上星期其中一個Weekday放假,就晏啲食嘢,下午茶時間先食Lunch~睇過網上介紹,好多食物都好clean同好健康咁,牛油果同三文魚,再加上雞蛋,呢啲組合係高營養嘅無敵組合!Smoked Salmon Risotto $113賣相超吸引,一睇就已經覺得三文魚好新鮮。意大利飯煮得唔錯,粒粒分明,食落係傳統嘅口感,唔係完全煮到腍個種,好正宗呢~值得一提嘅係,飯粒被cream cheese 包裹住,有淡淡嘅芝士味,中間添加咗翠玉瓜,增加口感之餘,亦可減膩;而煙三文魚表面加咗ricotta cheese,完全畫龍點睛,清新又好味。Avocado Deluxe Crepe $93食物嚟到之後先發現我哋點嘅2樣嘢食原來係差唔多,都係牛油果同三文魚。呢係就係用Crepe薄餅包捲住牛油果同三文魚,牛油果大大嚿,一啖食到幾粒,大滿足;三文魚好新鮮,平時唔食魚生嘅我都覺得ok,唔抗拒~Crepe入面亦包捲埋生菜,整體感覺好清新~唯獨Crepe 皮有啲厚,可改善。Ruby Love $46呢杯嘢賣相好正,吸引眼球~除咗色彩鮮艷,上面3塊果乾亦點綴得好相襯~飲起嚟,甜甜酸酸咁,如果可以再少啲冰就好喇~Cha

Smoked Salmon Risotto $113

Avocado Deluxe Crepe $93
Avocado Deluxe Crepe

Avocado Deluxe Crepe

Ruby Love $46
Ruby Love

Chai latte (regular) $42
唔係普通嘅Latte,而係泰茶Latte,所以未飲之前已經聞到好濃嘅泰式奶茶,獨有嘅香料香味。
Chai latte (regular)

除此之外,飲落口感滑而醇厚,奶味剛好但不會蓋過茶味,齒頰留香~
2020-12-24
平安夜
Smoked Salmon Risotto
Chai latte (regular)