餐廳: Reign Caviar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
𝐎𝐧𝐞 𝐨𝐟 𝐦𝐲 𝐟𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐢𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐬 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐜𝐢𝐭𝐲: @reigncaviar | @reignabaloneAs an art lover + foodie, I truly love how they incorporate paintings by Monet, Picasso and Van Gogh into their interior design and gourmet products. They serve the finest Russian caviar in HK crafted by Swiss Michelin-starred chef Jean-Marc Soldati in a variety of dishes 😋👇🏻門面: The Dream (Le Rêve) (1932) by PicassoDishes I tried: 🔹 Premium Italy Osetra Caviar 10g with Condiment 🐟🔹 Caviar Spaghetti Pasta with Lobster 🍝🦞 🔹 S

Dishes I tried:
🔹 Slow-cooked Reign Abalone Collagen with Lobster
🔹 Slow-cooked South African Abalone Served with Angel Hair Pasta (topped with caviar) 🍝
🔹 Reign Abalone and Lobster laying in Lobster Consommé, served with rice 🦞🍚
🔹 Truffle Crema Rooibos Tea with Nuts 🫖
  • Slow-cooked South African Abalone Served with Angel Hair Pasta (topped with caviar)
2023-03-09 1100 瀏覽
在 K11 Musea 商場逛的過程中無意中發現呢間主打魚子醬既餐廳第一眼是被放在門口的食物餐牌吸引因為平時既我鍾意發掘唔同餐廳既龍蝦意粉當見到 Reign Cavier 嘅龍蝦意粉,係配上由米芝蓮星級廚師主理嘅魚子醬就決定即刻入餐廳試試餐廳座位全是紅色絲絨梳化感覺高級又悠閒舒適無論係想食休閒下午茶定係商務食飯都非常適合每枱更放置了無線叉電裝置,非常貼心魚子醬龍蝦意粉 Cavier Spaghetti Pasta with Lobster龍蝦鮮甜、口感適中最值得一讚既係意粉汁非常幼滑又不會太膩同餐廳既魚子醬好夾
在 K11 Musea 商場逛的過程中

餐廳座位全是紅色絲絨梳化
感覺高級又悠閒舒適
無論係想食休閒下午茶定係商務食飯
都非常適合

每枱更放置了無線叉電裝置,非常貼心

龍蝦鮮甜、口感適中
最值得一讚既係意粉汁非常幼滑
又不會太膩
同餐廳既魚子醬好夾

2023-02-24
2022-12-09 914 瀏覽
經朋友悉心安排,今日預訂了私人包廂慶祝生日,九人聚餐,一進場就有意外驚喜,包廂悉心佈置了生日氣球,不得不說真的很細心!一開始上菜服務員就很細心地介紹每道菜的特色,第一道菜當然是店內的招牌魚子醬,我們起初點了Premium Osetra, 味道清新,沒有魚腥味,令平時不喜歡食魚子醬的我也立即改觀,之後還跟朋友追加了最頂級的25年Beluga,味道更濃郁更香滑,簡直有種返唔到轉頭的感覺!這裏的魚子醬全部來自俄羅斯,店員解釋正確的食用方法是應該將魚子醬放在虎口位,待魚油溶化,味道會更出眾,之後再品嚐,絕對是一次新體驗!南非慢煮鮑魚蒟蒻飯,松露帶子天使面,意大利雪燕焦糖奶凍(Panna Cotta),松露意識甜品(Truffle Tiramisu),每一道菜都有驚喜,絕對係乘坐味蕾過山車!一場來到,當然要配搭signature Reign茅台!餐廳獨特之處,在於將大師級畫家莫內、畢加索及梵高的名畫融入店內佈置及產品包裝,絕對係視覺及味覺的完美結合!
2022-09-16 881 瀏覽
7人聚會,我哋選左嚟呢度食,豪一豪佢for獎勵下🥳🥳🥳一道一道咁上好睇加好食。就咁人生第一次食魚子醬,我唔識點去食,老闆娘好Nice 又好有耐性咁教我點樣用小匙羹,放少少係個手背,虎口位個位置食,唔好咁急配上其他配料食住先,用手既體溫原汁原味試左先。魚子醬個味道好新鮮,好鮮甜,入口感覺好正,好香滑,對魚子直頭改觀左🥰🥰🥰。試完個虎口食魚子後,老闆娘溫馨提示,魚子醬仲有其他食法,配料要由淡至濃咁食🤩🤩🤩🤩超新鮮既體驗,服務又好nice, 好有親切感😘聚會好推介

2022-08-06 1256 瀏覽
亞洲萬里通積分到期,見到呢一個優質下午茶,雖然要用多啲分換領,仍然決定一試😋星期四嘅下午, K11都有啲人氣,不過可能呢間餐廳的確稍為貴啲,所以當日冇人,我哋包咗場😂餐廳主打松露魚子醬,食物非常珍貴,的確一個字「讚」👍🏻👍🏻👍🏻餐廳內亦售賣好多藝術品嘅盒,或者係松露、魚子醬、燕窩等,全部都係好靚嘅包裝,或者盒,所以除咗食以外仲可以好好欣賞,個人真係覺得賞心悅目😍值得一讚👍🏻嘅係佢哋好細心嘅設計,枱面已經設有無線叉電器,方便我哋呢啲手機食先嘅顧客😂俄羅斯魚子醬及拼盤魚子醬配以脆脆麵包,加入不同配各有特色,個人比較鍾意配合吉士醬,如果受到刺激,建議可配生䓤或生洋蔥,味道會濃啲😄法式四小點唔算好特別,一般甜品🍮食咗都唔記得味道😂松露奶蓋國寶茶配堅果🌰(+$100/兩杯)國寶茶諗住好勁,其實普普通通,不過特別之處,在於黑松露及芝士味😂茶底唔係咁特別😅免治甜蝦伴龍蝦湯凍好好食😋 甜蝦好鮮味,底層係啫喱凍,配合魚子,提升鮮味👍🏻👍🏻👍🏻格雷伯爵茶/茉莉綠茶兩種茶都好掂,食到咁上下飲啲茶,好舒服😌意大利雪燕焦糖奶凍淨係睇個盒已經贏晒,精美嘅藝術品,賞心悅目🥰打開盒蓋,係焦糖奶凍及好多嘅燕窩😄再配以新

俄羅斯魚子醬及拼盤

法式四小點
唔算好特別,一般甜品🍮食咗都唔記得味道😂

松露奶蓋國寶茶配堅果🌰(+$100/兩杯)

免治甜蝦伴龍蝦湯凍

格雷伯爵茶/茉莉綠茶
兩種茶都好掂,食到咁上下飲啲茶,好舒服😌

意大利雪燕焦糖奶凍
淨係睇個盒已經贏晒,精美嘅藝術品,賞心悅目🥰
打開盒蓋,係焦糖奶凍及好多嘅燕窩😄再配以新鮮生果😋

松露提拉米蘇
提拉米蘇食得多,矜貴在於加埋黑松露😂

2022-07-28
下午茶
2022-07-24 763 瀏覽
之前因為疫情太耐冇出街,襯假日到K11試吓呢間開咗冇耐嘅魚子醬下午茶餐,個set係$988兩位,同普通hightea一樣,不過就以魚子醬為中心升級左俄羅斯魚子醬,店員細心介紹魚子嘅品種,及品嚐方法,第一次食,原來真係好鮮味, 跟店員推介下再試埋佢哋招牌嘅松露奶蓋國寶茶,個茶底都幾特別,松露奶蓋好好味,最尾上甜品嗰陣,由於早一日book位位時有備注是慶祝生日,見到甜品碟寫住Happy birthday,真係好驚喜,舖面雖然面積不大,但沙發闊落坐得舒適,如果同朋友傾偈,呢度一定適合,真心覺得滿意下次一定會同朋友再嚟😊✅
早前看着 Reign 魚子醬簡介,心血來潮便到 K11Musea 試試堂食。那天客人不算多,便點了一個 Tea set 慢慢享受。店員們細心的逐一介紹 Tea set 每一道菜式的特色和建議食法,此外店員也會主動的上前替客人拍照打卡,這個也很貼心的。當天選擇了 1° 歐洲魚子醬拼盤 , 2°鴨肝意粉 , 3° 法式四小件甜品拼盤 , 4° 雪燕焦糖奶凍 , 5° 松露提拉米蘇 和 6° 南非國寶茶。1° 歐洲魚子醬拼盤拼盤內包括有法蔥、紅蔥、酸忌廉、蛋白、蛋黃,還有小塊多士。可以無限 Refill。店員上菜時也會詳細講解食用次序 -- 先由較淡味的蛋白開始,然後蛋黃、法蔥、紅蔥,最後最濃味的酸忌廉。也可以先用貝殼勺子放一小口魚子醬到虎口位置,一嚐魚子醬的鮮味。2° 鴨肝意粉外脆內軟,很有油香味也不會很膩;意粉口感也挺好的。3° 法式四小件甜品拼盤一小口的份量對於女士來說是剛剛好,喜歡它們不會很甜。尤其喜歡玉桂蘋果巧克力的也不錯。4° 雪燕焦糖奶凍這個真的是大愛,奶味很濃滑。配上時令水果,剛巧那些是我喜愛的水果,加分不少。還有滋陰養顏的雪燕,簡直是非常正點。5° 松露提拉米蘇本身非常喜歡
那天客人不算多,便點了一個 Tea set 慢慢享受。
此外店員也會主動的上前替客人拍照打卡,這個也很貼心的。

1° 歐洲魚子醬拼盤
拼盤內包括有法蔥、紅蔥、酸忌廉、蛋白、蛋黃,還有小塊多士。

2° 鴨肝意粉
外脆內軟,很有油香味也不會很膩;意粉口感也挺好的。

3° 法式四小件甜品拼盤
一小口的份量對於女士來說是剛剛好,喜歡它們不會很甜。
尤其喜歡玉桂蘋果
巧克力的也不錯。

4° 雪燕焦糖奶凍
這個真的是大愛
,奶味很濃滑。
配上時令水果,剛巧那些是我喜愛的水果,加分不少。
還有滋陰養顏的雪燕,簡直是非常正點。

5° 松露提拉米蘇
本身非常喜歡松露味道,咖啡味很香濃
酒香味也不錯,值得推介

6° 南非國寶茶
喜歡這個淡淡的味道,不失茶香
一邊享受着 Tea set 一邊喝這個可以消消渴解解膩。

整體感受也不錯
坐着寬敞的紅色絲絨梳化,感覺也很高貴
很享受的休閒度過了一個下午。
2022-04-26
2022-07-19 424 瀏覽
經朋友介紹,這間餐廳的魚子醬及鮑魚飯相當出色,所以好早就決定要帶老婆黎大快朵頤。最終在五週年這個特別的日子,book到位黎享受心愛的魚子醬。店員好溫柔,有耐心地同我地講解每一道course,建議的食法等。魚子醬我老婆本身唔係好中意,但出乎意料佢今次好中意個魚子醬拼盤,好快就比清得乾乾淨淨啦對我最驚喜的就係個鮑魚飯啦。個鮑魚size仲大過份飯,配上醬汁之後,伴飯更顯美味。店員仲好貼心的為我們送了3份甜品,為我同老婆慶祝五週年,感恩!另外,我好中意食嗰個tiramisu,唔會太甜,又入口即溶。下次一定會再黎!

下次一定會再黎!
2022-07-17
  • 魚子醬,龍蝦凍,鮑魚飯
2022-06-26 406 瀏覽
星期五晚出去食飯到到都好多人見到呢度有位就坐低試下, 反正我見到佢有我最鍾意食的鴨肝,就坐低試下啦。聽聞食魚子醬係有好多嘅維他命B雜,但我好怕食魚子醬因為我之前食過又鹹又腥,但侍應介紹這裡只賣俄羅斯魚子醬,我哋就即管試下啦,專登嗌咗一個魚子醬tasting 試下食俄羅斯魚子醬,又真係冇咁鹹味同埋好鮮味㗎喎。首先食咗魚仔醬,再配合食鴨肝,點呀旁邊啲黑醋,正。鴨腿攞出嚟嘅時候有淡淡嘅烤香,近距離聞到好香好香,可能呢一度環境大,所以香味要個鼻埋去先至真正聞到,之後再食佢呢個秘製天使麵我覺得最好味,我老公都話正。
鴨腿配秘製天使麵
tiramisu desert
2022-06-24
鴨腿配秘製天使麵
tiramisu desert
2022-06-26 215 瀏覽
服務好周到,訂左三隻,老闆娘主動問我三個放係一個袋定係獨立袋。禮盒包裝好elegant, 送貨時間好準時,而且司機會主動聯絡我。拆開後大大隻鮑魚🤩,好足料,隻溏心鮑魚入曬金華火腿味,超好味好正,仲有蛋黃及兩粒大大隻瑤柱,食落去香口又唔膩又唔滯,連飯既部分都好有要求及創新,唔係一般既糯米或飯,其中有一隻俾老人家食,食落都覺得好舒服,好正,易入口消化。食左一半既鮑魚後繼續尋寶,搵到兩粒瑤柱及蛋黃,太足料啦🥳🤗🤩❤️🥰😘嚟緊中秋節會試埋個飽魚及松露月餅🤩好期待呀滿分誠意推介❤️好正

嚟緊中秋節會試埋個飽魚及松露月餅🤩好期待呀
滿分誠意推介❤️好正
  • 期間限定特色節日食品
2022-06-08 299 瀏覽
去左K11 Musea好多次終於搵到機會嚟試下呢度嘅魚子醬呢到餐單選擇不多,係主打松露同魚子醬🤤店內有不少以同藝術家合作魚子醬產品買黎送俾人夠曬體面專門店對出的優雅茶座可以點些小食,更貼心地在每檯放置了無線叉電裝置,對於不離手嘅我地真非常啱用今次叫左黑松露卡邦尼意粉,每一啖都有黑松露味道,真係好滿足仲有呢杯松露魚子醬奶蓋茶真係正到不得了少少甜味道啱啱好松露魚子醬加奶蓋真係好夾,建議一開始食左啖魚子醬先慢慢享受杯茶🥰🥰
去左K11 Musea好多次終於搵到機會嚟試下呢度嘅魚子醬
呢到餐單選擇不多,係主打松露同魚子醬🤤
店內有不少以同藝術家合作魚子醬產品買黎送俾人夠曬體面
今次叫左黑松露卡邦尼意粉,每一啖都有黑松露味道,真係好滿足
仲有呢杯松露魚子醬奶蓋茶真係正到不得了
2022-05-16 335 瀏覽
經過朋友既介紹,推薦呢間魚子醬餐廳比我試食,最起碼呢間餐廳既魚子醬由外國供貨反來,咁就唔洗擔心食到懷疑人生啦,哈哈,同埋廚師都係米芝蓮之稱號。所以今次我叫左幾樣嘢,果然係色香味俱全😋😋😋魚子醬拼盆,有5種口味可以搭配一齊食。烤麵包如果唔夠,可以叫職員加烤麵包,實在太好了。對於女人要保養,就要食多啲魚子醬啦再叫左碟魚肚飯,啲汁太好味啦,撈飯真係一流,滿滿既骨膠原😇😇😇仲有叫左鮑魚飯,好大隻鮑魚丫,今餐真係十分滿足啦
魚子醬拼盆
仲有叫左鮑魚飯,好大隻鮑魚丫,今餐真係十分滿足啦
魚子醬拼盆
2022-05-13 235 瀏覽
今個母親節特別不一樣,同我生命中最重要的人就係我個女同埋副總教練同埋佢老婆一齊慶祝母親節去食飯,佢帶咗我嚟呢一度K11musea食飯, 一嚟到嘅時候感覺有啲奇怪因為未試過夜晚係一個咁open嘅地方食飯, 但係環境好舒服, 跟住佢太太送咗一份好靚包裝的魚子醬,同埋一個好大隻嘅鮑魚可以拎返去同我個女食, 其實我一生人都未食過魚子醬今日係第一次食第一啖佢哋教我擺喺隻手度試吓箇中鮮味好,。我個女最鍾意食甜品就係黑松露提拉米蘇+黑松露奶蓋茶我就最鍾意食佢嗰個紐西蘭KING fish魚肚飯貪靚嘅我食多d魚肚飯 充滿骨膠原皮膚靚靚今日我真係好滿足,又食又拎又收到禮物又可以同個女食到最高級嘅食材。

我個女最鍾意食甜品就係黑松露提拉米蘇+黑松露奶蓋茶
Kingfish  魚肚飯
  • 黑松露提拉米蘇
  • 黑松露奶蓋茶
2022-05-12 169 瀏覽
好嘢我就食得多啦,上司話冇得出外一齊去歐洲旅行就安排咗一間米芝蓮一星廚師主理的餐廳裏面食飯,房間裏面好似去左歐洲嘅餐廳一樣, 今日食意大利11年鱘龍魚的魚子,非常yummy!!!!! 跟住食一隻手掌咁大嘅鮑魚,嘩真係大開眼界!甜品仲有意式糕點,同埋食到我最鍾意喺意大利食嘅意式雪糕,嘩!!!!每個甜品上面都有精心嘅朱古力醬寫得好靚非常正。最尾仲送上五月份同事的生日蛋糕,感謝上司今日特別安排咗一個經理業務會議系歐式餐廳開會食飯。。。。

好嘢我就食得多啦
非常正

最尾仲送上五月份同事的生日蛋糕,
鱘龍魚魚子
2022-05-12
鱘龍魚魚子
  • 意式雪糕
  • 大鮑魚飯
  • 魚子醬拼盤
2022-05-11 168 瀏覽
暴風雨就肯定要入商場避一避,估唔到比我發現左間餐廳,係有我最鍾意食既龍蝦意粉,龍蝦香甜,湯底都好濃郁丫🥰🥰🥰另外再叫一碟法國油封鴨腿,鴨腿味道唔會太鹹,啱啱好🫰
另外再叫一碟法國油封鴨腿,鴨腿味道唔會太鹹,啱啱好🫰