2023-10-23 34 瀏覽
全新派豆乳店‼️🫘0reo奶蓋珍珠布丁,52蚊樽💰布丁表層有濃厚綿密奶蓋,奶蓋口感滑順,帶有濃郁奶香,珍珠具有彈牙嚼勁口感,布丁甜味柔軟口感同奶蓋組合好夾☺️多芒西米,42蚊樽💰多芒西米口感清新,甜度適中搭配椰汁嘅清香味道,非常清爽西米嘅口感柔軟,芒果酸甜味道果肉口感柔軟、彈牙,獨特質地使其成為許多甜品🍮黑白芝麻豆乳,30 蚊樽💰有特濃質感再濃郁嘅口感,豆乳味同芝麻味都好平均,兩者配合得非常好,包裝幾特別,一開蓋聞到黑芝麻香味,有粒粒芝麻口感細膩,質地濃稠,感覺好養生,黑白芝麻味香但未算特別濃🖤
全新派豆乳店‼️🫘

0reo奶蓋珍珠布丁,52蚊樽💰

多芒西米,42蚊樽💰

黑白芝麻豆乳,30 蚊樽💰
2023-10-22 45 瀏覽
💖SOYmart by 豆乳狂人😍🤩📍沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖🔗https://s.openrice.com/QrbS0ZXiB00~uCpsKBA💠✴️招牌菜式 :桃膠芋泥小丸子🤩✴️女士最愛💖😋足料好味健康又可以補充膠原蛋白嘅桃膠🥰😍配埋棉棉香甜嘅芋泥,同埋煙韌煙韌嘅小丸子,非常滿足😬👍🏻💠✴️新品:芒西豆花🥭🍉✴️香甜芒果🥭爽甜西瓜🍉 呢個配搭簡直係清涼消暑嘅最佳組合🤤🤤❄️❄️🧊🧊配埋豆花,食落口好清爽好fresh 🥰正!💠✴️煙韌之選😬✴️【豆乳布丁、特調椰奶、小丸子、珍珠、芋圓及黑糖】豆乳布丁好嫩滑🍮 濃厚香醇!小丸子珍珠芋圓全部都好彈牙😍😍配埋黑糖,好好食😋我最鍾意食呢款甜品✌🏻🤤😍💖💠三色芋圓豆花😋三色芋圓彈牙紮實有嚼勁🤩豆花滑溜好香豆味😌😌唔錯👍🏻😙💠凍仙草豆花😍仙草口感十分順滑,甜度適中,食落口好清爽❄️豆花嘅豆香味都好濃郁,啱哂啲唔鍾意太甜嘅朋友😊👍🏻🍴 餐廳環境舒適👍🏻🤗甜品選擇好多,店員服務態度好好,唔怪得之成日都大排長龍😬抵讚‼️

💖SOYmart by 豆乳狂人😍🤩
📍沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖

💠✴️招牌菜式 :桃膠芋泥小丸子🤩✴️

💠✴️新品:芒西豆花🥭🍉✴️

💠✴️煙韌之選😬✴️
【豆乳布丁、特調椰奶、小丸子、珍珠、芋圓及黑糖】

💠三色芋圓豆花😋
三色芋圓彈牙紮實有嚼勁🤩豆花滑溜好香豆味😌😌唔錯👍🏻😙

💠凍仙草豆花😍

📍SOYmart by 豆乳狂人 📍SOYmart 係一間人氣嘅豆乳專門店,喺荃灣/沙田/樂富/黃大仙都有分店😋😋。餐廳嘅甜品款色非常之多,由芋圓、芋泥去到西米露、桃膠都有。佢地亦都會定期推出唔同嘅新口味🥛🥛,今次我地就去咗沙田河畔花園嘅分店試下佢地新出嘅夏日☀️☀️期間限定🍉🍉。🥕鮮芋泥豆乳:8.5/10 ($30)豆乳作為Soymart嘅招牌,點可以唔叫一支嚟試下😌😌。豆乳好濃郁好重豆味,亦都比較結身。芋泥就整得好棉滑同埋好重奶味。由於豆乳本身無添加任何糖,加埋少少甜嘅芋泥飲喺上黎就啱啱好😋😋。🥕多芒仙草:8/10 ($42) 多芒仙草名副其名真係有超多芒果🥭🥭🥭,芒果好大粒好甜🤤🤤。鮮草好滑好Q彈,加埋西米露同埋芋圓,口感真係幾豐富,成杯嘢食落去好清涼鮮甜🍧🍧。🥕夏日之選:8.5/10 ($60)呢個其實係夏日系列嘅甜品 (雖然依家都就嚟秋天🙊🙈)。裡面除咗有好多好甜、好新鮮嘅西瓜同芒果,仲有豆花同埋煙韌嘅芋圓,配料本身配搭得幾夾,食落去的確非常消暑解渴🧊🧊。🥕牛油果鰻魚玉子粢飯:9/10 ($55)牛油果鰻魚壽司就食得多,配粢飯真係未試過🙊🙊。粢飯不論飯本身定餡都好足料🤤🤤🤤(連b
📍SOYmart by 豆乳狂人 📍

🥕鮮芋泥豆乳:8.5/10 ($30)
鮮芋泥豆乳

🥕多芒仙草:8/10 ($42)
多芒仙草

🥕夏日之選:8.5/10 ($60)
夏日之選

🥕牛油果鰻魚玉子粢飯:9/10 ($55)
牛油果鰻魚壽司就食得多,配粢飯真係未試過🙊🙊。粢飯不論飯本身定餡都好足料🤤🤤🤤(連bulk緊嘅🙍🏻‍♂️都覺得好大份😌😌),裏面除左粢飯必備嘅肉鬆同油炸鬼,仲有牛油果、鰻魚同玉子,加埋甜甜地嘅鰻魚汁,成個粢飯都好夾好好食👍🏻👍🏻👍🏻。值得一提嘅係,裡面嘅油炸鬼好脆,好易咬開。而飯嘅硬度適中,啲料都包得好實,唔會一食就散曬出黎。值得加分💯💯💯。

🍗食物:8.5/10
🍽️環境:7/10
👨🏻‍🍳服務:8.5/10
❓值得推薦:Soymart嘅嘢食不論賣相定味道都幾高水準,🙍🏻‍♂️同🙍🏻‍♀️亦都睇得出餐廳係有細心諗過將豆乳元素加入咩甜品到會最夾👍🏻👍🏻👍🏻,所以我地都推薦大家可以去試下👍🏻👍🏻。
2023-10-20
鮮芋泥豆乳
夏日之選
  • 牛油果鰻魚玉子姿飯
2023-09-10 252 瀏覽
不嬲都係豆乳狂人fans 😝不過試完佢哋嘅奶蓋系列真係勁有驚喜!完勝大部分手搖鋪啲奶蓋!好綿密之餘咸香味都好夠🥹特別係個Oreo奶蓋珍珠布丁🥹真係必創!雖然真係好邪惡但真係勁夾勁好味,奶蓋勁香濃,加埋Oreo 同布丁超正!唔會太甜!建議必試!佢超越咗我個芋泥豆乳🥹🥹❤️芒西豆花就係近排夏天出嘅~豆花不嬲係呢度招牌!豆味重又滑lulu 😝上面仲放咗唔少芒果同西瓜粒~ 好甜好好食!ps佢都有奶蓋嫁🥹咸甜咸甜咁勁正!本身已經好愛🥹而家更愛!

本身已經好愛🥹而家更愛!
2023-09-08 123 瀏覽
奶蓋芋泥小丸子🍡外表係一個好加分嘅點,幾種色撞埋一齊靚得來好融洽!個豆味同奶味好濃郁,加埋芋泥一齊好配,啖啖都好難足,無可挑剔!仲有小丸子,令個味道更升一個層次,係鐘意豆類甜品人嘅福音!
奶蓋芋泥小丸子🍡
15 分鐘 (外賣自取)
2023-09-05 118 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 沙田 - 豆乳狂人 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『創意豆乳料理』晚上想吃宵夜沙田選擇的確不多去了河畔豆乳狂人看看發現豆乳狂人提供了多款創意的豆乳料理和飲品超吸引呢🔹Oreo 奶蓋可可豆乳豆乳的濃郁味道與Oreo餅乾和可可的香甜完美結合形成了一種獨特的口味奶蓋的加入增添了豐富的層次感仲有粒粒珍珠✨🔹芒西豆花以芒果和西瓜為主要配料再加上滑一滑豆腐花清爽又美味的甜點適合夏天享用🔹炸雞軟骨炸得酥脆且帶有微妙的香氣雞肉軟骨的質地嚼勁十足搭配著香辣的調味料非常開胃非常適合搭配豆乳飲品🔹8.6特濃鮮芋泥豆乳絕對是芋頭愛好者的最愛使用了新鮮的芋頭泥,味道濃郁香甜豆乳的滑順口感與芋頭的綿密質地相互襯托無論視覺還是味覺也十分滿意◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.SOYmart by 豆乳狂人 (沙田)沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖►▪▫►▪▫►▪▫ 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►有時比較多單,可能落單後需要30分鐘先拎得,可以預先落單到店自取喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat

『創意豆乳料理』

晚上想吃宵夜

非常開胃
非常適合搭配豆乳飲品

🔹8.6特濃鮮芋泥豆乳
絕對是芋頭愛好者的最愛
使用了新鮮的芋頭泥,味道濃郁香甜
豆乳的滑順口感與芋頭的綿密質地相互襯托
無論視覺還是味覺也十分滿意

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
SOYmart by 豆乳狂人 (沙田)
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖

►▪▫►▪▫►▪▫ 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee沙田
🔎發掘同類美食:#ee港式

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol
拜訪朋友家才知道~ 沙田也有豆乳狂人!聞名不如見面(。・ω・。)オハヨ-♪店外站滿等外賣的客人~ 好受歡迎呢一定要試試主打的豆類甜品 如豆花豆漿因為是用了非基因改造的黃豆 每日新鮮製造而且可以配搭超多配料~ 好足料添有芋圓、小丸子、桃膠、奶蓋、仙草等等期間限定還有消暑西瓜🍉系列呢(੭•̀ᴗ•̀)੭!用後建議把盒子清洗乾淨~ 循環再用♻️因為十分厚實 造工很好 不會漏水哈哈哈 (師奶mode 𓌉◯𓇋喜歡的話請𝙎𝙖𝙫𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙝𝙖𝙧𝙚 ₍ *´ސު`*₎ ♡𓄵𓄵𓄵| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 |❶ 三色芋圓 - 芋芋之選 $45看名字就知道是滿滿的芋泥和芋圓 (♡ŐωŐ♡)作Base的豆花 軟滑而充滿豆香~混入微甜絲滑的芋泥 令整個口感提升了!配料有三色芋圓、珍珠、小丸子 大大粒Q彈 煙煙韌韌 好滿足~𓂃美味指數:★★★★☆/5.❷ 期間限定:芒西豆花 $55好肉西瓜🍉 鮮甜脆汁 一咬爆汁!與金黃香芒粒🥭 想不到可以咁夾~底層還有豆花~ 消暑解渴一流𓂃美味指數:★★★☆/5.❸ 多芒小丸子 $45好經典的港式甜品 永遠不出錯!好多芒果粒 粒粒香甜多汁小丸子煙韌彈牙~ 加上西米口感好棒𓂃美

拜訪朋友家才知道~ 沙田也有豆乳狂人!
聞名不如見面(。・ω・。)オハヨ-♪
店外站滿等外賣的客人~ 好受歡迎呢

一定要試試主打的豆類甜品 如豆花豆漿
因為是用了非基因改造的黃豆 每日新鮮製造
而且可以配搭超多配料~ 好足料添
有芋圓、小丸子、桃膠、奶蓋、仙草等等
期間限定還有消暑西瓜🍉系列呢(੭•̀ᴗ•̀)੭!

用後建議把盒子清洗乾淨~ 循環再用♻️
因為十分厚實 造工很好 不會漏水
哈哈哈 (師奶mode

𓄵𓄵𓄵

| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 |

❶ 三色芋圓 - 芋芋之選 $45
看名字就知道是滿滿的芋泥和芋圓 (♡ŐωŐ♡)
作Base的豆花 軟滑而充滿豆香~
混入微甜絲滑的芋泥 令整個口感提升了!
配料有三色芋圓、珍珠、小丸子
大大粒Q彈 煙煙韌韌 好滿足~
𓂃美味指數:★★★★☆/5
❷ 期間限定:芒西豆花 $55
好肉西瓜🍉 鮮甜脆汁 一咬爆汁!
與金黃香芒粒🥭 想不到可以咁夾~
底層還有豆花~ 消暑解渴一流
𓂃美味指數:★★★☆/5
❸ 多芒小丸子 $45
好經典的港式甜品 永遠不出錯!
好多芒果粒 粒粒香甜多汁
小丸子煙韌彈牙~ 加上西米口感好棒
𓂃美味指數:★★★★/5

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙…
✎ 三色芋圓豆花 $30
✎ 超煙靱豆花 $42
✎ 西瓜豆乳 $48

𓄵𓄵𓄵

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |
⚐ SOYmart by 豆乳狂人 @soymarthk
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖

人均消費:HK$60 (ppl)
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑/5
👧🏻😋👅🍽✨太少分店啦😤 值得全港18區都有!-SOYmart by 豆乳狂人🇭🇰 沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖 🇭🇰-🫘 去開沙田經過終於一試好多人推介既豆乳狂人, 呢間分店門口有好colorful既打卡位, 我都為我地選購既產品影左D靚相🫘品牌故事講到鍾意試新野既豆乳店員AhSoy誤打誤撞調配左好多特別味道既豆乳食譜, 我試左幾款果然係創新又好味!🫘豆乳飲品同飲品好多唔同款式, 大多都無添加糖, 落單時店員會細心問及使唔使附加糖漿, 我就鍾意原味冇額外拎-🥛 豆乳 🥛 -夏天要飲嘢, 普通手搖真係好邪惡, 但豆乳比奶light, 配上水果同可可都唔會太甜, 超級推薦特濃可可味, 西瓜味都好啱夏天飲勁多西瓜果肉-💯特濃可可豆乳 $24💯西瓜豆乳 $48💯8.6特濃豆乳 $22-🍨 甜品 🍨-見好多人外賣都係買一支豆乳走, 應該好似我哋咁返屋企開party先會買甜品; 碗碗都大碗足料; 佢既布丁同珍珠都比坊間嘅軟身, 質地較天然-✨多芒楊枝甘露 $45✨豆乳布丁珍珠烏龍茶 $30✨黑糖桃膠豆花 $30
👧🏻😋👅🍽✨
太少分店啦😤 值得全港18區都有!
SOYmart by 豆乳狂人

✨多芒楊枝甘露 $45
✨豆乳布丁珍珠烏龍茶 $30
✨黑糖桃膠豆花 $30
豆乳
之前同朋友係沙田河畔食野先發現呢間豆乳主題店採用非基因改造黃豆 每日新鮮即製😇產品包括各式豆類飲品 甜品 鹹點小食 粢飯除左招牌唔同味既豆乳 仲有豆腐花 芋圓等加上唔同配料如桃膠 芋泥 奶蓋 仙草成就多樣化既創意甜品😎豆乳質地厚實綿滑 味道香濃 中意豆乳既人絕對要試😇見到豆乳狂人出左以西瓜為主既新品🍉岩晒夏天 消暑一流真係每次去都有驚喜😍我地食左幾樣野 朋友都大讚出色😉💥西瓜豆乳 夏日限定新品 意想不到既驚喜🍉西瓜汁清甜 豆乳香濃幼滑 入面仲有啖啖西瓜肉 西米同豆花成杯飲品口感豐富😆好清爽 消暑一流😇💥鮮芋泥豆乳當芋泥控遇上佢 表示大愛😍樽身見到滿滿既芋泥飲之前搖勻再飲 入口超驚喜細滑既芋泥香甜綿密天然既芋泥甜同豆乳超夾 正呀😆💥8.6特濃豆乳 原味 8.6特濃豆乳無糖 可以飲到豆最純粹既味道一飲就知高質豆豆味好重 豆乳濃厚清甜 讚😆💥黑芝麻豆花狂人豆花系列 芝麻糊X豆腐花豆腐花帶濃香豆味 口感好滑配上芝麻糊 唔需要額外加黃糖都好夠味 好味🥰💥仙草豆花天氣熱 朋友揀左個仙草豆花消暑仙草清涼滑溜 配上同樣滑既豆花 成個甜品好健康完全唔會有罪惡感 😋💥狂人粢飯 狂人粢飯都係佢地既招牌食品
之前同朋友係沙田河畔食野先發現呢間豆乳主題店

好足料 油炸鬼仲要好脆😛
下次會想試下佢D創新口味
吉列豬扒同牛油果鰻魚玉子都好吸引😇

2023-08-26 70 瀏覽
呢間我非常愛光顧的店最近推出左幾款新甜品🍉 西瓜系列:奶蓋西瓜波波豆乳、西瓜豆乳、芒西豆花、夏日之選🔹️夏日之選🍉🥭西瓜爽口,芒果香甜,消暑佳品🔹️桃膠芋泥小丸子綿密的芋泥配軟Q小丸子,甜而不膩🔹️7.6特濃豆乳🥛🔹️牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯🥑🍤🥒平時常買狂人粢飯當午餐,這次試了新粢飯炸到脆脆的蝦配清爽的青瓜絲,口感豐富 下次一定將佢嘅夏天新品🍉西瓜系列一次過試曬佢,食到爽😋😋
呢間我非常愛光顧的店

最近推出左幾款新甜品🍉

西瓜系列:奶蓋西瓜波波豆乳、西瓜豆乳、芒西豆花、夏日之選

🔹️夏日之選🍉🥭
西瓜爽口,芒果香甜,消暑佳品

🔹️桃膠芋泥小丸子
綿密的芋泥配軟Q小丸子,甜而不膩

🔹️7.6特濃豆乳🥛

🔹️牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯🥑🍤🥒
平時常買狂人粢飯當午餐,這次試了新粢飯
炸到脆脆的蝦配清爽的青瓜絲,口感豐富

下次一定將佢嘅夏天新品🍉西瓜系列一次過試曬佢,食到爽😋😋
2023-08-25 110 瀏覽
最近推出了一系列夏日新甜品,超消暑嘅西瓜🍉口味!今天下班後我和同事一起去試了幾款甜品,已經8點多了,店裡已經排起了超多人的隊伍,附近的鄰居們都跑來支持。除了他們招牌的特濃豆乳之外,還有豆花、豆乳茶/豆乳奶蓋、桃膠系列、多芒系列、三色芋圓等等,每一款都超吸引人,好難選擇啊,簡直是選擇困難症的煩惱。哈哈!唔知西瓜加上芒果會是什麼味道呢...所以我就選了芒西豆花裡面有超甜超多汁的紅肉西瓜粒,再加上金黃香甜的芒果粒,底下還有超滑超嫩的豆花,整體好清涼消暑,超好吃!鮮芋泥豆乳也很不錯,芋泥很滑很綿密,微甜不膩,香氣濃郁超煙韌豆花三色芋圓、珍珠、小丸子都煙韌QQ下面仲有豆花 食一個好飽好足料多芒楊枝甘露有超多芒果 好甜 西米軟糯加椰汁好正🫣
最近推出了一系列夏日新甜品,超消暑嘅西瓜🍉口味!

唔知西瓜加上芒果會是什麼味道呢...
所以我就選了芒西豆花

鮮芋泥豆乳也很不錯,芋泥很滑很綿密,微甜不膩,香氣濃郁

超煙韌豆花
三色芋圓、珍珠、小丸子都煙韌QQ
下面仲有豆花 食一個好飽好足料

多芒楊枝甘露
有超多芒果 好甜 西米軟糯加椰汁好正🫣
沙田圍呢間甜品店每次經過都企著外賣嘅食客見到夏日新產品我都揀咗幾款同屋企人開心Share門外仲有打卡位,可以擺放喺度影下靚相✨多芒楊枝甘露好耐無食過咁多芒果肉嘅楊枝甘露裝到快滿瀉.份量充足✨夏日之選西瓜同芒果都係夏季嘅大熱水果兩者混埋一齊估唔到咁夾✨多芒西米西米粒粒分離,夠爽彈啖啖都有新鮮芒果肉✨黑糖珍珠豆花豆花食得多,加上黑糖珍珠煙煙靭靭,口感好豐富✨仙草豆乳呢度嘅樽裝豆乳都有好多種類豆奶好香濃,加入仙草滑嘟嘟嘅仙草冰凍又好味好鍾意佢地包裝嘅外賣盒.硬淨又穩固仲可以重用當儲物盒添
沙田圍呢間甜品

每次經過都企著外賣嘅食客
見到夏日新產品
我都揀咗幾款同屋企人開心Share

門外仲有打卡位,可以擺放喺度影下靚相

✨多芒楊枝甘露
好耐無食過咁多芒果肉嘅楊枝甘露
裝到快滿瀉.份量充足

✨夏日之選
西瓜同芒果都係夏季嘅大熱水果
兩者混埋一齊估唔到咁夾

✨多芒西米
西米粒粒分離,夠爽彈
啖啖都有新鮮芒果肉

✨黑糖珍珠豆花
豆花食得多,加上黑糖珍珠
煙煙靭靭,口感好豐富

✨仙草豆乳
呢度嘅樽裝豆乳都有好多種類
豆奶好香濃,加入仙草滑嘟嘟嘅仙草
冰凍又好味

好鍾意佢地包裝嘅外賣盒.硬淨又穩固
仲可以重用當儲物盒添
2023-08-22
下午茶
2023-08-21 108 瀏覽
有一班鍾意食芋泥嘅同事真係好開心食完晏之後一齊去咗人氣新派荳品店豆乳狂人 買甜品!呢度啲甜品選擇好多,有芋泥/黑糖/芋圓/珍珠/桃膠/Oreo等等配豆腐花或者豆漿或者布甸,真係眼花撩亂,好難揀😌😌😌千辛萬苦揀咗幾款,推介幾樣正嘢:Oreo奶蓋珍珠布丁雖然好肥好邪惡,不過真係好好味,奶蓋又香又濃, Oreo同布丁好夾!黑糖3.6牛乳桃膠好滋潤,呢個有好多桃膠,配埋黑糖同埋3.6牛乳幾好味芋芋之選係必食推介,有勁多勁多芋泥,好香滑好好味,不過真係好飽的!夏日之選有西瓜同埋芒果,仲有我至愛嘅芋圓,加入水果之後感覺非常清新,如果唔想咁飽就可以選擇呢個~呢度啲粢飯同埋小食好似都唔錯,下次試吓。
有一班鍾意食芋泥嘅同事真係好開心

食完晏之後一齊去咗人氣新派荳品店豆乳狂人 買甜品

千辛萬苦揀咗幾款,推介幾樣正嘢:

呢度啲粢飯同埋小食好似都唔錯,下次試吓。
2023-08-18
外賣自取
🌟餐廳:SOYmart by 豆乳狂人📍地址:沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖💰價位:$50以下⏰營業時間:星期一至日12:00 - 22:30📱電話:95612708人氣大熱甜品店豆乳狂人新出咗夏日系列新品,今期有超消暑既西瓜!今日收工買咗幾款同屋企人食完飯開心SHARE~夜晚6點幾已經好多人排隊買甜品,超多街坊捧場呢~除咗有招牌8.6特濃豆乳,仲有狂人豆花、豆乳茶/豆乳奶蓋、桃膠系列、多芒系列、三色芋圓,更有狂人小食、狂人粢飯等等,款款都勁吸引,選擇困難症既我揀咗好耐先揀到HAHA———————————————————🔹 芒西豆花夏日系列新品有西瓜豆乳、奶蓋西瓜波波豆乳、芒西豆花同夏日之選,西瓜就食得多啦,唔知MIX埋芒果又係咩味道既呢…一於就試試個芒西豆花~紅肉西瓜粒甜度高,爽脆又多汁,配以金黃香甜芒果粒,底層仲有超滑嫩豆花,整體清涼消暑好滋味!———————————————————🔹 鮮芋泥豆花鮮芋泥滑順綿密,食落微甜不膩,充滿濃厚芋香,豆花嫩軟、豆香十足~———————————————————🔹 奶蓋桃膠豆乳茶面頭有濃厚奶蓋,份量超多,綿滑豐厚,味道鹹中帶甜,好出
🌟餐廳:SOYmart by 豆乳狂人
📍地址:沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下28號舖
💰價位:$50以下
⏰營業時間:星期一至日12:00 - 22:30
📱電話:95612708

🔹 芒西豆花

🔹 鮮芋泥豆花

🔹 奶蓋桃膠豆乳茶
面頭有濃厚奶蓋,份量超多,綿滑豐厚,味道鹹中帶甜,好出色!!第一次試桃膠豆乳茶,桃膠爽滑煙韌,膠質豐富;豆乳茶香濃絲滑,估唔到兩者係咁夾~

🔹 多芒楊枝甘露
濃濃芒果奶露夾雜酸甜清香柚子、香甜芒果粒、Q彈西米露,口感層次豐富,食落清爽又有滿足感!

🔹 仙草豆花
仙草滑嫩順口,豆花充滿醇香豆味,簡單又滋味!

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
2023-08-18
2023-08-17 67 瀏覽
太有驚喜喇!係傳統豆品店嘅現代版切合後生仔女嘅口味估唔到豆品都可以咁好食!好多唔同嘅組合最鍾意係Oreo奶蓋珍珠布丁奶蓋好香好滑珍珠好煙靭另外叫咗芋芋之選芋泥好香好滑同豆花好夾!
太有驚喜喇!
係傳統豆品店嘅現代版
切合後生仔女嘅口味
估唔到豆品都可以咁好食!
好多唔同嘅組合
最鍾意係Oreo奶蓋珍珠布丁