其實好食嘅餐廳真係唔需要搞咁多花臣專心一意整好幾款自己推介嘅嘢食都足以令食客不斷翻嚟再再再幫襯梭椏道 - 一條唔太起眼嘅街/唔係住嗰頭可能直情未聽過而Top Blade Steak Lab就隱藏咗係呢條街嘅中間樸實嘅裝修並以招牌Flat Iron平鐵牛扒同任食薯條起家親民抵食嘅價錢吸引咗我(其中一個不斷回頭客)✨招牌香草平鐵牛扒8oz🥩 $165叫咗medium rare/時間控制得啱啱好 ㄡ唔會嚡、韌同唔會有煮耐咗嘅苦味/濃郁嘅牛味/就咁點啲鹽嚟食已經非常惹味/軟嫩嘅口感/肉汁多/仲會齒頰留香✨即炸任食薯條 熱辣辣即叫即炸嘅松露味薯條/每次都忍唔住refill兩三次之後要飲涼茶🤩✨凍dirty檸檬特飲🥤$45每次都叫嘅嘢飲/烤過嘅檸檬+迷迭香糖漿+梳打水/最啱食完濃味嘢之後飲/非常之清新親切同會細心解說嘅職員送咗$20籌碼仲要係真嘅籌碼/唔係輕飄飄扮係籌碼嘅props認真得嚟又環保可以重用係值得一讚👍🏻
其實好食嘅餐廳真係唔需要搞咁多花臣

梭椏道 - 一條唔太起眼嘅街/唔係住嗰頭可能直情未聽過

樸實嘅裝修並以招牌Flat Iron平鐵牛扒同任食薯條起家
親民抵食嘅價錢吸引咗我(其中一個不斷回頭客)

✨招牌香草平鐵牛扒8oz🥩 $165

✨即炸任食薯條