約左朋友係荃灣~~簡左呢間西餐廳試試佢我地安排坐係卡位環境唔錯, 有落地大玻璃,睇落去好舒服我地叫左幾款野食同野飲試左熱Earl Grey ,Earl Grey幾香, 唔錯, 又唔太濃叫左餐湯同包 , 仲有小食~ 炸蕃薯條餐湯係南瓜姜湯,幾特別的餐包係法包加牛油烘底, 黎到仲係脆焗芝士玉米薄脆玉米薄脆好脆, 呢個係辣既 ~如果多D 牛油果同蕃茄 會更好溫泉蛋煙豬腩卡邦尼意大利麵 意粉好掛汁~以為豬腩會好油同好肥, 入口溶化同唔膩,好食和風照燒汁豬肉 Pizza < - 呢個應該係限定甜甜地照燒汁豬肉加芝士同其他配料,批皮係薄批邊皮都係脆, 幾好食美國黑安格斯肉眼扒 我地叫左7成熟係岩岩好, 塊扒 好靚仔又冇根, 有肉味~好好食提拉米蘇疏乎厘斑㦸 tiramisu  好香既咖啡味,斑㦸有香既蛋味呢個係超好食, 但係呢~~真係超級飽心太軟唔錯但唔太流心配CREAM 好食野食同環境係OK,有機會會再黎食
約左朋友係荃灣~~簡左呢間西餐廳試試佢

我地安排坐係卡位
環境唔錯, 有落地大玻璃,睇落去好舒服

我地叫左幾款野食同野飲
Earl Grey
叫左餐湯同包 , 仲有小食~ 炸蕃薯條

餐湯係南瓜姜湯,幾特別的

餐包係法包加牛油烘底, 黎到仲係脆
溫泉蛋煙豬腩卡邦尼意大利麵
意粉好掛汁~以為豬腩會好油同好肥, 入口溶化同唔膩,好食
和風照燒汁豬肉 Pizza
和風照燒汁豬肉 Pizza < - 呢個應該係限定
岩提拉米蘇疏乎厘斑㦸
提拉米蘇疏乎厘斑㦸
 tiramisu  好香既咖啡味,斑㦸有香既蛋味

呢個係超好食, 但係呢~~真係超級飽
心太軟
心太軟唔錯但唔太流心
配CREAM 好食

野食同環境係OK,有機會會再黎食
2024-04-17
Earl Grey
和風照燒汁豬肉 Pizza
岩提拉米蘇疏乎厘斑㦸
心太軟
  • 提拉米蘇疏乎厘斑㦸
著名美式漢堡店Texas Burger旗下的西餐咖啡店「b.o.t.h. By Texas Burger」🇺🇸🍴坐落於荃灣廣場😌 以小清新風格既裝修 環境開揚闊落 二人世界或者三五知己傾計Chill下都好適合😆雀眼椒香辣雞翼 $98利用左以果味濃郁與辣度極端著稱既雀眼醃製過既雞中翼🌶️ 再經過油炸 非常香辣惹味😋 相信中意食辣既朋友一試就會愛上😍 伴碟更付上 青瓜同蜜糖 可以減低辣度😆馬里蘭蟹餅 $108蟹餅外脆內軟 滿滿甜美可口既蟹肉在內🦀 配上芒果莎莎醬 有大量既芒果同蕃茄 醬汁又辣又甜既風味 好開胃😋 另外仲可以點住芥末蛋黃醬食 再多一番風味😚燒牛骨髓芝士漢堡 $148平時餐廳食牛骨髓都吾平 但呢到一個價錢就可以食到兩樣野🤩 牛骨髓本身味道吾會好濃 加左牛油同香草既麵包糠去焗 香口之餘仲脆卜卜😁 而芝士漢堡份量非常十足🍔 芝士味好濃 而漢堡扒厚身又多汁好juicy🤤Golden Fries + Select Drink $50 + $28嗌仼何Burger或者Sandwich都可以加錢加配薯條同飲品😌 薯條香脆可口 而飲品揀左Garfield既Milkshake🥛 用左上Earl

雀眼椒香辣雞翼 $98

馬里蘭蟹餅 $108

燒牛骨髓芝士漢堡 $148

嗌仼何Burger或者Sandwich都可以加錢加配薯條同飲品😌 薯條香脆可口 而飲品揀左Garfield既Milkshake🥛 用左上Earl Grey Tea配Ice Cream調配而成的

寶雲酥海鱸魚 配烤蔬菜焗薯角 $138
寶雲酥就聽得多 但終於食到了😁 系法國南部一種最傳統既焗羊架方法 塗上芥末醬 麵包糠同香草來焗香😛 但呢個做法用系海鱸魚上都好夾😆 魚皮脆卜卜 魚肉柔軟質感😌 配上烤過既幾款蔬菜 減低油膩感😚

Kiwi Apple Fruit Tea $28
晚餐加錢加配的😌 Kiwi愛好者既我必須點上!! 淡淡既果茶 配上新鮮既奇異果同蘋果🍎🥝 酸酸甜甜好fresh😍
2024-04-02
  • 馬里蘭蟹餅
  • 燒牛骨髓芝士漢堡
  • Garfield Milkshake
  • 寶雲酥海鱸魚 配烤蔬菜焗薯角
  • Kiwi Apple Fruit Tea
  • 雀眼椒香辣雞翼
2024-03-29 280 瀏覽
呢間餐廳一直想試 環境幾舒服 今日想食漢堡 🍔😋見佢都好多選擇就試下 叫咗德州烤牛肉漢堡 幾好食仲有炸洋蔥圈 好香脆 另外想食甜品 叫左日式宇治抹茶紅豆麻糬疏乎厘班戟 點知呢個先係最驚喜 來到俾佢份量嚇親 真係好大塊 總共有三塊 個班戟有質感 唔係真係空氣食完好似冇食咁 亦都有蛋香 班戟裏面個麻糬亦都好特別 佢個宇治抹茶醬加埋紅豆又真係好夾 😍冇諗過佢嗰班戟咁好食 因為佢主打係漢堡🍔🥞咖啡也都不錯 價錢亦都唔貴 絕對有下次!
2024-03-25 183 瀏覽
遠遊返到嚟香港,要支持下香港電影,打算去九龍灣睇戲 🎞 出發之前先幫襯下小店食個lunch醫肚 🤗🍔 Lunch - Veneto Asiago Cheese Burger 😋😋😋😋依間出名食漢堡,就揀咗個基本款試下~ 😉 漢堡整體幾高身,牛肉漢堡目測約大5cm厚,肉味濃、有肉汁;牛肉上面半溶狀態嘅Asiago Cheese同少許薯條🍟,多兩重軟滑同香脆口感,亦增加鹹香味;牛肉下面有少量生菜🥬墊底,爽口清新;麵包🥯帶有牛油🧈香,伴菜有少見嘅翠肉瓜同紫洋蔥🧅,配搭上有啲新鮮感 🤗🥣 Lunch - SOUP OF THE DAY 😋😋😋😋是日餐湯係蘑菇湯,好濃稠,調味唔多~ 隨湯附上一細塊麵包酥餅 😁☕️ Lunch - AMERICANO 😋😋😋😋凍美式咖啡唔使加錢,味道屬正常發揮~ 😌午餐 💵💵💵 約港幣$130/人💁🏻‍♀️ 依間店舖喺德福廣場2期樓上5樓,依日平日午市,人流唔算多~ 座位與座位之間算寬闊,空間感大而整潔 👍🏻 午市套餐除咗漢堡,仲有all day breakfast、risotto、小食同main dish等選擇㗎!🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foo

☕️ Lunch - AMERICANO 😋😋😋😋
凍美式咖啡唔使加錢,味道屬正常發揮~ 😌

午餐 💵💵💵 約港幣$130/人

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!
2023-12-13
A nice meal and a good dining experience in this relaxing area. We didn't  make a table reservation on a weekend night. Luckily, there was a table sitting in the sofa area near the big glass view. The Smurfs, a blue vanilla milkshake with some crispy nuts. Really cute and perfect for posting on social media. The Cold Matcha Latte, nice and not too sweet at all.For food, we ordered the Tom Yum Kung Tiger Prawns Pasta ($138)It had a little spiciness with the taste of coconut milk, which was delici

It had a little spiciness with the taste of coconut milk, which was delicious!

Another dish - The Truffle and Mixed Mushroom Pizza ($148).
The combination of cheese and the strong smell of truffle was so match!

The total bill came out to be $200 per head, okay la!
2024-03-02
紀念日
呢間西餐廳之前都有介紹過❣️今次再次回訪餐廳了,餐廳環境真係十分舒適推介大家晏晝去食☀️光線十分充足一定要坐窗邊!!🔸香脆黑松露薯條🍟 $68同平時的黑松露薯條有所不同😉薯條本身用黑松露炒係更加香而蛋黃醬就正常😙薯條應該係啤酒薯條🍻炸得好香脆香口,會一口接住一口食😆🔸溫泉蛋煙豬腩卡邦尼意大利麵 $138卡邦尼意粉一點都不膩但好掛汁🥰煙豬腩好香口感很好,可以一試❤️🔸德州燒烤牛肉漢堡🍔$88推介呢個漢堡😚漢堡牛肉充滿肉汁又厚身,每一口都好滿足🤲🏻漢堡入面還是好多配料,生菜,車打芝士,煙肉,炸洋蔥圈🧅麵包也好軟熟,醬汁係BBQ,整體十分夾😎🤤好味度 : 9/10🔙回頭率 : 10/10 (已經回訪好幾次)

🔸香脆黑松露薯條🍟 $68

🔸溫泉蛋煙豬腩卡邦尼意大利麵 $138

🔸德州燒烤牛肉漢堡🍔$88

🤤好味度 : 9/10
🔙回頭率 : 10/10 (已經回訪好幾次)
2024-03-07 289 瀏覽
*/今次同Mavis去左荃灣玩左一日之後,決定係呢度搵好嘢食🤭🤭黎到荃灣廣場,有好多餐廳揀,我哋見到有一間餐廳入面好靚😍一於入去試吓先餐廳環境:入到餐廳見到啲座位設計好靚😍😍岩哂打卡😂😂😂有圓拱形既設計,落地玻璃,日頭有太陽黎應該幾靚😇😇😇座位都好多,坐得好舒服🥰🥰🥰食物方面:🍔德州燒烤牛肉漢堡香脆既包底,加上惹味既醬汁,配上入口即融既牛肉漢堡,真係好好食😍😍😍🍔香脆軟殼蟹牛油果芝士牛肉漢堡軟殼蟹都算大隻,勁香脆😍😍加埋牛油果食,一個人都食唔哂,夠飽肚😂😂😂🍖雀眼椒香辣雞翼雞翼好好食😋不過好辣😂😂😂好彩佢有蜜糖點,辣得黎又甜甜地,勁惹味😍😍😍🥛The Smurfs好好飲😍😍係雲呢拿奶昔黎,加上雪糕同穀物,飲落好好味,又有口感👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻下次試吓士多啤梨先😎😎😎B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓337號舖

餐廳環境:

食物方面:

🍔德州燒烤牛肉漢堡

🍔香脆軟殼蟹牛油果芝士牛肉漢堡

🍖雀眼椒香辣雞翼

🥛The Smurfs

B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓337號舖
  • 德州燒烤牛肉漢堡
  • 雀眼椒香辣雞翼
2024-03-04 269 瀏覽
呢間lunch都幾多人食,經常爆場,荃灣廣場黎講佢都幾受歡迎,主打漢堡包~不過我唔好burger,今次就食佢lunch set▪️寶雲酥海爐魚配烤蔬菜焗薯角🐟$138爐魚用左寶雲酥做法,魚皮香脆,魚肉頗滑唔乾,味道醃得剛好▪️松露蟹肉炒蛋吐司🍞$108松露味完全食唔出,唔知係唔係唔記得咗加😂😂反而有啲魚子醬係上面,用上真蟹肉,不過份量勁少,另外炒蛋似煎蛋😐▪️B.O.T.H All Day Breakfast 全日早餐🍳$88黎到有啲失望,打卡影相又好普通,全部現成野,同茶記差唔多,唔知半份原來得咁少野,建議舖頭列番出黎▪️黑松露薯條🍟+$38薯條炸得夠脆,唔油,上面灑左芝士碎,松露味都好濃,幾高質,呢個價錢值得叫▪️Garfield +$28▪️Mocha +$16▪️Latte +$16整體質素一般般,入嚟前都等左好耐先有人安排座位,未必會再番轉頭~

▪️寶雲酥海爐魚配烤蔬菜焗薯角🐟$138
爐魚用左寶雲酥做法,魚皮香脆,魚肉頗滑唔乾,味道醃得剛好

▪️松露蟹肉炒蛋吐司🍞$108

▪️黑松露薯條🍟+$38

▪️Garfield +$28

▪️Mocha +$16

▪️Latte +$16

食品已經不如從前,服務態度真係差,不會再去食啦:第一,訂咗位,店舖內尚有很多位置,我們想坐前面的沙發位,服務員不給安排,太古板,服務態度冷淡。第二,服務員送飲品,放低就走人,不會跟客人說明一下是什麼,需要再找服務員詢問是什麼飲品⋯⋯
食品
已經不如從前,服務態度真係差,不會再去食啦:
2024-03-02
2024-02-18 315 瀏覽
在荃灣廣場買完嘢, 又到食晚飯嘅時間, 這間美式漢堡餐廳, 主打漢堡飽, 西式餐飲和精緻甜點, 環境闊落舒適, 空間感十足, 多款主食套餐以供選擇。今晚套餐餐湯是南瓜湯, 清甜濃郁。墨西哥咖理酥角很精緻香脆酥角, 酥角內是濃味嘅咖個肉醬, 惹味香口。德州燒烤牛肉漢堡牛肉烤得香口, 肉汁豐富, 饀料有烤煙肉鹹香, 漢堡包身軟熟, 加配薯條, 炸得金黃嘅幼身薯條, 香脆可口。咖啡帶骨豬鞍扒豬鞍扒份量十足, 表面嘅咖啡香氣樸鼻, 肉質幼嫩多汁, 配菜爽脆, 薯蓉幼滑。熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟即叫即製, 賣相精緻, 軟綿梳乎厘上面是甜脆爆谷, 加上提拉米蘇饀料, 口感好豐富。Pink Panther是香濃嘅士多啤梨奶昔, Hot Flat White咖啡味較突出, 口感順滑。
在荃灣廣場買完嘢, 又到食晚飯嘅時間,

空間感十足, 多款主食套餐以供選擇。

今晚套餐餐湯是南瓜湯, 清甜濃郁。

墨西哥咖理酥角
很精緻香脆酥角, 酥角內是濃味嘅咖個肉醬, 惹味香口。

德州燒烤牛肉漢堡

咖啡帶骨豬鞍扒

熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟

2024-02-01 506 瀏覽
假期想響荃灣搵個坐得舒服又walk-in 嘅餐廳食晏有啲難,突然醒起荃灣廣場入面有間b.o.t.h., 試吓碰下運氣先…呢間分店夠大,所以好彩地即刻有位,叫咗個水煮蛋吐司,水煮蛋煙三文魚吐司,Carbonara同All Day, 兩個 toast 估佢唔到都好大份👍🏻,一啲都唔似light lunch, Carbonara 唔係hea 煮,有水準💖All Day 個牛角質感waffle 好好味😋最surprise係佢嘅咖啡,個啡底好nutty, 拉花估佢唔到咁出色,唔捨得飲呀🤩🤩 All Day Breakfast水煮蛋牛油果吐司水煮蛋煙三文魚吐司CarbonaraLattes們🤣

All Day Breakfast

水煮蛋牛油果吐司

水煮蛋煙三文魚吐司

Carbonara

Lattes們🤣

約朋友相聚,見這店的漢堡賣相吸引就去試一試。星期六下午兩點到,差不多滿坐,也會不停反枱,但不用等位,用餐90分鐘時限,不過如果無人等位也不會趕你走這點值得讚!我們點了1個all day breakfast, 2個漢堡,賣相都很吸引🤩見別人叫的春雞、意粉也很吸引,特別春雞很香這個全日早餐較特別是有waffle ,烹調也有誠意,有烤煎過,但原來all day breakfast貴過漢堡薯條不過朋友話好好味,好味就值小龍蝦漢堡,小龍蝦份糧也不少,還有跌落碟上,漢堡不乾不會死實,薯條也好吃另外,牛肉漢堡,内有煙肉🥓脆脆好香好吃,跟Breakfast的煙肉不同煮法,但兩款都好味不肥膩也不會很鹹除煙肉還有炸洋蔥圈、我最欣賞漢堡包的醬汁,有點似燒烤醬有點特別又熟悉的味道,無論包,配菜、醬汁、肉都十分合我口味。 這店是近年少有的價錢、賣相、味道、環境桌面寬敞、服務都十分到位讚。 至於飲品不過不失,我點了少甜,也做到少甜🙆🏻‍♀️。這少少要求很多店都做不到🤦🏻‍♀️可能我去過太多價貴味道服務差/價錢與食物質素不乎的食肆啦,所以這間店十分推薦。
這點值得讚!

不過朋友話好好味,好味就值
all  day  breakfast

小龍蝦漢堡

2023-12-25
$170 (其他)
all  day  breakfast
小龍蝦漢堡
2024-01-07 366 瀏覽
環境舒適很開揚,充滿陽光的感覺,坐得很舒服。服務員態度也很好,沒有不悅的表情。然而,食物的品質和價格似乎不太匹配,偏貴且味道和口感一般般。沒有讓我有想再繼續吃下去的感覺。總的來說,環境和服務不錯,但食物的性價比有點不合理。有啲可惜,如果食物嘅味道同口感更加出色,價錢亦貼近實際價值,就會開心啲。不過總體而言,如果你只注重舒適的環境同友善的服務,呢間餐廳都值得一試。希望食物可以有所改進,令整體體驗更加好。

經典香蕉梳乎厘班戟
Cold Uji Matcha Red Bean
2023-12-28 346 瀏覽
落左單一小時pancake仍未送到, 搵店員跟進, 店員A視線對上就走左⋯另一店員覆我「整緊,等多幾分鐘」十分鐘仲未上檯, 再搵店員,店員完全無意再跟進Pancake上檯, 個心係凍嘅。疑似經理嘅職員理直氣壯答我「個pancake係即叫即整」問佢乜野都係重覆呢句一句會幫手翻熱 或者 唔好意思都冇。真奇怪係即叫即整嘅話, 個心就唔會凍一係就煮好好耐一直冇店員送上檯?服務差劣, 貼錢買難受荃灣西餐廳仲有好多間呢間真心冇下次

十分鐘仲未上檯, 再搵店員,店員完全無意再跟進

Pancake上檯, 個心係凍嘅。
疑似經理嘅職員理直氣壯答我
「個pancake係即叫即整」
問佢乜野都係重覆呢句
一句會幫手翻熱 或者 唔好意思都冇。

真奇怪
係即叫即整嘅話, 個心就唔會凍
一係就煮好好耐一直冇店員送上檯?

服務差劣, 貼錢買難受
荃灣西餐廳仲有好多間
呢間真心冇下次
2023-10-28
2023-12-07 610 瀏覽
本身唔係住開呢頭所以好少入荃灣,咁難得入黎就搵地方食個好d 既飯突然想食西餐,就上Openrice 睇下有邊間正野隨便搵搵荃灣廣場呢度有間好似望落幾唔錯既西餐就即管walkin 試下,5pm,左右入座天未黑哂,坐窗邊位自然有景可睇 Qr code 落單,唔洗好耐巳經上菜了叫左炸薯條 上黎香香脆脆仲有黑松露味 正唔會太油但好脆 好香黑松露味matcha latte 拉花一個可愛公仔!Main 叫左risotto 同Burger甜品 banana 疏乎厘pancake有驚喜! 好鬆軟好味呢間環境/ 食物全部都係喜出望外,雖然唔記得左記錄環境的相個人覺得值得come back 希望下次食都保持到水準
本身唔係住開呢頭所以好少入荃灣,
咁難得入黎就搵地方食個好d 既飯
突然想食西餐,就上Openrice 睇下有邊間正野

叫左炸薯條

上黎香香脆脆仲有黑松露味 正
唔會太油但好脆 好香黑松露味

matcha latte 拉花一個可愛公仔!

Main 叫左risotto 同Burger

甜品 banana 疏乎厘pancake有驚喜!
好鬆軟好味

呢間環境/ 食物全部都係喜出望外,雖然唔記得左記錄環境的相
個人覺得值得come back

希望下次食都保持到水準