2024-05-05 34 瀏覽
今日同老婆去airside, 行下.連續幾日落雨最好就係行商場 , 行到咁上下見到有間抹茶店喎. 我同老婆梗係坐低食個TeA嘆下la.我老婆叫咗個熱宇治煎茶。呢杯嘢一般般 都香,唔怕(夾), 但係 真係唔可以話佢非常之好飲。再配個抹茶 忌廉蛋捲 至於個抹茶 忌廉蛋捲真係有啲失望, 抹茶 蛋糕 太乾, 一放個差去已經甩咗出嚟。 我估計應該係放咗一段時間 。我就叫咗杯凍抹茶 綠茶雪糕。至於我杯凍抹茶 綠茶雪糕 , 味道清甜, 有抹茶清香味, 杯嚟到我篤爛咗 嗰個雪糕 所以影出嚟效果麻麻地。 其實賣相都唔錯。呢間嘢乾淨企理, 係喺airside有間咁嘅嘢都唔錯, 但係如果叫我特登走嚟食, 我諗我未必會。下次嚟我會再試多次佢個 抹茶忌廉蛋捲,畀多次機會佢。價錢係咁上下,喺香港地 差唔多啦 .
今日同老婆去airside, 行下.
嘆下la.
我老婆叫咗個熱宇治煎茶。

再配個抹茶 忌廉蛋捲

我就叫咗杯凍抹茶 綠茶雪糕。

下次嚟我會再試多次佢個 抹茶忌廉蛋捲,畀多次機會佢。

價錢係咁上下,喺香港地 差唔多啦 .