這家餐廳食物非常精緻,會以不少食用花來點綴,顏色多彩有層次✨✨✨當天吃餐廳的下午茶餐點,很多豐富的蔬食選擇👍🏻餐點睇落小巧精緻,但種類很多,食落份量不少!很喜歡吃他們家的自選沙律🥗羽衣甘藍好新鮮😍這間餐廳樓底很高,玻璃窗很大對外風景,視野很廣,坐窗位打卡有自然光最靚!

很喜歡吃他們家的自選沙律🥗羽衣甘藍好新鮮😍
2024-02-19 649 瀏覽
同朋友係形點一行行下覺得有啲肚餓,於是見到呢間裝修都裝修得幾靚,於是決定入去食!一入到去,店員得兩個,可以見唔到我地所以我地主動行埋去同佢地講兩位,於是安排我地入座!Menu就唔多野食,可能因為新開??我同朋友一人叫左一個主食。1. Bibim Naengmyeon 韓國冷烏冬$238:個烏冬整體嚟講係幾好食,但個份量真係好細份,食完都覺得唔係好飽,但個湯底幾好食,個肉就肉質麻麻地,但整體嚟講我接受2.Siu Wan Rice燒魂飯$198:成個飯個汁好香好夠食,個叉燒好好好好食,諗唔到個cafe會竟然咁好食,仲要係整中式野整得咁好食,出色整體嚟講我都會再去幫襯,因為個燒魂飯個叉燒真係好出色!推薦指數:9/10🔥

2.Siu Wan Rice燒魂飯$198:

整體嚟講我都會再去幫襯,因為個燒魂飯個叉燒真係好出色!

推薦指數:9/10🔥
2024-02-01 589 瀏覽
啱啱去咗一間餐廳食晚飯,服務啱啱好,睇下佢哋菜單嘅「遠近馳名叉燒漢堡」,點完又忍唔住多加咗豬肋骨同巴馬火腿,一口咬落去,肋骨嘅肉質啖啖肉,咸香又夠味,巴馬火腿嘅鹹香更係提提味,再加上日本蘭王蛋嘅蛋味層次豐富,個叉燒漢堡食落又滋味又得意。「波士頓龍蝦意大利飯」嗰道,真係賣相滿分👍🏻,龍蝦肉爽口得滯,意大利飯粒粒分明,蘑菇同煙三文魚既搭檔又係一絕,煙燻味淡淡嘅,同龍蝦嘅鮮味好夾!總括來講,呢個地方食物係真心不錯🔥,份量夠,味道正。下次同三五知己又或者約埋家人一齊去,感受下舌尖上既美味行程,應該會成為一次難忘嘅飯局🍴。

2024-01-25 469 瀏覽
嚟到這家餐廳,一入門就覺得環境幽雅,坐底開始今次嘅美食之旅。首先,我點咗個波士頓龍蝦意大利飯,一上檯將龍蝦一剖開,夠曬震撼啫!每一啖咬落去,龍蝦嘅鮮味同絲絲芝士嘅香濃,夾埋意粉嘅彈牙,真係融合得好好。有無搞錯,洋薏米加cream cheese,仲可以咁搭㗎!😍再點嘅燴澳洲和牛面頰真係一絕!半生半熟嘅牛面頰,軟滑到不得了,食落有種說不出嘅滿足感。底下嘅松露薯蓉每一啖都有松露香,同牛肉汁結合到無得輸。最後,叉燒飯真係一個大挑戰。叉燒肥瘦適中,但比起其他兩款菜,就稍微遜色少少。可能係因為我太期待咁滑口叉燒,但呢個叉燒味道不夠突出,再加埋飯唔夠熱,就覺得佢缺了啲火候,打了少少折扣。總結,這次食物體驗,和牛面頰同意大利飯都係咁好吃,下次一定會再嚟!👌趁著折扣,快啲同三五知己嚟呢度享受啦!🍽️🥂

理想:大家去OpenRice 睇相,佢唔俾我post cap 圖現實中呢杯latte $55蚊,見到嗰刻都呆左似係初學者學緊既作品,味道都係好一般,完全講唔上好飲不如去飲McCafé , 連個花都攪成咁,又唔睇得又唔飲得,收呢個價錢,失敗左都仲好意思拎出黎serve 客OpenRice 要200字先俾到overall comment,想俾個差評佢,標題提示大家同埋商家,希望您地改善下出餐質素,同咖啡師培訓,如果美觀上係兼顧唔到,索性用紙杯加個蓋,等啲客睇唔到好過。
理想:
大家去OpenRice 睇相,佢唔俾我post cap 圖

現實中
Latte

呢杯latte $55蚊,見到嗰刻都呆左
似係初學者學緊既作品,味道都係好一般,完全講唔上好飲

2023-11-28
2023-12-06 422 瀏覽
完全唔明點解間野會咁多好評😂冇記錯星期一至五 晚飯18:00後 主餐牌係50%off叉燒飯原價198蚊 叉燒又燶又乾又冇味 諗住豉油撈飯啦 但啲汁又係冇味燉牛臉頰 已經唔記得左幾錢 啲牛肉慘過食即食牛肉乾😂 又乾又硬 仲話係燉😂 講都冇人信個叉燒漢堡包 中間塊菠蘿燒到又燶又苦塊叉燒係大塊 但又係冇味 個包唯一接受到既只係得塊麵包😂CLS成餐得個喇沙意粉有啲味😅 但都唔係好食 份量又少 4個人半價後都食左500幾蚊🤪 想像唔到原價1000蚊食完會係咩感受😂
完全唔明點解間野會咁多好評😂
冇記錯星期一至五 晚飯18:00後 主餐牌係50%off

個叉燒漢堡包 中間塊菠蘿燒到又燶又苦

成餐得個喇沙意粉有啲味😅 但都唔係好食 份量又少

2023-12-06
2023-11-19 362 瀏覽
💬經常性要到元朗出沒,所以食嘅地方都要找找不同。呢一間咖啡店☕️雖然分店都有好幾間,今次都係第一次坐喺度用餐。環境算係寧靜,燈光昏暗,比較有格調☕️———————————————————————————🥢黯然銷魂飯🍚💬膽粗粗試咗個推薦嘅叉燒飯,坦白講都幾貴,係大碗,配珍珠米,叉燒係有炭烤香,厚切口感不錯,中間附有溫泉蛋,可以多人分享👌🏿.🍰檸檬撻🍋、蘋果批🍎💬蛋糕都幾出色,檸檬撻幾脆口同新鮮感覺;蘋果批啖啖厚肉,都係幾滿意👌🏿.☕️Piccolo, Cappuccino, Flat White💬咖啡可以揀豆,大家都喜歡Nutty啲嘅口味,感覺幾順滑同濃郁,可以滿足整個下午☕️
———————————————————————————
🥢黯然銷魂飯🍚
🍰檸檬撻🍋、蘋果批🍎
2023-10-28
下午茶
今日好開心同屋企人去咗元朗西鐵站附近嘅一間餐廳食飯,估唔到呢一間餐廳質素好高,好好食,所以一定要介紹比元朗嘅朋友呀,位置於西鐵站附近,行一至3分鐘,就會到,我方便好容易搵呀,而且呢一間餐廳食物水平好高,同埋餐廳氣氛好寧靜,足夠嘅光線,裝修好有格調,啱晒一大班朋友嚟食飯啊,呢度嘅餐廳侍應嘅服務都好好,笑容好親切,好殷勤,主動服務,有賓至如歸的感覺,呢個真係好加分啊,而且呢度嘅食物,一定要試吓佢哋嘅銷魂飯,佢哋嘅醬汁呀調得好好,全部肉汁鮮嫩,先,即叫即整,擺盤都好靚,配料都好好,喺出面試過都食唔到咁有心思嘅飯,睇得出個廚師好有水準,的食物要求都好高,而且佢哋嘅嘢飲朱古力都好飲,全部都係甜度適中,有大杯,真係好完美
與朋友帶同一個3個月都不足既bb去食,見餐廳都沒太多客人,得對門口既兩張枱有客人。我同朋友要求同BB車坐到餐廳最入位置,唔會打攪到其他人,之後一個男職員上前三次禁止我同連同BB車進入,講話你唔收BB車就唔可以入。叫我哋抱住Bb…原因係因為阻住佢哋上菜,🥲其實當時餐廳入面真係冇人。我哋都要求坐到餐廳最入角落頭位置唔會有人出入,既然餐廳職員都有佢嘅態度,都不歡迎嬰兒和媽媽。所以我哋不歡而散去咗其他餐廳食。🙏🏻🙏🏻敬請行動不便,需要推輪椅,有毛孩嘅寵物車同媽咪連同BB車,都請小心選擇

所以我哋不歡而散去咗其他餐廳食。

2023-10-05 414 瀏覽
Ninety位於元朗Yoho mall一期的餐廳。坐西鐵到元朗站便能到達Yoho mall, 好方便。👍今次我叫左燒魂飯,(即係叉燒飯)。之前上網睇過相,覺得賣相好吸引,所以今次想試吓。飯個醬汁好味。配上流心蛋黃一齊食,絕對係好正!叉燒係半肥瘦,都好味。不過我略嫌個叉燒唔係好有叉燒味。晤知係咪俾個醬汁覆蓋左。同埋唔個飯唔夠熱。不過整體上都係好味。價錢方面其實都偏貴,要差不多二百蚊一個叉燒飯。講真,食完覺得唔係好值呢個價錢。Ninety喺香港有幾間分店。元朗yoho呢一間唔係好大。店內環境舒服。自己一個飲杯咖啡chill下☕️都係好好嘅選擇👍

Ninety喺香港有幾間分店。元朗yoho呢一間唔係好大。
2023-10-02
燒魂飯
公眾假期下晝兩點幾,我一個人先到等朋友。這店有好多單人座位甚至吧枱位,但我反正等朋友,情願稍等一下二人枱。兩點幾未食晏,好肚餓,叫了個 Australian BIG Breakfast。嘩,真係好大份!我最喜歡他們用茄汁意米代替茄汁豆,用厚煙肉扒代替薄脆煙肉片,還有用羽衣甘藍代替一般普通沙律菜。松露滑蛋下選用了酸種包,另外還有一隻太陽蛋。仲布蕃茄和薯仔,好豐富,好好味。跟餐的餐飲竟然可以選擇 Dirty,正合我朋友的心水。我反而想試試他們的手沖咖啡,選了 Ethiopia Yirgacheffe 咖啡豆,咖啡師沖得好好,均勻純厚,不會太酸,沒有澀味,喜歡!總體員工服務好好,坐得舒服,食物同咖啡都有水準。值得再嚟!

Australia BIG Breakfast Set

跟餐的餐飲竟然可以選擇 Dirty,正合我朋友的心水。
Hand Drip Filter Coffee - Ethiopia beans

總體員工服務好好,坐得舒服,食物同咖啡都有水準。值得再嚟!
2023-10-02
Australia BIG Breakfast Set
2023-09-24 247 瀏覽
📍NINETYs (形點) (元朗)元朗元龍街9號形點1期1樓1025號舖健康得黎又唔單調指數:❤️❤️❤️❤️-Rice 4 Sides: Sakura ShrimpSalty Egg Yolk Bonston LobsterCrab MeatGranola Greek YogurtStrawberry Avocado Salad-Piggy Piggy-Crab Benedict-Triple Chocolate Cookie-Red Velvet Cookie-RED BEAN MUFFIN-EARL GREY BAGEL-Chocolate Cinnamon Toast好食指數:❤️❤️❤️❤️呢間NINETYs有幾間分店,一直見有好多好評,今次經過見到,就試試佢啦!格局上同普通連鎖咖啡店差唔多,但食物一送上,小編我真係即刻雙眼發光,擺盤五顏六色相當吸引!雖然性價比唔算高,但真心好食😋
📍NINETYs (形點) (元朗)
元朗元龍街9號形點1期1樓1025號舖

-EARL GREY BAGEL

-Chocolate Cinnamon Toast

好食指數:❤️❤️❤️❤️
2023-09-19 218 瀏覽
呢間朋友介紹 食物又靚又好影🤩 食物味道層次口感都非常豐富好味 而且有啲味道&醬料感覺很新鮮 元朗能夠有呢種水準嘅餐廳 作為元朗人真心覺得幸福😋 餐廳樓底高 而且有落地玻璃 透光度非常好 有bar 枱 有高枱 可以按自己喜好決定坐咩位👍🏻食物價錢雖然唔算得上好平 但廚師嘅細心 食物嘅精緻度 再加上食物質素成正比 絕對值呢個價錢 係絕對會encore & 掛住嘅餐廳🙌🏻

2023-09-19 136 瀏覽
都是嗰種行中高檔的西餐廳,在yoho 同另一間叫one & a half 的路線近似,lunch 做的set是由三至五款的自選食物,加一個飯或麵包,其中可選的食物中很多都是要額外加錢,約每款加$58。不包飲品。如果二人食要似樣少少又有杯靚靚咖啡飲的話每人閒閒地要💲350至💲400以上,是每人,不是二人。食物質素可接受,但我最想講是要加錢的不一定好吃,叉燒好柴!牛臉肉切到好似餵省咁碎,其他食物都不是什麼高檔的食材,都是蛋,菜,紫薯,乳酪等等。食物講完,最想講是服務,有量度便只說是完全冇驚喜。以這個收費,服務是不配合的,枱面的樽沒水了,服務員不叫不換!枱面吃完的碟不收,要催先收,收了後不抺枱!枱面尤如大排檔佈滿食物碎不會抺。這是我剛剛過了的星期日同三個朋友去光顧的經歷。
  • 咖啡 “Dirty”  好飲。
2023-08-14 344 瀏覽
今日約咗朋友嚟元朗睇戲 於是就睇下yoho附近有咩好食啦 呢間餐廳喺正戲院對面 夠曬方便!我哋7點幾入去 揀左坐高枱 叫咗兩份main course 遠近馳名叉燒漢堡叉燒漢堡嚟到嘅時候真係”嘩”一聲呀!因為成個包都好大舊 而且舊叉燒好似扒咁大塊 而且好厚添!菠蘿亦都好厚 成個漢堡包嘅份量都好足夠 用料足!佢個sourdough burger bun同傳統嘅漢堡包唔同 咬落好似牛角包咁脆脆地 但係落好鬆軟 加埋入面嘅醬汁 成個包嘅味道都好夾 亦好有霸氣!燉和牛面頰肉和牛面頰燉得好淋 食落牛味好出 醬汁唔會蓋過左和牛原本有嘅味道 而且一啲都唔韌!側邊仲有薯蓉伴碟 薯蓉做得好出色 好creamy 再配埋牛肉嘅醬汁 真係好驚喜!整體嚟講呢度環境都好有格調 而且坐得舒服其實佢仲有好多款主打嘅咖啡 不過我唔敢夜晚飲咖啡 驚訓唔著!下次嚟元朗都可以再嚟呢間餐廳試下其他菜式!
今日約咗朋友嚟元朗睇戲 於是就睇下yoho附近有咩好食啦
呢間餐廳喺正戲院對面 夠曬方便!

我哋7點幾入去 揀左坐高枱 叫咗兩份main course
遠近馳名叉燒漢堡

叉燒漢堡嚟到嘅時候真係”嘩”一聲呀!
因為成個包都好大舊 而且舊叉燒好似扒咁大塊 而且好厚添!
菠蘿亦都好厚 成個漢堡包嘅份量都好足夠 用料足!
咬落好似牛角包咁脆脆地 但係落好鬆軟
加埋入面嘅醬汁 成個包嘅味道都好夾 亦好有霸氣!

燉和牛面頰肉

整體嚟講呢度環境都好有格調 而且坐得舒服
下次嚟元朗都可以再嚟呢間餐廳試下其他菜式!