2018-06-17 320 瀏覽
朋友住荃灣話煲咗湯叫我哋去飲, 飲之前就落街醫咗肚先!喺Openrice 見到Hygge 係食多國菜, 所以嚟試下!由於全日都無食嘢, 所以個包一上嚟就俾我哋9秒9 KO🤣~ 芝士煙肉脆薯條小妹鍾意佢係幼薯條, 同埋有幾隻芝士加埋一齊, 芝士味濃, 係略嫌唔太夠熱~ 印度胡椒餅, 蕃茄莎莎呢個好食, 夠味, 但塊餅有d 脆有d 唔脆~ 松露雜菌忌廉汁意粉不過不失, 松露味唔太重, 唔太夠熱~ 松露,comte芝士,  意大利小雲吞,  松露忌廉汁呢個......講真真係好麻麻, 幾失望雲吞層皮好厚, 個餡應該就係comte 芝士, 好鞋, 食落口個質感好怪, 唔推薦~ 天多利烤羊架,芝士青豆薯容,薄荷乳酪由於小妹唔食羊, 所以呢個main course 我係無食到, 但朋友話一般~ Hygge金莎鹹蛋黃脆炸魷魚呢個除咗食到有少少"莎"嘅感覺外, 無乜味, 一d 都唔鹹, 粉太厚價錢唔算平, 但唔係太值😅
朋友住荃灣話煲咗湯叫我哋去飲, 飲之前就落街醫咗肚先!
由於全日都無食嘢, 所以個包一上嚟就俾我哋9秒9 KO🤣

~ 芝士煙肉脆薯條

芝士煙肉脆薯條

~ 印度胡椒餅, 蕃茄莎莎
呢個好食, 夠味, 但塊餅有d 脆有d 唔脆

印度胡椒餅,  蕃茄莎莎

~ 松露雜菌忌廉汁意粉
不過不失, 松露味唔太重, 唔太夠熱

松露雜菌忌廉汁意粉

~ 松露,comte芝士,  意大利小雲吞,  松露忌廉汁
呢個......講真真係好麻麻, 幾失望

松露,comte  芝士,  意大利小雲吞,  松露忌廉汁

~ 天多利烤羊架,芝士青豆薯容,薄荷乳酪
天多利烤羊架,芝士青豆薯容,薄荷乳酪

~ Hygge金莎鹹蛋黃脆炸魷魚

Hygge金莎鹹蛋黃脆炸魷魚

價錢唔算平, 但唔係太值😅
2018-06-16
芝士煙肉脆薯條