2024-03-16 138 瀏覽
路過很多次都未試過,今晚收工終於可以食餐好嘅,滿足下自己。餐廳有些食物做緊優惠(半價呀🥰)叫咗刺身、壽司、丼飯。精緻嘅食物、質素很好、份量也足夠,滿足的一餐,感恩☺️
路過很多次都未試過,今晚收工終於可以食餐好嘅,滿足下自己。餐廳有些食物做緊優惠(半價呀🥰)叫咗刺身壽司、丼飯。精緻嘅食物、質素很好、份量也足夠,滿足的一餐,感恩☺️
2024-03-15
  • 岩蠔
2024-02-10 113 瀏覽
我記得第一次幫襯個陣,係度寫過一次食評。 因為馬鞍山有美食沙漠之稱,所以自此之後,我成日都會嚟。今次點解又出post, 因為年三十晚,同老公阿仔嚟食團年飯,竟然有個套餐好對我地胃口,價格都算親民,$880。有唐揚豆腐, 燒龍蝦(呢個燒得好好味,原本諗住做刺身,不過老公話龍蝦燒會好食d),龍蝦湯(味道非常燶郁),鵝肝(一般,燒得比較乾), 岩蠔,壽司,白魚刺身同豚肉串(肉串一般,唔係好juicy ),再加埋雪糕甜品。食到頂住肚。

2024-02-02 103 瀏覽
1年後再幫襯此日本餐廳, 星期日中午人流唔多, 7-8枱客。 環境都算清靜。午餐1)特選壽司盛 7分餐配沙津, 麵豉湯加送熱烏冬, 雪糕球1個<以前沒有送的>壽司一般保持7分水準, 又唔會話好好食, 比壽司x好食d.2)蒲燒鰻魚丼。6分餐配沙津, 麵豉湯自己唔鍾意鰻魚太諗, 沒有質感。3)串燒免治雞肉串 😊。6分雞腎串3分。太細粒, 又乾又硬牛舌串 5分串1串有3件。。大中細。<第1舊大諗, 以為正啦, 第2舊, 又韌又鞋, 食唔到, 吐出來。第3舊細,一般質素>🤨好🤨野, 1串有3種口感。 只是第1舊好味姐總評。 比7分(因馬鞍山沒有好d日式餐廳)價錢。 馬鞍山區來說。 都係偏貴。

1)特選壽司盛 7分
餐配沙津, 麵豉湯
加送熱烏冬, 雪糕球1個<以前沒有送的>
壽司一般保持7分水準, 又唔會話好好食, 比壽司x好食d.

2)蒲燒鰻魚丼。6分
餐配沙津, 麵豉湯
自己唔鍾意鰻魚太諗, 沒有質感。

3)串燒
免治雞肉串 😊。6分

雞腎串
3分。太細粒, 又乾又硬

牛舌串 5分
串1串有3件。。大中細。
<第1舊大諗, 以為正啦,
第2舊, 又韌又鞋, 食唔到, 吐出來。
第3舊細,一般質素>
🤨好🤨野, 1串有3種口感。 只是第1舊好味姐

總評。 比7分(因馬鞍山沒有好d日式餐廳)
價錢。 馬鞍山區來說。 都係偏貴。
2023-10-11 139 瀏覽
Sushi一直都係my all time fav💕今次終於嚟食呢間經常見到有分店但都未有機會食嘅鮨樂~🍣餐牌睇到我眼花潦亂🤩除咗散點壽司 仲有壽司拼盤、刺身拼盤、Dinner Set、串燒、燒物等等 根本就係一間居酒屋!🏮🍴吞拿魚洋風他他 分店限定做緊8折 只係大約$80 必點!💯用中拖羅包住蔥絲😚帶出鮮味入口即融 真係太幸福🥰🌟推介晚餐定食性價比極高🍴10貫火炙壽司定食 (跟沙律、湯同烏冬)赤身醬油漬、墨魚、黑松露赤蝦、星鰻、佐賀和牛、三文魚、魚背、玉子、太卷🍴12貫壽司定食 (跟沙律、湯同烏冬) 縞鰺、墨魚、海膽、松葉蟹爪、牡丹蝦、玉子、吞拿魚、大拖羅、油甘魚、平目魚、真鯛、帆立貝呢兩款定食都非常出色,一個定食已經可以試齊勁多款野😎啱曬我呢啲咩都想食嘅為食鬼~特別推介🌟鰻魚肉質肥美 烤過後極香口👏🏻墨魚夠爽👐🏻大拖羅同中拖羅都充滿油份 入口即融🤤吞拿魚真係好出色😎所以encore多個本鮪(吞拿魚)盛合同幾件單點壽司🍴本鮪(吞拿魚)盛合拖羅油花充分🤤鮮味濃郁 真係食極都唔夠😍🍴炙燒魚背壽司燒後超香之餘😍令到油份出曬嚟 又係入口即溶!😋😋🍴珍寶赤蝦壽司 & 三文魚腩壽司肉質鮮甜😍仲非常
Sushi一直都係my all time fav💕
今次終於嚟食呢間經常見到有分店但都未有機會食嘅鮨樂~🍣

用中拖羅包住蔥絲😚帶出鮮味入口即融 真係太幸福🥰

🌟推介晚餐定食性價比極高
🍴10貫火炙壽司定食 (跟沙律、湯同烏冬)

🍴12貫壽司定食 (跟沙律、湯同烏冬)

特別推介🌟

另外 必點嘅一定係串燒 我心水推介串燒有
🍴燒牛舌串 & 燒白鱔串
牛舌厚身之餘一D都唔韌 👏🏻外面燒到香口入面保持嫩滑

白鱔都一樣外脆內軟 而且肉質厚實得嚟勁彈滑😎

打番呢篇食評真係唔簡單 因為………………..諗起我都餓了🤤🤤🤤🤤🤤

💁🏻‍♀️ 鮨樂以親民價格推出精緻日本壽司和食,食材由日本豐州市場每日直送,現在在香港各個地區都設有分店,之前已經光顧過旺角分店😼今次就等我去試吓佢有冇保持一貫的水準。💘菜單選擇豐富,除了各款日本壽司、海鮮等,還有串燒。更設有各種實惠的定食午餐和晚餐。📋晚餐 Set dinner -12貫壽司 $310 🌟推介🌟◾️12貫壽司:▫️赤身 -肉質鮮嫩而結實▫️中吞拿魚腩▫️大吞拿魚腩-每次食壽司必叫,入口即溶油香四溢而又鮮味無比▫️金目鯛▫️玉子▫️太卷2件▫️時令鲜魚2款▫️葱粒吞拿魚軍艦▫️三文魚籽軍艦▫️海膽軍艦◾️壽司定食均配▫️麵豉湯 ▫️沙律 ▫️稻庭烏冬(可以選擇凍熱,或者轉蕎麥麵)◼️軟殻蟹沙律 $78 🌟推介🌟 -酥炸後嘅軟殼蟹甘香鬆脆,連殼帶膏連肉一啖過,口感豐腴獨特,搭配上沙律醬更是相宜。◼️岩蠔 $48-當天新鮮到港,所以同友人一樣叫咗一隻,大大隻😍適合追求飽滿感及味蕾衝擊的人。◼️燒牛舌串 $38◼️燒白鱔串 $48◼️燒鵝肝鍋巴 $68📍 地址:馬鞍山鞍祿街18號MOSTown 新港城中心(4期)2樓2110號舖#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處

◾️12貫壽司
▫️三文魚籽軍艦
▫️海膽軍艦

◾️壽司定食均配

▫️麵豉湯 ▫️沙律
▫️稻庭烏冬(可以選擇凍熱,或者轉蕎麥麵)

◼️軟殻蟹沙律 $78 🌟推介🌟
軟殻蟹沙律

◼️岩蠔 $48
岩蠔

◼️燒牛舌串 $38

◼️燒白鱔串 $48

◼️燒鵝肝鍋巴 $68
燒鵝肝鍋巴

#foodie #香港美食 #隱世美食 #小店 #香港小店 #cafe #美食#香港好去處 #food #打卡 #香港打卡#f4f #foodlove #香港探店 #日式料理 #日式#串燒 #馬鞍山美食沙漠 #定食 #和食 #sushi #平價料理 #生蠔 #大閘蟹
軟殻蟹沙律
岩蠔
燒鵝肝鍋巴
2023-10-10 513 瀏覽
本身好鍾意食日本嘢,所以嚟咗呢間餐廳首先,品嚐左銀鱈魚西京燒,這道菜以鮮嫩的銀鱈魚搭配經典的西京燒醬,入口即化的口感令人驚艷。銀鱈魚的鮮甜與西京燒的香氣完美結合,讓人回味無窮。接著,點左三文魚刺身,餐廳選用優質的三文魚,切成薄片,質地鮮嫩,口感滑爽,如果您喜歡蟹肉,那麼蟹肉蟹膏軍艦絕對會成為您的最愛。每一口蟹肉都鮮美多汁,搭配上濃郁的蟹膏,口感豐富,令人欲罷不能。同樣來自北海道的海膽軍艦更是帶來了一種奢華的享受,鮮甜的海膽在舌尖綻放,讓人沉醉其中。安格斯牛肉烏冬是本次饗宴中的亮點之一。嫩滑的牛肉與烏冬麵完美結合,牛肉的鮮美與烏冬的彈牙口感相得益彰,一口下去,肉汁與湯汁交融在一起,讓人感受到了無比的滿足。如果您喜歡手卷,那麼軟殼蟹手卷絕對值得一試。脆嫩的軟殼蟹搭配上新鮮的蔬菜和香醇的壽司飯,每一口都帶來了一種絕妙的口感。最後,燒鵝肝鍋巴給我留下了深刻的印象。鵝肝的豐富口感與鍋巴的酥脆完美結合,燒鵝肝的香味彌漫在空氣中,讓人垂涎欲滴。
本身好鍾意食日本嘢,所以嚟咗呢間餐廳

• 海膽
2023-10-08 50 瀏覽
忙完9月尾幾場講場後,阿叔👨🏻終於放監有機會唞唞喇🙌🏾!上星期見天氣好好,決定相約朋友出外走走兼擦餐勁。嚟到馬鞍山呢間日式料理店,佢嘅分店遍佈全香港📍,中環、尖沙咀、觀塘、荃灣、屯門等地區都搵到佢,要食真係好方便。☺️☺️☺️ 嚟到呢度,你講得出咩嘅日本料理都可以食到,刺身🐟、壽司🍣、丼飯🍚、燒物、天婦羅、串燒🍢乜都有,加上價錢較大眾化,所以見唔少朋友都好鍾意嚟呢度食。🤭🤭🤭 🍚本鮪拖羅丼 ($198)單點餐牌嘅其中一款丼飯,賣相非常可愛,入面有大拖羅、吞拿魚同拖羅魚蓉,款款都好香魚油味,伴飯食一流,作為吞拿魚粉嘅阿叔表示食得好滿足! 🐟鹽燒原條喜之次 ($198)日本三大名魚之一!原條盬燒過後,唔單止外皮夠香脆,入邊魚肉更滑嫩多汁,呢個價錢值得一食!🍣御膾炙燒壽司盛 ($238)10件炙燒過嘅壽司,有赤身醬油漬、三文魚、黑松露赤蝦、墨魚等,啱晒唔太食生嘢嘅朋友外,每件仲多咗份焦香味添。套餐除咗壽司,仲有沙律、味噌湯、迷你稻庭烏冬或蕎麥麵可揀,食晒都幾飽架,不過提提大家,呢個套餐只限荃灣、屯門同呢度供應,想食唔好去錯分店!

🍚本鮪拖羅丼 ($198)

🐟鹽燒原條喜之次 ($198)

🍣御膾炙燒壽司盛 ($238)
好耐冇食過一餐咁滿意嘅日本菜!🥹🥹🥹食材夠新鮮不在話下,最滿意既係餐廳提供嘅料理款式琳瑯滿目,好多都好特別同吸引😍真係望住個菜單樣樣都想食!!🤤🤤豐洲直送菜單係得馬鞍山分店先有嫁咋🤫今次試咗兩款菜式,分別係吞拿魚洋風他他同埋原隻汁燒珍寶帆立貝✨吞拿魚甘香鮮甜,入口即溶!中間夾上香蔥同埋洋蔥,口感瞬間爽脆起黎,洋風味道偏甜酸,整個感覺清新又特別🤤原隻汁燒珍寶帆立貝上菜視覺享受一流👍🏻望住沸騰中嘅帆立貝真係垂涎三尺!帆立貝好肥美,牛油味好突出,係大滿足之選!🙆🏻‍♀️刺身方面叫咗中拖羅、活北寄貝以及油甘魚腩🐟三款都好出色!中拖羅同油甘魚腩同樣入口即溶,魚油甘香👅活北寄貝刺身有驚喜!除左鮮甜既味道之外,吃起來脆卜卜係食得出嘅新鮮感!佢哋嘅手握壽司同樣高質,款式仲好多添!加分位係米飯小刺身仍然大大件,真係好抵食!重點推介炙燒魚背壽司同埋金目鯛壽司!一個係享受豐富魚油瞬間係口中爆漿既滋味,一個係品嚐魚肉原汁原味嘅甜鮮,大讚!特盛軍艦係佢哋一個好特別既系列👅軍艦上係多到滿瀉嘅食材,睇到都已經流晒口水🤤特別推介蟹肉蟹膏軍艦,蟹肉份量多到嚇親!蟹膏又好鮮甜,呢一啖 好難忘!!🙈其他日本料理仲有清酒煮蜆、

其他日本料理仲有清酒煮蜆、燒牛舌串、蟹肉海鮮蒸蛋同埋冷蕎麥麵都係用心之作!其實仲有好多日本料理例如炸物、燒海鮮等等都好想再二訪試試佢!

鍾意食日本菜嘅你一定要收藏呢間餐廳!整頓晚飯完全滿意及滿足🥹俾個貼士大家,訂位可以選擇席前吧枱,睇住廚師處理食材絕對係一番享受!😍

📍馬鞍山新港城中心4期2樓2110號舖
🌟人均消費:$51-100
🌟菜式:#goodgirltummy日本菜
🌟地區:#goodgirltummy馬鞍山

今日黎到位於馬鞍山既哩間日式居酒屋。居酒屋環境寬敞舒適,有長形吧枱位置、大量四人座位及私隱度高嘅卡位。餐牌上除左單點食物,仲有定食套餐可以選擇,每日亦會有唔同嘅是日推介及優惠。🔸極上刺身八點盛合 $528八點刺身包括牡丹蝦、海膽、帆立貝、中拖羅、大拖羅、油甘魚、真鯛及金目鯛,所有刺身都相當新鮮,海膽亦鮮甜,完全唔腥,牡丹蝦大隻彈牙,同帆立貝一樣味道鮮甜,中拖羅及大拖羅亦完全無筋,其他刺身都鮮甜肥美,絕對係好食推介👍🏻🔸炙燒左口魚背丼 $238係晚市嘅定食套餐,包沙律及麵豉湯。丼飯入面有炙燒金目鯛、油甘魚、三文魚、珍寶帆立貝、魚背、珍寶赤蝦、三文魚籽及時令白身魚一款,全部刺身都經過炙燒,帶有炙燒香氣,當中最鐘意油甘魚、帆立貝同珍寶赤蝦。🔸雞串盛 $148哩個盛合性價比都幾高,入面有齊免治雞肉串、雞胸軟骨、雞皮串、雞腎串及雞腿肉串,全部即時燒製,熱辣辣上臺~當中我最鍾意非常好咬既雞胸軟骨、雞皮串及雞腎串,點埋旁邊嘅七味粉一齊食,真係非常惹味,而免治雞肉串蘸上雞蛋醬油,亦係非常唔錯,抵食推介👍🏻

🔸極上刺身八點盛合 $528

🔸炙燒左口魚背丼 $238

🔸雞串盛 $148

2023-09-16 30 瀏覽
點解我地要去馬鞍山鮨樂?因為想睇下佢地個special menu 有咩啊!𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 原條秋刃魚刺身 148✨ 象拔蚌刺身 228 折扣20%✨ 燒牛舌串 76✨ 10 貫炙り寿司定食 198配沙律、麵豉湯、冷烏冬✨ 和牛三色丼配沙律,湯✨ 信州蘋果汽水⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️馬鞍山嘅鮨樂有special menu ,好多都有唔同嘅折扣,可以睇返最尾張相ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 鮨樂 📍 馬鞍山新港城

點解我地要去馬鞍山鮨樂?
因為想睇下佢地個special menu 有咩啊!

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 原條秋刃魚刺身 148

✨ 象拔蚌刺身 228 折扣20%

✨ 燒牛舌串 76

✨ 10 貫炙り寿司定食 198
配沙律、麵豉湯、冷烏冬

✨ 和牛三色丼

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

鮨樂

📍 馬鞍山新港城
2023-09-13 32 瀏覽
鮨樂日本料理由日本漁市場直送各款時令食材,提供多款手握壽司、刺身丼等美食選擇。想一口氣品嘗不同海鮮,可以選擇他們的12貫壽司定食,包括新鮮的赤身、中拖羅及大拖羅,油香四溢。特別推介當中的三文魚子軍艦,帶有淡淡柚子香氣。如果喜歡火炙食品,便不能錯過炙燒左口魚背丼。精緻外型內含帆立貝、左口魚背、油甘魚、三文魚等多款火炙海鮮,用上赤醋混和的白飯,為火炙過的油香擔當中和平衡的角色,整體就像是從大海帶來的寶箱一樣。除了套餐及定食外,亦不要錯過他們多款單點菜式,包括自家製 免治雞肉棒,以及來自北海道的岩蠔及秋刀魚,每樣都能感受比食材的新鮮,以及廚師的心思,這裡定必能滿足您的味蕾。Feed your Japanese appetite at Sushi Raku that offers a variety of delectable culinary options. Their 12-piece sushi platter set features a fresh selection of seafood, such as toro, golden red snapper and salmon r
鮨樂日本料理由日本漁市場直送各款時令食材,提供多款手握壽司刺身丼等美食選擇。
赤身、中拖羅、大拖羅 (12貫壽司定食)
軍艦壽司 (12貫壽司定食)
炙燒左口魚背丼
免治雞肉棒

Feed your Japanese appetite at Sushi Raku that offers a variety of delectable culinary options. Their 12-piece sushi platter set features a fresh selection of seafood, such as toro, golden red snapper and salmon roe. Their roasted flatfish donburi is also a must-try if you're a fan of seared dishes. And don't miss their a la carte dishes, including house-made minced chicken skewers, Hokkaido oysters and saury sashimi. Each dish leaves an unforgettable impression on your taste buds.
北海道岩蠔
北海道秋刀魚
赤身、中拖羅、大拖羅 (12貫壽司定食)
軍艦壽司 (12貫壽司定食)
炙燒左口魚背丼
免治雞肉棒
北海道岩蠔
北海道秋刀魚
[ 鮨樂 ]好多人話馬鞍山係美食沙漠,其實區內有唔少有質素嘅連鎖餐廳,當中要介紹MOSTown呢間日式🇯🇵餐廳,由日本漁市場直送時令食材,提供多款手握壽司、刺身丼、各式盛合、一品料理及甜品等選擇。是日推介✿ 北海道岩蠔 $58/隻每年夏天日本🇯🇵盛產岩蠔🦪,岩蠔體積好大,肥美又厚肉,加檸檬汁🍋口感順滑,味道濃郁。晚市定食✿ 10貫火炙壽司定食 $198壽司分別係炙燒佐賀和牛、炙燒吞拿魚赤身醬油漬、炙燒黑松露赤蝦、炙燒星鰻、炙燒魚背、炙燒墨魚、炙燒三文魚、玉子、鰻魚太卷2件。壽司食材用料上盛,例如佐賀和牛係日本頂級黑毛和牛、來自日本漁市場嘅吞拿魚、赤蝦加上黑松露等。壽司經火炙🔥過後逼出和牛/魚肉油份,味道更濃,入口即溶,增加食材口感。定食配麵豉湯、沙律、稻庭烏冬。烏冬🍜有冷熱選擇,麵條薄而幼身,滑溜爽口彈牙。✿ 炙燒左口魚背丼飯 $238丼飯以竹盒盛裝🍱,賣相精緻。內裡有多款火炙海鮮,包括珍寶帆立貝、金目鯛、左口魚背、珍寶赤蝦、油甘魚、三文魚等。海鮮炙燒🔥過後逼出油份,增添焦香及食材口感。呢款定食就只配麵豉湯及沙律。串燒🍢 ✿ 雞皮串 $28✿ 牛舌串 $38✿ 白鱔串 $48餐廳有個新
[ 鮨樂 ]

好多人話馬鞍山係美食沙漠,其實區內有唔少有質素嘅連鎖餐廳,當中要介紹MOSTown呢間日式🇯🇵餐廳,由日本漁市場直送時令食材,提供多款手握壽司刺身丼、各式盛合、一品料理及甜品等選擇。

是日推介

串燒🍢
✿ 雞皮串 $28
✿ 牛舌串 $38
✿ 白鱔串 $48
餐廳有個新餐牌供應十幾款串燒,全部即點即燒🔥,味道都幾有質素。牛舌🐮👅好厚切,肉質嫩滑,牛味香濃;雞皮🐔及白鱔外皮燒得脆卜卜,白鱔肉彈牙鮮嫩有肉汁。

一品料理
✿ 鵝肝鍋巴 $68
鵝肝煎香後帶出份外油香味,配合香脆鍋巴,外脆內軟,口感豐富。

甜品
✿ 原個菠蘿雪芭 $98
呢款甜品用原個菠蘿🍍作器皿,賣相特別。果肉磨成沙冰後加入奶制品,口感似雪糕,非常清新。

總結🫦
餐廳設計簡約日系,餐廳地方寬敞,座位舒適。店內壽司全部由師傅即叫即製,壽司及和食價錢合理,用料新鮮足料,更會按季節提供唔同時令款式。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
鮨樂
地址:馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港
城中心(4期)2樓2110號舖
電話:2366 7818
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-09-07 30 瀏覽
日本菜一直都係我杯茶🥰依日去咗鮨樂吃Dinner💗選擇豐富,無論係丼飯丶刺身丶壽司丶炸物丶串燒⋯都有喎,仲有好多款最當造嘅是日推介精選。🔶和牛三色丼 $298見到粉嫩色嘅鹿兒島和牛,已經好吸引!入口肉嫩甘香,丼入面仲有海膽丶吞拿魚蓉丶三文魚籽丶海膽和赤蝦,整體配搭好精緻🫶🏻鮮美無比。🔶岩蠔 $58 /隻手掌咁大一隻🥰啖啖肉夠晒肥美。加點檸檬汁,口感順滑鮮味、味道濃郁。🔶鵝肝鍋巴 $68酥脆鍋巴配以口感綿密甘香嘅香煎鵝肝,鹹香甘香濃郁味美,很具口感。🔶蟹味噌甲羅燒 $88甲羅燒配以魚仔餅亁一起吃,滿有蟹味噌嘅濃郁鮮香,加埋小魚乾嘅香脆咸鮮,很不錯。🔶汁煮真目鯛頭餃 $108有汁煮和鹽燒2款。選了汁煮🫶🏻魚頭肉嫩多汁,帶有魚脂香,汁煮份外惹味香口。🔶炙燒原條星鰻壽司 $48 /1件特長嘅原條星鰻見到都開心🥳炙燒過魚香十足,入口柔嫩,味道帶有醬汁甜香。
日本菜一直都係我杯茶🥰依日去咗鮨樂吃Dinner💗選擇豐富,無論係丼飯丶刺身壽司丶炸物丶串燒⋯都有喎,仲有好多款最當造嘅是日推介精選。

🔶和牛三色丼 $298

🔶岩蠔 $58 /隻

🔶鵝肝鍋巴 $68

🔶蟹味噌甲羅燒 $88

🔶汁煮真目鯛頭餃 $108

🔶炙燒原條星鰻壽司 $48 /1件

2023-09-04 22 瀏覽
晚市套餐.前菜沙律, 黑芝麻醬幾開胃,壽司都味黎, 就已經黎左個烏冬.清清地,食完都已經飽飽地.....分別點了9貫同10貫壽司唔知係咪因為set關係, 完全冇鮮味,唔好食另外點了天婦羅,反而呢個有驚喜天婦羅粉好薄,野菜好食,仲有洋葱天婦羅,幾特別.
晚市套餐.

前菜沙律, 黑芝麻醬幾開胃,

壽司都味黎, 就已經黎左個烏冬.
清清地,食完都已經飽飽地.....
分別點了9貫同10貫壽司
唔知係咪因為set關係, 完全冇鮮味,唔好食

另外點了天婦羅,反而呢個有驚喜
天婦羅粉好薄,野菜好食,仲有洋葱天婦羅,幾特別.
2023-08-07
2023-08-31 20 瀏覽
尋晚同朋友二人晚餐,由於已7點幾,周圍都好難搵位,見到呢一間冇人,朋友建議入去食唔使等,我反而驚中伏😂 不過朋友肚餓,就入去食左先算。和牛他他好好味😋有少少黑椒,唔腥,和牛肉鮮嫩,加埋蛋,好滑好好味😋火灸三文魚 + 吞拿魚腩三文魚味道OK,不過不失。吞拿魚腩油脂不夠豐富,食落不夠香口。三文魚壽司正常😋鯛魚本身新鮮,加上上面類似陳皮碎?嘅物體,提味一流,好好味👍🏻池魚壽司都好新鮮好好味😋另外我哋仲叫左個9貫Set 同海膽壽司,不過掛住食唔記得影相😂整體來講,味道係不錯,完全唔伏。但價位係新港城住宅區來講貴左啲,我哋兩人,其實未食飽,但已經$500 幾,難怪晚市都只得三、四枱客。

和牛他他
好好味😋有少少黑椒,唔腥,和牛肉鮮嫩,加埋蛋,好滑好好味😋

火灸三文魚 + 吞拿魚腩
三文魚味道OK,不過不失。
吞拿魚腩油脂不夠豐富,食落不夠香口。

三文魚壽司正常😋
鯛魚本身新鮮,加上上面類似陳皮碎?嘅物體,
提味一流,好好味👍🏻

池魚壽司都好新鮮好好味😋

整體來講,味道係不錯,完全唔伏。
但價位係新港城住宅區來講貴左啲,
我哋兩人,其實未食飽,但已經$500 幾,
難怪晚市都只得三、四枱客。