2023-07-16 768 瀏覽
📍🐈 Pheromone - Steak House -大坑🐈‍⬛📍#chowweisik鹹#chowweisik大坑聽聞係港島區最難預約嘅扒房而且地點都比較隱蔽好彩地book到星期五晚係Tasting Menu形式本身已經set好晒~沙律、湯、薯條、甜品都係free flowChef’s Selection Tasting Set$620/ 人頭 冇另加一 一🐾 自家製胡麻醬沙律|🐾 芝士麻辣牛肉撻|🐾 蕃茄羅勒湯|🐾 蒜蓉包|🐾 薯條|🐾 牛油炒雜菇|🐾 芝士蛋糕|一🐾 紐西蘭肉眼芯|🐾 澳洲和牛腹部|🐾 澳洲和牛肩胛位 oyster blade |🐾 兵庫縣武士生蠔|另加 $45店員會拎挑選嘅新鮮肉同大家先做講解,當晚就試咗紐西蘭同埋澳洲牛😋 🇳🇿牛味偏淡 肉質好嫩滑🇦🇺兩款牛都比較重牛味,食落有咬口如果食唔到咁生嘅話,可以叫店員另外再整當晚店員有介紹有日本直送生蠔試🦪 但食落冇乜味😅 下次唔會叫 可以食返牛🤣🐈值得一提係店舖注重同顧客嘅互動好鍾意叫大家估吓食物嘅材料同埋味道🤣 會時不時行黎傾偈 下次唔洗怕羞同店員們交流啊整體店舖氣氛好friendly + chill 🐂都幾高質

#chowweisik鹹
#chowweisik大坑

聽聞係港島區最難預約嘅扒房
而且地點都比較隱蔽
好彩地book到星期五晚
係Tasting Menu形式本身已經set好晒~
沙律、湯、薯條、甜品都係free flow

Chef’s Selection Tasting Set

🐾 紐西蘭肉眼芯|
🐾 澳洲和牛腹部|
🐾 澳洲和牛肩胛位 oyster blade |
🐾 兵庫縣武士生蠔|另加 $45

🇦🇺兩款牛都比較重牛味,食落有咬口
如果食唔到咁生嘅話,可以叫店員另外再整

當晚店員有介紹有日本直送生蠔試🦪

同埋原來牛油炒雜菇係唔可以free flow 嫁🥹

全店只收現金 到時記住帶多啲CASH 💵
亦都實行BYOB 大家可以自帶酒飲啊🥂

🚏

Pheromone - Steak House (大坑)
大坑蓮花宮西街1-9號地舖
2023-07-11 541 瀏覽
適逢特別節日,今日就去咗試吓大坑好出名嘅pheromone steakhouse,佢真係好難book枱,今晚俾我哋搶到兩個位。一開始會話俾你聽今日有咩牛扒試,之後就會上前菜櫻花蝦沙律,同喺蟹膏米通😋😋😋😋。佢個醬汁好特別好開胃之後就上咗佢哋signature嘅湯,今日估都估唔到佢係用蕃茄薯仔blend 左既湯😋😋😋😋我哋真係飲唔出waiter 開估係咩湯。佢哋所有錢財都係任食唔夠飽可以再加。牛扒今日就有三款可以試其中一款係和牛,比起出邊嘅steakhouse e 到可以試多幾款唔同部位嘅牛扒非常推薦大家嚟試吓但重點係book咗位先😂😂,仲有薯條可以任食最後甜品就係一件細細的芝士蛋糕,我哋都非常飽。

最後甜品就係一件細細的芝士蛋糕,我哋都非常飽。
#肚波天后 #肚波西式・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・期望越大失望越大,冇伏但不過不失普通料咋喎。要早一個月較鬧鐘book枱都book唔到等執雞咁誇張嘅程度,我expect要好驚艷㗎喎😅・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🥩 Tasting Menu HK$620> 沙律、餐湯、薯條、甜品 free flow🥗 櫻花蝦沙律 ・味道:正常發揮。櫻花蝦烘得好香,加咗炸蒜令成個沙律惹味香口咗。個sause用咗兩款嚟調,一個偏酸一個fresh啲,整體不錯~・口感:都係咁啦,脆口沙律菜同蝦。🥧 芝士麻辣牛肉撻・味道:雖然食唔出兩種芝士,但味道都唔差。一入口先食到芝士甘香再有辣味,麻味最後先出喺口腔漫延。・口感:芝士偏流質,唔會好厚好漿口,食落冇咁滯。🥣 青紅蘿蔔南北杏金華火腿湯・味道:真心出色👍0草青味,榨到清甜嘅蘿蔔蓉配烘香咗嘅南北杏。加埋面頭嘅金華火腿,飲咗兩碗。・口感:雖然係榨成蓉,但唔會好thick,反而好light好清爽。🍞 蒜蓉包・味道:蒜蓉粒同牛油香好出,亦唔會食到生蒜嘅攻味。・口感:擺咗一陣都仲keep住軟熟,好食。✨ 澳洲tenderloin里脊肉✨ 澳洲rib e
#肚波天后 #肚波西式

🥩 Tasting Menu HK$620

> 沙律、餐湯、薯條、甜品 free flow

🥗 櫻花蝦沙律
・口感:都係咁啦,脆口沙律菜同蝦。

🥧 芝士麻辣牛肉撻
・口感:芝士偏流質,唔會好厚好漿口,食落冇咁滯。

🥣 青紅蘿蔔南北杏金華火腿湯

🍞 蒜蓉包
・味道:蒜蓉粒同牛油香好出,亦唔會食到生蒜嘅攻味。
・口感:擺咗一陣都仲keep住軟熟,好食。

✨ 澳洲tenderloin里脊肉
✨ 澳洲rib eye肋眼排
✨ 紐西蘭牛肩胛

🥩 澳洲tenderloin里脊肉
・味道:外面淡淡黑椒香,呢款肉眼冇乜肉味,微微甜味咁,正常。配鹽或者芥辣都無助吊出肉味,但肉眼本來就唔重肉味係食口感,所以都冇咩投訴。
・口感:里脊肉啫係肉眼芯位,一定嫩滑軟腍嘅,咬兩啖就化開晒。

🥩 澳洲rib eye肋眼排
・味道:個人最愛呢款,因為肉味較濃。
・口感:Rib eye啫係肉眼頂位,外面乾身啲,𡁻到牛肉嘅質感,但唔係乾,亦唔會去到食到一絲絲肉嘅質感。

🥩 紐西蘭牛肩胛
・味道:呢款重油香,但唔係重牛嘅油香。所以唔重牛味,還好。
・口感:軟腍但同時有唔少筋膜係呢款肉嘅特性(店員講),事實食落都係咁矛盾XD

🍟 任食薯條
・味道:重薯味連薯皮嘅薯條,不錯,但未去到好新鮮~
・口感:唔係脆嘅路線。

🍄🌽 配菜:粟米、蘑菇
・味道:粟米甜蘑菇多汁,想像到嘅正常發揮。
・口感:OK desu~

🍰 甜品:芝士蛋糕
・味道:偏甘甜嘅款式,唔係New York cheesecake嘅微酸味。
・口感:creamy~

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:唔可以話唔飽,但唔滿足🥲,因為肉嘅份量偏少。我寧願cut咁啲配菜沙律同小食,加多兩塊肉。而且當日肉眼為主,對於鍾意重肉味prefer西冷嘅我真係一般啫。價錢唔算貴,但食材同味道都一般,最離奇係竟然咁多人搶book枱,呢個落差除咗用「名氣大」嚟解釋之外,我只能夠講可能因為佢一晚只做一round所以成本大咗。寧願做多兩round好過~

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

環境:闊落大枱,大概十零張枱到,4人枱同6人bar枱為主,有張係8人家庭大枱。2人都坐6人bar枱的。酒吧暗暗vibe燈光~
服務:的確要讚嘅,每個staff都好熟食材,會逐樣解釋。仲會有啲互動叫客人先食再開估係用咩食材煮,成個feel係開心fd子咁。
2023-06-27
紀念日
2023-06-20 654 瀏覽
呢間餐廳出哂名超難book枱幸好男友生日前收到後補有枱先可以試到~餐廳入內以灰黑色為主調環境昏暗配上微弱燈光,頗有浪漫氣氛🍽Tasting Set $620/ppl沙律-前菜-餐包-餐湯-餐前小點-主菜-甜品沙律、餐包及薯條可以refill🥂House Wine $98/glass入座後,店員拎住鐵盤盛著生牛扒去介紹今日的牛扒產地、部位及口感上菜後等你試完味後先開估菜式同材料最估唔到餐湯原來係青紅蘿蔔湯😂🥩主菜牛扒:紐西蘭草飼西冷、澳洲牛板腱、澳洲肉眼扒三種牛扒食落口感不同,肉味濃郁肉質細膩柔軟又多汁,個人最喜歡係牛板腱整體超滿足的一餐,食物味道不錯且有驚喜😋服務友善,環境有情調,適合特別日子來享受餐廳定期轉Menu,而且歡迎自攜酒水
呢間餐廳出哂名超難book枱
幸好男友生日前收到後補有枱先可以試到~

餐廳入內以灰黑色為主調
環境昏暗配上微弱燈光,頗有浪漫氣氛

🍽Tasting Set $620/ppl
沙律-前菜-餐包-餐湯-餐前小點-主菜-甜品
沙律、餐包及薯條可以refill

🥂House Wine $98/glass

入座後,店員拎住鐵盤盛著生牛扒
去介紹今日的牛扒產地、部位及口感

上菜後等你試完味後先開估菜式同材料
最估唔到餐湯原來係青紅蘿蔔湯😂

🥩主菜牛扒:
紐西蘭草飼西冷、澳洲牛板腱、澳洲肉眼扒
三種牛扒食落口感不同,肉味濃郁
肉質細膩柔軟又多汁,個人最喜歡係牛板腱

整體超滿足的一餐,食物味道不錯且有驚喜😋
服務友善,環境有情調,適合特別日子來享受
餐廳定期轉Menu,而且歡迎自攜酒水
2023-05-09 1015 瀏覽
西餐界嘅Omakase 以下每位收費一千前菜櫻花蝦沙律腿蛋治 唔知咩撻甜蝦 龍蝦膏燒汁豉汁北海道帶子炸牛肉西洋菜金華火腿湯薯條 好食 個白色nuts醬好好味粉紅色醬係明太子牛牛主菜用咗唔同部位澳洲A5和牛之後仲有牛肩胛之類坦白講 好失望一千蚊一位免加一免開瓶費自我安慰唔洗自己煮又可以有個地方同朋友相聚 但真心呢間真係可一不可再感謝友人嘅訂座 我先有得試呢間傳聞嘅西餐廳但試完 唔會令我想再試一次嘅感覺侍應招呼唔算好會幫手開酒但唔會斟酒收碗碟都快但似茶餐廳總結一間扮高級餐廳但又做唔到應有嘅水準
西餐界嘅Omakase 以下每位收費一千

總結
一間扮高級餐廳但又做唔到應有嘅水準
2023-05-06
2023-04-03 1087 瀏覽
聽說這間餐廳非常難book,今日收到電話說有人cancel所以二話不說便說「我要」。非常期待今晚晚餐,但十分失望,應該以後不會再幫襯。🐮食物 - 一般。那裏煎的牛扒好像港式餐廳一樣,一般外國餐廳或扒房,煎牛扒無論你要多熟都有crust的,但那裏沒有。牛扒的質量也是一般。以這個價錢,市面上應該有些更好的選擇。🐮環境 - 嘈到好似街市一樣。食完飯有啲頭痛。🐮服務 - 每次斟水都要嗌幾次。想要多些茄汁也要嗌好幾次才記得拿來。每樣東西也要嗌好幾次,食呢餐飯,真是吃得好辛苦。
🐮環境 - 嘈到好似街市一樣。食完飯有啲頭痛。
2023-04-03
2023-03-26 954 瀏覽
[🇭🇰香港- 大坑].初訪 - 香港其中一間幾難book嘅🥩餐廳黎到嘅話一定唔怕食唔飽, 因為 沙律/湯/薯條 全部都可以refill當晚嘅三款牛(由左至右)分別係:1️⃣ 紐西蘭草餇西冷2️⃣ 澳洲和牛平鐵牛扒 3️⃣ 澳洲和牛牛臀肉蓋 - 我嘅最愛♥️ .🔻🍽 Pheromone - Steak House📌 地址: 大坑蓮花宮西街1-9號地舖.#tummysreadyattaihang tummysreadyforwestern #tummysreadyforsteak
[🇭🇰香港- 大坑]
🔻
🍽 Pheromone - Steak House
📌 地址: 大坑蓮花宮西街1-9號地舖
#tummysreadyforsteak
大坑呢間扒房除咗出名好食之外仲出名好難預約, 基本上每個月一開放預約, 唔使1分鐘之內就會full booking. 今次唔知係唔係上天眷顧, 竟然book到生日當晚😆Menu係omakase形式, 一坐低侍應會上前介紹今日食嘅牛扒部位, 再確認冇任何食物敏感就會直接安排上菜,啱晒我呢啲懶人乜都唔使諗等食就得~Side dish方面沙律,湯,薯條同埋甜品都係free flow. 呢度食嘢好似玩遊戲咁成日都會有嘢俾你估, 估吓今日個餐湯係乜嘢口味, 估吓點薯條嘅醬係乜之類,都幾有趣~我哋嗰日飲嘅湯係西式版鹹蛋節瓜瘦肉湯, 好味到我都忍唔住encore左一碗😋😋牛扒揀咗侍應推薦嘅三成熟, 果然每款都好似介紹嘅時候講一樣各有特色. 有啲比較濃味有啲比較軟身林滑, 如果有邊款鍾意食嘅可以記低佢, 下次再嚟嘅話就可以同餐廳指明想食個款😆除咗食物高質之外, 侍應服務態度都好好, 雖然蒜蓉包同跟牛扒嘅配菜雜菇唔係任食, 不過如果你同佢話想添嘅佢都會好樂意睇吓有冇多, 又會主動同你傾吓計, 問吓你覺得啲食物點, 估唔估到湯同埋薯條醬係咩味等等. 成晚嘅用餐感覺都非常良好, 直頭⼀食完就已經又再想enc
成晚嘅用餐感覺都非常良好, 直頭⼀食完就已經又再想encore嘅感覺😂
  • 蒜蓉包
  • 鹹蛋節瓜瘦肉湯
2023-02-10 899 瀏覽
二訪 Pheromone多謝朋友carry 執到張四人high table ,臨時加多個變五位😁👏🏻餐廳走牛扒廚師發辦,主力賣Secondary cuts,每日供應的部位唔同。沙律餐湯薯條甜品可以refill及free corkage:前菜- 米通配麻辣牛肉- 櫻花蝦沙律😋- 咖喱薯仔湯🥩- 安格斯封門柳 (Hanging tender) 😋😋- 澳洲和牛牛板鍵 (Oyster blade)😋- 草飼牛臀肉蓋 (Picanha)- 配料:牛油炒雜菇😋😋、薯條(配自家沙嗲醬及蝦醬)- 紐約芝士餅幸好今日撞正全部牛都岩心水:全部連Picanha都肉質軟淋、和牛有油花。本人偏愛封門柳,內臟味濃得黎好淋😋上次疫情時食午市,今次食晚市,餐廳環境幾岩同朋友飲下酒傾下計Chill 下🍷 📍 大坑蓮花宮西街1-9號地舖

二訪 Pheromone

前菜
- 米通配麻辣牛肉
- 櫻花蝦沙律😋
- 咖喱薯仔湯
🥩
- 安格斯封門柳 (Hanging tender) 😋😋
- 澳洲和牛牛板鍵 (Oyster blade)😋
- 草飼牛臀肉蓋 (Picanha)

- 配料:牛油炒雜菇😋😋、薯條(配自家沙嗲醬及蝦醬)
- 紐約芝士餅

📍 大坑蓮花宮西街1-9號地舖

2023-02-08
大坑哩間出名一位難求嘅扒房真係咁值得長期去搶booking🤡搞到要好似捕住平機票咁長期喺佢哋嘅fans page望到實🙃或姐冇啦啦有吉枱空降🪂要走去搶🤡所以一直以來都冇諗住試😗今次好彩有朋友咁啱book場😈有得借呢個機會做菠蘿雞佢有Free corkage又有得Free flow薯條同甜品的確係一大賣點🤗但值唔值得咁樣搶位法... 睇完條片你哋可以自己衡量😌🤡https://youtu.be/SfsVdN2n4yQ
大坑哩間出名一位難求嘅扒房
真係咁值得長期去搶booking🤡
或姐冇啦啦有吉枱空降🪂要走去搶🤡
所以一直以來都冇諗住試😗
今次好彩有朋友咁啱book場😈有得借呢個機會做菠蘿雞
但值唔值得咁樣搶位法... 睇完條片你哋可以自己衡量😌🤡

2022-11-30
2023-01-09 758 瀏覽
我諗唔係因為我表妹,我都唔會有機會試呢間預約困難店大坑我經常嚟,不過只限日頭居多,所以呢間外表黑蚊蚊主打食steak嘅店鋪,更加唔會係我食dinner嘅選擇list入面。大鄉里先知原來食扒都有Omakase。因為我表妹就住喺間舖隔離,所以佢哋黎嘅次數都相當頻密下,可以話係其中一間飯堂添。聽講佢哋由以前嘅細鋪睇仔食到而家咁大間舖,同老闆老闆娘熟到唔熟添啦。所以所有嘢都有由表妹同佢老公話事,我哋嚟到坐低就有得食㗎啦!因為今次帶埋兩個長輩嚟,本身諗住嚟食慶功宴,點知變咗短暫的慶祝活動,唔緊要啦都係一個藉口大家一家人食餐飯姐,不過今次食西餐就比較特別啲,平時多數都係飲茶食中菜居多!食咩頭盤主菜、side dish 其實其他食評應該寫得仲詳細過我,所以我一切從簡淨係寫啲我有深刻印象㗎啦! 佢個湯同埋自家製蒜蓉包係我覺得最吸引嘅一上枱大家以為係南瓜湯,點知老闆娘叫我哋飲完之後講返啲材料出嚟,先發現原來係甘筍薯仔南北杏湯。將中式嘅湯水演變成西式嘅presentation!仲要冇落cream已經做到厚身嘅Texture🫶🏼再加埋自家製蒜蓉包🥰🥰其實飲完個湯食咗個包,之前再食咗一碟好香嘅櫻花蝦沙律,跟住
我諗唔係因為我表妹,我都唔會有機會試呢間預約困難店

其實飲完個湯食咗個包,之前再食咗一碟好香嘅櫻花蝦沙律,跟住再嚟一大兜薯條同埋蘑菇,我已經有七成飽🤭主菜都未上

之後嘅牛扒有幾款選擇,最終我都係偏好澳洲和牛,軟淋啲雖然係比較肥。肉味較濃嘅就好有咬口,應該啱男士多啲。

最尾梗係唔少得甜品啦,不過我就覺得冇乜驚喜,當你發現原來佢連點薯條既醬汁都係自家製、個湯又咁特別嘅同時,點可以唔期待佢個甜品呀?可惜⋯⋯

雖然我食完成餐飯都唔知個價錢,不過我睇返其他食家嘅食評,大概都知道每位承惠$600!

其實應該係飲啲酒嘅,我唔係好飲得不過呢啲環境氣氛底下少少無妨,可惜今次同啲長輩就⋯⋯

講真我又未必會專登再嚟,可能我個人唔係好「好」食扒,不過Anyway都好多謝我表妹同佢老公嘅好介紹,全靠佢我先有得入嚟試吓。

有幾點如果大家想嚟食嘅話要留意番
(1)佢呢度好好唔收開瓶費
(2)每個月會開放俾你地上網book位,唔可以Walk in 㗎!
(3)冇限時,所以基本上每晚只係做1 round
(4) 預咗book幾多位就要confirm啦,如果唔係人哋好難幫你預啲食材㗎
(5)沙律🥗同薯條可以refill,其他就sorry 喇
PS 真係識人好過識字😙
Mushroom
脆脆櫻花蝦沙律
甘筍薯仔蘿蔔南北杏湯配自家製蒜蓉包
Mushroom
2022-12-27 554 瀏覽
聽聞好難book,因為託朋友福有幸食到。其實對於有選擇困難症嘅朋友係好好,因為入到嚟咩都唔使order 等食就得,所以被稱為牛扒omakase 。Waitress 好好人,每一樣都仔細介紹,同埋好friendly。櫻花蝦沙律,好開胃。脆米通又好好食。仲有咖哩湯,係香港咖哩唔係日本,印度…. 好有心思。配埋garlic bread, 好正。之後就係主角牛,聽講每晚都有不同產地和部位的牛肉,waitress 會續一講解。sorry 下次我會記住😝我哋4個人有3款牛,唔夠味有醬同salt。有兩件同部位唔同産地,真係有分別。每塊肉都好出色,煎得好好,有少少焦脆亦保留肉汁,贊。同一時間有熱辣辣嘅chips and mushrooms。甜品係cheese cake, 不過不失。我哋4個女仔剛剛好,但如果係男人就應該唔夠飽,可能要refill 啲sides。沙律,湯,薯條,甜品都可以refill。btw 呢間餐廳可以byob. Overall 值得推介嘅餐廳。
btw 呢間餐廳可以byob.
Overall 值得推介嘅餐廳。
2022-11-17
2022-12-19 479 瀏覽
omakase即廚師發辦,依間預約困難店我玩左幾個月終於俾我book 到星期日晚上lucky 🍀位置唔難揾,就係蓮花宮前面。餐廳唔收corkage 天后行入去條路有間Market Place 順路就買左枝酒飲住食。環境方面: 環境寬敞,各枱有足夠的空間。服務方面:不收corkage ,提供冰桶酒片等。認真介紹食物亦不時詢問有否食物需要refill,我最欣賞那份自信。強調每次每枱體驗都不同👍🏻食物方面: 當天有3款牛,澳洲和牛同新西蘭草飼牛X 2 (即沒有用飼料調較肉味)部位我就唔係好記得只記得有件New Zealand rib top 我地最喜歡。餐廳會跟據人數、性別提供不同的肉。當晚我地4位女士,食到的牛都係肉味較淡脂肪較少的種類同位置。 因此並沒有驚為天人的感覺反而是那種以前簡單純粹的牛肉味我覺得幾合適,亦有表示生熟接受程度每人不同會按廚師覺得最合適的生熟度烹製如果上枱後接受唔到再處理。其他食物除椒麻牛肉他他之外都可以refill , 水準中上沙律有很多蝦花蝦好香、磨菇調味剛好不會太淋身、薯條又脆又乾身😋總結:$680 @ 無加一、無corkage , cash only 。依家求

環境方面: 環境寬敞,各枱有足夠的空間。

總結:$680 @ 無加一、無corkage , cash only 。依家求其入間餐廳叫個steak 都$400-$600 通常都係得兩條甘筍+幾粒蕃茄伴碟依個set 除左steak有湯、沙律、蒜蓉包、特色前菜、炒磨菇、炸薯條最後重有甜品性價比相當高。

2022-11-27
2022-12-11 490 瀏覽
Pheromone每次出新一個月嘅booking就即刻full,今次都係執雞先食到😂-🥩每次去到食咩產地同咩部位嘅牛都係隨機,有機會係食啲平時少機會接觸到嘅部位/種類,每位$580-♾部分前菜、薯條、甜品都係可以無限encore-🥣個湯幾得意,好似龍蝦湯咁,但我完全估唔到其實係用大地魚整嘅西湯-🥩牛黎講佢係整得唔差 ,算係above average,好過好多一般西餐廳,但係未去到神級-🍟薯條當日炸得唔算好好,少少炸過頭,但啲點醬好好食 ,尤其個沙嗲醬幾正!好搭😗-🍰最後個甜品就普普通通嘅藍莓cheesecake————————————————💭我覺得算係食個體驗👉🏻店員會叫我地估個湯、醬係用咩食材整/咩口味,增加啲趣味性。行friendly 路線店員都好吹得🤣👍🏻————————————————結論:整體滿意同食得開心,去過一次知道點解佢咁難book了😂並唔係因為啲扒整得夠神(當然佢都唔會差),而係每晚淨係做一round,入面seating又唔算好多。但就因為咁所以有得同朋友一齊慢慢食下、估下食材、傾下計,唔洗急住交枱,坐下坐下就好夜🥂慶生嗰啲都好啱,帶酒水過去唔收額外費用。我覺得可以

-♾部分前菜、薯條、甜品都係可以無限encore
-🍰最後個甜品就普普通通嘅藍莓cheesecake
————————————————
💭我覺得算係食個體驗
店員都好吹得🤣👍🏻
————————————————
結論:

整體滿意同食得開心,去過一次知道點解佢咁難book了😂

我覺得可以試一次體驗下,整體係合格有餘 ,不過單講食物就未引到我咁快即刻想試第二次住~ (尤其咁難book,會覺得試過一次就滿足了XD)

沙律
前菜--蒜蓉包
大地魚整嘅西湯
炒菇
2022-05-04
大地魚整嘅西湯
2022-12-10 330 瀏覽
朋友介紹話訂到間好正嘅steak house牛魔王嘅我梗係要試吓啦去到menu都唔使睇因為係Omakase店員會介紹準備咗嘅牛嘅產地 飼養 同部位再慢慢同你講下關係牛嘅嘢感覺幾特別 好似去咗上堂咁一開始嚟咗個沙律🥗同麻辣牛肉加米通沙律配以炒香嘅櫻花蝦同芝麻個口感好正 芝麻好香食完店員仲問你要唔要再加麻辣牛肉真係辣辣地 加上米通幾特別個湯都好濃味蒜蓉包係highlight 熱辣辣好好味薯條配三種醬汁 當然包括最傳統嘅茄汁仲有一種辣 一種唔辣食到呢度已經飽左再嚟個牛油雜菌終於輪到主菜最左邊應該係草飼牛 邊個國家已經唔記得中間嘅係我最鍾意嘅 但都唔記得係咩右邊嘅最濃味下次再去應該會試到其他種類可能要好好記低先得😂甜品係芝士蛋糕成餐體驗非常OK難怪咁難訂
朋友介紹話訂到間好正嘅steak house
牛魔王嘅我梗係要試吓啦