2020-12-12 1169 瀏覽
Chocolate brownie cake面頭有6件Chocolate Brownie都幾濃朱古力味旁邊仲有啲朱古力醬基本上成個蛋糕就係朱古力味如果你係朱古力lover 呢個會好啱你

Chocolate brownie cake

面頭有6件Chocolate Brownie
都幾濃朱古力味
旁邊仲有啲朱古力醬
基本上成個蛋糕就係朱古力味
如果你係朱古力lover 呢個會好啱你
2020-10-06 1373 瀏覽
呢個係柚子吉士忌廉夾心芝士蛋糕,係四寸嘅。佢嘅表面有一塊好細嘅金薄。頂層有一層滿滿嘅西柚,食落係超級無敵酸的,咬落感覺似飲緊無糖嘅西柚味碳酸汽水咁。下面嘅芝士蛋糕甜度適中,芝士味都足夠,芝士蛋糕連埋面頭好酸嘅柚子食,味道很夾的。蛋糕的中間有一層用柚子蜜入面嘅柚子皮造嘅布甸層,布甸層食落就係柚子蜜味嘅。整體而言,個蛋糕都係幾好味,適合啲唔鍾意食太甜嘅人食嘅。蛋糕嘅朱古力牌都好靚,而且可以自訂生日標語。如果大家諗唔到訂咩生日蛋糕,不妨可以試吓呢個。
呢個係柚子吉士忌廉夾心芝士蛋糕,係四寸嘅。

2020-10-03
2020-09-23 722 瀏覽
生日買左個”Movieholic”既蛋糕係黑糖麻糬伯爵茶戚風蛋糕上面係焦糖爆谷 但係其實d爆谷係痴住晒😂搞到切唔到個蛋糕😂 同埋其實d爆谷係林晒😅蛋糕本身 d cream多到嚇死人😀實際既戚風蛋糕係細最小1/3😟個戚風蛋糕係值得一讚既 好重伯爵茶味 中間夾左啲麻薯 好煙韌😋不過成個蛋糕既性價比好低 真係好食既部佔好少 如果為左影相靚 都可以一試既😂

生日買左個”Movieholic”既蛋糕
係黑糖麻糬伯爵茶戚風蛋糕
上面係焦糖爆谷 但係其實d爆谷係痴住晒😂
搞到切唔到個蛋糕😂 同埋其實d爆谷係林晒😅
蛋糕本身 d cream多到嚇死人😀
實際既戚風蛋糕係細最小1/3😟
外賣自取
上次食完個戚風蛋糕真係有啲失望~見佢啲cake真係平 賣相又唔差🤔想俾多次機會佢試埋佢個海綿蛋糕🤣.朱古力班尼忌廉蛋糕🤎🖤 $180 4”蛋糕果然同上次戚風蛋糕個口感一樣🧐越嚟越佢肯定上次係整錯咗俾我☹️今次冇影到橫切面😭但係佢係一層朱古力蛋糕 一層朱古力忌廉🍰cake n cream嘅比例差唔多1:1😳鐘意食cream會好開心 但係真係太多 食落好溜🥺因為佢唔止夾層係cream 成個蛋糕都係比cream cover住🙈cream口感唔算好滑 打得未夠綿密😢原本我以為面頭啲brownie會係好實淨超濃可可味又有啲nuts嗰啲🤭點知佢係乾身硬啲嘅蛋糕~~少失望🙍🏻不過整體朱古力味都夠濃 唔係假嘅朱古力甜味✨價錢唔貴 賣相又唔差 只係個味普通咗少少🤏🏻都唔錯嘅🤣
朱古力班尼忌廉蛋糕🤎🖤 $180 4”
朱古力班尼忌廉蛋糕
朱古力班尼忌廉蛋糕
2020-06-30 1220 瀏覽
呢間係十大呃like嘅蛋糕店之一,而且地點方便,唔想咁求其買美心聖安娜嗰啲蛋糕,又怕同人哋撞款,就可以買個呢啲誇張啲嘅蛋糕送俾朋友或者女朋友。店裏面有好多款式,有現貨可以即買,不過價錢就冇連鎖式蛋糕店咁平。我呢一款係朱古力紅桑莓夾心配馬卡龍,個樣十分之靚但係個餡就麻麻哋...個蛋糕好實,一啲都唔鬆軟,而且好多好多色素大家都唔夠膽食蛋糕邊😅抵就抵在個月球燈可以長用👍🏻🤣
呢間係十大呃like嘅蛋糕店之一,
而且地點方便,唔想咁求其買美心聖安娜嗰啲蛋糕,
又怕同人哋撞款,
就可以買個呢啲誇張啲嘅蛋糕送俾朋友或者女朋友。

店裏面有好多款式,
有現貨可以即買,
不過價錢就冇連鎖式蛋糕店咁平。

個蛋糕好實,一啲都唔鬆軟,而且好多好多色素
大家都唔夠膽食蛋糕邊😅

抵就抵在個月球燈可以長用👍🏻🤣
2019-12-03
5 分鐘 (外賣自取)
生日
呢度嘅蛋糕好吸引到我✨成日都出新款 賣相靚價錢仲要唔貴‼️不過今次呢款就有啲失望🥺.雜莓戚風蛋糕💗 $220 5”成個蛋糕都係baby pink 面頭放左啲berries 再淋少少草莓醬🍓夠晒簡約又靚😚見佢咁平有啲驚佢係成個都係蛋糕 唔會有夾心同餡🤣嗰到啲店員話係檸檬味嘅戚風蛋糕🍋中間會有士多啤梨果肉,果醬同cream🙈結果係冇士多啤梨肉 同埋個蛋糕都係冇檸檬味嘅🧐.重點係蛋糕口感似海綿蛋糕多過戚風蛋糕🍰做唔到好鬆軟帶少少煙韌嘅質感🥺但係食落都夠濕潤唔會好亁身🤫蛋糕個味唔會好甜 不過就比較好單調 太多cream☹️個cream重要冇士多啤梨味😣成個蛋糕嘅味就係靠中間啲士多啤梨醬🥴.整體食落普通 唔可以話好難食🤔只係我對佢嘅期望有啲高🤨唔理佢個名同埋店員嘅介紹 都可以嘅🥱
雜莓戚風蛋糕💗 $220 5”
雜莓戚風蛋糕
雜莓戚風蛋糕

2020-05-20 1609 瀏覽
朗豪坊 make it 專門出好多特色蛋糕, 其中一款就係🌛月球燈蛋糕🌛 分別有兩款顏色 ,粉紅色 蛋糕🎂側邊配蛋白餅 藍色 蛋糕🎂側邊配馬卡龍蛋糕 🎂 內層 朱古力紅桑莓夾心我自己較喜歡藍色所以訂咗藍色嘅🌛月球燈蛋糕🎂個人覺得味道唔錯 ,可能因為配咗🍫朱古力紅桑莓夾心,所以整個蛋糕 🎂唔算好甜同埋唔會太漏仲有食完個蛋糕之後 , 月球燈仲可以用嚟做裝飾品 ,月球燈配小木座 , 同埋輕觸式按鈕都幾輕巧 , 還附上usb 插頭。另外除左朗豪坊外 , 還有times square分店
粉紅色 蛋糕🎂側邊配蛋白餅
藍色 蛋糕🎂側邊配馬卡龍
蛋糕 🎂 內層 朱古力紅桑莓夾心

我自己較喜歡藍色所以訂咗藍色嘅🌛月球燈蛋糕🎂

另外除左朗豪坊外 ,
還有times square分店
2020-04-05 1039 瀏覽
ᴍɪʟʟᴇ-ғᴇᴜɪʟʟᴇ🤍💛❤️.Strawberry Napoleon🍓 $200 4”今次係我第二次食拿破崙蛋糕🤫但係我覺得呢間唔算太好食😳酥皮好薄 唔脆口鬆化 冇一層層分明嘅口感😟牛油味都唔太出🧈有啲似食緊餅乾🍪佢啲吉士同平時食嘅唔同~佢係偏挺身 唔夠軟滑☹️啲吉士都幾多 但個味偏淡 冇乜蛋香🙊不過都好在佢唔會好甜 同埋佢啲士多啤梨都夠多✨所以整體食落酸酸甜甜 唔會話好溜🤣但係我認為性價比唔高~不過細細個又整得幾精緻幾靚嘅🥰同埋呢到生日牌唔洗加錢 都幾好❣️
ᴍɪʟʟᴇ-ғᴇᴜɪʟʟᴇ🤍💛❤️
Strawberry Napoleon🍓 $200 4”
Strawberry  Napoleon
2020-04-02 348 瀏覽
sᴏғᴛ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ💛🧡.3.6牛乳日式輕芝士蛋糕🍰 $38/1 $50/2嗰日咁啱去呢到訂蛋糕見到呢個輕芝士蛋糕🧀標榜用左3.6牛乳🍼仲要無添加防腐劑🤩$25一個咁平 仲要咁大舊即刻就買左✨蛋糕口感好creamy好綿密😍牛奶味唔算好濃 相反蛋香味好重🥚我原本以為佢係好似半熟工房咁成件都係cream cheese(第三張相🙈但係呢個有埋海綿蛋糕 食落冇咁濕潤 多左重口感😋芝士味都好香濃🤤成件蛋糕甜而不漏 芝士同蛋味balance得好好‼️放喺室溫攤一攤 融融地 口感更加軟滑😚
sᴏғᴛ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ💛🧡
3.6牛乳日式輕芝士蛋糕🍰 $38/1 $50/2
2020-03-19 954 瀏覽
員工欠缺禮貌及誠意,不主動推介只顧聊天,客人向員工詢問有關產品資訊,回答敷衍及明顯地不耐煩,結果令客人購買的意欲消沉。這個時期,應該要珍惜工作,沒有熱情服務的人,乾脆辭職吧!
員工欠缺禮貌及誠意,
不主動推介只顧聊天,
客人向員工詢問有關產品資訊,
回答敷衍及明顯地不耐煩,
結果令客人購買的意欲消沉。
這個時期,應該要珍惜工作,沒有熱情服務的人,乾脆辭職吧!
2020-01-23 1608 瀏覽
Make it! 所出品的蛋糕總是係令茶包有一定的驚喜!這之訂購了 Brownie Soft Cheese Cake 和Strawberry Napoleon 。
Brownie Soft Cheese Cake本以為會是一個非常甜膩的一款蛋糕,但事實竟然是甜度剛剛好!因為芝士蛋糕甜味已經不太重,而且配上黑朱古力苦味的Brownie,Woo........NICE

芝士蛋糕入口有一陣陣濃郁的奶香在口腔散發,茶包再混合Brownie一起吃用 ,整體不會太甜,而且細滑的Cheese cake 中,有厚實的Brownie,這個雙重口感組合,不喜好甜食的男子組,都讚口不絕呢!Strawberry Napoleon女子組最喜愛的蛋糕款式!拿破倫的夾層中有海量的士多啤梨和吉士醬!又甜又酸的味道,令人女生嚐到了初戀的滋味!

Brownie Soft Cheese Cake

Strawberry Napoleon

2020-01-16 1020 瀏覽
某日朋友生日,所以就黎呢度買蛋糕,花多眼亂,太多選擇,最尾買左個百利甜酒蛋糕,我估佢應該鐘意所以就買左佢。貌相都幾靚嫁,朱古力外層脆皮造型,入面就係百利甜酒涵,朋友好喜歡,因為唔太甜又好香濃,大家都食得好開心。

外賣自取
<Make It 🌕月球🌙蛋糕🎂>成個🌕月球🌙蛋糕🎂都好夢幻😳 新月🌙形既裝飾好容易令人聯想起Sailor Moon🌙 上面仲包含熱戀情侶既剪影👩‍❤️‍👨 加埋後面擺放既*月亮燈🌕 不斷轉換顏色🔴🟣🟢🟡 一閃一閃真係好不浪漫👩‍❤️‍👨 配合埋星河一樣既外觀💫 吸睛度滿分💯 <Make It>既蛋糕🎂一向都係以呃👍🏻打卡向為主軸🤳 好似玫瑰花🌹雪糕🍦、獨角獸🦄️蛋糕🎂🙈🙈 味道方面都偏甜。。評價都一般般。。今次既🌕月球🌙蛋糕🎂味道算幾驚喜😯 夢幻外層包裹住既朱古力🍫海棉蛋糕🍰幾鬆軟😮 味道無想像中咁甜😮忌廉幾滑稍嫌多左少少🤏🙈 旁邊既馬卡龍唔知係咪放耐左已經腍腍地😅 呢個月亮🌙蛋糕🎂真係好夢幻🥰 親友都大讚之餘鎂光燈📸都閃過不停📵但呢個價錢💰就真係偏貴了🥺 性價比唔算好高。。。*月亮燈🌙會有盒子裝住📦 仲會提供USB差電線、小木架以及搖控器📴
<Make It 🌕月球🌙蛋糕🎂>

2019-12-19 932 瀏覽
現在很多蛋糕店已可網上訂購也可以用電話預留或用網上過數的方式先付錢但是你們竟然沒有這個服務以現在電子年代的方向你們實在太落後了不夠彈性我以幫襯你們很多次你們的蛋糕實在很好吃和很漂亮但是我今天致電你們旺角分店想預留一個蛋糕我話可以先付錢但是你們沒有方法可以收我的錢我就同你們同事講我可不可以先留因為我一定會過來攞但是你們的同事也說不可以以現在這個時間的服務方式實在太沒彈性太落後了令人很失望
2019-10-26 1530 瀏覽
每次經過朗豪坊這間餅店,我都覺得這裡的蛋糕超美~這個蛋糕是:月球燈蛋糕 巴黎鐵塔 /$680外形實在太吸睛,頂層是一盞真的月球燈,可按著及變色,購買時店員會另給月球燈盒子,內有叉電線和遙控制,影完相可使用或收藏。黑色巴黎鐵塔和月亮剪影是膠牌,因為太美,所以我也留下記念。蛋糕外層是漸變粉藍忌廉,加上星星加細細粒珍珠色粒,整得好靚呀!猶如一個星球。切開內裡是層次分明的朱古力海棉蛋糕、Oreo曲奇碎+忌廉,初頭都擔心很甜,但吃下味道不錯,朱古力海棉蛋糕很軟熟,Oreo曲奇碎+忌廉唔太甜,忌廉也很滑溜呢!蛋糕最底加了兩粒馬卡龍,可能拿回家一段時間,馬卡龍已經變淋,但味道OK的。總體來說月球燈蛋糕賣相超。級。美!我好中意呀!!! 更估唔到蛋糕味道還不錯,唔太甜,唔太溜,Oreo味好吃~謝謝親愛的,今年送我超美的生日蛋糕為我慶祝生日!
每次經過朗豪坊這間餅店,我都覺得這裡的蛋糕超美~

這個蛋糕是:月球燈蛋糕 巴黎鐵塔 /$680

謝謝親愛的,今年送我超美的生日蛋糕為我慶祝生日!
2019-10-18