見到稻香超級漁港做緊阿拉斯加長腳蟹優惠,所以兩口子昨晚去了銅鑼灣分店食,上到去開了茶落單,侍應話今晚要$788,我話今天是星期三,不是$688嗎?她說這優惠已沒有,要$788,算了,然後她又說沒有4斤以下,至少4斤半,因為宣傳單張有講明,所以補差額,這倒沒有問題,但蟹到了上桌,一望下這有4斤半嗎?而且蟹肉一剪開肉不實有水,肉不鮮似死蟹,極度非常失望而且有被騙之感!侍應說客人不能去選蟹(現在明白為什麼不能親自挑選😡),而且亦沒有在煮前讓我們確認,所以其實是否新鮮及足稱也不知道!飯後一肚氣和朋友說,剛好不久前朋友也食長腳蟹,不過在海港食,他那隻也是4斤半,俾相我睇,OMG😰差咁遠既🤬佢話海港反而係要自己親自揀,有個阿叔企喺魚缸上,揀好即稱即報價,ok就講埋點整然後即刻直接俾經理去廚房,朋友話咁樣唔使拗撬,而且佢地做推廣一個價錢,不會上到去先又話冇呢個優惠又要加呢樣個樣咁……唉……聽完更覺中伏😭🤬😡 食飯期間,仲聽到小插曲,隔離枱食唔晒D食物,叫個侍應拎外賣盒,侍應話唔可以帶走,因為係特價小菜,所以不能外賣,枱客話我地唔係外賣,我地只係食唔晒,唔想嘥而已,問埋經理話公司規定唔可以帶走,我地心諗,唔使咁呀?🙁最後,枱客走了,剩餘食物留在碟上,浪費到呢🤬呢個飲食集團,係用咩營運手法?希望大家留意,別中伏!!!