2022-11-28 3999 瀏覽
最快上菜的是炸魚薯條$138本來對它沒有太大期望,但卻有意料之外的驚喜炸魚除了有非一般的大小而且用料新鮮,魚肉肉質實嫰,有點彈牙炸漿不厚但有脆口感跟我平常吃到的劣質炸魚柳有天壤之別,令我開始對炸魚有所改觀薯條也炸得乾身脆口有薯味然後是也被大推的墨西哥手撕雞三文治$88烘得香脆可口的多士,配以解膩酸菜夾著芝士,海量的微辣手撕豬肉絲,生菜底,甜甜酸酸的醬汁可惜芝士沒拉絲,手撕豬肉有點嚡,唯有醬汁搭救,不會令整個包口感太乾身,難以入口但醬汁有點偏多,今三文治包後期有點兒濕其實加$50 可轉為套餐,可加配飲品及薯條,但因為我們已叫了炸魚薯條,所以沒有加配最後上場的是慢煮原條八爪魚&海蝦以小米及薯蓉作基底,口感順滑,有薯味雖然不是主角,但不知不覺被清空焗薯也不錯,香口,有薯味主角之一的海蝦,有2隻但口感偏爛,不夠實,略嫌不夠新鮮沒甚麼蝦味,但勝在已剝好蝦殼,方便食用八爪魚鬚很大的一條,很滿足,但偏韌,也沒有鮮味各點了一杯非酒精飲品Super Blue Blood $48甜甜酸酸的梳打水友人點的Caribbean Passion $48
最快上菜的是
炸魚薯條$138
Fish n' Chips
本來對它沒有太大期望,但卻有意料之外的驚喜
炸魚除了有非一般的大小
Fish n' Chips
而且用料新鮮,魚肉肉質實嫰,有點彈牙
炸漿不厚但有脆口感
跟我平常吃到的劣質炸魚柳有天壤之別,
令我開始對炸魚有所改觀
薯條也炸得乾身脆口有薯味
然後是也被大推的
墨西哥手撕雞三文治$88
Pork AI Pastor Sandwich
烘得香脆可口的多士,配以解膩酸菜
Pork AI Pastor Sandwich
夾著芝士,海量的微辣手撕豬肉絲,生菜底,甜甜酸酸的醬汁
可惜芝士沒拉絲,手撕豬肉有點嚡,
唯有醬汁搭救,不會令整個包口感太乾身,難以入口
但醬汁有點偏多,今三文治包後期有點兒濕
其實加$50 可轉為套餐,可加配飲品及薯條,
但因為我們已叫了炸魚薯條,所以沒有加配
最後上場的是
慢煮原條八爪魚&海蝦
Octopus & Prawn
以小米及薯蓉作基底,口感順滑,有薯味
雖然不是主角,但不知不覺被清空
焗薯也不錯,香口,有薯味
主角之一的海蝦,有2隻
Octopus & Prawn
但口感偏爛,不夠實,略嫌不夠新鮮
沒甚麼蝦味,但勝在已剝好蝦殼,方便食用
八爪魚鬚
Octopus & Prawn
很大的一條,很滿足,但偏韌,也沒有鮮味
各點了一杯非酒精飲品
Super Blue Blood $48
Super Blue Blood
甜甜酸酸的梳打水
友人點的Caribbean Passion $48
Caribbean Passion
2022-11-26
2022-11-07 824 瀏覽
荃灣廣場愈黎愈多高質食店進註呢邊比較少有西餐見B.O.T.H.係西式而且目測店面座位較多就三人行入去食個晚餐我地坐窗邊都幾有feel!店內亦都有更舒服嘅卡位供選擇選左個Daily Pasta😚煙鮭魚、茴香、芝士白汁意大利麵 ($135)Menu上無寫價錢,但每一款係$135有d唔明點解唔寫埋出黎😂意大利麵煮得比較硬身對我地黎講口感不錯掛左唔少芝士白汁係上面呢個咁大路嘅菜式達到standard主要係多料,煙鮭魚都好多片另外叫左個香脆黑松露薯條 ($68)😎三個人食份量岩岩好一食就覺得一定要配住啤酒/野飲!!非常香脆,有少少似用左啤酒炸薯條嘅口感而黑松露就同啲薯條一齊炸過再蘸蛋黃醬都係完美組合要襯熱食希望日後會轉為用黑松露醬咁黑松露呢個主角嘅味就可以更出色Night Special就叫左個慢煮原條八爪魚及海蝦($158)B.O.T.H.呢間餐廳係燒物時好中意用埋煙燻所以就為菜式增加多一層味覺嘅享受當中海蝦煙燻過後所吸收嘅香氣比八爪魚多友人都大讚呢隻蝦燒同燻得好而八爪魚可能係慢煮關係比較淋身平時我地中意口感較爽口嘅八爪魚不過食完之後覺得好彩八爪魚係淋因為份量都有2-3條八爪魚腳如果唔係淋身排
荃灣廣場愈黎愈多高質食店進註
呢邊比較少有西餐
見B.O.T.H.係西式而且目測店面座位較多
就三人行入去食個晚餐
我地坐窗邊都幾有feel!
店內亦都有更舒服嘅卡位供選擇

選左個Daily Pasta😚
煙鮭魚、茴香、芝士白汁意大利麵 ($135)
Menu上無寫價錢,但每一款係$135
有d唔明點解唔寫埋出黎😂
意大利麵煮得比較硬身
對我地黎講口感不錯
掛左唔少芝士白汁係上面
呢個咁大路嘅菜式達到standard
主要係多料,煙鮭魚都好多片

另外叫左個香脆黑松露薯條 ($68)😎
三個人食份量岩岩好
一食就覺得一定要配住啤酒/野飲!!
非常香脆,有少少似用左啤酒炸薯條嘅口感
而黑松露就同啲薯條一齊炸過

除左抵飲就係好飲
至少味道唔會似假果汁
而且組合新穎
認真製作!
分別係Mdnight Waltz (Kyoho grapes/lemon/soda)
同埋Hawaii Beach (Peach/pineapple/soda)

Mdnight Waltz成杯漸層紫真係有midnight feel😂
提子係甜左啲啲但可接受
就好似食緊日本提子嘅甜度
而Hawaii Beach係橙黃色嘅drinks
呢杯就會比較fresh
爽口而不酸
個人比較中意呢杯多啲
但2杯都不錯

買單每人$170, 都算係抵食而且食物都感受到係用心準備
係可以encore的!
已是第二次來了
2022-11-05
2022-11-03 589 瀏覽
身邊總有一個鐘意食漢堡嘅朋友~📍@BOTH by Texas Burger (荃灣)整體評價:主菜還好,甜品麻麻▫️艾斯阿格牛肉漢堡揀呢個主要原因係有甜薯,感覺奇怪得黎又有少少特別😂食落去嘅時候又ok喔~甜甜地,冇咩違和感🫢夾埋牛肉、蛋黃醬、生菜同其他醬汁一齊食,都幾juicy而且唔膩;薯條夠脆,本身鹹鹹地嘅調味可以唔洗點蕃茄醬▫️香炸脆魚薯條粉薄、外脆魚嫩,而且好大份🤣醬汁/沙律亦都好開胃,酸酸甜甜~▫️溫泉蛋卡邦尼義大利麵就係卡邦尼嘅味道😆但麵偏硬、醬汁唔夠多(鐘意每條麵都有醬汁);賣點係厚煙肉,但唔夠香脆,如果一般厚煙肉一半脆卜卜嘅薄煙肉就好▫️摩卡布朗尼新地真係for打卡ONLY!係仙氣係靚嘅,但味道真係麻麻😢爆菊唔脆、‘新地’應該唔係雪糕,好奶粉;布朗尼好散,似挺身少少嘅雪芳蛋糕🤔
身邊總有一個鐘意食漢堡嘅朋友~

📍@BOTH by Texas Burger (荃灣)

整體評價:主菜還好,甜品麻麻

▫️艾斯阿格牛肉漢堡

▫️香炸脆魚薯條

▫️溫泉蛋卡邦尼義大利麵

▫️摩卡布朗尼新地
荃灣新食店b.o.t.h. by Texas Burger, 參照外國獨立屋的後院設計,新餐廳的一邊是透進自然光的落地玻璃,室內有不少綠色植物做點綴,營造舒適自在的格調,坐得分外舒適寫意可惜女長髮店員態度極品,落單時冇禮貌,問餐飲選擇時口頭一搭馬咀,一味講:冇冇冇。食野好似欠佢錢,阻住佢做野甘,極為趕客。可幸食物質素唔錯,總算冇白黎🍔德州燒烤芝士牛肉漢堡$108: 漢堡餡料除了牛肉之外,更鋪上了剛炸好的煙肉碎,食落脆脆的,增添了口感的玩味感,而且牛肉和燒烤醬、酸瓜配埋一齊食,味道非常合拍之餘,仲唔會膩,滿足🍟薯條+$35:非常普通,女店員落單時用加速三倍問加唔加,一時口快而加🍯🍮奶蓋楓糖核果梳乎厘班戟$118:班戟鬆軟綿綿,原來是用日本雞蛋及麵粉調校而成,蛋香香濃,配以超好味堅果、用橙汁與肉桂煮過的蜜桃、秘製的吉士醬、杏仁脆片及雜果,又彈又好香,yummy🍪Garfield(earl grey / ice cream / wafer biscuit)跟餐+$37初上枱時一杯白色雪糕甘,好離譜,問店員,之後先補返餅乾、朱古力粉&蝴蝶🍇Midnight Waltz(kyoho grapes

🍇Midnight Waltz(kyoho grapes / lemon / soda)$48賣相味道都好普通,$48唔值
2022-10-31 406 瀏覽
落地大玻璃採光度十足,日間時滲透大量自然光,餐廳内擺設了大量綠色植物做點綴,感覺開揚愜意,營造清幽舒適的格調,感覺猶如置身於外國。日式帶子牛油南瓜燴意大利飯帶子厚身,煎得香口,意大利飯相當入味,味道香甜,口感creamy。熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟 ($118)賣相吸引,梳乎厘班戟份量十足!雖然空氣感不太重,但口感綿密鬆軟,表面淋上提拉米蘇醬,入口香甜軟滑有酒香,味道出色。Tiramisu Latte ($55)賣相極為誘人!甘濃的咖啡配搭香甜濃郁的tiramisu cream,帶有陣陣酒香,層次豐富,滿足味蕾。
日式帶子牛油南瓜燴意大利飯
熔岩提拉米蘇梳乎厘班戟 ($118)
賣相吸引,梳乎厘班戟份量十足!
Tiramisu Latte ($55)
2022-10-24 363 瀏覽
荃灣小清新餐廳第二次嚟食,一直好想日頭嚟打吓卡但兩次嚟都係夜晚餐廳採光度好高,相信日頭會更靚今次食是日晚餐慢煮澳洲牛面頰菠菜義大利飯 $138 +HKD 10Sous-vide Australia Beef Cheeks Spinach Risotto第一啖已覺得好好味🥰好濃嘅牛肉香味慢煮澳洲牛面頰軟到無牙都食到義大利飯軟硬適中,喺我杯茶🥰可惜嘅喺無餐飲,越食越口喝蝦子餅鍾情漢堡,上次食過覺得唔錯加$50 有薯條同飲品德州燒烤牛肉漢堡 $88Texas BBQ Beef Burger 個薯條即叫即炸,相當香口美味B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
荃灣小清新餐廳

第二次嚟食,一直好想日頭嚟打吓卡
但兩次嚟都係夜晚
餐廳採光度好高,相信日頭會更靚

今次食是日晚餐
慢煮澳洲牛面頰菠菜義大利飯 $138 +HKD 10

第一啖已覺得好好味🥰好濃嘅牛肉香味
慢煮澳洲牛面頰軟到無牙都食到
義大利飯軟硬適中,喺我杯茶🥰

可惜嘅喺無餐飲,越食越口喝

蝦子餅鍾情漢堡,上次食過覺得唔錯
加$50 有薯條同飲品

德州燒烤牛肉漢堡 $88
Texas BBQ Beef Burger

個薯條即叫即炸,相當香口美味

B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2022-10-11 466 瀏覽
這餐廳竟然擺個服務最差既 男侍應(金毛分畀 白面肥仔)係reception,排緊隊既人一時聽唔到佢問幾多位,佢竟然用撩交打既語氣問個女人:問你幾多位呀!串到以為佢係老細!!入到去點餐又係依個男侍應,語氣又係不可一世,唔係有小朋友,真係想開佢波!!其他人舉手,睇住佢扮睇唔到,要由其他女待應接,其實呢度員工態度咁差都沒人理,可想而知依間餐廳管理都幾差!!野食一般,但食到一肚氣!!不會再幫襯服務未到位的餐廳!!
2022-10-08
2022-10-09 466 瀏覽
我哋4pm (四大及一個剛三歲幼童)入坐, 唸住飲杯嘢,食個食個甜品,入坐前waiter冇提醒我哋有最低消費, 入坐後已發覺waiter服務態度有D問題, 之後點餐時, 另一個waitress 好無禮貌咁話我哋點餐未達到最低消費, 佢計埋個小朋友, 理論一陣後,佢話可以唔計但係又計錯數話我仲要叫多$100,但其實只係$40多, 之後佢哋一直態度都很差黑面,又唔主動提供碟及餐巾, 睇返open rice 食評,原來都有好多人投訴服務差,今次真係中伏, 今次afternoon tea 作為食客超級受氣, 俾錢後到走,一句唔該多謝都冇,反而我哋叫佢哋做嘢都唔該前唔唔該後, 最可惜係食物尚可唔太差,但服務真係超級唔掂,今次輸經驗,冇下次, poor service, no return business ever.
2022-10-08 525 瀏覽
🏠 B.O.T.H. by Texas Burger 第一次食呢間餐廳係無意間,都一年前,事隔一年,對佢印象太好,好朋友嘅生日又去呢間食飯啦~ 🍔Texas BBQ Beef Burger $88  (Fried onion ring/ cheese/ brioche) 上年叫左一個Burger好impressive,但唔記得個名,所以今次又叫左個Burger,比較Classic嘅item~ 今次同上次有啲唔同, 上年食我記得塊牛肉令我好驚喜,今年食就失色左🥹 好似無上年咁juicy,但overall都係一個classic好味嘅漢堡包👏🏻 🍟Fries Combo +$50 薯條炸得好香脆,表面灑上有小小辣味嘅粉,令味道更加有層次😍😍 當日同屋企人食,小朋友食呢個係最開心👏🏻 🥦Sauteed Broccoli & Mushroom $88 西蘭花苗好硬,唔知係咪煮唔太熟,mushrrom就煮得幾入味👍🏻 🍝Seared Scallops Butternut Squash Risotto $138 呢個係南瓜帶子意大利飯,帶子煎得啱啱好唔會過熟👏🏻意大利飯就唔係好食得出南瓜味,不過佢都
🏠 B.O.T.H. by Texas Burger
🍔Texas BBQ Beef Burger $88
🍟Fries Combo +$50
Fries Combo
Sauteed Broccoli & Mushroom
呢個係南瓜帶子意大利飯,帶子煎得啱啱好唔會過熟👏🏻意大利飯就唔係好食得出南瓜味,不過佢都有啲南瓜粒係飯裏面🤣👍🏻
🍵Taro Latte (Iced) $48
Taro Latte (Iced)
呢個Latte隻紫色好夢幻,飲落同台式飲品嗰啲香芋鮮奶好似,都好飲😜
蕃茄湯
2022-09-30
生日
Fries Combo
Taro Latte (Iced)
2022-10-02 392 瀏覽
早前同fd一齊book咗呢間餐廳試試① Daily Risotto $138 ((蘑菇蕃茄燴飯)② Daily Pasta $138 (虎蝦肉醬芝士麵)③ Texas BBQ Beef Burger $88+Fries Combo(+$50)- Soup of the day (pumpkin soup 🎃)④ Stone Fruits Milk Souffle Panca $ 118Risotto算係不錯👌燴飯都係軟硬適中配料都好多,口感都豐富Pasta兩隻虎蝦夠新鮮質感軟硬適中德州燒烤牛肉漢堡牛肉幾厚幾juicy,會有肉汁流出+配普通薯條🍟 +pumpkin soup 🎃pumpkin soup 🎃正正常常 又未致於去到好滑口 止可以接受Panca淨係打卡靚但味道見人見至空氣感只有少少好容易塔落黎 雞蛋🥚香味唔足Drink:⑤ Pink Panther $74⑥ Caribbean Passion $48⑦ Garfield $58特以上網睇下推介 好多人介紹Milkshack 系列所以叫左兩款口味 ⑤-⑥雖然茶香都幾濃 但超級甜唔食得甜嘅人 千祈 千祈 千祈 唔好叫!!!(if
早前同fd一齊book咗呢間餐廳試試
② Daily Pasta $138 (虎蝦肉醬芝士麵)
③ Texas BBQ Beef Burger $88
+Fries Combo(+$50)

Risotto算係不錯👌燴飯都係軟硬適中
配料都好多,口感都豐富

Pasta
兩隻虎蝦夠新鮮
質感軟硬適中

德州燒烤牛肉漢堡
牛肉幾厚幾juicy,會有肉汁流出
+配普通薯條🍟 +pumpkin soup 🎃

⑦ Garfield $58
特以上網睇下推介 好多人介紹Milkshack 系列
所以叫左兩款口味 ⑤-⑥
雖然茶香都幾濃 但超級甜
唔食得甜嘅人 千祈 千祈 千祈 唔好叫!!!
(if 如有人食過 呢系列有得走甜,係下面comment 同我講)

總結:真係好一般高級連鎖西餐廳
味道只係正正常常 食完都冇記憶點
只係打卡餐廳 如果要等位就一啲都唔值
2022-10-01 242 瀏覽
職員態度惡劣,令人冇胃口,入咗去坐低都走返出來,要好好培訓員工什麼係待客之道,今時今日咁嘅服務態度未夠,每日都好好檢討吓有什麼做得唔好,再諗辦法改善吧,唔係嘅話...
2022-10-01
2022-09-28 284 瀏覽
歡迎參觀我的IG @esther.daily_ / @esther.dino 了解更多喔!這次朋友介紹去這間餐廳食午餐,果然不錯!出發之前稍稍看過食評看見這餐廳的甜品類非常吸引,可是今天主要嘗試午餐,所以在相片中挑選幾個擺盤吸引的!椰香冬陰功海虎蝦意大利麵這是朋友點算的是日意粉,本來以為是湯麵,結果是乾拌麵感覺更有驚喜!冬陰功的味道酸酸辣辣,非常惹味!整體感覺非常開胃美味!半隻美式香草燒雞點算香草燒雞絕對是被當中的茄汁豆和精美擺盤吸引!本以為味道會被簡直比下去,誰不知燒雞味道亦不錯!對啦!室內環境舒適不錯,只是冷氣相對真的比較大,記得多多留意牆壁畫作!超美的!

椰香冬陰功海虎蝦意大利麵

半隻美式香草燒雞

• 美式香草燒雞
餐廳有落地大玻璃,室內陽光充足,好光猛,絕對係個打卡位,可惜我哋今次就坐唔到。下午茶時段嚟到,諗住叫啲輕食同甜品試下,🥢德州燒烤牛肉漢堡 $88🥢漢堡好大個,份量足料,牛肉都燒得好香🥢奶蓋楓糖核果梳乎厘班戟 $118🥢班戟超級鬆軟,奶蓋好邪惡,本身都鍾意食nuts,配埋個班戟好夾呀!食完好有罪惡感另外餐廳啲飲品都好有特色,尤Milkshakes用咗卡通人物命名。🥢Pink Panther(mixed berry) $58🥢The Smurfs(vanilla) $58🥢Pink panther係粉紅頑皮豹,the smurfs即係藍精靈,依個名唔係好多人知架!Super appreciate!

奶蓋楓糖核果梳乎厘班戟

The Smurfs(vanilla)
2022-08-14
奶蓋楓糖核果梳乎厘班戟
The Smurfs(vanilla)
  • 核果奶蓋班戟
  • The  Smurf
有一次冇意間食呢間餐廳,食完一次真係不得了🤭真係好好食同埋質素都好唔錯❤️‍🔥講下餐廳環境先🤭估唔到商場裡面有個咁正嘅餐廳😆第一次去真係驚訝到成個環境好chill❣️餐廳其中一邊係有落地玻璃,陽光好充足💫要影相打卡完全正到不得了🤍特別仲有沙發真係坐足一日都得🛋️但餐廳嘅另一邊就係正常環境啦😜🔸餐湯個日嘅湯係甘筍湯🥕真係超有甘筍味但湯入面有姜係入面,個人就真係麻麻🫣🔸松露蟹肉炒蛋吐司🦀$138一黎度個陣真係嚇親,超大份😳蟹肉係炒埋係蛋入面🥚吐司有牛油🧈cream cheese,黑松露同菜🥬整體黎講所有嘢好夾同埋真係好飽肚❣️🔸德國燒烤牛肉漢堡🍔$108+$33漢堡雖然唔係好大個但就好足料🫶🏻煙肉好脆🥓而漢堡扒都頗厚仲有肉汁,仲有洋蔥圈🧅再加埋燒烤醬真係好夾同埋口感豐富😆而薯條係必加,薯條好似five guys咁同好脆惹味🍟但之後去食就變咗普通薯條所有大家要問清楚先🤪🔸經典香蕉疏乎厘班戟🍌$98見好多人都有叫班戟所以都有叫黎試下😝疏乎厘班戟好軟熟,配上朱古力醬真係好夾🍫而最不得了係焦糖香蕉,香蕉表面脆脆地再有甜味真係好好食‼️🔸蜜桃紅茶跟餐嘅飲品,蜜桃味都算重🍑🔸水波蛋煙三文魚吐司🥪$128吐司同樣

🔸餐湯

🔸松露蟹肉炒蛋吐司🦀$138
松露蟹肉炒蛋吐司
松露蟹肉炒蛋吐司

🔸德國燒烤牛肉漢堡🍔$108+$33

🔸經典香蕉疏乎厘班戟🍌$98
經典香蕉疏乎厘班戟

🔸蜜桃紅茶
跟餐嘅飲品,蜜桃味都算重🍑

🔸水波蛋煙三文魚吐司🥪$128
吐司同樣都係好大份😍有兩大塊煙三文魚同大量沙律菜🥗而水波蛋整得岩岩好再加上荷蘭醬真心正😚而包好脆再搽上cream cheese,整體好夾同埋口感好豐富💖有得似班尼迪蛋~
水波蛋煙三文魚吐司

🔸大蝦冬陰功意大利麵🍝$138
呢個意粉好惹味但就真係頗辣🌶冬陰公味都好出同埋夠💦意粉仲有大量生蒜🧄另外,有三隻虎蝦仲要係有蝦膏🦐好食!!
大蝦冬陰功意大利麵

🔸香脆黑松露薯條🍟$68
同平時唔同,平時大多數都係點剛黑松露沙律醬💦呢個竟然係黑松露炒薯條😳上面再有芝士碎🧀唔洗點沙律醬都好夠味✨
香脆黑松露薯條

🔸特外話個人覺得最正嘅時間去係3點🕒個陣餐廳會拉晒窗簾上面就可以直接見到窗出面風景🥰
  • 德州燒烤牛肉漢堡
  • 松露蟹肉蛋白吐司
  • 香脆黑松露薯條
  • 水波蛋煙三文魚吐司
2022-09-17 549 瀏覽
以往對墨西哥餐廳既感覺係好重味道,好膩。今次試既呢間墨西哥餐廳,主打食burger,又試下有無驚喜,如只論食物質素,個人認為一定會再去。今次試了3款食物:墨西哥手撕豬肉三文治麵包好厚,但烤脆了,唔會好難咬開,裏面有好多,係好多墨西哥醬汁豬肉絲,有啲生菜同埋 醃咗嘅酸菜伴碟,食落冇咁油膩。德州燒烤牛肉漢堡一出黎,好巨型既感覺,無可能一口咬得哂,我就攞走兩塊炸洋蔥圈先,咁就可以一大啖咁咬哂所有料,塊漢堡真心覺得正,超juicy,medium rare 加埋脆口煙肉,食完已經想再order 。慢煮澳洲牛面頰菠菜意大利飯本身對意大利飯既興趣不大,not my favorite ,食落啲米都唔係熟哂,有咬口,味道就一般,無乜特別之處。最後,希望餐廳可以改善服務質素,門口位無人招呼,客人自出自入咁,員工對客人好似視而不見定係眼睛有問題呢?舉哂手都無人理,叫佢加少少水要好耐,已經唔爆場,如果全場爆滿,真係難以想像。
以往對墨西哥餐廳既感覺係好重味道,好膩。
今次試了3款食物:

慢煮澳洲牛面頰菠菜意大利飯