🦑Fried Cuttlefish ($128)值得講講呢間係一間日式同西式既餐廳,師傅會即場將墨魚放係預熱咗嘅鐵板上炒熟,再淋上特製既燒汁即時聽到滋滋聲🔉墨魚熱辣辣、爽滑爽口彈牙,配埋燒汁同芝麻香真係夠滋味,火侯控製得岩岩好,問店員先知原來係招牌菜黎。❤️🪿Slow-cooked Duck ($128)慢煮鴨胸外皮煎到焦脆,肉質粉嫩多汁,反而要讚讚師傅係煎鴨胸既時候將鴨皮與鴨肉之間既脂肪充分煎香,令到食落唔會好肥膩仲帶陣陣鴨肉香,真係抵讚既!👍🏻🍝Fettucine Uni Carbonara ($278)呢道菜都算上係餐廳既signature dish。海膽闊條麵口感夠al dente,而海膽海水味唔算好濃但食落甘甜,醬汁夠濃稠令到每條麵條麵能夠充分掛滿醬汁,口感creamy入口順滑,的確唔錯👍🏻#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先 #香港美食 #香港美食指南 #打卡

🦑Fried Cuttlefish ($128)

🪿Slow-cooked Duck ($128)

#feed_your_friend #調教朋友 #調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先 #香港美食 #香港美食指南 #打卡 #打卡餐廳 #美食推介 #香港必吃 #香港美食攻略
2024-01-29
  • Fried Cuttlefish
  • Fettuccine Uni Carbonara
由資深日值師傅Mihara主理 🌸呢一間精緻嘅意日fusion菜位 於灣仔船街 地舖近地鐵站 鋪面門面非常之有格調 現代風格裝修 好有情調💕Trattoria是一種義大利風格的餐飲場所 菜單樸素但豐富 遵循地區和當地食譜🌸 香川縣Kagawa region 最好嘅食材融合意大利烹飪手法 做出餐牌上非常有性格 食材高級嘅佳餚🦪今晚接完我最愛的老公放工之後 就去拍拖食飯 近距離見到鐵板燒師傅 煮嘢食 非常之互動好有趣 🩷🔸️Neptune's Bounty 🍲由每日新鮮嘅海鮮 加上一個海鮮湯做嘅一個 菜 有煎鯛魚 日本帶子 青口等等 湯底好新鮮海鮮都好新鮮 配上辣椒 橄欖等等 非常適合冬天食🔸️Foie Gras on Garlic Toast鵝肝多士🥖非常之有份量 鵝肝係厚切嘅 由鐵板燒師傅 現場 煎嚟食加上用 香橙味嘅意大利黑醋汁 酸酸甜甜 非常開胃 🔸️ 肉醬意粉配溫泉蛋🍝好rich & creamy非常飽肚 肉醬嘅鹹香加上滑流嘅意粉 仲有藏紅花作裝飾 非常高級 有肉嘅鹹香調 味得非常之好我哋都好享受呢個餐廳嘅服務 風格同情調 仲可以坐戶外 好鍾意呢一種隨性又高級嘅餐廳 啲嘢好好食 好想

🔸️Neptune's Bounty 🍲

🔸️Foie Gras on Garlic Toast
鵝肝多士🥖

🔸️ 肉醬意粉配溫泉蛋🍝

我哋都好享受呢個餐廳嘅服務 風格同情調 仲可以坐戶外 好鍾意呢一種隨性又高級嘅餐廳 啲嘢好好食 好想再搵日同老公再嚟拍拖食飯🩷
Foie Gras Toast
Neptune's Bounty
Foie Gras Toast
Neptune's Bounty
🎀灣仔。浪漫精緻西日fusion菜✨🎀🪄店名* #TrattoriaKagawaby Mihara🔮地址* 灣仔船街18號地下4號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$656 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_灣仔剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵通常浪漫西餐都係去尖沙咀或銅鑼灣 今次偶然系灣仔搵到呢一間意日mix既fusion餐廳 唔算特別大間 但係裝修得好別緻 充滿意大利人既浪漫感覺 裡面都係外國侍應 親切有禮🤗燈光偏暗 黃調為主 燈飾都係好靚 好似去左意大利花園甘 另外有一個位置系專做日式鐵板燒高台位置 我地坐既位置系可以望到落地窗外既燈飾 好浪漫😇🍽️食物質素🍽️食物主打高級精緻為主 所以比較適合細食人士 每一道菜式都係經過精心擺盤 而且採用食材都係有品質 西式及日式都有齊 更提供各類酒 好岩節日慶祝~餐牌只有日文及英文 如果有中文相信會更方便~👀評分💖💖💖💖🪄Fettucine Uni Carbonara $278呢款意粉份量唔算大份 同以往卡邦尼意
🎀灣仔。浪漫精緻西日fusion菜✨🎀

🪄店名* #TrattoriaKagawaby
Mihara
🔮地址* 灣仔船街18號地下4號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$656 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖
🪄Fettucine Uni Carbonara $278
呢款意粉份量唔算大份 同以往卡邦尼意粉有些許分別 意粉頂上會有新鮮海膽 海膽入口細膩鮮美 而意粉芝士偏向車打芝士味道 所以系較濃味 顏色都系比較深色 意粉系闊意粉 完美吸收芝士及海膽味 亦都相當掛汁

👀評分💖💖💖💖💖
🪄Beef Rossini $378
擺盤都係相當精緻 上層為鵝肝 下層為和牛 兩者都係相當高評價 鵝肝外層有層薄膜 入口即溶 油香味滿溢 而和牛系極度嫩身 但又唔會過於油膩 肉呈微粉色 果然系高質素和牛 配上creamy薯蓉 味道不錯

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • Beef Rossini
  • Fettucine uni carbonara
有品味格調必吃Fettucine Uni Carbonara🌸Fettucine Uni Carbonara$278🌟🌟🌟🌟🌟北海道産ウニカルボナーラ呢個係濃郁海膽燴意粉,每一啖都濃郁海膽及酒香味,每一條意粉都沾灌海膽汁,超滿足呀!🌸Fettucine Ox Tongue Ragu$178🌟🌟🌟🌟🌟牛舌のラグーソースフィットチーニ重牛味,牛舌炆到好淋身,口感有點似牛肉,牛汁燴意粉也不錯,另一番風味。🌸White Bolognese Pasta $178🌟🌟🌟🌟🌟温泉卵の和風ミートソースカルボナーラ溫泉蛋放左中心位,輕輕一𠝹就爆流心,雞蛋蛋味夠香濃,拌入重蒜味肉醬,味蕾再提升一點。🌸Fried Cuttlefish$128🌟🌟🌟🌟🌟アオリイカゲンのガーリックソテー第一次食這樣的鐵板燒,平時食個尐比較乾同硬,呢度既做法果然不同,墨魚肉質爽脆彈牙,而且冇咸咸的味道,還有超juice既洋蔥。🌸Earl Grey Cold Brew$68🌟🌟🌟🌟伯爵氣泡茶都是第一次飲,伯爵味夠香濃,氣泡倒出時滿滿,很快就消失。🌸'ice cream' Hojicha$68🌟🌟🌟🌟雲厘拿抹茶,同樣都是氣泡茶,有淡

北海道産ウニカルボナーラ

牛舌のラグーソースフィットチーニ

温泉卵の和風ミートソースカルボナーラ

🌸Fried Cuttlefish$128🌟🌟🌟🌟🌟
アオリイカゲンのガーリックソテー

🌸Earl Grey Cold Brew$68🌟🌟🌟🌟

🌸'ice cream' Hojicha$68🌟🌟🌟🌟
雲厘拿抹茶,同樣都是氣泡茶,有淡淡抹茶味道。

🌸Homemade Japanese Gelato $48🌟🌟🌟🌟
ホームメイドジェラート
呢個係日本牛奶同雲厘拿籽自家整既雲糕,夠滑夠香濃牛奶味道。

🌸Matcha Crème Brûlée $68🌟🌟🌟🌟🌟
抹茶のクレームブリュレ
呢個抹茶Crème Brûlée,夠滑身,抹茶味都夠味,表面焦糖層都不錯夠脆而唔太甜。

🌸Tiramisu $88🌟🌟🌟🌟🌟
コーヒーテイラミス
聽店員講呢個Tiramisu是加入左日本原素,試真點就發現忌廉中有適量粟子碎,感覺味道也不錯,忌廉打得夠滑,而且擺盤好精緻。

======詳情======
Trattoria Kagawa by Mihara (灣仔) @trattoria.kagawa
================

#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #灣仔美食 #灣仔好去處 #香港美食探店 #香港探店 #我是吃貨 #打卡熱點 #打卡美食 #著數報料 #誠心製作 #手工菜 #性價比高 #海膽 #Tiramisu #MatchaCrèmeBrûlée #船街 #TrattoriaKagawabyMihara
2024-01-08
  • Tiramisu
  • Fried Cuttlefish
🎇餐廳由資深日值師傅Mihara主理 呢一間精緻嘅意日fusion菜位 於灣仔船街 😊地舖近地鐵站 鋪面門面非常之有格調 現代風格裝修 好有情調🥢🍚Trattoria是一種義大利風格的餐飲場所 通常比餐廳正式得多 但比 osteria 正式 菜單樸素但豐富 一些高級餐廳也採用了“trattoria”這個名稱 主廚將佢嘅家鄉 香川縣Kagawa region 最好嘅食材融合意大利烹飪手法 做出餐牌上非常有性格 食材高級嘅佳餚今晚接完我最愛的老公放工之後 就去拍拖食飯 同老公坐近吧檯 近距離見到鐵板燒師傅 煮嘢食 非常之互動好有趣 🔸️Mussels in white wine source日本白酒煮成嘅青口 青口細細粒 加上好香嘅白酒同埋香蔥 意大利香草 非常好食 🔸️Foie Gras on Garlic Toast鵝肝多士非常之有份量 鵝肝係厚切嘅 由鐵板燒師傅 現場 煎嚟食加上用 香橙味嘅意大利黑醋汁 酸酸甜甜 非常開胃 🔸️Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto呢個risotto 有鰻魚同鵝肝嘅黑松露意大利飯非常之好食 fusion食材感覺

日本白酒煮成嘅青口
青口細細粒 加上好香嘅白酒同埋香蔥 意大利香草 非常好食

🔸️Foie Gras on Garlic Toast
鵝肝多士

Foie Gras on Garlic Toast

呢個risotto 有鰻魚同鵝肝嘅黑松露意大利飯非常之好食 fusion食材感覺一啲都唔會唔夾 食得出有日本出產嘅鰻魚 加上好香嘅鵝肝同埋黑松露呢個飯好rich & creamy非常飽肚

我哋都好享受呢個餐廳嘅服務🌸 風格同情調 仲可以坐戶外 💕好鍾意呢一種隨性又高級嘅餐廳 啲嘢好好食 好想再搵日同老公再嚟拍拖食飯
Foie Gras on Garlic Toast
  • Black Truffle
  • Unagi & Foie Gras Risotto
  • Mussels in White Wine Broth
2024-03-11 15 瀏覽
灣仔有好多出色餐廳,今次試咗呢間由日本廚師主理嘅意日鐵板燒,食物同環境都好高質!🤩🟪Wagyu Ox Tongue 和牛牛脷非常之彈牙,咬落去好爽口,但係一啲都唔韌,而且牛味亦都幾重,非常之好味!👍🏻👍🏻🟦Mentaiko Spaghetti呢個海膽意粉真係超正,味道勁濃,仲有好新鮮嘅海膽放喺意粉上邊。海膽除咗鮮甜,仲一啲腥味都冇,真係即刻想叫多個嚟食!😍😍😍🟩Fetucine Uni Carbonara呢個係招牌菜之一,醬汁夠晒Creamy,配埋蘑菇一齊食,味道唔錯!

🟪Wagyu Ox Tongue

🟦Mentaiko Spaghetti

🟩Fetucine Uni Carbonara
2024-02-12 72 瀏覽
/依間餐廳門口超精緻✨唔講都唔知係食fusion菜,餐廳入面全部都散播住浪漫既氣氛🌹好岩黎慶生🎉.Ox tongue鐵板整成既牛舌,燒完出黎唔會話好韌.🍴 Fettucine uni carbonara依碟係招牌菜黎,估唔到超有驚喜既一碟意粉🍝上面排滿密密麻麻既海膽😍啲醬汁都用左海膽去整,每一次都掛滿左海膽汁,好滿足😌.🍴 White bolognese pasta意粉頂層有溫泉蛋😍一切開蛋黃就流晒出黎🫶蛋黃汁撈晒落意粉到,唔會話成個意粉好乾😋肉碎圍住左溫泉蛋♨️肉碎都好香,用蒜🧄黎炒香,成個意粉幾好食.Beef rossini依個係一個完美既配搭☺️鵝肝配牛肉‼️ 鵝肝做到入口即溶,牛肉煎到好嫩口😍肉汁超多💦配菜就係薯蓉,美足不足係唔算太滑身,但好香牛油味
Ox tongue
鐵板整成既牛舌,燒完出黎唔會話好韌

🍴 Fettucine uni carbonara

🍴 White bolognese pasta

Beef rossini

地方不算大,环境气氛轻松,适合小伙人聚会。员工服务态度好,够专业,耐心讲解Menu,亦不厌其烦的配合我们特别的需要。特别要赞的是员工非常老实,我遗漏了一封¥3000利是,他们原封不动归还给我,实在感激。食材新鲜,食物色香味俱全,是一间非常有质素的餐厅。

2024-02-08
生日
用餐優惠
優惠券
2024-01-29 85 瀏覽
位於灣仔船街嘅Trattoria Kagawa by Mihara,餐廳環境舒適,價錢又唔貴,真係一個讓人驚喜嘅用餐體驗!💫💰先嚐咗啲時令海鮮薄片,Seasonal Seafood Carpaccio,新鮮嘅海味令人驚艷,每一啖都似係海洋嘅交響樂。而啲醬汁恰到好處,令味蕾更加豐富。🐟🍋接著嚐咗Fetucine Uni Carbonara,意粉味道好濃郁,真係嘗到咗層次感爆發嘅味道。濃郁嘅蛋汁配上新鮮嘅海膽,滑順又鮮甜,一啖一啖都係極致嘅享受。🍝🍣Homemade Tiramisu同Matcha Crème Brûlée,真係完美嘅結局。 Tiramisu滑順唔膩口,味道都好豐富,Matcha Crème Brûlée啲茶香同脆脆嘅糖殼配搭得好啱啱好,茶香同焦糖層次分明,甜而唔膩口,非常完美。🍨🍮Trattoria Kagawa by Mihara係一個係味覺上帶有驚喜同滿足感嘅餐廳。唔論係食物質素、價格定係服務,都係一個值得一試嘅好地方。👌😋Trattoria Kagawa by Mihara 地址 灣仔船街18號地下4號舖Shop 4, G/F, 18 Ship Street, W

Trattoria Kagawa by Mihara

地址
灣仔船街18號地下4號舖
Shop 4, G/F, 18 Ship Street, Wan Chai
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢 Beef Carpaccio $198 🆗牛肉生薄片,牛肉香味好濃,加上佢地調配既自家醬汁,好開胃🥢 Seasonal Seafood Carpaccio $148 🆗當造海鮮係油甘魚,用左橄欖油同魚生調味,加埋三文魚籽,食落多重層次🥢 Waygu Beef Rossini $378 🆙和牛肉質好嫩滑,配搭埋鵝肝,食落好夾而且豪華,同情侶黎食係唔錯既選擇🥢 Fetucine Uni Carbonara $278 🆙招牌海膽卡邦尼,海膽毫不吝嗇一大片放係意粉面,擺盆好適合打卡,而且食落海膽味同芝士味都好濃郁🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 9/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️🗺️ Trattoria Kagawa by Mihara (灣仔)灣仔船街18號地下4號舖#bakdiu日式 #bakdiu銅鑼灣 #bakdiu灣仔區

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 Beef Carpaccio $198 🆗
牛肉生薄片,牛肉香味好濃,加上佢地調配既自家醬汁,好開胃

🥢 Waygu Beef Rossini $378 🆙

性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️

2024-01-27 36 瀏覽
小聚聊天之地方,高貴之感,主打意日之菜式。 店子由日本大廚主理,滿滿西式高級之感覺~店員友善,地方非常有情調,用心製作意日之料理,風格特別舒適。棒味蕾的平衡,手作之意大利面滿滿特色,是今天味覺記憶。海膽手打闊條意粉這個意大利面的味道是夏日海感覺,味道很棒,海膽鮮味,令人更想吃下意大利面。配上鮮味之海膽汁,味道開胃,意粉掛汁,口感有滿滿濃郁的風味,日式的味道和香香醬汁。明太子意粉滿滿日本感,加上西式做法,在寧靜又舒適的侘寂氣息,連餐具也精緻感覺,賣相吸引。傳統意大利雪糕香濃紮實之口感~嫩滑味道,滿滿甜味快樂,輕鬆快樂。牛奶跟鮮奶配搭很好,這種傳統的搭配,很鮮味。愛上意日的感覺。壓軸登場的意式雪糕,棒,甜而不膩。在燈光昏暗下,濃濃情調
味蕾的平衡,手作之意大利面滿滿特色,是今天味覺記憶。
海膽手打闊條意粉
明太子意粉
傳統意大利雪糕
愛上意日的感覺。
壓軸登場的意式雪糕,棒,甜而不膩。在燈光昏暗下,濃濃情調
Tried Trattoria Kagawa tonight with a last minute reservation and leaving behind my thoughts with a quick review.Overall the menu was thoughtful, pitched at that rare middle ground of fusion food where it's different...but not too weird.Each dish was decently executed although everything was a touch too sweet and vinegar forward for my personal tastes. One issue is that the serving plates were not warmed (except the teppanyaki dishes) , and so we found a few of the dishes not hot enough. If the

Each dish was decently executed although everything was a touch too sweet and vinegar forward for my personal tastes. One issue is that the serving plates were not warmed (except the teppanyaki dishes) , and so we found a few of the dishes not hot enough. If the owner reads this, it would be a quick fix.

Worth a mention is the uni fettuccine which did not disappoint, but for me , slightly too sweet and too acidic, masking the savory umami you would expect from such a rich and decadent dish.

Service and ambiance was fine. By the way the leftover decor from Gunpowder actually still seemed to work just fine.

Overall a decent value for the price point. I wasn't exactly blown away but not disappointed either.

🌸《Trattoria Kagawa by Mihara .意日Fusion菜.灣仔》灣仔精緻意日Fusion菜✨ 拍拖家庭聚會之選✨-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🐮 Beef Carpaccio $198日本和牛配搭自家製醬汁,牛肉切得好薄身,食落好嫩,唔錯✨-🐟 Seasonal Seafood Carpaccio $148油甘魚配三文魚籽、橄欖油同洋蔥,好清新✨ -🍝 Fetucine Uni Carbonara $278海膽芝士卡邦尼賣相同味道都一流啊✨ 加左芝士令到醬汁非常掛汁,醬汁非常重海膽同芝士味,推薦✨-🐮 Waygu Beef Rossini $378日本和牛牛柳用左鐵板燒方法炮製,軟淋嫩滑既牛柳加埋煎香咗嘅鵝肝,好夾✨仲有薯蓉伴碟,賣相同味道都無得輸🧡-📍Trattoria Kagawa by Mihara灣仔船街18號地下4號舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸Revisit: 🧡-#hkfoodie #foodbith #foodbith_cwb #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美
🌸
灣仔精緻意日Fusion菜✨ 拍拖家庭聚會之選✨

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🐮 Beef Carpaccio $198
日本和牛配搭自家製醬汁,牛肉切得好薄身,食落好嫩,唔錯✨

油甘魚配三文魚籽、橄欖油同洋蔥,好清新✨

🍝 Fetucine Uni Carbonara $278

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

Revisit: 🧡
#hkfoodie #foodbith #foodbith_cwb #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南#香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #englishreview #銅鑼灣美食 #銅鑼灣黃店 #銅鑼灣好去處 #灣仔
2024-01-10 241 瀏覽
灣仔浪漫調日本菜西餐吧🥕Fettucine Uni Carbonara$278面上放左海膽,成個汁都好creamy又重海膽味,用左好足粉既海膽整成醬汁,又好掛汁意粉好正。🥕White Bolognese Pasta$178溫泉蛋整得好好,一切開心都軟了,拌上肉醬意粉一齊食好正,肉醬中都散發出微微既蒜香,成件事好惹味。🥕Fettucine Ox Tongue Ragu$178味道適中不會太濃,牛舌易咬入味,整體又不會太過鹹。🥕Fried Cuttlefish$128一枱上熱辣滋滋聲,食落非常爽口又彈牙,仲有好香甜既洋蔥。🥕Earl Grey Cold Brew$68🥕'ice cream' Hojicha$68兩款飲品都係冇咖啡因,甘樣夜晚飲都不會害怕睡不著,而且都係有氣泡既,茶味都好香下。🥕Homemade Japan Gelato$48都係店家自家製的,明顯見到有雲呢拿籽,雪糕質地好香滑,味道適中不會太甜。🥕Matcha Creme Brulee$68燉蛋好香滑重蛋味,又有微微既抹茶香幾好,表面既焦糖燒得好香脆甜甜的。🥕Tiramisu$68店家自家製非傳統的,因為表面撒上咖啡粉,中
灣仔浪漫調日本菜西餐吧

🥕Fettucine Uni Carbonara$278

Fettucine Uni Carbonara

🥕White Bolognese Pasta$178

White Bolognese Pasta

🥕Fettucine Ox Tongue Ragu$178
味道適中不會太濃,牛舌易咬入味,整體又不會太過鹹。

Fettucine Ox Tongue Ragu

🥕Fried Cuttlefish$128
一枱上熱辣滋滋聲,食落非常爽口又彈牙,仲有好香甜既洋蔥。

Fried Cuttlefish

🥕Earl Grey Cold Brew$68
🥕'ice cream' Hojicha$68

'ice cream' Hojicha; Earl Grey Cold Brew

🥕Homemade Japan Gelato$48

Homemade Japan Gelato

🥕Matcha Creme Brulee$68

Matcha Creme Brulee

🥕Tiramisu$68
店家自家製非傳統的,因為表面撒上咖啡粉,中間竟然加入左栗子去整,食落偏杰身少少,會食得出微微香甜既栗子,感覺好特別。

🍴Trattoria Kagawa by Mihara

Fried Cuttlefish
Homemade Japan Gelato
Matcha Creme Brulee
  • Fettuccine Uni Carbonara
Trattoria Kagawa by Mihara位於灣仔船街,主打意日fusion菜,有室內及露天座位選擇~☺️餐廳環境昏暗,頗有情調,很適合約會或慶祝特別日子🤍店員安排了靠窗的高枱座位給我們,寬敞舒適!😌🤎Chicken Karaage炸雞皮脆肉嫩且多汁,沾醬汁吃很好吃呢😋💛Fettuccine Uni Carbonara 海膽鮮甜,醬汁濃稠,闊條麵很掛汁!推薦!👍🏻🧡Black Truffle, Unagi & Foie Gras Risotto很香濃的黑松露味😍 加上入口即化的鵝肝及肥美的鰻魚,每一口都很滿足!😌🤍Linguine Aglio Olio with Whitebait蒜油味不太濃,整體較淡味~整體食物質素不錯,但份量偏少🤣Trattoria Kagawa by Mihara地址: 灣仔船街18號地下4號舖

餐廳環境昏暗,頗有情調,很適合約會或慶祝特別日子🤍
店員安排了靠窗的高枱座位給我們,寬敞舒適!😌

🤎Chicken Karaage
炸雞皮脆肉嫩且多汁,沾醬汁吃很好吃呢😋
Chicken Karaage

💛Fettuccine Uni Carbonara
海膽鮮甜,醬汁濃稠,闊條麵很掛汁!推薦!👍🏻
Fettuccine Uni Carbonara

蒜油味不太濃,整體較淡味~

整體食物質素不錯,但份量偏少🤣

Trattoria Kagawa by Mihara
地址: 灣仔船街18號地下4號舖