餐廳: 鴨大哥 (時代廣場)
資訊:

今晚友人相聚,但因為在上菜時上緊online course, 令到今次影唔到靚靚的食物相…只有剩下的一些食物,灰😔呢間餐廳喺未有鰂魚涌分店嘅時候,已經想食好耐。今晚終於都食到,真係超開心!而且啲裝修和杯子設計都好吸引。😆我哋見三個女仔,午餐未落格都堅持要食依間餐廳的晚市,所以今次食唔到好多嘢😅,只是叫了黃金蝦和半隻片皮鴨。原本想像的黃金蝦是香脆的(我哋點菜嘅時候唔知點解想像是類似星加坡的麥皮蝦),不過這兒的黃金下滿佈蛋黃,蝦肉是爽口及厚身的,很邪惡!片皮鴨應該是即係必吃的。皮可以點糖吃😆而且嬤嬤皮是用熱力隔水一直蒸着的,吃到尾的時候,還是暖暖的,非常重要!😋

• 片皮鴨