今日一於嚟到The Socialhouse,話你知,依家幾時食到咁正嘅西餐真係夠晒彩🌟。首先,小編推介嘅餐包配橄欖油同呷醋,簡直係開胃至寶🥖!個包咬落去得意得意,啖啖都飽滿,搭上頂級橄欖油添,超正!再嚟就係凱撒沙律🥗,加咗無花果之後,清新得嚟又帶少少酸甜,五彩繽紛嘅色彩睇落去,個心情已經好曬。沙律裡面嘅芝士都好豐富,每一啖都好有層次感。技術爆燈嘅白酒煮青口先嚟一碟,青口彈牙得嚟又鮮美,白酒醬汁仲引出一陣陣海鮮嘅香氣,食落真係夠晒喉!點忘記咗鴨胸意粉🍝,重點來咗!鴨胸咬落去得嚟腍滑得嚟又入味,啖啖肉香,意粉同芝士醬汁完美匹配,暖笠笠嘅感覺,食落真係正!尾場燒乳豬就足以令人回味無窮啦!乳豬香脆皮搞笑得嚟又鬼咁夾,啱哂啲鍾意肉感嘅食客。總之,呢度嘅食物唔止好食,成晚都係好滿足。The Socialhouse,我哋下次仲會再見㗎!🤤👌👏
2024-01-31 184 瀏覽
𝗧𝗵𝗲 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲位於大坑一條比較寧靜嘅小街入面,餐廳行外國格調。浪漫嘅氣氛同極佳嘅𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲令成個進餐嘅體驗都放鬆舒服,好啱同朋友嚟𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹下傾計或者慶祝節日☺️餐廳係統一𝗠𝗲𝗻𝘂選擇並唔多,但不得不提當日朋友想嗌嘅𝗹𝘆𝗰𝗵𝗲𝗲 𝗰𝗼𝗼𝗹𝗲𝗿賣哂,老闆就請廚房客製化咗另一款啱口味嘅嘢飲比我哋,真係好熱情地招呼每一位客人,非常有人情味👍🏻🍴蕃茄麵包麵包係餐廳自家製,入面有粒粒嘅車厘茄乾同香草,上餐嘅時候都𝗸𝗲𝗲𝗽到溫度,味道香口鬆軟,可以𝗿𝗲𝗳𝗶𝗹𝗹,正餐嚟之前我哋已經食唔停口~🍴必食西班牙燒乳豬 𝟭/𝟰 $𝟯𝟮𝟴當日見到每張枱都有點呢道菜式,試咗的確唔會令人失望。乳豬用咗炭燒烤,外皮咬落好香脆,肉質肥瘦適中同時軟滑多汁,相當有水準🤤 唯一不足係覺得兩個人分𝟭/𝟰唔係好夠喉,因為真係好好食!📝 :𝟵.𝟱/𝟭𝟬🍴虎蝦天使麵 $𝟮𝟬𝟴天使麵身幾煙韌,虎蝦爽彈,蕃茄煮到軟身多汁,份量都適中。本身個人怕膩無好鍾意上面配嘅芝士 ,但食完發現𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵埋一齊個味道好好,𝗸𝗲𝗲𝗽到𝘀𝗼𝗳𝘁同時入味,最後都係清空哂成隻碟~📝 :𝟵/𝟭𝟬🍴蘋果拿破崙 $𝟴𝟴拿破崙酥皮鬆脆,中間加咗蘋果

🍴蕃茄麵包

🍴必食西班牙燒乳豬 𝟭/𝟰 $𝟯𝟮𝟴
📝 :𝟵.𝟱/𝟭𝟬

🍴虎蝦天使麵 $𝟮𝟬𝟴
📝 :𝟵/𝟭𝟬

🍴蘋果拿破崙 $𝟴𝟴
拿破崙酥皮鬆脆,中間加咗蘋果粒同埋𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺,咬落硬中帶軟幾有口感,不過略嫌當日食到嘅蘋果粒有啲酸。
📝 :𝟲.𝟱/𝟭𝟬
🍴香蕉麵包布甸 $𝟴𝟴
呢款相對更加啱日師兄口味,麵包布甸嘅口感幾特別又唔會太甜,配上雪糕同埋朱古力醬一齊食就啱啱好!
📝 :𝟴/𝟭𝟬
  • 西班牙式燒乳豬
  • 虎蝦天使麵
2023-12-05 147 瀏覽
朋友話大坑附近多嘢食,所以專登過去行吓,咁啱見到呢一間西餐裝修好外國咁好舒服,再望吓平時啲食評好似都唔錯,所以就入嚟試吓。坐低冇幾耐就上咗個麵包,熱辣辣好重香草味,加埋啲橄欖油同醋好好食。跟住就到無花果沙律,啲菜好新鮮果仁又好脆口,仲有好多新鮮無花果,平時都係食開無花果乾,原來新鮮無花果都好鮮甜,配埋果仁同啲菜,非常夾。之後就到主菜,西班牙乳豬仔,同其他食評講嘅一樣,乳豬皮又薄又脆,超香口,同平時食開嘅中式乳豬好唔同,一啲都唔肥膩。同埋叫咗呢個乳豬仔有個promotion,叫黑啤可以買一送一,個黑啤好綿滑,好易入口,配乳豬仔食一流。另外一個main course 就叫咗紐西蘭羊膝,炆得好腍,好香羊肉味,如果冬天再凍啲食就perfect,本身想叫個甜品,不過食完兩個肉好都夠飽,但見到隔離枱生日有個拿破崙好靚,唯有留返下次再過嚟食。

• 西班牙式燒乳豬
  • 無花果沙律
2023-11-29 97 瀏覽
今天生日,好姐妹特意為我安排寧靜中的高質西餐。蕃茄餐包暖呼呼,口感輕盈,蕃茄的自然甜味和香草的清新香氣完美融合,加上橄欖油和黑醋。新鮮無花果沙拉新鮮多汁,色彩鮮豔。無花果十分香甜,無花果的甜味與其他配料完美融合,增添了豐富的口感。蔬菜鮮嫩多汁,淋上特製醬汁,提升了整體的風味。西班牙燒乳豬必點菜式, 即點即整,皮脆卜卜, 外皮咬落去勁脆, 肉質卻不硬,非常軟腍, 肉汁豐富。Braised lamb shank 以紅酒燴羊仔脾,3小時的烹煮,肉非常入味,入口充滿濃濃的肉汁。Apple Napoleon餐廳特意為我寫上生日祝福,即叫即做,酥皮香脆,蘋果中和了甜膩感,為整頓生日飯留下美好結尾。
今天生日,好姐妹特意為我安排寧靜中的高質西餐。

蕃茄餐包

新鮮無花果沙拉

西班牙燒乳豬

Braised lamb shank

Apple Napoleon
2023-11-14 73 瀏覽
第一次去大坑搵食,朋友帶我去The Socialhouse,真係無介紹錯,住新界坐巴士來的我,都覺得好值得。😊👍食緊的時侯已經唸緊下次帶屋企人來再食下其他菜式。🍹Aperol Spritz易入口,幾適合女生。🍅蕃茄乾包包焗得外脆內鬆軟,配牛油或黑醋橄欖油,好味。🥭Mango & Pomelo Salad清新美味,中間夾住幾塊ham,鹹鹹脆脆,有特色。🥣刀貝蜆湯超級鮮甜,蜆夠大隻,足料👍蕃茄焗馬友推介 👏我未食過咁滑嘅魚,啲湯汁超甜,因為呢個菜式,好想帶屋企人再嚟食😍蘋果拿破崙 😋有驚喜,朋友真係知我心意Thanks for the early birthday dinner!

😊👍食緊的時侯已經唸緊下次帶屋企人來再食下其他菜式。

🍹Aperol Spritz易入口,幾適合女生。

🍅蕃茄乾包包焗得外脆內鬆軟,配牛油或黑醋橄欖油,好味。

🥭Mango & Pomelo Salad

清新美味,中間夾住幾塊ham,鹹鹹脆脆,有特色。

🥣刀貝蜆湯超級鮮甜,蜆夠大隻,足料👍

蘋果拿破崙 😋有驚喜,朋友真係知我心意

2023-11-10 61 瀏覽
同好朋友慶祝生日,一定要有儀式感💗❤️ 搵左間靚餐廳, 食我朋友最愛嘅西餐。THE SOCIALHOUSE 位於大坑,自成一角,好多客人都專程前往。昨晚是平日,都幾乎滿座,好受歡迎。😍飲杯cocktail Negroni輕鬆下🥃🍅餐包係蕃茄乾麵包,好好食,熱辣辣,非常鬆軟,看得出餐廳每道菜的誠意。🥭芒果柚子沙律芒果粒配柚子,還有青瓜粒,配脆火腿,層次豐富,配搭一流。🍅刀貝蜆蕃茄湯刀貝蜆大隻又肥美飽滿,我的最愛,番茄湯充滿鮮味。🐟蕃茄焗馬友馬友超嫩滑,店員會幫手起骨👍魚周圍鋪滿番茄,番茄吸曬魚的鮮甜味道,一定要食埋。🍎蘋果拿破崙朋友之前已經好想試這個甜品,一見到非常開心,仲有得寫生日快樂👍 味道一啲都唔漏,蘋果好清新。

飲杯cocktail Negroni輕鬆下🥃

🥭芒果柚子沙律

芒果粒配柚子,還有青瓜粒,配脆火腿,層次豐富,配搭一流。

🍅刀貝蜆蕃茄湯

刀貝蜆大隻又肥美飽滿,我的最愛,番茄湯充滿鮮味。

🐟蕃茄焗馬友

🍎蘋果拿破崙

2023-11-09
  • 芒果柚子沙律
2023-11-09 59 瀏覽
夜晚去到不停sell佢地今日既special 但個啲special同我係OpenRice見到既都一樣既然咁常有 點解唔整個menu出黎一輪嘴咁講 都聽唔清楚佢有咩野食然後頭盤想叫menu有既野問都未問廚房就話賣曬 然後不停hard sell我地食個咩水牛蕃茄唔鍾意食蕃茄唔得既🙄🙄個「好好食」既水牛蕃茄到左就係三種顏色既蕃茄+醋+一舊水牛芝士咪又係啲咁既味~仲要唔記得比麵包 講緊個陣得我地一張枱只係唔想空肚食啲生冷野姐🙄跟住叫左個刀貝蜆連埋兩個碗 但又唔比匙羹都已經唔知個碗係用黎飲湯定用黎裝殼最後個乳豬幾好食但成個體驗流程好差已經無乜生意 已經唔係話要求高咁簡單一餐飯都serve唔好
夜晚去到
既然咁常有 點解唔整個menu出黎
一輪嘴咁講 都聽唔清楚佢有咩野食
然後頭盤想叫menu有既野
唔鍾意食蕃茄唔得既🙄🙄
個「好好食」既水牛蕃茄到左
就係三種顏色既蕃茄+醋+一舊水牛芝士
咪又係啲咁既味~
仲要唔記得比麵包 講緊個陣得我地一張枱

但成個體驗流程好差
已經無乜生意 已經唔係話要求高
咁簡單一餐飯都serve唔好
2023-10-09 998 瀏覽
今晚我去咗大坑嘅Social House食晚餐,我哋兩個人叫咗芒果柚子沙律、法式焗馬友、烤鴨胸闊麵、蕃茄湯馬刀貝,同埋朱古力Mousse。呢間餐廳嘅位置好易揾,就喺大坑入面地鋪,我哋去到嘅時候,餐廳幾乎已經滿座,好彩我哋提早訂咗枱。芒果柚子沙律4.2/5⭐️呢個芒果柚子沙律真係唔錯!啲芒果好新鮮,每一啖都好甜,而且柚子嘅酸味同芒果嘅甜味融合得好好,令人回味無窮。個沙律醬亦都好開胃,可試。蕃茄湯馬刀貝4.4/5⭐️蕃茄湯馬刀貝係一個清爽嘅選擇。湯底鮮甜,蕃茄嘅酸味同貝類嘅鮮味相輔相成。貝類煮得剛剛好,鮮嫩多汁。湯香四溢,令人胃口大開。法式焗馬友4.5/5⭐️法式焗馬友嘅賣相好吸引,馬友通常都係中菜出現,喺西餐廳比較少見。但又唔錯喎。馬友焗得金黃香脆。馬友魚肉質鮮嫩,配上香甜既小蕃茄同香草,如果你係蕃茄控嘅話,應該會好鍾意呢個,咁啱我就係,所以大推😋煙鴨胸闊麵4.3/5⭐️煙鴨胸闊麵係呢間餐廳嘅招牌菜式,真係值得一試。烤鴨胸肉肉質嫩滑,帶有淡淡嘅smoky煙熏味,同埋闊條麵煮得彈牙,配搭得好啱。湯汁醇厚,加埋啲香濃芝士,令整個菜式更加美味。如果你鍾意煙鴨同麵食,呢個絕對係你嘅首選。朱古力Mouss

芒果柚子沙律

煙鴨胸闊麵
4.3/5⭐️

朱古力Mousse
4/5⭐️
朱古力Mousse好滑身,入口即化。朱古力嘅味道濃郁,甜度適中,唔會太膩。可一試。

2023-09-17
2023-10-03 67 瀏覽
前排去Social House食飯,氣氛好放鬆,好岩情侶/朋友坐一晚傾吓偈🤗芒果柚子沙律好開胃,芒果同柚子都新鮮,酸酸甜甜加埋煙肉好夾!蕃茄湯馬刀貝都好令人驚喜,貝類嘅鮮甜入晒蕃茄湯度好好飲,馬刀貝都大隻,啖啖肉估唔到馬友可以法式😆 馬友嫩滑多汁,魚油十足!焗得剛剛好,加埋蕃茄仔中和左油膩度,但其實都飽下烤鴨胸闊麵相對失色,不過鴨胸份量好多,闊麵亦彈牙朱古力mousse綿密滑順,朱古力味極濃郁,如果偏向dark chocolate我會更鍾意最後要提下佢哋嘅自家製麵包,一上枱酥脆又鬆軟,加上佢嘅蕃茄香草味,咩都唔洗加就咁食已經好好食!清晒🤭

烤鴨胸闊麵相對失色,不過鴨胸份量好多,闊麵亦彈牙

大坑有好多隱世美食,「The Sociahouse」就是其中一間歐陸餐廳,這家餐廳已有11年歷史了,已多次回訪,主要是愛上了他們的西班牙式燒乳豬,而且覺得店員服務親切,環境舒適,好適合拍拖和慶生。🔸芒果柚子沙律 Mango & Pomela Salad| $148芒果柚子沙律入面有新鮮芒果、柚子、青瓜和沙律菜,大大份的,食材新鮮,芒果酸酸甜甜十分開胃,配上青瓜和沙律菜好清新爽脆。-🔸烤焗馬友魚 Roasted Ma Yau Fish | $638之前看電視有介紹過這家餐廳其中一款特式菜,叫烤焗馬友魚,但在menu 上又找不到,所以就詢問了店員,才得知這是一道隱藏菜式,由於餐廳每日採購食材時,要看當天能否購入新鮮生猛的馬友魚,才能決定當天晚上是否有這道菜,今天運氣好好,可以試到這道隱藏菜式。鮮馬友用了法式烤焗方法烹調處理,配上蕃茄、洋蔥、迷迭香和檸檬,鮮馬友的魚脂豐富,魚肉鮮甜,十分Juicy ,醬汁酸酸甜甜的,帶有魚油香氣,配魚肉一齊食,非常美味,令人一試難忘。-🔸西班牙式燒乳豬 (1/4) 1/4 Roasted Spanish Suckling Pig| $328為了這度菜而來,真

為了這度菜而來,真的不會後悔,是一道必點菜式,乳豬是即點即做,乳豬皮脆卜卜,真是不得了,肉質嫩滑,肉香味美,配上醋汁一齊食會更加清爽
🔸招牌蘋果拿破崙 Apple Napoleon | $88
最後當然要食甜品,先會完滿,我點了招牌蘋果拿破崙,蘋果用焦糖煮過,加入了肉桂粉,味道不會太甜,食到蘋果清香,配上酥脆鬆化的拿破崙酥皮,甜而不膩。

2023-09-28 50 瀏覽
The restaurant staff called at 4pm (with the arrogant tone) to cancel the booking at 8pm because they gave the bloody priority to the phone booking over the online booking. Seriously why you even open the online booking as showing no respect to your customer??I have never had such horrible experience. My night with friend is completely ruined. Thanks Social House!!

Thanks Social House!!
2023-09-22 84 瀏覽
好朋友快將生日,今晚特意和她提早慶祝生日,去了大坑一間餐廳「The Socialhouse」食生日晚飯;職員先送上餐包,之後我們叫了:1️⃣ 芒果柚子沙律$148Mango & Pomela Salad沙律菜好新鮮,有芒果、柚子、青瓜、風乾火腿等多款食材,一個清新又開胃嘅前菜2️⃣ 西班牙式燒乳豬 (1/4) $3281/4 Roasted Spanish Suckling Pig 我相信這個菜色應該是每枱都會點的;西班牙式燒乳豬 真的做得十分出色,外層非常之脆口,肉質鮮嫩又多肉汁,正3️⃣ 法式烤焗馬油魚 $638Roasted Ma Yau Fish我們詢問餐廳職員,除了乳豬是必叫外,還有什麼好菜式介紹,職員推介了 法式烤焗馬油魚 這道隱藏菜 (在菜單上找不到) 的給我們,因為餐廳每日採購食材時,要看看能否買到新鮮馬友魚才會有,今天我們運氣不錯,可以點到這道菜馬友魚 用法式烤焗方法烹調處理,估唔到相當之夾及好味道,魚脂十分豐富,內質軟腍,食落口有入口即化嘅感覺,非常之肥美,再配上配菜一起食用,非常美味4️⃣ 蘋果拿破崙 $88Apple Napoleon甜品叫了 蘋果拿破崙,酥脆爽甜,味道相當不錯

職員先送上餐包,

3️⃣ 法式烤焗馬油魚 $638
Roasted Ma Yau Fish

4️⃣ 蘋果拿破崙 $88
Apple Napoleon
甜品叫了 蘋果拿破崙,酥脆爽甜,味道相當不錯,
更重要係可以寫上生日祝福語
大坑有唔少隱世高質餐廳, 今次車車就同好姊妹去左一間環境幾舒服, 氣氛好chill嘅西式餐廳食飯, 店員好nice, 而且更會同客人傾計, 感覺不錯! 我地點左幾款由佢地推介嘅菜式, 全部都好高質, 之後一定會回訪呢 ✨️餐前麵包✨️Chardonnay 咁開心又點可以唔飲酒呢? 我地點左兩杯白酒,白酒清爽易入口, 帶豐富果香 ✨️芒果柚子沙律芒果柚子沙律份量幾多, 入面有青瓜/沙律菜/新鮮芒果同埋柚子等食材,入口清新爽脆, 芒果酸酸甜甜好開胃菜 .✨️Fresh Steamed Mussels必點菜式之一, 可以連個湯都飲哂嘅青口真係好少食到, 湯汁用左蕃茄同忌廉調製, 青口鮮甜嫩身多汁, 最緊要係無沙, 隻隻都開哂口, 好好食 ✨️Roasted Spanish Suckling Pig 西班牙燒乳豬係另一道必點菜式, 即點即整, 燒乳豬嚟到之後, 一切已經聽到脆卜卜嘅聲, 外皮咬落去勁脆, 肉質軟腍熱辣辣, 肉汁豐富, 油香滿滿, 另外仲有個醋汁, 沾上後又有另一種風味! ✨️Apple Napoleon終於嚟到甜品環節, 我地點左佢地嘅招牌蘋果拿破崙, 蘋果用焦糖煮過, 味道甜甜地,配上酥

✨️餐前麵包

✨️Chardonnay

✨️芒果柚子沙律

✨️Fresh Steamed Mussels

✨️Apple Napoleon
終於嚟到甜品環節, 我地點左佢地嘅招牌蘋果拿破崙, 蘋果用焦糖煮過, 味道甜甜地,配上酥脆可口嘅拿破崙外皮, 甜而不膩, 兩個人share 剛好, 為美好嘅晚餐作結
2023-08-31
2023-09-14 488 瀏覽
The Socialhouse電話:2808 2638地址:大坑施弼街12-13號地舖 閏密識飲識食,這天說要帶我來The SocialHouse慶祝生日,果然是一間身2出色的西餐廳,食物好,又有氣氛。首先,讓我談談新鮮無花果沙拉($148)。這道沙拉新鮮多汁,色彩鮮豔。無花果十分香甜,搭配其他配料很清爽。每一口都帶來清新的口感,讓人回味無窮。紐西蘭刀貝蜆是我們點的另一道美味海鮮。刀貝蜆肉質鮮嫩,帶著新鮮的海洋香氣,搭配西班牙腸和蕃茄雞湯,增添獨特的口感,十分清甜可口。接下來是蕃茄餐包,一口咬下去,口感輕盈且有彈性,讓人感到愉悅。蕃茄的自然甜味和香草的清新香氣完美融合,味道平衡。聽說他們的招牌菜是西班牙式烤乳豬($328),所以我迫不及待地點了這道菜品。當這道菜端上桌時,我立刻被它金黃色的乳豬皮所吸引。每一口咬下去,都能感受到濃烈的燒烤香氣在口中散開。而乳豬的肉質嫩滑多汁,給人一種真正的美味與滿足感。這道煙鴨胸闊麵($208)給我們留下深刻印象。首先,煙鴨胸肉的口感非常出色,薄片的肉質柔軟嫩滑,入口即化。而闊麵的烹調也非常到位,保持了一定彈性和口感,同時也吸收了醬汁的風味。最後,我們品
The Socialhouse
電話:2808 2638
地址:大坑施弼街12-13號地舖

最後,我們品嘗了精緻的蘋果拿破崙($88)作為甜點。這款甜點外觀精美,酥皮香脆,蘋果片香甜,閏密更要求餐廳為我寫上生日祝福,為整頓生日飯留下美好結尾。
2023-09-14
生日
2023-09-13 85 瀏覽
在閨蜜生日的特別日子,我帶她來到一家高級情調餐廳「The SocialHouse」,期待在這裡享受一場奢華盛宴。這家餐廳有精緻的美食和獨特的氛圍,讓我們一起品味這次難忘的用餐體驗🥰🥰蕃茄餐包🍞🍞散發著迷人的香氣!一咬下去,麵包內部鬆軟,口感輕盈而有彈性,帶來愉悅的咀嚼體驗。蕃茄的自然甜味融入到麵糰中,為整個包帶來豐富口味。它的酸甜度與香草的清新香氣相互襯托,創造出和諧而平衡的風味組合。新鮮無花果沙拉($148)🥗🥗我們的餐點開始以新鮮無花果沙拉作為開胃菜。這道沙拉色彩繽紛,味道清新。無花果的甜味與其他配料完美融合,增添了豐富的口感。蔬菜鮮嫩多汁,淋上特製醬汁,提升了整體的風味。紐西蘭刀貝蜆🦪🦪一道獨特的飛機貨菜餚!刀貝蜆新鮮而多汁,質地鮮嫩,散發著海洋的香氣。每一口都帶來了滿滿的海鮮風味。而西班牙腸具有濃郁的香氣和豐富的風味。配上蕃茄雞湯,非常清甜!西班牙式燒乳豬($328)🐷🐷接下來,我們品嚐了西班牙式燒乳豬,這是這家餐廳的招牌菜之一。乳豬皮烤至金黃酥脆,內部肉質嫩滑多汁。每一口都帶來了豐富的燒烤風味,令人垂涎欲滴。煙鴨胸闊麵($208)🪿🪿作為主菜的煙鴨胸闊麵也讓我們留下了深刻的印

蕃茄餐包🍞🍞

新鮮無花果沙拉($148)🥗🥗

紐西蘭刀貝蜆🦪🦪

西班牙式燒乳豬($328)🐷🐷

煙鴨胸闊麵($208)🪿🪿
作為主菜的煙鴨胸闊麵也讓我們留下了深刻的印象。煙鴨胸肉切得薄片,質地柔軟嫩滑,散發出誘人的煙燻香氣。闊麵煮得剛好,帶有微妙的彈性。搭配的醬汁豐富濃郁,與煙鴨胸肉完美融合。

蘋果拿破崙($88)🧁🧁
最後,我們品嚐了一道精緻的蘋果拿破崙作為甜點。我預先要求店東為閨蜜打造生日🎂 🎂感覺,所有這款甜點除了外觀精美,層層疊疊的酥皮和蘋果片,令人垂涎欲滴,更重要寫上了秀麗的Happy Birthday,很適合閨蜜用來打卡🥳🥳

The Socialhouse給閨蜜帶來一場難忘的生日盛宴:從開胃的新鮮無花果沙拉到招牌的西班牙式燒乳豬,再到煙鴨胸闊麵和精緻的蘋果拿破崙,每一道菜都展現了廚師的烹飪技巧和對食材的精心選擇,這家高級情調餐廳絕對是跟好友慶生的絕佳選擇!

The Socialhouse (大坑)
地址:大坑施弼街12-13號地舖
電話:2808 2638