餐廳嘅服務態度簡直係fail,本身幫趁過十幾次,都覺得小店便宜抵食,但一次令我難受嘅服務態度足以令我永遠唔會再幫趁,請餐廳好好反思一下待人態度。剛剛夜晚十點半,我和男朋友二人諗住幫趁,明明喺門口都睇到會營業到十一點,咁入去啦,門口侍應姐姐都冇話要收鋪唔比我地入,坐低仲比餐牌我地tim,結果唔夠三十秒,後面傳來一位男侍廳的大叫,“有兩個人呀,十二號枱呀,睇唔睇到,有兩個入左嚟,今晚有排冇得走”,呢段說話大聲地重複左五六次,佢係要我地聽到,我頂唔順好嬲即走,然後我地出門口果下,佢大聲地拍手掌,請問係咩服務態度,我做錯咩要受你氣?如果係唔想開到咁夜,請早啲收鋪,唔好要客人撞左入去,然後要受你氣,我感覺真係好差好差,如果店長當時都在場,我真係無話可說。既然唔想做生意,執左佢啦please,仲開分店?

既然唔想做生意,執左佢啦please,仲開分店?
2015-09-17