·京都勝牛雙味套餐 $198菲力牛 & 翼板牛✨ 十分香嫩Juicy🤤 配搭唔同嘅醬汁或者鹽,又會有另一番感受🤤 個人認為附上鐵板依個做法好聰明🤩 如果個別客人覺得唔夠熟,可以自己再煎一下調整,最大程度上滿足唔同客人👍🏻👍🏻·香脆炸里脊豬排套餐 $148外層黃金酥脆,內裏係粉嫩厚肉,食得好滋味🤤 配搭特製醬汁及白芝麻,自己研磨決定芝麻香味✨·免治雞肉棒 $52·元祖牛排炸串 $52·芒果奇異果特飲 $36·紅豆宇治抹茶 $32

·京都勝牛雙味套餐 $198

·香脆炸里脊豬排套餐 $148

·免治雞肉棒 $52
·元祖牛排炸串 $52
·芒果奇異果特飲 $36
·紅豆宇治抹茶 $32

午餐OK,價錢可接受。香港的京都勝牛味道比台灣好吃。這裡地方整潔,牛肉餅好食,味噌湯好飲,前菜配料不錯。香港店特別讚許男職員有禮貌也清楚解答我的問題。其他職員要加油,只需要加點笑容說聲多謝或歡迎光臨,客人會加分的。繼續努力。💪🏼
和牛忌廉牛肉餅二味食
2023-10-04
和牛忌廉牛肉餅二味食
2023-09-08 483 瀏覽
✨豚牛二味套餐($178)套餐包括翼板和豬柳翼板有著濃郁牛味,油花均勻分佈,口感有彈性且帶有少許筋,而豬柳則鬆軟多汁,同樣出色,可以一次品嚐到兩種不同口感的肉,適合選擇困難的人✨元祖炸牛排套餐($168)一整塊翼板牛,只想享受牛肉的朋友可以選擇這套餐,餐廳提供了9種不同的醬料供搭配,可以品嚐到多種不同風味的牛排在上菜的同時,店員還會詢問是否需要加置鐵板,這樣可以微炙煎牛肉,使其更加香口套餐中附帶的麥飯、椰菜沙律和味噌湯,而最驚喜的是,這些配菜是可以續加的!當晚喝了好幾碗濃郁的麵豉湯,非常滿足
✨豚牛二味套餐($178)
套餐包括翼板和豬柳

✨元祖炸牛排套餐($168)

@kyotokatsugyu.hk authentic gyukatsu from Kyoto 🐮 Japanese deep-fried beef katsu cutlet - golden crunchy outside and tender juicy inside 💛premium beef 🐄 refined panko - thin golden crispy coating ✨ medium rare - fried at high temperature and short duration🥩 array of condiments and dipping sauces 💫 also offers pork katsu, seafood, and more 🐖refillable hokkaido rice with barley, cabbage salad, and miso soup 🍚 don’t miss out their unique desserts and drinks 🍨 visit Kyoto Katsugyu for authentic gyuk

refillable hokkaido rice with barley, cabbage salad, and miso soup 🍚 don’t miss out their unique desserts and drinks 🍨 visit Kyoto Katsugyu for authentic gyukatsu 🎏

@kyotokatsugyu.hk 京都正宗炸牛排 🐮 日式炸牛排 外層金黃酥脆 內裡鮮嫩多汁 💛 優質牛肉 🐄 精製麵包糠 ✨三成熟 - 高溫短時間油炸🥩 一系列調味品和蘸醬💫 還提供炸豬排 海鮮 等🐖 任添加北海道大麥米飯、捲心菜沙拉和味噌湯 🍚 記不要錯過他們獨特甜點和飲料🍨 快點到京都勝牛品嚐正宗京都炸牛排 🎏

🐄 京都勝牛味套餐 HKD$228
beef chunk flap, fillet, and slice beef set
翼板油花均勻 有彈性 菲力肉質軟嫩
醬味薄牛帶點甜 三款牛肉 好滿足

京都勝牛味套餐

🐟 名物翼板伴鰻魚套餐 HKD$188 + HKD$72 (甜品飲品)
beef chuck flap and deep fried eel set
翼板油花均勻 有彈性
鰻魚兩大件 厚肉肥美 無骨 啖啖肉

名物翼板伴鰻魚套餐

🐖 香脆炸里脊豬排套餐 HKD$148 + HKD$72 (甜品飲品)
pork loin set
金黃香脆 厚切粉嫩 香口軟嫩
附上一碗白芝麻 可自己磨碎 提升味道
豬排醬汁鹹甜滋味 配飯一流

香脆炸里脊豬排套餐

🍑 白桃蒟蒻冰茶 (原價 HKD$32)
peach kam konnyaku ice tea
茶味香濃無糖 帶淡淡白桃香味 蒟蒻有咬口

🥭 芒果奇異果味有氣特飲 (原價 HKD$36)
mango puree kiwi syrup carbonated water
芒果香甜 奇異果糖漿帶點微酸 清爽解渴

芒果奇異果味有氣特飲  +  白桃蒟蒻冰茶

🎨 棉花糖雪糕 (原價 HKD$58)
marshmallow vanilla gelato
外層火炙棉花糖 微微燒焦 軟綿綿
裏面雲呢拿雪糕 香滑冰涼
配微微黃豆粉和抹茶粉 木糠和餅碎
冰火交融 口感豐富

棉花糖雪糕

🍨 日本清酒豆腐雪糕 (原價 HKD$58)
sake tofu gelato
兩大球雪糕 清酒味濃香 豆腐味清甜
灑上黃豆粉和木糠脆脆 層次更豐富

日本清酒豆腐雪糕

📍 @tower_535 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖 🇭🇰
  • 京都勝牛三味套餐
  • 白桃蒟蒻冰茶
  • 棉花糖雪糕
  • 日本清酒豆腐雪糕
  • 香脆炸里脊豬排套餐
  • 芒果奇異果味有汽特飲
  • 名物翼板伴鰻魚套餐
2023-09-02 996 瀏覽
今次已經是第三次到京都勝牛用餐,餐廳位於銅鑼灣Tower535地庫,除銅鑼灣店外,荃灣亦有分店~我們於平日約7點半到,人流算多但都可以直接入座。餐廳裝修依然是木系裝修帶有日式感覺,座位一如既往舒適🤍.餐廳提供了主打的吉列牛套餐外,亦有提供吉列豬扒、比目魚、海鮮丼等,選擇豐富😋.◽️厚切菲力炸牛排套餐 $208 (8.5/10)[另加小食和飲品$62]整個套餐包括了主菜菲力牛、白飯、沙律和麵豉湯~吉列菲力牛上枱時已經是3成熟,外層脆薄的炸粉包著呈深紅色的菲力牛,我們可自行在鐵板上燒成想吃的熟成度🥩個人認為每邊燒15秒的食用感是最佳,豐富的肉汁包夾著適量的油脂感,肉質嫩滑,點上少少調味料後味道更多層次🥰另外我們加了$62的小食和肉品~.▫️免治雞肉棒 [套餐包括]免治雞肉加上雞軟碎骨,吃落口感很讚,另外可以沾上偏重口味的蛋漿一同食完!.▫️芒果奇異果特飲[套餐包括]芒果加上奇異果的特飲,甜度適中,十分適合炎炎夏日飲用🥭 .◽️火炙鹿兒島A4和牛三文魚丼 $258 (8/10)來自鹿兒島的A4和牛肉質嫩滑,油脂感重但同時不失牛肉香味。而三文魚表層經過高溫火灸,滲透出濃郁的魚香味,食落口感細嫩。.◽️炸
◽️厚切菲力炸牛排套餐 $208 (8.5/10)
[另加小食和飲品$62]

▫️免治雞肉棒 [套餐包括]

▫️芒果奇異果特飲[套餐包括]
芒果加上奇異果的特飲,甜度適中,十分適合炎炎夏日飲用🥭
◽️火炙鹿兒島A4和牛三文魚丼 $258 (8/10)

來自鹿兒島的A4和牛肉質嫩滑,油脂感重但同時不失牛肉香味。
◽️炸特選大海老 $52 (8/10)

吉列炸蝦真十分大隻,外層炸得香脆,內裏蝦肉彈牙結實,非常好味🍤
◽️三得利頂級啤酒 240ml $38

啤滑綿滑重麥味,而且多種size可選擇,怕太飽的我選了最細杯淺嚐,這size十分可愛💕
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
2023-08-26 327 瀏覽
早想到店試試…早前趁happy Friday 就決定去食個開心lunch。不過可能有期待,結果都幾失望。點咗個lunch set, 芝士牛肉餅同吉列翼板牛,牛肉餅算正常,但翼板牛完全無牛味可言,當下真係極之失望🥹試過就好嘞。
2023-08-25 183 瀏覽
來自日本京都的人氣吉列牛排專門店,登陸銅鑼灣已經有兩年幾了,又係時候去回味下🥰唔使飛日本,都食到好味嘅吉列牛排♥以190度高溫快炸60秒嘅吉列牛排,外面酥脆金黃,內裡3分熟度,搭配7種不同的醬料,品嚐出多種味道!如果覺得牛排太生,可以問職員拎個爐燒熟少少~除咗主打嘅吉列牛排,仲推出咗多款鍋物、小食、飲品及甜品,選擇更多元化呢!⍢ 名物翼板伴大海佬套餐 招牌必點翼板牛配上大大隻海佬😍翼板牛炸至外酥內嫩又juicy, 配上wasabi、椒鹽及牛排汁,真係好好味😋配搭其他醬料,亦有不同的味道,各有得色呢!大海佬🦐真係好大隻,勁酥脆、蝦肉彈牙,配上秘制醬料,味道更豐富~⍢ 京都勝牛三味套餐 分別有菲力牛、翼板牛及薄片醬味牛,係呢到好受歡迎嘅一個套餐🤩菲力牛牛味更香濃,翼板牛肉質更軟嫩,而薄片醬味牛味道更豐富,一次過可以滿足三個欲望⋆套餐均附麥飯、椰菜沙律及味噌湯,全部都可以無限添加,椰菜沙律切得好好,可以配上沙律醋或者芝麻醬,好好食,添左三碗😂⍢ 免治雞肉棒肉質扎實,口感豐富,蘸上蛋液醬汁,味道更香濃,一碟3串,好抵食😋⍢ 棉花糖雪糕打卡一流嘅甜品😍棉花糖包著雲尼拿雪糕,再用火槍燒焦,灑上抹茶

⍢ 名物翼板伴大海佬套餐

⍢ 京都勝牛三味套餐

⍢ 免治雞肉棒

⍢ 棉花糖雪糕
打卡一流嘅甜品😍棉花糖包著雲尼拿雪糕,再用火槍燒焦,灑上抹茶粉、木糠粉及餅碎,口感好豐富呢,整體都唔會太甜~
⍢ 山莓草莓味有氣特飲
酸酸甜甜,又夠氣,係夏天的感覺ö
2023-08-19 793 瀏覽
😍高質吉列牛x吉列豬😍-行開銅鑼灣美食不嬲都多 今次就㨂咗呢間出名食吉列牛同吉列豬嘅餐廳😎 由普通肉到超靚嘅和牛都有得㨂 仲要每份肉都已經跟餐 有晒麥飯 椰菜沙律同味噌湯 幾抵食🤪-🐮M9和牛後腰脊套餐 配日式温泉蛋 $318一上碟已經見到肉嘅油脂分布好吸引 怕生嘅朋友 餐廳仲會提供煎pan 可以燒一燒 將啲油脂再迫出嚟😍 配料嘅醬料都好豐富 計埋送嘅温泉蛋 足足有9款 夠晒層次豐富😂 我地最鍾意配温泉蛋 鏗魚露 玫瑰鹽同埋芥末🥸-🐷吉列千層芝士豬肉卷套餐 $168呢個都好正 豬肉卷住芝士 所以襯熱食會有少少拉絲😜 加上佢本身肉質都幾軟嫩 加埋佢嘅芝麻吉列豬扒醬 甜甜鹹鹹 好唔錯😚-🦪炸廣島生蠔跟餐仲可以加點小食同飲品 所以我地㨂咗炸蠔 蠔都幾脹卜卜 而家炸衣都唔算太厚 做小食同送酒手都一流😊-🥘期間限定 豚肉涮涮鍋 $158平時一見到期間限定都會好想叫😂 今次都唔例外 先咁多炸嘢 叫個涮涮鍋食 我定㨂咗豚肉涮涮鍋🐷 湯底主要係蔬菜嘅清甜味 相比之下比較清新啲 豚肉都有好多片 入口都幾鮮嫩 驚熱氣可以叫呢個😉-🍓士多啤梨x沖繩黑糖x雲呢拿雪糕呢個其實係名符其實嘅兩球雲呢拿雪糕 加上士多
😍高質吉列牛x吉列豬😍
🐮M9和牛後腰脊套餐 配日式温泉蛋 $318

🐷吉列千層芝士豬肉卷套餐 $168

🦪炸廣島生蠔

🥘期間限定 豚肉涮涮鍋 $158

🍓士多啤梨x沖繩黑糖x雲呢拿雪糕
呢個其實係名符其實嘅兩球雲呢拿雪糕 加上士多啤梨 同沖繩黑糖糖漿🤣 士多啤梨都幾甜 唔會太酸 三個口味都幾夾 食完咁多炸嘢食番個甜品 大滿足😍

🍸藍柑荔枝味有汽特飲
🍹山莓草莓味有汽特飲
特飲嘅果味都幾清新 仲有啲果肉添 而汽泡係行細緻路線 所以唔會太粗粒泡泡🤣 不過我地覺得正常甜度飲到最尾會有啲太甜 大家如果唔係螞蟻人可以叫少甜😉

📍京都勝牛
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖
  • M9和牛後腰脊套餐
  • 吉列千層芝士豬肉卷
2023-08-12 303 瀏覽
🇯🇵過江龍必試高質吉列牛🐮🌟名物翼板伴大海老套餐招牌之一既翼板牛油花均勻 口感有彈性上枱果陣係三分熟 可以微炙燒再享用外層炸到金黃酥脆 油花均勻嫩度適中有嚼勁😋 仲有多款醬汁可以蘸以作調味👍🏻海老好大隻🍤炸衣夠薄身 蝦肉又好彈牙 !🌟M9後腰脊套餐呢款係每日限量供應 當然要試下M9和牛後腰脊肉質好嫩滑帶豐富油花麵糊整得好好 緊緊粘係肉扒上 炸完都唔會變鬆散更能緊緊鎖住肉汁 做到外脆內嫩多汁套餐仲配有溫泉蛋,麥飯,椰菜沙律同味噌湯夠哂豐富!🌟蟹籽沙律蟹籽配合清甜青瓜絲,蟹柳絲同沙律醬的確係夏天最開胃既前菜🥗🌟自家制豚肉餃子餃子煎得金黃香脆內餡飽滿充滿肉汁💯🌟抹茶紅豆流心蛋糕蛋糕好鬆軟 一切開有抹茶流心🍵加埋🫘,🍨vanilla gelato 🍓實在太邪惡!🌟夏日桃情🌟草莓氣息兩杯賣相都好靚🍹而且甜度適中又唔會飲落好artificial 💯
🇯🇵過江龍
必試高質吉列牛🐮

🌟名物翼板伴大海老套餐
招牌之一既翼板牛油花均勻 口感有彈性
上枱果陣係三分熟 可以微炙燒再享用
海老好大隻🍤炸衣夠薄身 蝦肉又好彈牙 !

🌟M9後腰脊套餐
呢款係每日限量供應 當然要試下
M9和牛後腰脊肉質好嫩滑帶豐富油花
麵糊整得好好 緊緊粘係肉扒上 炸完都唔會變鬆散
更能緊緊鎖住肉汁 做到外脆內嫩多汁
套餐仲配有溫泉蛋,麥飯,椰菜沙律同味噌湯
夠哂豐富!

🌟蟹籽沙律
蟹籽配合清甜青瓜絲,蟹柳絲同沙律醬
的確係夏天最開胃既前菜🥗

🌟自家制豚肉餃子
餃子煎得金黃香脆
內餡飽滿充滿肉汁💯

🌟抹茶紅豆流心蛋糕
蛋糕好鬆軟 一切開有抹茶流心🍵
加埋🫘,🍨vanilla gelato 🍓實在太邪惡!

🌟夏日桃情
🌟草莓氣息
兩杯賣相都好靚🍹而且甜度適中
又唔會飲落好artificial 💯
認識呢間日本過江龍吉列牛🐄專門店源自一次睇到一位Youtuber去東京🏯時嘅分享,由於個vlog介紹得實在太吸引🤤,阿叔忍唔住即時要bookmark低留番下次返家鄉嘅時候去幫襯🤗。但網上搵資料時先知,原來佢喺香港都有2間分店,一間銅鑼灣、一間荃灣,見開得咁近阿叔屋企,當然要搵日嚟試吓啦!🤭🤭🤭呢間專門店源自京都🇯🇵,店內除咗招牌吉列牛🐄之外,仲有吉列豬🐽、蝦🦐、蠔🦪,甚至鰻魚都有。佢哋嘅吉列牛喺日本之所以咁出名,原因係佢哋用上高溫快炸60秒🔥嘅烹煮技術,做法除咗可令牛嘅外層炸至酥脆金黃之外,內層嘅牛肉亦可保持軟嫩,鎖著肉汁。😋😋😋🐂極上和牛M9後腰脊 ($318) 呢款油花分布均勻嘅極上和牛M9後腰脊,由於部位運動量較大,所以食起上嚟較有嚼勁。阿叔最鍾意係佢炸粉真心夠薄,加上肉味濃郁,建議食嘅時候沾埋半熟蛋汁口感會幼滑,更好食,如果可以食多幾件就好囉!🐽豚牛二味套餐 ($178)唔想獨沽一味食牛,可以揀呢類多拼套餐,價錢大眾化啲,份量又大啲,而且更可以一次過品嚐多款主食。呢款豚牛二味套餐包刮翼板牛同豚肉兩款,相對M9後腰脊,阿叔感覺翼板牛油份無咁重,不過同樣牛味濃郁,而豬扒就口感鬆化、

🐂極上和牛M9後腰脊 ($318)

🐽豚牛二味套餐 ($178)
唔想獨沽一味食牛,可以揀呢類多拼套餐,價錢大眾化啲,份量又大啲,而且更可以一次過品嚐多款主食。呢款豚牛二味套餐包刮翼板牛同豚肉兩款,相對M9後腰脊,阿叔感覺翼板牛油份無咁重,不過同樣牛味濃郁,而豬扒就口感鬆化、肉汁夠多。

☝🏽順帶一提,呢度每款套餐都跟有飯、椰菜沙律同麵豉湯,如果唔夠食,飯🍚同椰菜沙律🥗都係無限添加,絕對唔會俾你餓住走。😆😆😆

京都勝牛 @kyotokatsugyu.hk📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖.日本京都吉列牛扒專門店「京都勝牛」,除了主打吉列牛扒,最特別係用上190度高溫大豆油快炸60秒將麵衣炸至酥脆金黃,牛肉內裡維持著三成熟鮮嫩熟度,仲可搭配上不同調料,包括醬油、山椒鹽、咖哩、和風沾醬等~.🥩 極上和牛M9後腰脊* $318: 呢個套餐簡直冇得輸!M9後腰脊肉質柔嫩,帶有豐富油脂,冇肉筋,牛肉味亦好濃郁,同埋外皮炸衣一啲都唔厚,仲有日式溫泉蛋伴飯食,必試~🦐 名物翼板伴大海老套餐* $198: 揀唔到食牛定係食海鮮嘅話,可以揀呢個套餐~ 翼板油花豐富,分布均勻,肉質有咬感,輕輕喺烤盤上再煎數秒,牛味更香濃juicy;炸海老外層炸至酥脆,蝦肉紮實,食完好滿足~*套餐均附麥飯、椰菜沙律及味噌湯(可續加)🤎 元祖牛排炸串(3串)$52: 外層炸到好香脆,內裏嘅牛排肉仲保留到好嫩滑同juicy~🦪 炸廣島生蠔 (2隻)$52: 廣島生蠔炸至金黃色,粒粒都好飽滿,脆炸後都能夠保留肉質鮮味~🍟 黑松露薯條 $52: 薯條熱辣辣又香脆,面頭灑上黑松露、鹽、紫菜絲,夠哂惹味~🩵 藍柑荔枝味有
京都勝牛 @kyotokatsugyu.hk
📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖
🥩 極上和牛M9後腰脊* $318

🦐 名物翼板伴大海老套餐* $198
名物翼板伴大海老套餐

*套餐均附麥飯、椰菜沙律及味噌湯(可續加)

🤎 元祖牛排炸串(3串)$52

🦪 炸廣島生蠔 (2隻)$52
炸廣島生蠔 (2隻)

🍟 黑松露薯條 $52
黑松露薯條

🩵 藍柑荔枝味有汽特飲 $36
: 呢杯特飲賣相夠哂吸睛,味道酸酸甜甜好refreshing,仲有啲荔枝肉添~
藍柑荔枝味有汽特飲
元祖牛排炸串(3串)
炸廣島生蠔 (2隻)
黑松露薯條
藍柑荔枝味有汽特飲
2023-07-08 842 瀏覽
我諗平時啲人黎食野都係食牛,食豬既應該唔多。今日就黎睇睇係咪都咁好食。入到坐見到座位旁邊其實有醬料。包括沙律醬、蒜蓉醬,同燒汁。我就選擇左餐牌上面嘅鮮嫩脆炸豬柳伴鰻魚套餐。同時點咗黑松露薯條。套餐中包沙律同埋飯,仲有麵豉湯,而且呢三樣嘢仲可以無限添加。鰻魚以豎起嘅方式擺喺豬柳旁邊。旁邊有個裝芝麻碎嘅碗,當中要倒落燒汁,再磨爛啲芝麻。沙律係普通嘅椰菜絲,淋上芝麻醬,就係好味嘅椰菜沙律。小菜係醃咗嘅酸味白蘿蔔,食落去都幾開胃。麵豉湯其實偏鹹,入面有適量嘅蔥花同埋腐皮圈。鰻魚其實炸到仲有少少魚腥味。當中嘅炸粉好似落得比較厚。點上燒汁咁啱可以遮蓋到魚腥味。炸豬扒其實有黃芥末醬喺旁邊。我就認為炸豬扒點上黃芥末醬係比燒汁更加好食。炸豬扒嘅肉質係好鬆軟。炸粉唔算厚身,一咬落去啖啖都係肉。黑松露薯條其實當中嘅黑松露都幾少、大部份都係鹽嘅鹹味。形狀睇落去似係麥當勞嘅薯條,但其實比麥當勞嘅薯條更加鬆脆。薯條碟邊有沙律醬跟住隔離仲有茄汁。其實餐廳可以比黑松露醬會更加好。唔似係黑松露薯條,反而似係普通嘅炸薯條。整體來講,環境格調算係唔錯,冇預約都唔需要等位。性價比唔算高,間唔中食返次都可以話係對自己嘅一個獎勵

整體來講,環境格調算係唔錯,冇預約都唔需要等位。性價比唔算高,間唔中食返次都可以話係對自己嘅一個獎勵。
2023-06-28 692 瀏覽
- ¨̮♡︎ My friend and I were wandering in CWB and we had no idea what to have for dinner. Passed by Tower 535, seeing the restaurant logo of kyoto katsugyu and we decided to come and have gyukatsu🤤Too many options on the menu, couldn't make up my mind so I just went for the most classic one. Order was placed through QR code scan, very efficient!📱 The classic beef chuck flap set came with miso soup and rice. It was also served with some thinnly sliced cabbage, pickles and different kinds of dipping
- ¨̮♡︎

Too many options on the menu, couldn't make up my mind so I just went for the most classic one. Order was placed through QR code scan, very efficient!📱 The classic beef chuck flap set came with miso soup and rice. It was also served with some thinnly sliced cabbage, pickles and different kinds of dipping sauces.

Gyukatsu was perfectly cooked, cripsy on the outside and meat inside still appeared pink. Juicy, tender and flavourful👍🏻 They also prepared a guide on the sequence of dipping various sauces. Out of all (wasabi soy, pepper salt, worcester and curry), I would rank pepper salt the no.1🥇 Not tasting heavy and added extra savoriness without overpowering the beefy taste👏🏻
Classic Beef Chuck Flap Set
Classic Beef Chuck Flap Set
2023-06-28 648 瀏覽
💰381(堂食連加一)我哋係中午去食,叫咗兩個套餐,套餐包咗一個燕麥飯(冇得揀白飯)仲有一碗麵豉湯,漬物,醬汁,同埋一小碗咖喱汁。元祖炸牛排套餐 $168繼之前食過 ‘steak bar’之後都少少怕食炸牛排😥但係食咗呢間之後真係改觀🥹原來係咁好食😋 呢個set既牛係翼板牛,店家用炸粉炸左牛排既表面,再比你自己前熟😚d牛肉既質素好好,完全唔會好韌,係好軟身同埋好香肉味😋一流~豚牛二味套餐 $178同元祖套餐唔同嘅就係多咗一塊炸豬扒😙佢哋嘅炸牛扒都係翼板牛😋味道同元祖嘅冇分別,都係好好食😋而炸豬扒嘅質素都非常高🥹炸粉唔會太厚,豬扒都唔會乾🥹如果加多$10可以食到咁好食嘅炸豬扒,我覺得係值得一試!總括嚟講,我哋都非常之滿意🤤絕對推薦大家去試😎✨評分✨食物:8/10環境:7/10衛生:7/10服務:7/10回頭率:8/10
💰381(堂食連加一)

元祖炸牛排套餐 $168

豚牛二味套餐 $178

總括嚟講,我哋都非常之滿意🤤絕對推薦大家去試😎

✨評分✨
食物:8/10
環境:7/10
衛生:7/10
服務:7/10
回頭率:8/10

2023-06-28 447 瀏覽
行開銅鑼灣,晚餐唔知食乜就試吓呢間日本料理京都勝牛,地方都非常寬敞,坐得舒服首先前菜嗌咗一碟蟹籽青瓜蟹柳沙律🥗呢碟沙律非常開胃,完全冇吝嗇沙律醬🤣值得一試!元祖炸牛扒套餐🐄幾香脆,不過略嫌調味唔夠,所以建議大家配搭佢比嘅幼鹽一齊食,會好食好多👌🏻鹽燒比目魚🐟本身係想試佢個三文魚膠但係賣哂(。 ́︿ ̀。)唯有試吓佢嘅比目魚定食,但係出嚟都唔錯!完全冇失望,比目魚非常嫩滑,而且煎得香脆,香口好食👍🏻小食就嗌咗一個芝士年糕,冇咩特別同平時出面食嘅一樣~

首先前菜嗌咗一碟蟹籽青瓜蟹柳沙律🥗
呢碟沙律非常開胃,完全冇吝嗇沙律醬🤣值得一試!

元祖炸牛扒套餐🐄

鹽燒比目魚🐟
小食就嗌咗一個芝士年糕,冇咩特別同平時出面食嘅一樣~