(非會員)
2012-10-04 14 瀏覽
因為「神話放送」鍾意左「神話」,知道有人為佢地開左間CAFÉ, 所以專登去試下。結果完全出乎意料的驚喜。因為晚餐材料係當日即買即整, 所以要提早訂位,然後當日下午就會收到WHATAPPS MENU。今日有兩個餐選擇,分別係忌廉汁吞拿魚蘑菇意大利飯 同茄汁煙雞肉伴薯蓉,因為有4個人,所以兩款都選了。餐廳環境唔錯,佈置簡單溫馨,擺左好多店主自家收藏的神話物品,FANS真係會好鍾意。前菜:周打硯肉蘑菇湯連麵包沙律我好少飲白湯,但呢個湯真係好好味,湯又香又濃,硯肉蘑菇都好新鮮,一飲就知唔係罐頭或者味精湯。麵包有淡淡的牛油味,又香又脆。主菜:茄汁煙雞肉伴薯蓉 / 忌廉汁吞拿魚蘑菇意大利飯用料新鮮,汁同材料配搭得好好。特別係意大利飯,香得黎唔會好膩。但份量少左D,女仔食剛剛好,男仔就可能唔夠。飲品:以神話的歌曲命名的飲品,一個字:正!平時樓上CAFÉ的飲料都麻麻,但呢間用新鮮水果打汁,飲落仲有果肉。配搭清新,唔會太甜。甜品:蜜桃芝士餅餅底太甜,但鍾意甜食的話都OK。本來係慕「神話」之名而去,但D食物質素高到令我驚喜,加上中環區有咁GE價錢的晚餐,真係好抵。老闆仲要好好人,好好傾,完全值得一去再去。
店內的神話相片
飲品:
神話的歌曲命名的飲品
新鮮好飲
甜品:蜜桃芝士餅
餅底太甜,但鍾意甜食的話都OK。
甜左D
題外話/補充資料: 晚餐MENU晚晚唔同,有興趣去真係要提早訂位。
2012-10-02
店內的神話相片