餐廳: Tonic
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
♡ 旺角浪漫天幕下酒吧|Tonic ♡-同朋友收咗工,想放鬆一下🍸於是揀咗嚟旺角朗豪坊13樓嘅Tonic 天台酒吧✨喺藍色夢幻天幕下 同朋友傾吓偈 Chill下 好寫意呀 ~~ 一定要叫佢哋嘅Cocktail呀😆 -♡ Moon Walker ♡ $128見到每一枱都嗌呢一款打卡🌕 月球燈發光 勁靚‼️ 飲品入面仲有一嚿月球冰 上面仲有彩糖 營造夢幻嘅效果飲落有微甜柑橘味道 用Gin做base-♡ Skully On Fire ♡ $138呢款以視覺取勝 店員會起您面前點🔥😆自家製木瓜泥 加上百香果嘅酸酸甜甜 好容易入口~ 用Rum做base -♡ 蜜糖檸檬雞翼 ♡ $88雞翼擺盤以三角形金字塔呈現 雞翼有五隻 外皮香脆肉嫩 配上黑胡椒梅子醬 酸酸甜甜同朋友都鍾意呢款雞翼🥰- ♡ 黑松露芝士薯條 🍟 ♡ $88✨呢個勁推薦✨上面佈滿巴馬臣芝士🧀 重點係勁大兜🥰 好啱同朋友開心share炸到好香脆 而且熱辣辣 送酒真係一流啊😍-♡ 炒青口 香蒜檸檬及忌廉汁♡ $188青口配上淡淡蒜香🧄嘅忌廉汁旁邊嘅兩塊蒜香多士烘得啱啱好-♡ Custom Make Shooter ♡ $3
♡ 旺角浪漫天幕下酒吧|Tonic ♡
同朋友收咗工,想放鬆一下🍸
於是揀咗嚟旺角朗豪坊13樓嘅Tonic 天台酒吧✨
喺藍色夢幻天幕下 同朋友傾吓偈
Chill下 好寫意呀 ~~

一定要叫佢哋嘅Cocktail呀😆

送酒真係一流啊😍
♡ 炒青口 香蒜檸檬及忌廉汁♡ $188

青口配上淡淡蒜香🧄嘅忌廉汁
旁邊嘅兩塊蒜香多士烘得啱啱好
♡ Custom Make Shooter ♡ $312 (四款)
經理Radom調出屬於客人的專屬味道🥰
有少少好似開緊盲盒咁
不過如果客人有要求都可以照同調酒師
而我哋就order四款唔同的shooter
分別有彩虹糖、Gummy Bear、Chocolate Orange、Lime Leaf&Hazelnut

我哋最鍾意嘅都係彩虹糖🌈同Gummy Bear🐻
呢兩款特別適合女士飲用
真係好似食緊糖咁😆

Gummy Bear 飲到底真係有一粒粒糖
對呢幾杯Shooter都好滿意呀‼️‼️😋✌️

#
⇢店鋪資料:
Tonic (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓07號舖
#
  • Moon Walker
  • Skully On Fire
  • 蜜糖檸檬雞翼
  • 黑松露芝士薯條
最近做完野比朋友拉左去朗豪坊 Chill & Drink就去左位於朗豪坊頂層嘅酒吧餐廳一邊食飯 一邊摸住酒杯底 一邊同朋友盡訴心中情等我逐一分享下我哋食咗啲咩 又飲咗啲咩🔸️ 蜜糖檸檬雞翼食落味道有啲似柚子蜜甜甜嘅味道配合外脆內嫩嘅口感 簡直一流💝🔸️ 凍肉芝士拼盤本身我就係一個好鍾意食風乾火腿嘅人😍就算就咁食都唔怕鹹😂再試埋用烤麵包夾住 終於明啲人點解會夾住食 因為真係好正🔸️香蒜檸檬及忌廉汁炒青口忌廉汁非常香濃青口好入味但係個人覺得最正嘅莫過於係烤麵包點忌廉汁飲品方面🔸️Moon walker其實飲得出佢嘅酒精度數遍高但調酒師調得好好 所以入口都好順滑完全唔會覺得好刺激橙香同酒香交織 但又無烈酒嘅攻擊性🔸️Fireroof Boots初嚐 陣味好似 fruit punch仔細再飲真啲可以飲到蜜瓜同菠蘿味個人覺得佢無Moon walker咁烈好似日本果酒咁 淡淡酒香 加香濃嘅果香🔸️特調short 因為無乜特別嘅idea 我地叫調酒師幫我地調😂佢就話調杯好睇又好飲嘅比我地最後調咗玫瑰奶酒short比我地未飲已經聞到玫瑰花味一入口係好香濃嘅奶香但之後就係whisky超烈嘅酒精attack今次終於一
最近做完野比朋友拉左去朗豪坊 Chill & Drink

但之後就係whisky超烈嘅酒精attack

今次終於一完未飲過short嘅夢
但我諗我以後都唔會再飲
Short係真係明不虛傳
好勁 好烈 .... Finally 果幾杯short比我fd對哂
佢酒量真係好好 我都係飲返水果酒啦🤣
酒吧在旺角朗豪坊最高樓層,環境時尚型格,顏色主調是藍色,仿似置身海底世界,飲品賣相好靚,好適合打卡💕成個感覺很浪漫 , 很適合情侶 , 三五好友來聚一聚!CocktailMango Take Shower $128Bourbon Whiskey, Sweet & Sour, Homemade Mango Puree', Egg White 在浴缸上的酒,賣相好可愛,浴缸上的水龍頭,會不斷流出酒,非常有趣Cocktail 微微酸酸甜甜 , 好容易入口💕Firewood Boots $128蜜瓜甜酒同菠蘿搭配加上白蘭地同白酒Cocktail要燒一燒才可以飲,視覺享受, 很有創意!波本威士忌醃生牛胸薄片$138威士忌醃製的生牛肉薄片,牛肉嫩滑細膩,牛味濃郁,帶點煙燻香氣及酒味,入口有嚼勁,微辣,配甜椒及阿根廷青醬,調味很好,非常好味必食👍👍👍👍👍凍肉芝士拼盤 $158集錦芝士+風乾火腿+酸青瓜及麵包等有不同款式的風乾火腿 ,有些肉質軟滑,味道清香 ,有些肉質結實,油香味濃郁,有些肉味比較香濃!集錦芝士有不同口味,有些軟綿綿,有些軟硬適中,充滿濃郁的奶香風味!凍肉配芝士,送酒一流!香蒜檸檬忌
成個感覺很浪漫 , 很適合情侶 , 三五好友來聚一聚!

Cocktail
Mango Take Shower $128
Cocktail 微微酸酸甜甜 , 好容易入口💕

Firewood Boots $128
蜜瓜甜酒同菠蘿搭配加上白蘭地同白酒
Cocktail要燒一燒才可以飲,視覺享受, 很有創意!

波本威士忌醃生牛胸薄片$138
必食👍👍👍👍👍

凍肉芝士拼盤 $158
集錦芝士+風乾火腿+酸青瓜及麵包等
凍肉配芝士,送酒一流!

香蒜檸檬忌廉汁炒青口 $158
青口新鮮美味 , 以香蒜檸檬忌廉汁炒製,白汁濃郁,分量十足,清新美味 !

Custom Make Shooter $312
4杯特色Shooter
可以隨意揀選專屬你的調酒,更可請調酒師特製調配雞尾酒
當中我覺得士多啤梨朱古力橡皮糖口味最特別!粉紅色好靚💕

酒吧職員友善,女經理型格又親切,氣氛好好,下個月再去!💕

環境 9.5/10
味道 9/10
服務 9.5/10
衛生 9.5/10
性價比 9/10

人均消費$100-$200

店名: Tonic
地址 :旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓07號舖

#天幕酒吧 #酒吧推介 #香港酒吧 #旺角美食 #天台酒吧 #香港好去處 #美食推介 #香港探店 #酒吧探店 #雞尾酒 #酒吧好去處 #飲嘢 #派對約會 #香港網紅 #tonic #hkbar #langhamplace

今次同老公去到旺角朗豪坊@Tonic 難得同老公去輕鬆就梗係搵間有酒🍸飲嘅放鬆吓啦,充滿星空感覺嘅格調,加上音樂🎼真係好chill😌吖,空間闊落舒適,絕對係傾偈同打卡好去處,我哋叫咗幾款小食之外,仲叫咗好多特色嘢飲,嚟呢度就係為咗飲佢哋啦!🦪炒青口-香蒜檸檬及忌廉汁新鮮青口配上忌廉汁,加埋檸檬嘅香味,仲有香蒜多士可以點醬一齊食,份外惹味!🍗蜜糖檸檬雞翼泰式梅子醬再配埋炸雞翼,雞翼鬆脆好味!🍟黑松露芝士薯條充滿黑松露味,再加上面頭嘅芝士碎,薯條炸得剛剛好,又唔會太鹹,話咁快就食晒!🍝意大利蕃茄醬手工意粉(素)勁鍾意呢道意粉,手工制trofie 咬口煙韌,特別好味,每粒torfie都佔有蕃茄醬汁,好juicy 好惹味!🍹MOON WALKER少少甜甜嘅柑橘味,再加上濃郁酒味,香甜清新,我最鍾意就係呢杯,而且打卡仲好靚添!🍸Let Me out好重奶香加白蘭地酒,加上幼滑自家製花生醬,鍾意飲Baileys嘅,一定要試吓呢一款!🥂Skully On Fire 木瓜泥同埋百香果,加埋Rum 做底,店員仲會點火表演!🍾Fireproof Boots Bacardi 151及拉格啤酒作基調,配上木瓜

🦪炒青口-香蒜檸檬及忌廉汁

🍗蜜糖檸檬雞翼
泰式梅子醬再配埋炸雞翼,雞翼鬆脆好味!

🍟黑松露芝士薯條

🍝意大利蕃茄醬手工意粉(素)

🍹MOON WALKER

🍸Let Me out

🥂Skully On Fire
木瓜泥同埋百香果,加埋Rum 做底,店員仲會點火表演!

🍾Fireproof Boots
Bacardi 151及拉格啤酒作基調,配上木瓜及熱情果,感覺好清新!

調製師仲親自調製幾set shooter🥃比我地,真係盡興呀🥰!

@tonic.hk
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓7號舖(近旺角站E出口)

#tonic #打卡餐廳 #香港美食 #香港好去處 #香港酒吧 #旺角 #朗豪坊 #chill #mocktails
#gathering #relax #hkfood #hkfoodie
2024-05-10 14 瀏覽
喺朗豪坊行街行到攰,突然間好想坐低飲杯嘢,二話不說上咗頂樓tonic!因為呢度嘅氛圍囉!天幕上面嘅藍色投射!再加上散柔和嘅燈光,好似上咗太空咁,充滿著浪漫神秘感。周圍都係打卡位難得可以同帶着小朋友都可以同chill 下飲返杯!呢度嘅cocktail 出名靚同啱晒我地打卡☺️Pyramid Elegance靚到不得了,好襯我🤭沙膽見到都🩷🩷眼!可惜佢唔飲得唔單止靚,味道仲好好👍Man-go Take Shower聽個名就知係叫俾我老公,沖涼🚿啦你🤣🤣🤣顧名思義係少少芒果味,個浴缸真係好得意😊有心思!食物方面,都係非常精緻,又好好味!開頭以為小食,但係原來份量都唔少㗎凍肉芝士拼盤Cold Cuts Platter風乾火腿,芝士,酸青瓜,麵包各種的風乾火腿以及芝士,自由配搭喜愛風味擺盤非常之靚,可見廚師嘅心思!配上酸青瓜🥒及多士真係好好味!波本威士忌醃生牛胸薄片Bourbon Steak Carpaccio講真,呢個賣相其實麻麻哋,因為燈光問題開頭我以為係肉醬,但係食咗第一啖之後真係非常驚喜,一片一片薄薄的牛肉,配上甜椒,阿根廷青醬👍阿根廷青醬獨有的香草氣味以及酸勁,帶出牛肉的鮮味,既清爽又開

Pyramid Elegance
靚到不得了,好襯我🤭沙膽見到都🩷🩷眼!可惜佢唔飲得
唔單止靚,味道仲好好👍

Man-go Take Shower
聽個名就知係叫俾我老公,沖涼🚿啦你🤣🤣🤣
顧名思義係少少芒果味,個浴缸真係好得意😊有心思!

凍肉芝士拼盤Cold Cuts Platter
風乾火腿,芝士,酸青瓜,麵包
各種的風乾火腿以及芝士,自由配搭喜愛風味
擺盤非常之靚,可見廚師嘅心思!
配上酸青瓜🥒及多士真係好好味!

波本威士忌醃生牛胸薄片
Bourbon Steak Carpaccio
阿根廷青醬獨有的香草氣味以及酸
勁,帶出牛肉的鮮味,既清爽又開
胃、一試難忘😍

蜜糖檸檬雞翼
焦香檸檬,黑胡椒梅子醬
香口的脆炸雞翼,蘸上黑胡椒梅子
醬,酸酸甜甜,係唔錯嘅,但如果醬汁可以分開會比較好!

巴馬臣芝士加上香濃的黑松露
配香脆河口嘅薯條,最佳嘅佐酒小食

煙燻番茄辣肉腸汁
煙燻的番茄風味與辣肉腸,好惹味

只係cocktail , 梗係唔夠啦!
呢度嘅客製化shooter 都係必叫!
可以隨意揀選專屬你的調酒
更可請調酒師特製調配雞尾酒 shooter
飲完一set左一set👍

• Pyramid Elegance
  • 波本威士忌醃生牛胸薄片
2024-05-07 8 瀏覽
有左小朋友之後,同老公好小二人世界拍拖。所以上星期心血來潮就約老公一齊二人世界一下🥰。老公想飲酒,所以我就搵間有特式雞尾酒嘅Tonic一齊浪漫一下!💕呢間🥂旺角天幕酒吧餐廳🥂 除咗環境好舒服,燈光仲好有格調,非常relax,談心一流!😆🍗 蜂蜜檸檬雞翼呢個雞翼係我們餐點嘅亮點,完美地平衡甜蜜嘅蜂蜜同檸檬嘅酸爽。每一口都是一場風味交響樂,真係食唔停口!🧀 凍肉芝士拼盤呢個拼盤簡直係一場感官盛宴,包括一系列精心風乾火腿、芝士、酸甜泡菜同埋烤製麵包。質地同風味嘅結合係一場美妙嘅口味之旅。🍟 黑松露芝士薯條呢個薯條真心好驚喜,外脆內嫩,撒上滿滿嘅帕馬森芝士碎。松露嘅大地香氣加埋芝士嘅濃郁豐富相得益彰,每一啖都覺得係奢華嘅體驗。🍹 Enjoy Life 呢款雞尾酒係一個炎熱天氣中嘅清涼綠洲,融合咗芒果同百香果糖漿嘅熱帶風味,再加上葡萄柚同蘋果汁嘅柑橘風味。平時唔太中意雞尾酒嘅我都覺得一流!🌙 Moon Walker 呢款係以其獨特嘅鮮橘、優質嘅gin、自家製橙酒和一絲甜酸嘅組合脫穎而出。成杯酒加埋太空人擺設令到雞尾酒嘅視覺加味覺昇華,每一啖都係品味🥜 Let Me Out 呢杯雞尾酒真心好獨特同

🍗 蜂蜜檸檬雞翼

🧀 凍肉芝士拼盤

🍟 黑松露芝士薯條

🍹 Enjoy Life

🌙 Moon Walker

🥜 Let Me Out
呢杯雞尾酒真心好獨特同柔滑美味,展現咗自製花生醬、上等白蘭地、奶油煉乳、酸橙糖漿和順滑牛奶嘅和諧混合。每一啖都是一種舒適的口味

🔥 Skully on Fire
呢款係一種火辣而風味豐富嘅創作,充滿力量。自家製嘅木瓜泥加上百香果獨有嘅酸甜,再配上蘭姆酒嘅甘醇清甜,大膽嘅風味完全刺激味蕾。
2024-05-06 4 瀏覽
✨️ Pyramid Elegant ( Pic. 1-4 )Gin, milk, Red Bean Paste, Homemade, Coconut liqueur $128睇到個杯洒咁靚,頓時忘記一切煩繁囂,陶醉在這一刻中,內心已經感完全醉掉了。因內含紅豆碎和奶,飲落猶如飲了一杯勞斯萊斯版嘅紅豆冰。咁正嘅酒,「會須一飲三百杯」!✨️ Man-go take shower ( Pic. 5-6 )Bourbon Whiskey, Sweet & Sour, Homemade Mango Puree', Egg White $128第一次飲了一缸洒,感覺豪爽。咁別緻嘅浴缸洒,點可以5加誠意分?味道方面,雖然 meal 寫住 'Sweet & Sour' , 但不是太甜或太酸,口感和諧。✨️ Sautéed Mussels 炒青口 ( Pic. 7)Lemon Garlic Cream 香蒜檸檬忌廉汁 $188青口鮮甜美味,並沒腥味,配香蒜調味,惹味香濃。✨ ️Bourboncurd Flank Steak Carpaccio波本威士忌醃生牛胸腹薄片 ( Pic. 8)with Peppe

✨️ Sautéed Mussels 炒青口 [500g] ( Pic. 7)

青口鮮甜美味,並沒腥味,配香蒜調味,惹味香濃。

波本威士忌醃生牛胸腹薄片 ( Pic. 8)
with Peppers & Chimichurri
甜椒 阿根廷青醬 $138

牛肉質地結實且有嚼勁,微辣重口味的醃料,令人一試難忘、再三回味。

✨️ House Cold Cuts Platter
凍肉芝士拼盤 (Pic. 9)
Air Dried Hams, cheese, Pickles, Oven Bread.
風乾火腿,芝士,酸青瓜,麵包 $158

風乾火腿,油花均勻,入口即溶,送酒一

#朗豪坊
#tonic
2024-05-06 8 瀏覽
好耐都冇出過嚟旺角,今次約朋友傾偈飲嘢,第一時間就諗起朗豪坊嘅sky Bar,入邊有好多間餐廳,揀咗呢間以太空人做主題既Tonic呢到好有feel,有彩虹雲天花,又坐得舒服,岩哂同朋友黎傾計野食方面,份量都算大份,唔會好似平時啲酒吧咁細細份,喺呢度可以食埋dinner+飲野傾計,今晚揀左BOURBON CURED FLANK STEAK CARPACCIO波本威士忌醃生牛胸腹薄片With Peppers & Chimichurri甜椒,阿根廷青醬$138唔會好重酒味,加埋牛肉上面嘅香料令味道更加有層次SAUTÉED MUSSELS (500G)炒青口(500克)Lemon Garlic Cream香蒜檸檬忌廉汁$188通常青口都鍾意個醬汁,因為可以點多士yummy,多士夠脆身,青口大隻唔腥👍HOUSE COLD CUTS PLATTER凍肉芝士拼盤Air Dried Hams, Cheese, Pickles,Oven Bread風乾火腿,芝士,酸青瓜,麵包$158講到呢度嘅嘢飲,真係好打卡able, ig friendly~ 除咗啲名夠晒得意之外,造型亦都好特別,仲要唔重酒精味,唔慣

波本威士忌醃生牛胸腹薄片
With Peppers & Chimichurri
甜椒,阿根廷青醬
唔會好重酒味,加埋牛肉上面嘅香料令味道更加有層次

SAUTÉED MUSSELS (500G)
炒青口(500克)
Lemon Garlic Cream
香蒜檸檬忌廉汁

HOUSE COLD CUTS PLATTER
凍肉芝士拼盤
Oven Bread
風乾火腿,芝士,酸青瓜,麵包

講到呢度嘅嘢飲,真係好打卡able, ig friendly~ 除咗啲名夠晒得意之外,造型亦都好特別,仲要唔重酒精味,唔慣飲咁重味嘅酒嘅朋友都可以飲,另外仲有幾個shooter 都好cute, 係真出一定要試下

2024-05-04 9 瀏覽
如果同一班朋友去到唔知飲咩?可以請調酒師特製調配雞尾酒或者隨意揀選專屬你的調酒🍸於是同朋友特製咗4杯玫瑰花+士多啤梨Short 🌹Fireproof Boots 🔥蜜瓜甜酒+菠蘿的香甜組合,配咗brandy同白酒,係杯頂燃點火燃,將酒精散發後Cocktail充滿淡雅嘅果香Let me out Brandy+花生醬組成嘅新式組合,口感柔滑同奶香蜜糖檸檬雞翼香口嘅脆炸雞翼,蘸上黑胡椒梅子醬,酸甜滋味係口腔瀰漫黑松露芝士薯條加咗超多巴馬臣芝士配香濃的黑松露配搭可口薯條,係經典嘅佐酒小食👍🏻炒青口淡淡蒜香的忌廉汁,濃郁順滑的口 感搭配青口,別有一番滋味

Fireproof Boots 🔥

Let me out
Brandy+花生醬組成嘅新式組合,口感柔滑同奶香

蜜糖檸檬雞翼
香口嘅脆炸雞翼,蘸上黑胡椒梅子醬,酸甜滋味係口腔瀰漫

炒青口
淡淡蒜香的忌廉汁,濃郁順滑的口 感搭配青口,別有一番滋味
2024-05-04
$150 (宵夜)
  • fireproof  boots  cocktail
2024-04-26 17 瀏覽
呢度環境超靚啊😀😀超級有氣氛啊約咗好朋友出嚟gathering 🥰當然去happy hour 啦- 飲下corktail, 食下嘢啦我地最後揀咗朗豪坊Tonic☺️Order 咗三款小食同埋兩杯corktail 🫶餐廳仲送咗四杯調製師親自調製嘅shooter 比我- 朱古力士多啤梨🍓棉花糖粉紅色超級無敵少女心🩷下次再去🩷🍷 MOON WALKER (Fresh Tangerine, Gin,Homemade Orange Liqueur, Sweet &Sour)Gin酒味濃郁,帶有少少甜甜嘅柑橘味,味道回甘🫶🏻🍷PEPPER GARDEN (Green Bell Pepper, Pickle, Tequila, Sweet & Sour, Homemade Orange Liqueur)女仔一定鍾意,酒味不太濃味,帶有清香嘅柚子味,入口清香🐓蜜糖檸檬雞翼 Honey Lemon Wings炸雞翼加泰式酸辣醬🙌🏻好好食,口感又香脆🥔黑松露芝士薯條 Truffle Fries唔夠15 分鐘已經清哂成碟薯條☺️超有鹽味,又帶少少黑松露香氣🫶炒青口-香蒜檸檬及忌廉汁(500g)Sautéed M
呢度環境超靚啊😀😀超級有氣氛啊
朱古力士多啤梨🍓棉花糖
粉紅色超級無敵少女心🩷
下次再去🩷

🍷 MOON WALKER
Gin酒味濃郁,帶有少少甜甜嘅柑橘味,味道回甘🫶🏻

🍷PEPPER GARDEN
女仔一定鍾意,酒味不太濃味,帶有清香嘅柚子味,入口清香

🐓蜜糖檸檬雞翼 Honey Lemon Wings
炸雞翼加泰式酸辣醬🙌🏻好好食,口感又香脆

🥔黑松露芝士薯條 Truffle Fries

🫶炒青口-香蒜檸檬及忌廉汁(500g)
Sautéed Mussels-Lemon Garlic Cream
追住食,份量超多😆😆😆粒粒新鮮青口,肉質鮮嫩
忌廉汁正

🔗餐廳資料
@tonic.hk

地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓7號舖(近旺角站
E出口)

2024-04-26 18 瀏覽
Tonic的摩登形象, 以銀色和藍色為主調,共時尚型格的設計元素,酒吧位於朗豪坊的最高層 !成個感覺很浪漫,很適合情侶,三五好友來聚一聚!FIREPROOF BOOTS一種創意的酒精飲料,要燒一燒才可以飲,讓味蕾起舞,就像穿上防火靴一樣!MOON WALKER一款特別的雞尾酒,感覺像在月球漫步一樣!凍肉芝士拼盤 (House Cold Cuts Platter):包含各種冷切蔬菜,肉類和芝士,分享的開胃菜!波本威士忌醃生牛胸薄片 (Bourbon Cured Flank Steak Carpaccio)忌醃製的生牛肉薄片,牛肉非常新鮮,美味!帶有豐富的風味!炒青口 - 香蒜檸檬及忌廉汁 (Sautéed Mussels with Lemon Garlic Cream):以香蒜檸檬忌廉汁炒製,白汁非常濃郁,青口分量十足,非常美味的海鮮!4杯特色Shooter,今次真係不醉無歸🍹🏠Tonic 的菜單相當豐富,如果你想品嚐不同口味的美食和飲品,不妨一試!
FIREPROOF BOOTS

MOON WALKER

一款特別的雞尾酒,感覺像在月球漫步一樣!

忌醃製的生牛肉薄片,牛肉非常新鮮,美味!帶有豐富的風味!

4杯特色Shooter,今次真係不醉無歸🍹🏠
同朋友行完朗豪坊之後就上咗頂樓搵左間天幕酒吧飲酒食嘢傾心事,順便relax下❤️我地嘆左:👉🏻✨蜜糖檸檬雞翼✨呢碟雞翼應該係我食過最好食嘅蜜糖檸檬雞翼😍熱辣辣嘅脆皮雞翼炸皮唔厚,肉滑多汁蜜味重,冇乜油膩感之餘仲帶有好清爽既檸檬香❣️伴碟仲另上左個酸爽帶辣,味道比較刺激既黑胡椒梅子醬,蘸上再食感覺會更加有風味😋✨波本威士忌醃生牛胸薄片✨帶有陣陣煙燻香氣同酒香味既醃生牛胸薄片肉質幼嫩充滿彈性,牛味濃郁帶甘甜,仲要完全0血腥味,高質🫶✨煙燻番茄辣肉腸汁炒青口500g✨呢碟青口味道鮮美又大碟,份量好足!用嚟炒青口既醬汁融合左番茄既甜香同辣肉腸個個隻好有特色、引人注目既辣味;入口香辣惹味,令人精神為之一振 ,攞嚟送酒真係好鬼正😬✨MOON WALKER✨含有新鮮橘子、琴酒、甜橙利口酒同埋檸檬汁杯酒放系太空人造型底座上面真系可愛又吸晴👁️,就連嚿冰都整到成個月球咁,細節好到位,夠哂貼合主題🫶。柑橘味主調,口味清新又怡人!✨SKULLY ON FIRE✨用木瓜泥、百香果糖漿、糖醋,百加得151 蘭姆酒同拉格啤酒制成上枱個下店員會直接喺杯野上面點火🔥,視覺效果好正,睇到我哋嘩一聲😍,岩哂打卡👍🏻甘甜醇香既蘭

我地嘆左:👉🏻

✨蜜糖檸檬雞翼✨

呢碟雞翼應該係我食過最好食嘅蜜糖檸檬雞翼😍

✨波本威士忌醃生牛胸薄片✨

✨煙燻番茄辣肉腸汁炒青口500g✨

呢碟青口味道鮮美又大碟,份量好足!

✨MOON WALKER✨

含有新鮮橘子、琴酒、甜橙利口酒同埋檸檬汁

柑橘味主調,口味清新又怡人!

✨SKULLY ON FIRE✨

甘甜醇香既蘭姆酒加入左酸酸甜甜甜既百香果糖漿同清甜嘅木瓜,唔使去度假,熱帶風情既感覺一下子就有喇🥰

✨Let Me Out✨

入面含有花生、奶油、白蘭地、煉乳、檸檬糖漿同牛奶

頭啖入口會感受到滑順濃郁既花生醬香同奶味,跟手白蘭地濃烈嘅酒香會再慢慢咁滲透出梨,由濃到烈,小妹感覺好新奇❣️

✨WHITE HAT✨

成份有奇異果汁、黃瓜糖漿、檸檬汁、蘋果汁同蛋白泡

味道酸酸甜甜,果香味比洒味更加突出;解膩-流,易入口到不得了🫶

總括嚟講,呢度d嘢食同嘢飲嘅質素真心好高,環境又正,今晚果然無揀錯地點呢🥰

🟦Tonic

📍旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓07號舖

港鐵旺角站C3出口,港鐵旺角站E1出口/港鐵旺角東站B出口
2024-04-20 41 瀏覽
Tonic係旺角朗豪坊最高樓層,坐係開揚的天幕下同朋友傾計,邊飲cocktail ,邊食小食,感覺好chill&relaxing ,星期五happy hour 好去處~Enjoylife 呢杯色彩艷麗,香甜的芒果加上酸甜的百香果等果汁組合Moon Walker太空人和發光月球的造型,打卡一流。微甜的柑橘味道,氈酒的苦澀,回甘柔順帶餘韻~Let me out冰塊嘅外型係可愛嘅太空人,好似困住喺杯嘢飲入面咁好得意,入口先有濃郁嘅花生醬香味,再慢慢滲出醇香嘅白蘭地,口感柔滑新奇有趣。Skully on fire店員會喺上枱後點燃火焰,好有視覺效果,甘醇嘅蘭姆酒配上酸甜嘅百香果同清新嘅木瓜,有一種熱帶嘅風情。蜜糖檸檬雞翼脆炸雞翼,蘸上黑胡椒梅子醬,有辣有酸,開胃又香口~黑松露芝士薯條薯條炸得乾身,唔會油淋淋。黑松露芬香撲鼻,仲有少少芝士碎,鹹香好吃。炒青口香蒜檸檬及忌廉汁令菜式昇華。淡淡蒜香的忌廉汁,濃郁順滑又滋味,仲送多2片蒜蓉包可以夾住一齊食。Custom Make Shooter很特別令你意想不到的味道~有驚喜!

Enjoylife
呢杯色彩艷麗,香甜的芒果加上酸甜的百香果等果汁組合

Moon Walker

Let me out

Skully on fire

蜜糖檸檬雞翼
炸雞翼,蘸上黑胡椒梅子醬,有辣有酸,開胃又香口~

Custom Make Shooter
很特別令你意想不到的味道~有驚喜!
2024-04-20 24 瀏覽
Happy Fri Nite, 朋友相約旺角Happy Hour 🥂🥂, 問我有冇好提意。我即時諗起位於旺角朗豪坊13樓嘅tonic.tonic環境勁時尚型格, 而且以銀色同藍色為主調。我同朋可坐係開揚嘅天幕下享用特色嘅小食同嚐調酒師提供嘅多款凋特cocktail🍸。今晚我地就叫左3款小食+4款勁靚嘅cocktail💕小食有✨Cold Cut- 集錦芝士+冷盤火腿拼并盤,送酒一流✨Honey L. Wings- 蜜糖雞翼加埋小小嘅酸辣醬汁,非常惹味✨Truffle Fries- 薯條份量十足🍸White Hat🍹Enjoy Lifer- 呢兩款cocktail色彩繽紛,仲有玫瑰花做點綴,好飲又夠靚🍸Let Me Out- 有一個玻璃盒裝住杯酒,有閃燈仲要裝飾,非常夢幻🍹Moon Walker- 有個小太空人係杯黃色嘅cocktail一邊,真係好有登陸月球嘅感覺全部cocktail 設計都好有心思非常精緻,真係打卡一流🩷
我即時諗起位於旺角朗豪坊13樓嘅tonic.

今晚我地就叫左3款小食+4款勁靚嘅cocktail💕
小食有
✨Cold Cut
- 集錦芝士+冷盤火腿拼并盤,送酒一流
✨Honey L. Wings
- 蜜糖雞翼加埋小小嘅酸辣醬汁,非常惹味
✨Truffle Fries
- 薯條份量十足

🍸White Hat
🍹Enjoy Lifer
🍸Let Me Out
- 有一個玻璃盒裝住杯酒,有閃燈仲要裝飾,非常夢幻
🍹Moon Walker
2024-04-19
2024-04-19 24 瀏覽
今晚收工約咗閨蜜傾吓心事😬🙈😎當然要搵一間舒服、氣氛又好嘅地方啦!我哋就去咗朗豪坊13樓嘅打卡天幕酒吧餐廳「Tonic」!一齊飲吓嘢同chill吓!🙌😁🍸🥂🍹1. Let me out,由白蘭地、自家製花生醬製成,口味清新!👍2. Moon walker,清新嘅柑橘、加埋香醇嘅氈酒,非常完美嘅組合!😍3. Skully on fire ,店員倒入蘭姆酒,之後用火槍燃點,仲有木瓜泥同百香果,飲落好有層次感!😎4. Fireproof boots,菠蘿汁加埋蜜瓜甜酒,酸酸甜甜,充滿着果香味,好好飲呀!😁5. 凍肉芝士拼盤,好豐富,有風乾火腿、芝士、酸青瓜、麵包!😋🙌6. 香蒜檸檬忌廉汁炒青口,忌廉汁加上檸檬汁,真係好夾!青口都好新鮮!😋😋7. 黑松露芝士薯條,薯條上佈滿了巴馬臣芝士,配埋香濃嘅黑松露,簡直係perfect match!🙌😎😍Tonic:旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓07號舖

Tonic:旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓07號舖