2023-06-20 196 瀏覽
長洲岀名食海鮮,但特色cafe&甜品都有好多😍但要左穿右插好好搵下,先搵到岩自己口味嘅野呢間餐廳係同隔籬舖頭合併埋一齊用,設計簡簡單單,但門面好適合打卡,個感覺好似坐咗係特色開窗西餐廳咁📸而座位數量有限,先到先得唷,如果唔係就手拎住企喺度食,都方便既👍🏻廚房既位置同買嘢食既位置好近,全程可以望住廚師係到整,過程中其中一個班戟係要用火槍整,超級震撼😂完全好似睇表演咁我recommend ⭐️。招牌火焰牛油果 ($52)⭐️⭐️製作過程中既牛油果份量好多,之後再加沙律醬&少少海鹽,而表面用火槍燒一燒,令到個味道更加提升。班戟皮比較濕少少,食起尼整體鹹鹹地,味道感覺少少似三文魚沙律壽司😂。比利時73%黑朱古力 ($45)⭐️⭐️⭐️呢個班戟皮會烘得比較熱少少,而且比較脆口,裏面有棉花糖&比利時朱古力粒,因為棉花糖比熱力整溶左,所以食既時候會有軟綿綿既感覺,而且表面再有朱古力醬,外面甜裏面少少苦,味道好豐富😍Drinks 。朱古力樂園 ($40)⭐️佢係一個朱古力特飲,奶味比較濃,而且cream好滑身,幾好飲👍🏻回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️☺️消費指數: 💰(人均消費$69)環境

我recommend ⭐️

朱古力樂園

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰(人均消費$69)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

* Corner Garden Crepes & Drinks (長洲)
長洲大新街61AB號地舖

2023-03-29