2024-05-03 233 瀏覽
咪以為 #小秘書 淨係鍾意 #打邊爐 😏 其實我周不時都會同屋企人到 #酒樓 嘆茶☕️ 比自己好好享受吓難得嘅慢活🌱 屋企兩老幾乎每日中午都會出去 #飲茶,所以要搵好嘅點心,一定要請教佢哋🤭 阿媽話近排同老竇去「星海」飲過親戚嘅婚宴,食物唔錯之餘,裝修又幾骨子,而且地方夠晒大又乾淨,可以諗諗‼️既然有人搵埋地方,飲完茶我又可以順路去附近嘅 #Outlet 同 #工廈尋寶,梗係照跟啦🤭🤭嚟到「星海」,剛好係下午茶時間☕️ 估唔到平日嘅 #下午茶時段 都會咁墟冚😅 成朝無食過嘢嘅我,個肚已經餓到打鼓😅 本來諗住先叫幾個 #點心 頂住先,點知就被隔離枱嗰碟 #薑蔥桶蠔 嘅香氣吸引住💨💨 所謂人一世物一世,想食就食… 照跟‼️肥美嘅 #桶蠔 由鐵板上,未上枱遠遠已經聞到蠔香,si le sa la 聲不斷… 彷彿好似喺度叫我哋「食我啦 食我啦!」🤭🤭 熱到燙口嘅蠔肉非常鮮味,夾埋啲薑蔥一齊入口,份外惹味🤤 另外我哋點嘅 #點心 味道同質素都唔錯,成粒乒乓波咁大嘅 #蝦餃王,一啖咬落去幾乎都係蝦仁,餡料十分豐富🤤 #鮑魚燒賣 造型夠晒精美,至啱識食嘅我哋🤤 值得一讚嘅係佢哋嘅 #瑤柱花膠灌湯餃,湯底好鮮

肥美嘅 #桶蠔 由鐵板上,未上枱遠遠已經聞到蠔香,si le sa la 聲不斷… 彷彿好似喺度叫我哋「食我啦 食我啦!」🤭🤭 熱到燙口嘅蠔肉非常鮮味,夾埋啲薑蔥一齊入口,份外惹味🤤 另外我哋點嘅 #點心 味道同質素都唔錯,成粒乒乓波咁大嘅 #蝦餃王,一啖咬落去幾乎都係蝦仁,餡料十分豐富🤤 #鮑魚燒賣 造型夠晒精美,至啱識食嘅我哋🤤 值得一讚嘅係佢哋嘅 #瑤柱花膠灌湯餃,湯底好鮮甜,#灌湯餃 皮薄足料,就連腌尖嘅阿媽都比個like佢呀🤭🤭 最後我哋點咗個 #子薑皮蛋酥 做甜品,入口鬆化,味道甜甜地又有子薑嘅獨有味道,原來傳統嘅甜點又真係幾好食㗎喎🤩

📍 星海 星海薈 (觀塘)開源道79號鱷魚恤中心2樓
2024-05-02
下午茶
2024-05-01 211 瀏覽
星海觀塘分店有氣派中菜廳, 高樓底配上漂亮的水晶吊燈,優雅不凡, 還有佈置華麗的室外露天草地, 好適合婚宴聚餐,晚市套餐囊括多款美味佳餚, 用心製作, 做到色香味俱全 , 令人食指大動 。鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638鐵板內的肥尾澳洲龍蝦, 還冒著煙 , 傾下白濃稠的胡椒汁時, 發出吱吱聲, 仲香氣十足 , 雪白的龍蝦肉十分爽彈, 加上白胡椒汁提鮮, 香濃惹味,鮮香誘人 ,滋味提升。蒜蓉蒸龍躉飯 $168炒飯上面鋪滿厚切的龍躉球, 魚肉鮮味滑溜 , 魚皮彈牙緊緻, 充滿骨膠原, 每一口米飯都是荷葉香氣及惹味的蒜蓉粒粒, 滋味得讓人停不了口。蒜心炒黃鱔 (順德菜 ) $128人氣順德菜蒜心炒黃鱔, 份量十足, 翠綠蒜心好軟嫩, 惹味濃郁,配上鮮味爽彈的黃鱔片及三色椒,色香味俱全, 充滿鑊氣 , 好送飯的家常小炒。紅豆沙糖水飯後每一位客人都送上免費紅豆沙糖水, 甜到剛好, 十分滋潤喉嚨。

鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638

蒜蓉蒸龍躉飯 $168

蒜心炒黃鱔 (順德菜 ) $128

紅豆沙糖水

♡ 家人聚餐嘅好地方|星海 ♡-上次朋友喺星海擺酒 食過佢嘅乳豬念念不忘而每次諗起想同屋企人食飯 都會諗起星海 食點心飲茶都勁正去完隔離工業區啲outlet行完 仲可以過嚟食個飯✌️係同屋企人聚餐嘅好地方除咗環境舒適同埋座位闊落之外佢哋嘅食物質素亦都好有水準服務態度亦都好好 - ♡ 鴻運脆乳豬(半隻)♡ $468靚嘅乳豬唔係度度都食到 但係星海整嘅真係不容置疑😋 認真好食。乳豬燒得好香脆 足夠兩三個人食 -♡ 古法沙薑雞 ♡ $118呢隻沙薑雞勁大隻 有勁多肉 而且仲好嫩滑-♡ 花旗參竹絲雞海螺燉花膠湯 (位)♡ $98入面有勁多花旗參 認真足料啊 ‼️飲完又暖又補身。-♡ 香芒凍布甸 ♡ $31係最傳統嘅芒果布甸 配上花奶 兒時嘅味道返晒嚟🥭有粒粒芒果果肉 布甸質地結實 ❥#⇢店鋪資料:星海 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓## 🔍尋找同區美食📍
♡ 家人聚餐嘅好地方|星海 ♡

有勁多肉 而且仲好嫩滑
♡ 花旗參竹絲雞海螺燉花膠湯 (位)♡ $98

入面有勁多花旗參
認真足料啊 ‼️
飲完又暖又補身。
♡ 香芒凍布甸 ♡ $31

係最傳統嘅芒果布甸
配上花奶 兒時嘅味道返晒嚟
🥭有粒粒芒果果肉 布甸質地結實

⇢店鋪資料:
星海 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓

🔍尋找同區美食📍

• 燒乳豬
  • 沙薑雞
2024-03-10 1212 瀏覽
星海觀塘分店, 高樓底配上漂亮的水晶吊燈 , 佈置華麗有氣派, 環境舒適寬敞, 佈滿花花的漂亮浪漫舞台 , 小清新室外露天平台 , 最啱婚紗打卡 , 適合婚宴嫁娶的好地方。椒鹽九肚魚 $68剛剛炸起的九肚魚,外皮香脆可口, 中間包裹着滑溜的九肚魚,脆卜卜之餘伴隨魚的鮮味及惹味椒鹽,讓人停不了口 。蜂巢黃金糕 $15.8金黃色的黃金糕, 外型挺身,香甜煙韌, 內裏有大量的氣孔,甜度適中, 啖啖迷人的椰香, 滋潤味蕾 。香煎蘿蔔糕 $21.8 即叫即煎的蘿蔔糕,外皮煎至金黃焦香, 外脆內軟, 還食到一絲絲的蘿蔔。 籠仔陳村粉 + 炸子雞/孖寶 $198 滑滑溜溜的陳村粉上面鋪滿雪白的斑球, 魚肉鮮味滑溜 , 魚皮彈牙緊緻, 充滿骨膠原, 散發著啖啖蔥香及蒜香, 別有一番風味。 剛剛炸起的半隻炸子雞, 十分肥美, 雞皮炸至油光亮麗, 熱燙燙, 香噴噴, 雞肉入口軟嫩,充滿肉汁, 讓人喜歡。豉椒牛肉炒河 $68牛肉炒河, 份量十足, 牛肉軟嫩,肉味濃郁,配上爽脆銀芽及三色椒,色香味俱全 , 充滿鑊氣。香芒凍布甸 $22.8凍布甸入口冰冰涼涼, QQ彈牙, 伴隨香甜熟透的芒果肉, 令人一吃愛上

椒鹽九肚魚 $68

蜂巢黃金糕 $15.8

香煎蘿蔔糕 $21.8

籠仔陳村粉 + 炸子雞/孖寶 $198

豉椒牛肉炒河 $68

香芒凍布甸 $22.8
凍布甸入口冰冰涼涼, QQ彈牙, 伴隨香甜熟透的芒果肉, 令人一吃愛上。

楊枝甘露 $22.8
楊枝甘露, 以芒果汁打至幼細濃郁,啖啖柚子果肉,配上晶瑩西米露,充滿咬口,層次豐富 !

2024-01-14 2791 瀏覽
新一年新開始🎉!食餐好的晚餐是常識吧!相約朋友來觀塘酒樓吃飯🍚,原因是他們鄰近APM商場又是工業區有很多OUTLET 🛍️店舖可以去購物。另外這間星海·星海薈推出左很多新菜式,每一次來吃飯都可以品嘗到不同款式。聖誕🎄,冬至🍲,公司春茗🧧晚宴在此吃飯就是最好選擇。還有就是朋友小登科要搵結婚場地問我意見,這間酒樓樓底很高很闊落,燈飾是不同形狀好像水滴💧花瓣樹葉🍃貝殼🐚等組成,用上粉紅粉紫色系營造色彩繽紛的感覺,令舞台🪩效果更出更立體。花旗參花膠響螺瘦肉燉烏雞🐚這盅燉湯很鮮甜美味,煲出來的湯底很濃郁,烏雞甜響螺鮮花膠補花旗參夠正氣,此湯喝完好舒服又潤喉又滋補。鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦🦞此款龍蝦做法好特別,不是用上湯或芝士焗而是用上白胡椒煎焗方法放在鐵板上用熱力可以更加迫出到白胡椒嘅香味,一上枱吱吱渣渣聲香氣四溢,令龍蝦肉🦞更爽更鮮甜彈牙。加埋紫蘇葉🌱和紫洋蔥🧅真是絕配。古法沙薑雞🐔斬件原隻沙薑雞非常之嫩肉,黃油雞皮而皮下沒有肥膏可以啖啖肉,用沙薑醃製除有濃濃沙薑味還吃到雞的鮮甜味,另附上一碟薑蔥油給客人。豉汁涼瓜炒牛仔肉🥩牛仔肉很嫩滑又厚身,牛肉味很濃不會柴口,涼瓜爽脆沒有苦澀味道加上豉汁快炒味
新一年新開始🎉!食餐好的晚餐是常識吧!

花旗參花膠響螺瘦肉燉烏雞🐚
鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦🦞
古法沙薑雞🐔
豉汁涼瓜炒牛仔肉🥩
牛仔肉很嫩滑又厚身,牛肉味很濃不會柴口,涼瓜爽脆沒有苦澀味道加上豉汁快炒味道香濃夠鑊氣。

• 花旗參花膠響螺瘦肉燉烏雞
  • 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦
  • 古法沙薑雞
  • 豉汁涼瓜炒牛仔肉
5天前 0 瀏覽
放假來到觀塘工業區OUTLET行街,然後在附近酒樓吃飯。購物後用餐,增添了更多樂趣。這間酒樓提供寬敞舒適的用餐區域,能夠容納大型團體,不論聚會或飯局都可以盡情享受美食和交流。甚至也適合舉行婚宴。午餐除了點心也提供各款小菜或主食。藥善大魚頭$58如果你喜歡魚頭料理,那麼藥善大魚頭是絕對不能錯過的。這道菜以新鮮的大魚頭為主要材料,配上川弓等藥材,烹調出一道濃郁的湯汁,味道鮮美。而且,以這樣的價格來說,真的是物超所值。薑蔥太平洋肥桶蠔$218热騰騰鐵板上枱,蠔肉鮮嫩多汁,搭配著香氣四溢的薑蔥經過烹調之後,感受到蠔的鮮味和薑蔥的香氣,給味蕾帶來了一種獨特的享受。粟米鮮龍躉斑塊(例)$178由酥炸龍躉魚塊和粟米羹為主要材料。龍𧄌斑塊經過炸煮之後外脆內軟,龍躉魚的肉質鮮嫩,搭配著粟米羮的甜味,給人一種豐富而平衡的味道體驗。除了菜品本身的味道外,這家餐廳的服務也值得一讚。工作人員熱情友好,提供專業的建議和周到的服務,使整個用餐體驗更加愉悅和舒適。酒樓有室外座位,天氣清涼之時別有一番風味。

午餐除了點心也提供各款小菜或主食。

藥善大魚頭$58

薑蔥太平洋肥桶蠔$218

粟米鮮龍躉斑塊(例)$178
由酥炸龍躉魚塊和粟米羹為主要材料。

酒樓有室外座位,天氣清涼之時別有一番風味。
2024-05-01 0 瀏覽
星海中菜酒家位於觀塘鱷魚恤中心嘅分店, 交通相當便利, 鄰近APM大型商場和工業區OUTLET, 方便購物和飲食消閑。環境和裝修富麗堂皇, 華麗水晶吊燈和特色舞台, 適合婚禮和宴會。小菜和點心都很精緻, 選擇也很多, 是聚會和飯局嘅好地方。午市和下午茶更有多款特價炒粉麵飯和點心, 認真抵食。豉椒牛肉炒河牛肉好嫩滑, 河粉柔軟有嚼口, 豉椒醬汁好惹味, 熱辣辣有鑊氣。還有新出點心嘅嚐新推介, 點咗懷舊蛋撻仔和蜜汁叉燒酥。蛋撻仔酥皮鬆化, 蛋香味美。叉燒酥外皮酥脆, 叉燒饀料柔軟嫩滑。還叫咗蜜汁叉燒包, 香煎蘿蔔糕, 軟滑牛肉腸, 山竹牛肉球, 蟹籽燒賣皇, 鮮蝦露筍餃, 咸水角和醬皇蒸鳳爪等多款點心, 夠曬豐富。當中醬皇蒸鳳爪醬汁惹味, 肉厚嫩滑。牛肉腸粉粉皮軟滑, 牛肉饀料可口。一邊飲茶, 一邊吃點心, 享受舒適悠閒。

午市和下午茶更有多款特價炒粉麵飯和點心, 認真抵食。
豉椒牛肉炒河

一邊飲茶, 一邊吃點心, 享受舒適悠閒。
2024-04-30 14 瀏覽
Quality Chinese restaurant with nice decor@Sha Tin.My family and I went to a restaurant called "Starry Terrace" (星薈)located in 1/F, Courtyard by Marriott Hong Kong Sha Tin, 1 On Ping Street, Sha Tin沙田安平街1號香港沙田萬怡酒店1樓..there us stage and facilities for holding wedding.. White Pepper crab招牌白胡椒蟹HKD$638..the claws are hugeeeeee.incredibly meaty.with rich white pepper aroma.mild tantalizing peppery spicy flavour..Traditional ginger chicken 古法沙薑雞HKG$118/whole chicken 全隻.Incredibly affordable price.the

沙田安平街1號香港沙田萬怡酒店1樓

Traditional ginger chicken
古法沙薑雞
HKG$118/whole chicken 全隻

Incredibly affordable price
the meat is soft,tender
value for money

Roasted pigeon
紅燒皇子乳鴿
HKD$68

served with Worcestershire sauce
special spices used to marinate the pigeon
has nice special unique flavours

2024-04-24 34 瀏覽
放假和朋友到了觀塘OUTLET購物,下午茶時段來到了星海品嚐點心。在觀塘apm 工業區,看到午市時候有很多上班族、長者飲茶吃點心,人流很多。 蜜燒黑豚肉推介的黑豚肉,即是高級的叉燒,加了蜜汁燒香了的外皮,肉質香嫩,配飯或單吃都一流享受。香脆八味豆腐外皮脆香加了八味粉,豆腐滑嫩厚實,很有口感。瑤柱花膠灌湯餃瑤柱花膠十分足料,湯底濃郁,湯底滲透了湯餃之中,湯餃份量十足,整隻湯餃充滿了豬肉蝦等餡料,十分有口感及味道。蝦餃之王即叫即整,蝦餃皮薄而晶瑩透光,蝦餃啖啖肉。蟹籽燒賣皇必點的燒賣,蒸得彈牙有口感,不會太咸。蒜蓉蝦春卷香口炸香的蝦春卷,滿口都是滋味,一口咬開是滿滿的蝦餡料,春卷皮夠脆。香芒凍布甸花奶配上甜度合適,濃郁芒果果香的布甸,令人想起小時候的回憶與味道。

蜜燒黑豚肉
香脆八味豆腐
外皮脆香加了八味粉,豆腐滑嫩厚實,很有口感。

瑤柱花膠灌湯餃
蝦餃之王
即叫即整,蝦餃皮薄而晶瑩透光,蝦餃啖啖肉。

蟹籽燒賣皇
必點的燒賣,蒸得彈牙有口感,不會太咸。
蒜蓉蝦春卷

香芒凍布甸

2024-04-16
2024-04-24 6 瀏覽
今天到觀塘APM商場購物,晚上就到隔鄰鱷魚恤中心2樓的「星海」晚膳。升降機直達,門一開,便是豪華大廳。最觸目的是天花閃閃生輝的燈飾,旁邊有超大型金魚缸,裏面有七彩繽紛的珊瑚魚,很夠氣派。盡頭是個大舞台,是非常理想的婚宴及大型宴會場地。座位寬敞舒適,枱與枱之間有足夠空間,沒有局促感。服務員推介了白胡椒龍蝦和順德特色菜。「鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦」,大大隻澳洲龍蝦,用鐵鍋滾住上枱,色、香、味俱全。龍蝦鮮味十足,肥美飽滿,肉質爽口彈牙,龍蝦與胡椒味道非常匹配,辣辣口感,更加滋味。「順德煎焗雞」,雞肉嫩滑爽口,夠鑊氣,又香口,加上韭菜和薑片的味道,使雞肉份外入味,使人回味無窮。「脆皮冰燒腩肉」,燒腩仔,皮脆肉嫩,肥瘦相間,入口甘香,這裏的燒味也做得不錯。一頓高質素的粤菜,令我非常滿足,最後讓有紅豆沙糖水奉送,真是錦上添花呢!

服務員推介了白胡椒龍蝦和順德特色菜。

• 鐵板白胡椒焗龍蝦,順德煎焗雞,脆皮燒腩
2024-04-22 0 瀏覽
4個大人2個小朋友(唔夠1歲)收我5個茶錢 我有問著哂西裝企門口條友 仲話解釋2個小朋友計1個大人! 100分!之後叫佢退錢仲發哂脾氣 咁你張傳單唔好寫3歲以下免收茶錢啦!乞兒!講真錯就要認啦 仲死雞撐飯蓋 撐死你呀!
4個大人2個小朋友(唔夠1歲)收我5個茶錢
我有問著哂西裝企門口條友
仲話解釋2個小朋友計1個大人! 100分!
之後叫佢退錢仲發哂脾氣
咁你張傳單唔好寫3歲以下免收茶錢啦!乞兒!
講真錯就要認啦 仲死雞撐飯蓋 撐死你呀!
2024-04-19 35 瀏覽
今天去了觀塘APM 附近逛街,之後約了家人去了星海吃中菜。酒樓指平日早餐孖寶仲平過返大陸,得閒可以約飲茶食個包,聚一聚。而且場地設計都幾適合婚禮,吊飾引人注目,亦好光猛。晚市菜式亦十分吸引,片皮鴨一食都只是$198。芝士龍蝦就試過,今晚試下新口味,白胡椒煎焗澳洲龍蝦🦞,白胡椒味很出,少少麻,十分香口。拉了油的龍蝦肉,彈牙而且新鮮。配有紫洋蔥🧅,甜甜地。今次亦試了海洋公園本地鮮推介,嘉美雞嫩滑,配有鮮蠔,啖啖鮮甜香濃,加上用薑蔥炒,更加香口惹味。
觀塘好多嘢食,鄰近APM工業區既鱷魚恤中心有唔少中菜餐廳附近有OUTLET,行完街食飯就啱晒早午可以飲茶食點心,晚市適合聚會同飯局而呢到仲適合婚禮,以歐陸式露天花園•海洋為主題有海洋生態水族長廊及歐陸式露天證婚花園🌟脆皮燒乳鴿(隻) $68乳鴿大細都正常外皮燒到微微焦脆肉質唔會太老🌟鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦 $638中菜唔少得各樣新鮮海鮮除咗蟹出名之外店員仲推介佢哋嘅澳洲龍蝦🦞會喺上菜之後淋上醬汁鐵板仲有餘溫有唔少嘅洋蔥🧅同九層塔🌿白胡椒醬汁會有少少辣🌶️龍蝦🦞算好大隻新鮮蝦肉非常爽彈👍🏻切開咗一件件方便食用嘅大小🌟金銀蒜斑球籠仔蒸飯 $168份量非常大嘅蒸飯,夠三至四個人share🙌🏻表面鋪咗魚片、木耳、蔥蒜飯粒會偏向濕,魚肉幾嫩滑🌟晚茶芥 $15/位🌟餐前小食 $15
觀塘好多嘢食,鄰近APM工業區既鱷魚恤中心有唔少中菜
餐廳附近有OUTLET,行完街食飯就啱晒
早午可以飲茶食點心,晚市適合聚會同飯局
而呢到仲適合婚禮,以歐陸式露天花園•海洋為主題
有海洋生態水族長廊及歐陸式露天證婚花園

龍蝦🦞算好大隻新鮮
蝦肉非常爽彈👍🏻
切開咗一件件方便食用嘅大小

🌟金銀蒜斑球籠仔蒸飯 $168
份量非常大嘅蒸飯,夠三至四個人share🙌🏻
表面鋪咗魚片、木耳、蔥蒜
飯粒會偏向濕,魚肉幾嫩滑

🌟晚茶芥 $15/位
🌟餐前小食 $15
2024-04-13 23 瀏覽
同屋企人喺觀塘工業區買完SoFa去埋APM 行街shopping再飲茶喺APM 鱷魚恤中心《星海.星海薈》飲茶食點心,場地好靚好舒服中間有個大舞台,旁邊仲有一排魚缸適🈴搞婚禮、同朋友聚會約飯局🤗點心款式選擇多😋✨蒜蓉粉絲蒸大元貝 $36隻面頭滿滿粉絲好吸睛😍元貝入口咸香鮮味,粉絲更加係吸盡元貝精華,鮮甜十足!✨蟲草花棉花雞 $24.8棉花索滿雞汁味道甜甜,雞肉口感滑嫩✨藥膳鳳爪 $36.8味道濃淡適中,鳳爪入口爽彈滿滿骨膠原✨海蜇拼燻蹄 $60海蜇爽脆有口感,一片片薄薄嘅燻蹄彈牙爽口✨美味滷水鵝掌翼 $65鵝掌翼唔會”毛神神”同死鹹,滷香入味另外仲有必點嘅點心,柱候金錢肚 $32.8、蟹籽燒賣皇 $32.8同蜜汁叉燒腸 $32.8
同屋企人喺觀塘工業區買完SoFa
去埋APM 行街shopping再飲茶
喺APM 鱷魚恤中心《星海.星海薈》
飲茶食點心,場地好靚好舒服
中間有個大舞台,旁邊仲有一排魚缸
適🈴搞婚禮、同朋友聚會約飯局🤗

點心款式選擇多😋
✨蒜蓉粉絲蒸大元貝 $36隻

✨蟲草花棉花雞 $24.8
棉花索滿雞汁味道甜甜,雞肉口感滑嫩

✨藥膳鳳爪 $36.8
味道濃淡適中,鳳爪入口爽彈滿滿骨膠原

✨海蜇拼燻蹄 $60
海蜇爽脆有口感,一片片薄薄嘅燻蹄彈牙爽口

✨美味滷水鵝掌翼 $65
鵝掌翼唔會”毛神神”同死鹹,滷香入味

另外仲有必點嘅點心,柱候金錢肚 $32.8
、蟹籽燒賣皇 $32.8同蜜汁叉燒腸 $32.8
2024-03-24 79 瀏覽
環境一流!食物有保證推荐鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦,真係好出色!龍蝦個身肉質鮮嫩彈牙,而且經過煎焗後,表面金黃酥脆,帶有微微的焦香味,令人垂涎欲滴。白胡椒的香氣完美融入龍蝦的肉質中,提升了整體的風味😋古法沙薑雞:今晚嘅古法沙慧雞真係一絕!雞肉經過特別的處理,鮮嫩多汁,入口即化。搭配著濃郁的沙薑醬汁,味道更加豐富🥰花旗蠜竹絲雞海螺燉花膠湯:今晚試咗呢款湯,真係驚艷!湯底鮮甜濃郁,裡面有花旗參、蠔豉、竹絲雞和海螺等美味食材,令湯的口感更加豐富。加埋花膠,增添了湯的濃度和滑嫩口感。湯匙一勺下去,滋味滿溢口中,讓人舒服滿足。茄子斑腩煲:茄子斑腩煲是今晚的主打菜之一,味道絕佳!茄子煲裡的斑腩軟嫩多汁,與茄子的鮮甜完美結合。湯汁濃郁醇香,入口滋味豐富
環境一流!食物有保證

古法沙薑雞: