2024-05-15 14 瀏覽
看食評好像可以,雖然有點貴,但還是試了,真的試一次就可以...這次試了招牌‘’海鹽口味"甜筒款式,雖然不會難吃,但味道不會有太大驚喜,海鹽味不會太過突出,品嚐前段會有淡淡的鹹味,但到後段時可能層次感欠奉關係,像直條式般平淡而無奇...雪糕口感尚算順滑,但溶得很快,真的像與時間競賽一樣🫣至於賣相方面,顏色是海藍色,很適合打卡拍照📸價錢方面,略貴,性價比偏低,除了打卡拍照外,真的想不到再來的價值🫣

雪糕口感尚算順滑,但溶得很快,真的像與時間競賽一樣🫣
至於賣相方面,顏色是海藍色,很適合打卡拍照📸
外賣自取
2024-05-12 18 瀏覽
📍店舖位於登籠街,食完晚餐行幾步就可以食到高質雪糕,香港真係好方便。Cone S 店舖細細,但都有2個位可以坐低食,有紙巾供應,好貼心。 坐係窗邊,休閑咁食住涼浸浸雪糕望住街外行人行黎行去,別有一番風味。是日 Cone S 口味有 :⭐️🥜☕️花生醬咖啡 - 入口先係濃濃咖啡味,然後淡淡嘅花生醬味👍🏻👍🏻⭐️🍑香桃 - 清新又不失幼滑 👍🏻⭐️🌊海鹽 - 獨特嘅海洋藍色,少少咸味,雪糕質地幼滑但唔油膩👍🏻👍🏻👍🏻

是日 Cone S 口味有 :

⭐️🍑香桃 - 清新又不失幼滑 👍🏻

2024-02-06 179 瀏覽
澳洲軟雪糕品牌Cone S經過登龍街,有個小妹妹大叫「嘩好靚呀,媽咪我想食軟雪糕。」其實我不嬲都好少比軟雪糕個女女,一嚟怕有菌,二嚟怕雪糕唔夠凍好快溶晒食到污糟邋遢。等我入去了解一下,店員向我介紹 佢地呢間雪糕店,為左確保雪糕嘅品質,會使用義大利頂級雪糕機,歐洲奶源以及義大利訂製雪糕粉為原材料。原來雪糕還可以外加棉花糖雲,爆炸糖, 燒pocky棉花糖及爆谷等toppings。今次比阿女試「海鹽+特濃完熟士多啤梨味」先,佢食過又接受到下次先挑戰加toppings。果然呢個軟雪糕好得阿囡歡心!影左兩張相已經問食得味??連爸爸想食多兩啖,都即刻要搶返😂😂下次真係可以挑戰加toppings🤣🤣🤣#softserve #icecream #causewaybay #軟雪糕 #雪糕 #銅鑼灣 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkfoodies #hkfoodguide #hkfoodlovers #香港美食 #香港好去處 #香港旅行 #香港小店 #雪糕關注組 #雪糕控
澳洲軟雪糕品牌Cone S

經過登龍街,有個小妹妹大叫「嘩好靚呀,媽咪我想食軟雪糕。」

果然呢個軟雪糕好得阿囡歡心!

影左兩張相已經問食得味??

連爸爸想食多兩啖,都即刻要搶返😂😂

下次真係可以挑戰加toppings🤣🤣🤣

2023-12-21 179 瀏覽
哩間店細細間 但入面既雪糕好有創意呀,連味道都100分!!我揀左招牌口味,係斑斕溝海鹽味,整出黎成個地球咁,超靚哩間店仲有其他口味,有時仲有期間限定,大家值得去一去試佢
哩間店細細間 但入面既雪糕好有創意呀,連味道都100分!!

我揀左招牌口味,係斑斕溝海鹽味,整出黎成個地球咁,超靚

哩間店仲有其他口味,有時仲有期間限定,大家值得去一去試

2023-11-01 248 瀏覽
澳洲軟雪糕品牌Cone S主打手工軟雪糕,為確保雪糕品質,分店全線使用義大利頂級雪糕機,歐洲奶源以及義大利訂製雪糕粉為原材料。佢地係銅鑼灣開設左香港嘅第一間分店,除咗固定嘅招牌海鹽味雪糕,店鋪會喺每個月1號同16號更換2款限定口味,呢半個月嘅限定口味就係貓山王和大紅袍。入到去雪糕店牆上有霓虹燈,臨近萬聖節仲有特色牆可以打卡! 細細間雪糕店都有座位,買完雪糕可以坐係度慢慢嘆🥳🩵海鹽 x 大紅袍🤎雪糕可以混合兩種口味,啱晒有選擇困難症的我。大紅袍有淡淡茶香,海鹽味先食到奶味的香濃,鹹味再慢慢滲出黎,微甜半鹹好食!💛貓山王💛呢杯貓山王雪糕杯我就加左FAIRY FLOSS和棉花糖,打卡一流呀📸 未食已經聞到好香榴蓮味! 滿滿的一杯,榴蓮味道勁濃郁,入口超幼滑,食完好似食左成個榴蓮好飽! 榴蓮控必食呀💯FAIRY FLOSS棉花糖好似星雲☁️咁,真係幾靚! 另外有5款toppings可以額外加,分別係棉花糖、爆谷、爆炸糖、麻糬和新出的柯華田脆脆。棉花糖烘至微焦,入口即溶好正架!

🩵海鹽 x 大紅袍🤎

💛貓山王💛

呢間坐落喺🚇銅鑼灣嘅🍦軟雪糕專門店係來自🇦🇺澳洲嘅品牌,由於📍地點都幾就腳,同朋友🚶行吓銅鑼灣🛍️嘅時候就行咗過嚟試吓。入面地方唔算太大,靠窗🪟一邊有吧枱同櫈🪑可以喺度食雪糕🍦。依家臨近萬聖節🎃,佢哋都有相應嘅裝飾👻。呢期佢哋嘅🍦軟雪糕有三款口味,分別係🤤貓山王、大紅袍🫖同埋海鹽🧂味,可以揀甜筒🍦、細杯裝或者🥛大杯裝,我哋叫咗細杯裝嘅😋貓山王同埋大紅袍☕️。軟雪糕入口幾幼滑有🥛奶味,貓山王味道幾香濃,大紅袍😊食起上嚟感覺有啲似奶茶🧋。

2023-10-26 117 瀏覽
趁住而家嘅天氣仲係咁熱屎辣辣想嘆返款凍冰冰嘅甜品消暑🌞莫過於一杯涼浸浸嘅雪糕🍦我同朋友就係比呢間新開嘅雪糕店吸引咗入去😋 (¯`◕‿◕´¯)ღ朋友揀咗杯濃郁嘅榴蓮雪糕🍦 貓山王貓山王入口濃而不膩,順口綿滑,啖啖香醇滋味🤤 (¯`◕‿◕´¯)ღ我就揀咗杯粉藍色嘅招牌海鹽味道再加甜甜嘅棉花糖雲圍住😍口感creamy🤤入口鹹鹹甜甜,好有層次♫ ♪ ♫每杯雪糕🍦都可以加錢要爆炸糖🍬爆谷🍿等等toppings❤️
趁住而家嘅天氣仲係咁熱屎辣辣
想嘆返款凍冰冰嘅甜品消暑🌞
莫過於一杯涼浸浸嘅雪糕🍦

我同朋友就係比呢間新開嘅雪糕店吸引咗入去😋

(¯`◕‿◕´¯)ღ
朋友揀咗杯濃郁嘅榴蓮雪糕🍦 貓山王

貓山王入口濃而不膩,順口綿滑,啖啖香醇滋味🤤

(¯`◕‿◕´¯)ღ
我就揀咗杯粉藍色嘅招牌海鹽味道再加甜甜嘅棉花糖雲圍住😍
口感creamy🤤入口鹹鹹甜甜,好有層次

♫ ♪ ♫
外賣自取
2023-10-25 65 瀏覽
雖然已經十月中,但更氣都係熱熱地,要食吓雪糕🍦解下熱~佢哋會不定時有限定口味,所以每次經過都可能有意外驚喜。今次就有貓山王、海鹽、同埋大紅袍依三種口味。轉角位一眼就見到~白牆身,一入到去有一幅牆係可以打卡 ,有啲霓虹燈可以打卡~海鹽 x 大紅袍兩隻顏色做到好似夏日海灘feel 淡淡的茶香同埋有少少鹹味仲有啲toppings可以額外加,見有棉花糖、爆谷、爆炸糖,好多選擇,打卡影應該會好靚,下次再嚟試下先~
雖然已經十月中,但更氣都係熱熱地,要食吓雪糕🍦解下熱~

海鹽 x 大紅袍
兩隻顏色做到好似夏日海灘feel 淡淡的茶香同埋有少少鹹味

2023-10-24 63 瀏覽
Cone S🍦之前見到好多人攞住超級適合打卡嘅雪糕,今日終於搵到佢舖頭嘅蹤影!👀👀原來就係位於銅鑼灣嘅堅拿道東!雪糕可以揀唔同嘅topping,大人細路望到都覺得開心!✨✨今次我哋就試咗兩款限定口味,包括貓山王同埋大紅袍☕️貓山王甜筒就揀咗三款配料,分別係marshmallow 、爆炸糖、糯米糍!😆😆小朋友先做選擇,身為大人嘅我,當然就係所有topping 都要加晒啦!! 所以大紅袍甜筒係加晒所有配料嘅!✅✅呢度嘅所有topping 包括有棉花糖 、爆谷、燒香左個棉花糖、爆炸糖等等,超級適合打卡,小朋友見到肯定鍾意!🩵🩵
Cone S🍦

見到呢間澳洲悉尼既過江龍軟雪糕真係急不及待試下呀🇦🇺最Signature既可以軟雪糕係夢幻既Baby Blue真係好適合打卡💙 店舖都以純白色裝修感覺簡約🤍仲會定期轉換口味每一次黎都有新鮮感添🎨⭐️ Signature Sea Salt 🌊 雪糕既Base以濃郁既牛奶口味為主🥛入口嘅口感好幼滑🤪 而海鹽既口味就淡淡滲出黎令牛奶味更有層次而且造型好夢幻🧂 另外可以自己選擇Topping添😚 烤過既Marshmallow口感黏黏地真係好正🍬⭐️ Hazelnut Chocolate 🍫榛子朱古力嘅濃度就比較高🌰 朱古力口味好濃厚🤎 配上Mochi既份量都唔少QQ的🍡 配料再加上Ovaltine Crunch🤪感覺有雙重朱古力的口味再加上豐富既脆脆口感💥
Signature Sea Salt
⭐️ Signature Sea Salt 🌊
Hazelnut Chocolate
⭐️ Hazelnut Chocolate 🍫
Signature Sea Salt
Hazelnut Chocolate
2023-10-21 22 瀏覽
今日去完銅鑼灣登龍街食lunch,唔係好夠飽,轉過彎見到呢間新開嘅雪糕店,好多打卡位,價錢又唔太貴,一於試吓先!佢個Menu每日都會轉,輪流供應唔同款式雪糕,今日就係Halloween special,有貓山王雪糕,海鹽雪糕,同埋大紅袍雪糕😍由於我唔係太鍾意食榴槤嘅關係,我今日叫嘅兩杯都係大紅袍雪糕,不過佢嘅topping選擇好多, $15有兩款,最特別係佢竟然有爆炸糖!我哋試咗爆炸糖,阿華田脆脆同爆谷,同雪糕都好夾!大紅袍雪糕好嫩滑,奶味同茶味平衡得啱啱好,我好鍾意食落去有一種好香濃嘅茶香👍🏻👍🏻👍🏻 $50大大杯,仲可以揀脆脆甜筒,一定有一款啱你,捉緊夏天嘅尾巴,快啲嚟食返杯雪糕啦!😍

2023-10-20 18 瀏覽
一直想食呢間澳洲過江龍軟雪糕店,仲要呢排出左貓山王、大紅袍呢d special味,仲有當然唔少得嘅經典海鹽味🤩一入到舖頭,Halloween氣氛幾濃厚,有一個大大蜘蛛網喺牆上,打卡唔錯!✨海鹽X大紅袍 - mix埋一齊嘅色又幾靚,我仲加左枝燒棉花糖,望住佢即場燒好治癒😻因為萬聖節又加左粒眼仔喺雪糕頂,夠晒吸睛!大紅袍比較清,海鹽味比較出,鹹鹹地甜甜地幾過癮😸✨貓山王 - 食左一啖仔已經勁濃郁,亦係超真實嘅榴槤味,食完成個甜品感覺好似食左一整個貓山王咁😂榴蓮控必食🤤

🩵💛🤎悉尼雲朵軟雪糕☁️任何時候都啱食雪糕,心情唔好食返杯 心情好就獎勵自己食多杯🤣最鍾意就係可以DIY嘅甜品,將自己鍾意嘅嘢都加上去,好食又好睇 心情變得更靚!🥰🩵海鹽雪糕🩵 大杯 $50Topping另加,講低想要咩配料 店員就會幫你將雪糕扮靚靚😍如果想打卡靚啲,必加棉花糖!好似嚿雲咁,超得意!☁️ 海鹽雪糕鹹鹹香香,鹹甜交織 令人食慾大增!🍦💛貓山王雪糕💛 大杯 $50榴槤控必食嘅就係依杯貓山王雪糕啦!未食已經聞到陣陣榴槤香!雲朵中淡黃色嘅賣相,份外誘人!🤤入口係軟滑嘅軟雪糕,啖啖貓山王香甜,食完真係齒頰留香!🤎榛子朱古力雪糕🤎 大杯 $50食開就上癮,見佢仲有榛子朱古力就一於食埋佢!🌰濃郁嘅榛子朱古力,令人無法抗拒!搭配麻糬粒🍡爆谷🍿️棉花糖☁️爆炸糖🍭,甜蜜之餘口感更加豐富!🤎榛子朱古力x海鹽雪糕🩵 紐紋筒裝 $50店員推薦依個紐紋配搭,鹹甜濃香嘅組合真係完美!一啖食落口,兩種口味融洽得好好,冇違和感🤤,一枝雪糕雙重幸福!🍦其實bookmark咗依間過江龍好耐🤣,今次見佢有齊我鍾意嘅口味,一於all in 去try try!味道口感都有驚喜,店內仲有打卡位添!BTW記得save po
🩵💛🤎
悉尼雲朵軟雪糕☁️

🩵海鹽雪糕🩵 大杯 $50

💛貓山王雪糕💛 大杯 $50

🤎榛子朱古力雪糕🤎 大杯 $50
榛子朱古力雪糕

🤎榛子朱古力x海鹽雪糕🩵 紐紋筒裝 $50
榛子朱古力x海鹽雪糕

其實bookmark咗依間過江龍好耐🤣,今次見佢有齊我鍾意嘅口味,一於all in 去try try!味道口感都有驚喜,店內仲有打卡位添!BTW記得save post,方便向店員查詢有關口味啦❣

📍Cone S
📍銅鑼灣堅拿道東1號地舖
10 分鐘 (外賣自取)
榛子朱古力雪糕
榛子朱古力x海鹽雪糕
2023-10-17 20 瀏覽
知道澳洲過江龍Cone S 推出了貓山王榴槤軟雪糕,作為榴槤當然不會錯過!除了手工軟雪糕,還有迷你雪糕杯、奶昔及雪條,軟雪糕每兩星期(每月1號及16號)就會轉新口味,有興趣的記得密切留意IG!軟雪糕口感柔軟,滑順又綿密,入口即化。海鹽 ($50)是店內皇牌,當然要一試!顏色夢幻,入口甜鹹交錯,味道清爽。貓山王榴槤 ($50)榴香四溢,味道濃厚自然,直接衝擊味蕾,香醇滋味,令人陶醉。榛子朱古力 ($45)榛子味非常濃郁,甜度剛剛好,啖啖榛子滋味。

軟雪糕口感柔軟,滑順又綿密,入口即化。

海鹽 ($50)
是店內皇牌,當然要一試!顏色夢幻,入口甜鹹交錯,味道清爽。

貓山王榴槤 ($50)
榴香四溢,味道濃厚自然,直接衝擊味蕾,香醇滋味,令人陶醉。

榛子朱古力 ($45)
榛子味非常濃郁,甜度剛剛好,啖啖榛子滋味。
2023-10-17 26 瀏覽
來自澳洲悉尼人氣軟雪糕於銅鑼灣開設香港首間分店.藍色鋪面主調與招牌海鹽口味互相呼應.每個月1號及16號會更新menu,保持新鮮感!份量主要分cup size (large/small )或cone size(只有1個size),更可加錢配上不同topping.當日期間限定味道:貓山王✨榛子✨🔸 Mustang King($50)雪糕口感軟滑而實在,一入口清香貓山王味道直衝味蕾,濃稠而不漏,真材實料感覺!當日好多榴槤愛好者,個個都食得津津有味!筒裝份量好大,下午食完😆晚餐都不覺餓🔸Sea Salt x Hazelnut Chocolate ($50)藍色海鹽味唔會過鹹帶有少許甜奶味,加上混合香濃微甜榛子味, 鹽甜比例剛好口感creamy.雪糕餅筒脆身不硬不淋

🔸 Mustang King($50)