2024-04-05 111 瀏覽
我諗應該10年前嘅triple o應該唔係咁嘅樣,金鐘這間分店應該裝修過,🧐現在一至五來都見到人聲鼎沸,非常之擠擁的樣子。😞若非妻子這是早點到單位以及落單,🤩其實平時黎食,都好似都要等位。好似真係我食過附近嚟講最好食嘅漢堡包店,例如Shake Shack即使新開,牛肉夠香夠濃,但其實個包好細,薯條夠脆皮,內裏嘅份量其實都多,不過不知為何總是極乾;triple o的薯條,可能比其他快餐店更加粗肥,但是內裏薯仔份量夠多,結實得來又不會太過乾,調味適中。以漢堡來說,其實這兒的不是特別大,不是特別好,牛肉味道就忘記了,不過這是是的如樓漢堡,魚,亦都夠脆香,凸出來少許,調味剛好,內裏吃到一片片厚實魚肉

好似真係我食過附近嚟講最好食嘅
調味適中。

漢堡來說,其實這兒的不是特別大,不是特別好,
2024-02-04 342 瀏覽
植根香港多年 雖然而家舖面買少見少 但太古分店裝修後仍在舊址整體質素都係一貫水準包唔會好似伍仁咁濕 但包太簿 肉汁唔夠多 但配合埋蕃落同生菜感覺上無咁重口味 薯他反而感覺太鹹 薯條偏遠 如果鍾意食軟薯條嘅人 反而會覺得好好食 藍莓奶昔 一入落口藍莓味好出 冇碎冰 但感覺唔夠奶香 同埋太稀

整體質素都係一貫水準

2024-01-26 255 瀏覽
今次行到金鐘,同三五知己一於嚟到呢間店搵個簡單嘅午餐。要講嘅係,佢哋嘅磨菇牛肉漢堡真係正👌!肉汁豐富嘅牛肉,咬落去肉味超香,襯埋一撻撻嘅磨菇,真係好夾!薯條又係另一個驚喜,外皮香脆,裡面軟綿綿,簡直吞雲吐霧噢!仲有冰冰涼優格梳打,夠晒消暑解渴。無可否認,雞肉蘑菇芝士堡都好吸引,呢個雞肉汁多得滴,加埋芝士同蘑菇,幾香口!每一啖都係滿足感爆棚,令人心花怒放。配嘅薯條又做得啱啱好,唔會油膩,每條都爽口得嚟帶啲自然嘅甘香。總結,呢間店嘅肉質、麵包鬆軟程度、食材新鮮度,全部都優質得嚟唔係太貴杯,絕對係心滿意足嘅一餐。下次過嚟,我一定要再試吓其他款式,保證再有新驚喜!🤤🍔🥤

2024-01-20 268 瀏覽
作為Triple O的支持者差不多20年, 見證住其分店數目增加與減少, 無論環境順逆, 在太古廣場的店舖如此, 沒有太多變化, 只要超級市場還在, 它應該還在的樣子. Triple O應該是貴價漢堡包的先鎽, 也是我第一間接觸到, 定價要三位數字的漢堡包. 當然今時今日的負擔能力比之前高, 現在吃起來反而覺得抵了不少, 因為基本價格也要這個價錢.說到我喜歡這裏的, 就是軟熟的麵包, 沒有太多處理過的痕跡,外表和口感同樣鬆軟, 提供大量空間去吸收肉汁和醬汁, 其自家製的象徵酸酸甜甜, 還有芝士的鹹香, 配上五成熟的漢堡扒, 結合起來就是這裏的特色. 連皮厚切炸薯條和原個雪糕球打成的奶昔, 充滿邪惡的快感.

2023-12-01 304 瀏覽
繁忙嘅生活,好多時候大家都會選擇食快餐!速度又好減減壓又好,又想食返間高質少少,我通常都會去食tripleo😋佢有好多唔同嘅選擇,漢堡包呢反而我從來冇食過,通常呢我都會鍾意食佢嘅Chicken tenders,佢有三舊或者5舊選擇,如果好肚餓嘅話呢我通常都會叫個combo,你可以選擇係要薯條啦,或者係沙律🥗薯條係粗身薯條雞柳超出色,佢炸出嚟呢係超多汁勁juicy果隻,一d 都唔柴,你可以選擇芥末醬或者燒烤醬,偶然食吓呢啲肥仔餐,心情會快樂啲㗎😋😋

2023-11-05 358 瀏覽
自己一個人的時候最鐘意食快餐平時去開M記,但今日來開金鐘當然要食下貴價版開心下🔆Bacon & Cheese Combo Burger Burger 係即叫即整,包有烘過,熱熱地又脆脆地,漢堡肉質口感滿滿,牛味十足,加上煙肉、芝士、生菜,配上特製醬汁,好夾,真係每次路經金鐘都會想來食🔆Poutine (要額外加錢)肉汁味濃,不過加左汁後啲芝士薯條好似痴埋一堆,係好味既,不過食起上來有啲難搞🔆可樂一杯16oz
自己一個人的時候最鐘意食快餐
平時去開M記,但今日來開金鐘
當然要食下貴價版開心下

🔆Bacon & Cheese Combo Burger

🔆Poutine (要額外加錢)

🔆可樂一杯16oz

2023-07-16 889 瀏覽
在我未戒牛肉之前,已經特別鍾意食魚堡。還記得小時候在界限街轉入伯爵街有一間街坊快餐店,那是我吃過最好味的魚堡。後來離開了該社區,長大後再回去,快餐店已沒有了。小朋友,甚麼魚甚麼醬都不懂,只知道百吃不厭。不難想象那魚堡用的都是雪藏魚柳,他他醬也不會是甚麼稀世奇珍,但就是對那味道念念不忘。終於,我在Triple O's 重遇這味道了!我當然不是將一個來自加拿大的國際連銷品牌跟一間已不存在、名不經傳的街坊快餐店相提並論,我只是憑感覺、憑味道去追尋。我吃了Triple O's的魚堡很多年,個人認為是市場最好的了。當然,在金鐘某酒店高級餐廳有一個需要預訂的魚柳包非常出名(遲些再介紹),我吃過,確實是好,但1) 我不能將一個三百幾蚊的高級魚柳包跟一個77蚊的快餐店魚堡去作比較 2) 我本身較喜歡炸魚柳而非壓成長立方體的那種魚柳(像麥記那種)。所以Triple O's的魚堡是我的首選。每一次我都會點套餐,並將跟配的薯條改為薯餅,不用補錢。飲品呢,我是一名奶昔控,他們的Oreo Cookie Milkshake真是太好味了!我不敢說他們是最好的,因為確實很多餐廳的奶昔都有他們獨特的好味道,但如果你叫我推薦:你去Triple O's啦!Triple O's本身是總部位於溫哥華的White Spot餐廳衍生出來的快餐店。據聞"Triple O's"這名字是來自White Spot註冊了的獨門漢堡包醬汁的名稱,有這樣的背景,我真希望White Spot可以也在香港開業。眼見其他外國品牌如Ruby Tuesday、Outback Steakhouse等也客似雲來,White Spot孖住Triple O's的盛名,我肯定會是定期捧場客。
Fish Burger Combo
Oreo Cookie Milkshake
2023-07-15
Fish Burger Combo
Oreo Cookie Milkshake
2022-11-06 2386 瀏覽
通常食開麥記,KFC 既我,真係好少係香港食其他快餐。 今日,最後一日學急救,咁就係呢度食埋最後一餐當同尼個地方道別。喺太古廣場兜咗幾個圈,,周圍啲嘢都太高檔,一唔係就唔啱食,最後去咗超市裏面嘅快餐店。點知超細,超多人,真係超崩潰,好彩等咗五分鐘就有位。🌟Original burger combo($91) 🌟叫咗最普通最原始嘅漢堡包,combo可以加一個凱撒沙律又或者薯條。 店舖聲清漢堡牛扒係用100%澳洲牛肉製成。食落都真係幾有牛味嘅,唔似麥當勞講真一塊扒。 但係講真shake shack 同five guys同嘉寶 ,都係用real beef, 但係價錢同埋味道就好食得多。 因為佢個酸瓜世界級咁咸,仲有比得超小醬,好孤寒。 食開平價嘢嘅快餐既我表示,我會寧願食返麥當勞。 呢個價錢同埋質素真係唔值。

🌟Original burger combo($91) 🌟

仲有比得超小醬,好孤寒。

2022-09-04 1856 瀏覽
以前未有太多Burger店進駐香港Triple O算係頭幾間高質嘅Burger店今日喺金鐘做完嘢同朋友嚟食返個慶功宴點咗一個Fish Burger,加$29變ComboCombo有一個汽水,再揀配沙律或者薯條既然叫得做慶功宴,梗係叫個邪惡薯條啦飲品我就加咗錢,叫咗杯iced coffeeBurger即叫即整,麵包有烘過👍🏻舊魚柳唔會乾爭爭仲好嫩滑Juicy,值得一讚薯條係連皮㗎😍 I love it枱面有茄汁,唔夠可以隨便再加不過佢哋嘅薯條就算就咁食都好好味👍🏻食完成個餐大滿足呀😊😊
以前未有太多Burger店進駐香港
Triple O算係頭幾間高質嘅Burger店
今日喺金鐘做完嘢同朋友嚟食返個慶功宴
點咗一個Fish Burger,加$29變Combo
Combo有一個汽水,再揀配沙律或者薯條
既然叫得做慶功宴,梗係叫個邪惡薯條啦
飲品我就加咗錢,叫咗杯iced coffee

Burger即叫即整,麵包有烘過👍🏻
舊魚柳唔會乾爭爭
仲好嫩滑Juicy,值得一讚
Fish  Burger

薯條係連皮㗎😍 I love it
French  Fries

枱面有茄汁,唔夠可以隨便再加
不過佢哋嘅薯條就算就咁食都好好味👍🏻
食完成個餐大滿足呀😊😊
2022-09-04
Fish  Burger
French  Fries
2022-08-27 1196 瀏覽
數一數手指,原來都有三四年無食過triple O’s,仲記得想當年仲興團購嘅年代次次都十張十張咁買見佢都屹立不倒左咁多年喺PP,係時候睇吓佢有冇保持水準蘑菇牛肉漢堡$72一路以嚟我最鍾意嘅一款感覺好似乾過以前唔夠juicy件牛份量好夠蘑菇依舊好香好味其實我鍾意食triple O嘅其中一個原因係佢個酸瓜又大件又好食,今次佢仲俾左兩件我,真係超開心另外佢分開放個酸瓜都係一件好貼心嘅行為畢竟唔係個個人都鍾意原味牛肉漢堡$62都係有少少乾嘅問題蕃茄同生菜好fresh,搶左fo 轉套餐$29套餐有粗薯條同汽水粗薯條好好食,外脆內軟又夠熱結論我覺得都OK食得過,絕對好食過PP另外S字頭嗰間burger
見佢都屹立不倒左咁多年喺PP,係時候睇吓佢有冇保持水準

蘑菇牛肉漢堡$72
另外佢分開放個酸瓜都係一件好貼心嘅行為
畢竟唔係個個人都鍾意

原味牛肉漢堡$62
都係有少少乾嘅問題
蕃茄同生菜好fresh,搶左fo

轉套餐$29
套餐有粗薯條同汽水
粗薯條好好食,外脆內軟又夠熱

2022-05-13 1734 瀏覽
聖誕節收工之後同老公拍拖睇燈飾, 由荃灣坐巴士過海~無目的地隨便逛逛拍拖係太古廣場行左一陣街之後, 開始周圍既餐廳都座無虛席之後諗起一直收藏住既TRIPLE O係附近, 所以就黎左啦~店舖位於超級市場內, 可能聖誕節大家都去大餐廳食大餐~所以唔洗等位~1. 煙肉芝士牛肉漢堡$72(和牛漢堡扒、煙肉、芝士、生菜、蕃茄)每次探店都總會叫經典款式, 所以叫左無得輸既煙肉+芝士好大個, 一手掌握唔住 非常juicy, 秘制醬汁亦好惹味最畫龍點睛既係上面個塊青瓜(雖然好多人都唔鐘意)但配上上面塊酸青瓜真係令到成件事好爽~ 2. TWO x TWO Burger Combo $153呢個跟左餐 加左個薯條同oreo cookie milkshake個奶昔好味唔會太甜 比起SS黎講都唔會太「杰」整體都好滿足 但分店得番好少唔會專登再黎了....
聖誕節收工之後同老公拍拖睇燈飾, 由荃灣坐巴士過海~
無目的地隨便逛逛拍拖

係太古廣場行左一陣街之後, 開始周圍既餐廳都座無虛席
1. 煙肉芝士牛肉漢堡$72
(和牛漢堡扒、煙肉、芝士、生菜、蕃茄)
每次探店都總會叫經典款式, 所以叫左無得輸既煙肉+芝士
好大個, 一手掌握唔住
 非常juicy, 秘制醬汁亦好惹味
最畫龍點睛既係上面個塊青瓜(雖然好多人都唔鐘意)
但配上上面塊酸青瓜真係令到成件事好爽~

個奶昔好味
唔會太甜 比起SS黎講都唔會太「杰」

整體都好滿足 但分店得番好少

唔會專登再黎了....
2021-12-25
2022-05-05 1082 瀏覽
原來已經得返Pacific Place同另一間分店😮‍💨佢哋嘅Burger係超好食~ Mushroom Burger $72最鍾意係呢款雖然會食得有少少論盡,但佢係我最愛嘅一款,漢堡扒Juicy,夾埋菇同醬我會比99分Chicken Tender $42/3 piece炸雞塊都唔會乾爭爭少少咬口脆脆地Combo Set +$29大家知唔知薯條唔係點茄汁最好食,係加錢叫個牛肉汁呀!不過呢個位置堂食唔係咁好坐,如果外賣唔遠就ok

Mushroom Burger $72
最鍾意係呢款

Chicken Tender $42/3 piece
炸雞塊都唔會乾爭爭
少少咬口脆脆地

Combo Set +$29
大家知唔知薯條唔係點茄汁最好食,係加錢叫個牛肉汁呀!

不過呢個位置堂食唔係咁好坐,如果外賣唔遠就ok
外賣自取
2022-02-18 1023 瀏覽
依家餐廳真係難做,疫情影響大家都少左出街食飯,加上停最賺錢嘅晚市真係好多餐廳都頂唔順,TripleO呢幾年都有好多分店結業,我食得最多嘅荃灣分店都執埋呢日專程黎食TripleO懷緬下,好怕遲啲想食都無得再食不可能漢堡係我最愛,不過金鐘分店不及荃灣分店好味,包唔夠熱,食落感覺有啲唔同,可惜嘅係而家已經無得再品嘗荃灣分店嘅TripleO煙肉芝士堡肉質ok,但都係差咁啲,雖然係快餐,但出自唔同分店都有唔同味道另外薯條都唔夠熱唔夠脆,有少少失望但都希望tripleO可以頂住
呢日專程黎食TripleO懷緬下,好怕遲啲想食都無得再食

不可能漢堡
煙肉芝士堡
另外薯條都唔夠熱唔夠脆,有少少失望
但都希望tripleO可以頂住
不可能漢堡
煙肉芝士堡
2022-02-11 611 瀏覽
終於有機會試到呢度嘅漢堡包, 叫了一個煙肉芝士牛肉漢堡,加29元配細凱撒沙律跟汽水。個漢堡包一拎出嚟係完全凍嘅,小小暖都冇, 而麵包我期望應該係硬身有少少脆,但係個麵包係完全軟軟的。 而塊牛肉食落有啲乾同埋完全冇肉味,亦都唔覺得有調味。 煙肉味道正常但肉質比較硬。至於個細凱撒沙律,我就反而覺得好食過個煙肉芝士漢堡包,凱撒沙律啲菜好新鮮好爽脆配埋沙律醬及芝士粒會令人想不停食落去。 如果要用咁嘅價錢食呢啲質素,我寧願去麥記食個漢堡包好過……
2021-12-26 695 瀏覽
好多年前係CWB Times食過後就無再食過啦叫左Mushroom Burger 牛肉好香菇菇好juicy麵包都是有心的香香熱辣辣外香內軟林林的重有一大塊酸瓜酸瓜 比想像中甜 好好食喎因我地第一餐 所以 叫左佢cut in half 上 咁我地就當到早餐啦!去到食得🍔 又點會唔叫埋個薯條呢佢係 薯仔切條 再炸 好難唔好食重可以食多少少添呀有圖有真相 真心 勁好食見到有杯似OREO既飲品但因太飽未有試過下次試下先整體 依個mushroom burger 無Shake shack咁熱氣薯條 🍟依到最好食 😋第2shake shack 第3FIVE GUY 我會再去食下邊到好食再話俾大家知😉
好多年前係CWB Times食過後

重有一大塊酸瓜
酸瓜 比想像中甜
好好食喎

因我地第一餐 所以 叫左佢cut in half 上
咁我地就當到早餐啦!

去到食得🍔 又點會唔叫埋個薯條呢
佢係 薯仔切條 再炸 好難唔好食