2023-05-11 123 瀏覽
最近去咗喺Yoho mall嘅一間cafe,食咗佢哋嘅波士頓龍蝦意大利飯同澳洲和牛面頰配薯蓉。首先係波士頓龍蝦意大利飯,呢個飯有啲特別,似乎佢地用左薏米代替飯,粒粒都好有咬口,帶住少少龍蝦肉嘅鮮甜,平時最怕龍蝦un 到咬到口都攰,呢個龍蝦肉質一啲都唔un 重好鮮味,配埋意大利飯嘅口感,真係好好味。另一道菜澳洲和牛面頰配薯蓉亦都好出色。和牛面頰經過緩慢嘅燉煮,肉質好鬆軟,入口即化,中間有啲啲脂肪又唔會好肥,配埋濃郁嘅薯蓉,更加令整道菜變得更加美味。呢道菜絕對係值得推介。除咗食物好好味之外,呢間cafe嘅環境亦都好舒服,室內燈光好有情調,令人好放鬆。服務員都好友善,好有禮貌。食完仲可以儲埋The Point 積分

2023-04-26 189 瀏覽
過完復活節假期,返工都冇咩動力,仲繼續holiday mood緊,約埋朋友一齊去yoho mall 食dinner🤪🤪依家都做緊promo,叫埋朋友一齊嚟食開心share就啱哂😬😬備長炭水,水更清甜,飲完可能皮膚都好啲🤣🤣🤣🤣🌮手撕豬肉配烤餅手撕豬肉有少少辣辣地,有啲似東南亞風味,加埋鬆軟烤餅一齊食又幾好食。烤餅就咁蘸汁都幾好食。手撕豬肉份量都幾多,食到最後都有好多淨👍👍🦞波士頓龍蝦意大利飯大過隻手嘅龍蝦份量十足,外殼已經開左,輕輕一開就食得,啖啖龍蝦肉加埋yogurt 更加好食同滑身🤗🤗而大麥製造嘅意大利飯好有咬口,同我之前食過嘅完全唔同,依款意大利飯加埋啲龍蝦汁係會愈食愈上癮😙😙😙ps waitress 服務態度好好,會問之前有冇嚟食過同會介紹食物。埋單嗰陣先知有cookie 賣,下次經過都可以就咁買嚟試下😆😆
備長炭水,水更清甜,飲完可能皮膚都好啲🤣🤣🤣🤣
🌮手撕豬肉配烤餅
手撕豬肉份量都幾多,食到最後都有好多淨👍👍
🦞波士頓龍蝦意大利飯
黎到元朗呢個咁多回憶既地方,行完舊區緬懷唔同既事和物之後,臨近夜晚就走返入形點呢個大商場,本來都冇諗住係度食野,但係突然撞見Ninety,女友話自己食過Brunch幾好味,於是呢次就食下個Dinner睇下水準係咪都高先,係得大商場入面開,裝修唔錯,正對落地大玻璃,採光度同樓底既高都令人感到舒服,好適合傾偈同打咭既餐廳,我同女友由黃昏既光坐到天黑,時間過得幾快,但冇一種唔想坐落去既感覺,食物唔錯,坐得又舒服係呢間餐廳比我既最大感受燴澳洲和牛面頰配醉醺肉汁$238色香味同在既一個主菜,上枱擺盤同賣相已經相當吸引,話明和牛當然要要試一試,切開既時候已經Feel到佢既嫩滑,輕輕鬆鬆一刀就開,而肉絲細而分明,入口時候個汁完全入哂個肉,含住咀嚼時只想無限輪迴係口腔裡面,但切得細舊好快要再食下一舊,週邊既薯蓉都一樣係出色,不期然一啖又一啖咁,唔好睇佢細細碟,但係都幾飽肚波士頓龍蝦意大利飯$238半隻波士頓龍蝦上枱,濃濃既味道,肉同拆殼都好容易,兩三下就攪拆,意大利飯一貫既濃味同濕潤,係邪惡呀,呢個主菜比起個和牛更飽肚

燴澳洲和牛面頰配醉醺肉汁$238

波士頓龍蝦意大利飯$238
,呢個主菜比起個和牛更飽肚
2023-04-12
2023-04-06 95 瀏覽
外賣咖啡咖啡師/職員(?)明明見到你行到counter 睇緊 menu, 同表明想落單,但當睇唔到。。那再叫左兩次咖啡師終於肯同我落單。 點了一杯 外賣 white $42之後有對熟客才在餐廳內用餐完,出來俾錢。。咖啡師/職員(?)忙於跟熟客吹水,同預告俾熟客聽佢打算轉行。。(我唔想聽。。只是在旁邊等緊我杯啡而無意聽到)到我終於收到咖啡個刻,只影了一張相,一飲卻只是微溫。。。 豆較nutty 那種, 但溫度完全影響味道,大打折扣。這價錢。。。不值。。
外賣咖啡

到我終於收到咖啡個刻,只影了一張相,一飲卻只是微溫。。。

豆較nutty 那種, 但溫度完全影響味道,大打折扣。

這價錢。。。不值。。

2023-04-05
外賣自取
2023-03-30 125 瀏覽
想搵個好地方靜靜地舒服咁食個飯🥲就去咗YOHO搵食🙂睇睇餐牌都幾吸引就坐低試下裝修係走工業風 樓底超高 景觀好開揚 😯落地摺門對住戶外園景🏡如果白天黎應該感覺好chill & relax😎坐咗喺高櫈靠窗位置🪑左邊係開放式水吧位🥃🍷都幾有feel 似去咗酒吧傾計咁🤣每枱都有樽落咗日本備長炭嘅水幾新奇 飲落無味 主要用嚟淨化作用餐牌好多款式揀包括意粉、意大利飯、薄餅、烏冬、漢堡等等🍝🍚🍕🍔🍜有啲仲係中西混合嘅Fusion 菜式 例如叉燒飯/漢堡🤩🤩另外小食有薯條、薯蓉等等啦🍟甜品就有芝士蛋糕🍰想輕食嘅就有toast/sandwich/salad🥗🥪千挑萬選終於揀了燴澳洲和牛面頰配醉醺肉汁🐮🐮牛肉非常非常焾😙用匙羹🥄輕輕就可以分開生熟剛好 煮到微粉紅色💕中間仲見到佢嘅筋膜好分明個肉汁少少咸 但無搶過肉味份量都好足 兩大嚿😲底下配咗薯蓉 超級大碗🥣係食到薯仔粒架🥔混咗黑松露同埋菇一齊好creamy 勁飽肚😋門口見到佢地有賣Bakery 嘅嘢有cookies muffins 望落唔錯🥯🍞🧁下次想買來試吓
想搵個好地方靜靜地舒服咁食個飯🥲

都幾有feel 似去咗酒吧傾計咁🤣

每枱都有樽落咗日本備長炭嘅水
幾新奇 飲落無味 主要用嚟淨化作用

餐牌好多款式揀
包括意粉、意大利飯、薄餅、烏冬、漢堡等等🍝🍚🍕🍔🍜
有啲仲係中西混合嘅Fusion 菜式
例如叉燒飯/漢堡🤩🤩

另外小食有薯條、薯蓉等等啦🍟
甜品就有芝士蛋糕🍰

門口見到佢地有賣Bakery 嘅嘢
有cookies muffins 望落唔錯🥯🍞🧁
下次想買來試吓
2023-03-29 885 瀏覽
嚟介紹下特色cafe喇☕️!今次想介紹一間頗為出名嘅cafe✨,佢喺港九新界其實都開咗唔少分店㗎🙏🏻。最近就留意到呢間餐廳出咗個好特別嘅salad set🥗,淨係見到個Menu都已經夠晒吸引❤️。有個咁特別嘅沙律,就當然要試吓啦🫶🏻。想知份沙律有幾咁吸引嘅,就一定睇落去啦~環境方面☝🏻我嗰日係喺下午茶時段食嘅,再加上當日天氣都好好😚,坐風景位自然加晒分啦🏞️。另外,值得一讚嘅係餐廳嘅空間夠晒寬敞🥰,好有空間感㗎!食物方面✌🏻Salad All in!($188)打頭陣同大家介紹嘅,就當然係我最期待嘅沙律啦😋。為咗令到份沙律更加豐富,今次我就選擇咗All in 🤣,簡單啲來講就係要晒Menu提供嘅食材😍,同埋我自己幾欣賞餐廳會幫食材歸類🫡。淨係見到佢嘅外觀已經覺得好澎湃☺️,用嚟影相真係一流🤳。講返味道先,喺dressing方面我就選擇咗 Truffle Vinaigrette,醬汁除咗有酸甜嘅味道,另外都仲帶有松露嘅清香👍。如果唔夠嘅話,仲可以要求refill㗎🫢。成個沙律畀我嘅感覺就係超級有營養😎,健康得嚟唔會淡而無味,每一啖都可以品嚐到食材嘅原有香味🤩,都反映咗食材嘅質素有幾高🥰,喺我嘅角
嚟介紹下特色cafe喇☕️!

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
Salad All in!($188)
打頭陣同大家介紹嘅,就當然係我最期待嘅沙律啦😋。為咗令到份沙律更加豐富,今次我就選擇咗All in 🤣,簡單啲來講就係要晒Menu提供嘅食材😍,同埋我自己幾欣賞餐廳會幫食材歸類🫡。淨係見到佢嘅外觀已經覺得好澎湃☺️,用嚟影相真係一流🤳。講返味道先,喺dressing方面我就選擇咗 Truffle Vinaigrette,醬汁除咗有酸甜嘅味道,另外都仲帶有松露嘅清香👍。如果唔夠嘅話,仲可以要求refill㗎🫢。成個沙律畀我嘅感覺就係超級有營養😎,健康得嚟唔會淡而無味,每一啖都可以品嚐到食材嘅原有香味🤩,都反映咗食材嘅質素有幾高🥰,喺我嘅角度真係每款食材都咁新鮮!另外值得一讚餐廳嘅Granola Greek Yogurt,為咗可以符合客人嘅口味,特意加咗蜜糖中和酸味❤️,令更多人接受到Greek Yogurt!

Black Coffee
因為我嗰日係喺weekday食嘅,所以都包括一杯咖啡㗎☕️。雖然係包括在內嘅飲品,但係佢一啲都冇馬虎㗎😌。餐廳喺提供咖啡嘅同時,仲提供咗藍莓乾🫐。店員建議我哋先食藍莓乾再飲咖啡。藍莓乾帶有甜味,再飲black coffee嘅咖啡味就會更加顯著,充分展現到黑咖啡獨有嘅香味😇。另外,卡片背後有提供到咖啡產地嘅來源,飲都飲得放心啲😚。

Double Chocolate Muffin($38)
最後就想介紹下餐廳嘅Muffin啦😍,今次我就叫咗呢款Double Chocolate 嘅🍫,送上嚟係熱辣辣已經好值得加分😋。講返佢嘅味道先,雙重朱古力嘅加持下,令味道變得特別濃郁🤩,朱古力仲要帶有流心效果㗎👾,口感一樣咁鬆軟,絕對值得一試!

👉🏻特別想讚下店員嘅服務態度,除咗好有禮貌仲會將食材嘅特色講得好detail~

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌗
賣相:🌕🌕🌕🌕🌗
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
服務:🌕🌕🌕🌕🌗
2023-03-18 118 瀏覽
今日去到元朗yoho搵好西食,見到一間裝修周氣氛都好好既餐廳就決定入去chill一chill啦!叫左一個brunch board同埋招牌叉燒班尼迪加水波蛋,taro mochi muffin。以為下午時段食物會比較細份,點知都好大份食完勁飽!招牌叉燒班尼迪同一段食既Benedict有啲唔同,包係用上班鋪既酸種面包,加埋啲菜同醬,食落酸酸地 ,上面既招牌叉燒就係好香,鋪滿蜜汁既ribs。Brunch board揀左4 side dishes, 原來份量都好夠,有磨菇沙律,乳酪水波蛋, 沙律菜cream cheese, 同加錢配招牌叉燒ribs, 全部可以揀酸種面包或飯,我揀左酸種面包,仲可以無限添加!👍🏻👍🏻👍🏻 酸種面包烘左小小似多士,好香脆。而全部沙律side dishes 都唔會整到好濃味,而係好清新既感覺!👍🏻😋咖啡亦係一流,店鋪亦有售賣咖啡豆,今次叫左mocha,好香咖啡豆味,朱古力味又唔太甜,唔會蓋過咖啡香味!茶用左日式茶㝞上,一上台已經有好香lemonade 味!Toro mochi muffin 有煙煙韌韌既mochi入面,toro不太甜,皮做到好香,整體清新!😋😋

• Muffin
2023-03-15 112 瀏覽
平日下午,係元朗Yoho 覓食😋 誤打誤撞入左呢間餐廳試左個柑橘燒春雞飯,自選item 既沙律 個燒春雞好有驚喜😗 真係好少cafe 熱食 可以出煙咁上菜😌 個雞唔老 都幾juice , 可以有少少汁會更好 因為配飯真係有少少乾😅 自選item 沙律都幾多選擇, 最基本可選4個option ,當然可以有其他啦,加錢就得啦😝我就揀左 Feta cheese ,Grilled chicken thigh, smoked salmon, mixed citrus wedges 加citrus Yogurt dressing 沙律就無咩太大特別啦,不過不失 唔加dressing 都好夠味😌 Beverage 就揀左Dirty and flat white, 咖啡好唔錯😗仲有得揀Fruity / choco fav 香港唔同地方都有好多分店啊 可以一試🤓🤓
平日下午,係元朗Yoho 覓食😋
誤打誤撞入左呢間餐廳
試左個柑橘燒春雞飯,自選item 既沙律
仲有得揀Fruity / choco fav

香港唔同地方都有好多分店啊 可以一試🤓🤓
柑橘燒春飯  ,Flat  white
2023-03-15
柑橘燒春飯  ,Flat  white
2023-03-09 131 瀏覽
次次去Ninetys食brunch都好開心🤗🤗🤗Yoho mall係我最常去既一間!眼花撩亂既Menu我覺得揀左4 sides,女仔黎講已經好夠食肚餓一定要叫白飯,如果唔係好肚餓就可以試下bakeryHighly recommend -Torched Hamachi-Mushrooms Salad-Cauliflower 火灸油甘魚真係非常好味,要加錢都值得送飯係一流,食緊刺身don咁🥰加埋Veg夠哂健康!最健康的日式西餐。
次次去Ninetys食brunch都好開心🤗🤗🤗
Yoho mall係我最常去既一間!

眼花撩亂既Menu
我覺得揀左4 sides,女仔黎講已經好夠食
肚餓一定要叫白飯,如果唔係好肚餓就可以試下bakery

Highly recommend
-Torched Hamachi
-Mushrooms Salad
-Cauliflower

火灸油甘魚真係非常好味,要加錢都值得
送飯係一流,食緊刺身don咁🥰
加埋Veg夠哂健康!最健康的日式西餐。
2023-02-22 124 瀏覽
今日難得放假就去chill 1 chill, 去左呢間環境唔錯既餐廳嘆早餐,可以望住戶外花園,感覺好relax。呢度既早餐都係好豐富,仲可以選擇brunch,好多唔同選擇😍 我最後擇左 bakery + 5sides,食物就揀左蟹肉,三文魚,黑松露炒蛋,羽衣甘藍同蘑菇沙律,麵包揀左酸種麵包同朱古力包。聽到都覺得好豐盛既早餐😜😜😜 我叫左杯dirty, 平日既話就唔需要額外加錢,咖啡味唔酸,再配藍莓乾,醒神。因為係即叫即製作,所以要少少時間去整。好豐富既配搭,有菜、包同海鮮❤️羽衣甘藍有驚喜,本身都偏草青味,但加左dressing令到成件事好fresh又無草青味👍🏻個炒蛋份量都唔少,好滑身 蟹肉配青檸汁,鮮甜。我配蛋加埋個蛋一齊食,自製蟹肉蛋多士🤭🤭yummy蘑菇沙律都不錯整體無論食物、環境等都好滿意👍🏻

個炒蛋份量都唔少,好滑身

蘑菇沙律都不錯

整體無論食物、環境等都好滿意👍🏻
2023-02-21
早餐
2023-02-20 86 瀏覽
二月十四日。發覺今天是比較難訂到位。唯有早少少出去碰下運氣。去到元朗,入到形點,果然人山人海,行左好多間,都有位可以入座,可能因為仲未到六點。名氣食店自然不少,但食中餐,西餐,日本料理定,就令人費思量。行到盡處,見到‘‘Ninetys ’’,即刻就叮一聲,找到了。開放式廚房係好吸引人去,因為見到所點的食品由製作到上枱,心中自然安心。殷勤的服務員,很有禮貌為食客引路,引領我們去看餐牌到在手機下單,雖然現今人人都用得得心應手,唯服務的初心未曾改變。點了兩款主食,”遠近馳名叉燒漢堡"同"波士頓龍蝦意大利飯"。食遠近馳名叉燒漢堡,另加了豬肋骨,巴馬火腿,日本蘭王蛋。兩隻日本蘭王蛋,務必要試,糖心蛋黃軟,蛋白滑,分量十足。叉燒漢堡算比較創新,豬肉脆爽滑嫩,無得彈。炒蛋香滑,麵包口感亦脆,如果這叉燒不連骨位,相信一口吃下,滋味無窮。專門叫"波士頓龍蝦意大利飯",拼蘑菇及煙三文魚,另加的小菜,他們會分開另上,用不同配料去製作,以令其鮮美更到位。龍蝦是主角,肉質鮮明,意大利飯配上乳酪,飯粒香,乳酪帶上飯粒的風味,人在香港,嚐食物的思緒,卻是世界級的。感恩。

波士頓龍蝦意大利飯

遠近馳名叉燒漢堡

2023-02-14
波士頓龍蝦意大利飯
遠近馳名叉燒漢堡
  • 豬遠近馳名叉燒漢堡
2023-02-20 97 瀏覽
188$ +10% service charge 一個意粉得兩啖,真係痴線。唔係講笑,係真係用隻叉捲兩啖就冇曬。味道正常,不難食。但係好多油。基本上你喺屋企炒個意粉都係咁嘅味。附近咁多選擇,十萬分唔建議。仲要我食完個意粉,等多成半個鐘朋友叫既雞仲未上。隻燒春雞已經細隻,仲要係得半隻🤦🏻‍♀️ 重點係,唔好食既。燒春雞仲伴埋藜麥。啲藜麥喺啲水上浮游,再加隻凍嘅溫泉蛋,成件事稀調調,一pat pat。呢個燒春雞$198 + 10% service charge. 直頭俾人當水魚

附近咁多選擇,十萬分唔建議。

直頭俾人當水魚
2023-02-20 106 瀏覽
好開心同屋企人去咗元朗YOHO商場的一間西餐廳,呢一間餐廳裝修好靚,好舒服,好高級,坐得好舒服,真係好啱一家大細或者朋友嚟聚會傾偈食飯嘅地方啊,而且呢度嘅食物都好精緻,好好食,好高水準,所以我食過一次,到之後會再嚟食,首先呢一間餐廳位置於元朗西鐵站附近,只要行兩至3分鐘,就會搵到呢一間餐廳,非常之方便,可達到好高,而且佢嘅餐牌雖然選擇唔係好多,但係佢每樣嘅親都係廚師精心設計,好有特色,真係嚇咗一跳呀,最有深刻印象嘅就係佢個黯然銷魂飯,佢嘅叉燒係好有特色,好好味,醬汁一流,而且配合埋個流心蛋加埋飯,真係好好食,唔係出面嘅一般茶餐廳食到,呢一度即係性價比好高,好抵食,所以如果嚟到嘅話一定要叫呢一個黯然銷魂飯,其他餐都好吸引,全部嘅裝飾擺設都好靚,真係好值得嚟呀
2023-02-16 63 瀏覽
今晚放工之後同朋友途經元朗西鐵站落車,去到YOHO MALL搵嘢食。見到呢間裝修得好靚,又好有氣氛嘅西餐廳,就決定走入去嘆番個靚靚晚餐。呢度比人嘅感覺係有Cafe,酒吧同埋西餐廳集齊於一身嘅好地方。時間尚早,但我哋已經好肚餓啦!呢度嘅晚餐種類選擇多,而且仲有半價。好味又抵食。呢個就係我選擇嘅龍蝦意大利飯,龍蝦係用芝士焗嘅,好香芝士味,內裏同時保留龍蝦既鮮甜味。第一次食意大利飯,口感好特別。呢個就係我朋友點嘅香辣蟹肉意大利粉。兩個餐嘅顏值都好高,而且味道都好高質!

時間尚早,但我哋已經好肚餓啦!

呢度嘅晚餐種類選擇多,而且仲有半價。好味又抵食。

呢個就係我朋友點嘅香辣蟹肉意大利粉。

兩個餐嘅顏值都好高,而且味道都好高質!

2023-01-25 141 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,朋友住元朗,所以就喺yoho mall 搵好野食,見到有間餐廳裝修好企理,就係呢間NINETYs , 所以就入去食。餐廳幾寬敞,侍應都好親切問我地有冇d 咩唔食/敏感, 之後推介我地食d 咩,於是我地叫左幾樣野去試下照燒醬雞堡雞扒好大塊,比麵包仲要大,都覆蓋唔晒!麵包焗到好像牛角酥一樣咁,食落好鬆脆好有層次,每一啖都脆卜卜添!😍😍中間塊菠蘿好新鮮,好甜,配合埋d雞肉咬,非常Juicy非常好食。香辣蟹肉意大利粉蟹肉肉質軟身,配合醬料,味道都幾鮮味,意粉煮得岩岩好,唔會overcook,好味!☺️FRUIT ROMANCE揀左呢杯Mocktail, 果味濃郁,唔會太甜,係個唔錯ge 選擇。

照燒醬雞堡

香辣蟹肉意大利粉