2015-04-21 984 瀏覽
終於試到呢間k square點解我咁講呢?係因為係呢間店開張果日我咁岩經過,我見到佢既裝修咁靚心諗要搵過黎試下,點知一直都冇左件事= =今日終於約左個朋友黎呢間K square reataurant & bar 到食啦門口隔離有個吧台可以直接係到點酒飲,放完工坐係店出面吹住風飲啤酒真係一流!!!!不過今日黎呢到係食野haha~~~300蚊2人套餐都唔算貴!我地就坐左上層,唔知點解手機影完出黎好光猛,其實呢到D燈光就比較暗既,播住D英文歌感覺都幾有情調~前菜: 芝士乳酪薯條非常特別既一個前菜,乳酪加芝士配薯條非常夾,再加一個好特別既醬,我食得出有小小咸蛋味,跟住我問下個侍應個醬係咩黎,佢話係餐廳特制咸蛋mayonnaise,幾好味~Peaches froze - 我就飲左邊呢杯,有好香既波羅味同RUM酒味,OK幾好飲呢杯唔記得叫咩,上面點左火,我試左一啖,飲唔出咩黎sosad不過好好飲主菜:德州醬烤豬肋骨個豬肋骨就不得了,好大份同好香,個醬好野味D肉好嫩好味到食唔停口!甜品:檸檬芝士蛋糕–同平時食果D差唔多,冇咩特別甜品:鐵板冰火朱古力軟餅未試過係鐵板上面淋上朱古力醬,一邊食凍冰冰既雪糕
終於試到呢間k square
不過今日黎呢到係食野haha~~~
300蚊2人套餐都唔算貴!
前菜: 芝士乳酪薯條
主菜:德州醬烤豬肋骨
甜品:檸檬芝士蛋糕–同平時食果D差唔多,冇咩特別
甜品:鐵板冰火朱古力軟餅
未試過係鐵板上面淋上朱古力醬,一邊食凍冰冰既雪糕,一邊食熱辣辣既朱古力軟餅,好特別幾好味
本來以為會唔飽,點知食哂之後就真係好飽
總結:環境好好食得好舒服,
服務唔錯侍應好有禮貌上菜時間好都快,
食物又好味,價錢就中上我覺得都抵食~
下次試下呢到飲野先
題外話/補充資料: 值得推介的店舖