🚦SAKImoto Bakery(銅鑼灣)🍫極朱古力生吐司🍫$706/10【其實係吐司】食落其實同普通吐司一樣,甚至比起我喺樓下麵包鋪買嘅更乾身😢尤其係包皮勁乾勁柴(比一般嘅更甚)🪵$70都係買佢係生吐司🍞但佢冇生吐司嘅質感,所以覺得唔值好彩朱古力味重😋都幾多朱古力粒不過整體嘅可可味更出,食落唔算太甜🙌🫘黃豆粉jewel jam🫘$702/10【白兔糖】第一下食落去全個頭都係黑人問號❓我係咪食錯味,點解完全係白兔糖嘅味😂係完全食唔到黃豆粉嘅味!!!🙅‍♀️眾所周知,白兔糖甜到傻,根本冇可能揸落麵包🍬可能係我誤解咗佢,當佢係類似Lotus醬咁可能好受啲😅但真係得死甜🥲我買咗啲乜嘢翻嚟…🕋黑芝麻jewel jam🕋$703/10【甜過芝麻糊】又係甜到傻… 但因為黑芝麻本身嘅辨識度比較高,相對容易食得出佢嘅味道🙌比起呢個jam,我會寧願揸平時喺街市買到嘅即磨黑芝麻醬🗿甜到剝削咗黑芝麻本身應該有嘅濃郁氣息,好失望😢黑芝麻控唔好中伏🥺整體4/101️⃣我會話完全係overpriced… CP值低,jewel jam其差無比(咁講係咪太harsh🥸但真係伏到冇得再伏)2️⃣我買嗰陣係做緊優惠,所以用$70嘅
🚦SAKImoto Bakery(銅鑼灣)

🍫極朱古力生吐司🍫$70
6/10
【其實係吐司】
食落其實同普通吐司一樣,甚至比起我喺樓下麵包鋪買嘅更乾身😢
尤其係包皮勁乾勁柴(比一般嘅更甚)🪵
$70都係買佢係生吐司🍞但佢冇生吐司嘅質感,所以覺得唔值
好彩朱古力味重😋都幾多朱古力粒
不過整體嘅可可味更出,食落唔算太甜🙌

🫘黃豆粉jewel jam🫘$70
2/10
【白兔糖】
第一下食落去全個頭都係黑人問號❓
我係咪食錯味,點解完全係白兔糖嘅味😂
係完全食唔到黃豆粉嘅味!!!🙅‍♀️
眾所周知,白兔糖甜到傻,根本冇可能揸落麵包🍬
可能係我誤解咗佢,當佢係類似Lotus醬咁可能好受啲😅
但真係得死甜🥲我買咗啲乜嘢翻嚟…

🕋黑芝麻jewel jam🕋$70
3/10
【甜過芝麻糊】
又係甜到傻…
但因為黑芝麻本身嘅辨識度比較高,相對容易食得出佢嘅味道🙌
比起呢個jam,我會寧願揸平時喺街市買到嘅即磨黑芝麻醬🗿
Jewel  jam

整體4/10
2️⃣我買嗰陣係做緊優惠,所以用$70嘅價錢就買到兩罐jam仔,用返原價嘅話,我真係會比0分…
3️⃣麵包買日都有限定口味,例如有紅茶、草莓、芝士生吐司,有興趣嘅都可以每日留意下佢哋嘅IG🤩
4️⃣今次係機緣巧合,參加佢哋嘅giveaway我會先捨得抌本買咁貴嘅麵包,故事教訓係不可一不可再🥹

💌鍾意我嘅分享就follow我啦💌
外賣自取