戟 皮 包 住 牛 油 果 、饅 魚 及 大 量 蟹 籽 ,最 好 大 大 啖 咬 落 去 然 後 先 慢 慢 咀 嚼 至 夠 過 癮 ,其 實 好 食 到 唔 知 點 講

串 燒 亦 係 一 門 嘅 強 項 ,兩 個 人 只 試 咗 4 款 但 已 經 覺 得 相 當 正 ,串 燒 雞 軟 骨 、汁 燒 牛 肉 、免 治 雞 肉 串 、 串 燒 雞 中 翼 通 通 都 燒 得 好 靚 ,調 味 亦 夠 水 準 ,冶 味 又 爽 口!

咖 喱 蝦 伴 冷 素 麵 好 有 驚 喜 ,賣 相 一 流 ,碗 內 除 咗 有 2 隻 大 蝦 ,仲 有 好 多 露 筍 、茄 子 、雜 菇 相 伴 ,$66 咋 !冷 素 麵 4 roll 捲 得 好 靚 ,涼 浸 浸 食 落 爽 口 勁 滑 溜 ,口 感 似 冷 稻 庭 烏 冬 但 更 幼 滑 誘 惑 ,加 埋 香 濃 咖 喱 汁 更 正 ,兩 隻 蝦 size 都 幾 大 又 多 肉 ,肉 質 亦 結 實 好 鮮 味 添!份 量 足 夠 兩 個 人 去 分 ,真 係 好 正!

巨 峰 乳 酸 梳 打 賣 相 同 味 道 都 超 正 ,大 大 杯 賣 $28 相 當 抵 飲

梅 子 燒 酌 梳 打 嘅 含 酒 量 都 幾 高 吓 但 好 好 飲 ,$35 杯

鮮 芒 豆 乳 豆 腐 凍 即 係 芒 果 豆 腐 花 ,$20 碗 試 過 包 你 食 上 癮 ,芒 果 汁 勁 濃 勁 純 鮮 、唔 會 似 出 面 啲 甜 品 店 咁 溝 水 、溝 冰 ,豆 腐 花 超 滑 溜 . . . 就 好 似 用 咗 SK II 咁

小 豆 綠 茶 糕 好 多 人 以 為 係 普 通 料 ,咁 你 就 走 寶 啦!$22 一 件 ,食 完 差 啲 想 問 侍 應 有 無 得 買 多 幾 件 take away 紅 豆 唔 係 用 普 通 貨 色 ,大 大 粒 咬 落 相 當 豐 滿 ,似 係 北 海 道 嘅 出 品 ,上 層 綠 茶 味 勁 濃 超 滑 溜 ,下 層 嘅 紅 豆 糕 清 清 甜 甜 仲 有 唔 少 紅 豆 肉 喺 入 面 ,你 一 定 要 試 吓

是 夜 埋 單 五 百 幾 蚊 一 啲 都 唔 肉 赤 ,仲 覺 得 好 超 值 添!食 嘢 . . . . 除 咗 味 道 ,最 緊 要 係 食 得 開 心 嘛 !
咖喱蝦伴冷素麵
海鮮沙律