2024-03-07 30 瀏覽
今日喺Elements行完街街,諗住去搭地鐵,沿路見到有間韓式嘅cafe,佈置好有韓國feel,於是二話不說走入去試試菜。入到去發覺有韓式榻榻米嘅座位,絕對啱晒三五知己相聚打卡📸。👉🏼 今次點了個烤牛肉紫菜包飯,好少見有紅米包飯,夠晒健康。裡面餡料豐富,包括有蛋、紅蘿蔔、波菜、醃黃瓜和烤牛肉,絕對是健康之選。👉🏼 跟著叫了個柑光閃閃茶🍊,整杯茶飲都充滿橙粒,酸酸甜甜,特別開胃,另外旁邊有一塊花煎餅,花煎餅是糯米餅包著豆沙蓉,呢個配搭好新鮮,夠晒特別。👉🏼 第二杯叫嘅飲品係盛放花開燕麥奶💐,整體杯充滿玫瑰花瓣,而且芬香撲鼻,同樣都跟著一塊煎餅。👉🏼 最後叫了個士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫🍓🧇,牛角包窩夫焗到外脆內軟,在上層鋪了芝士蛋糕、忌廉和士多啤梨片,夠晒賣相,影相一流,因為夠多層次感,而且很好食。

2024-03-01
  • 盛放花開燕麥奶
  • 烤牛肉紫菜包飯
  • 柑光閃閃茶
  • 士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫
2024-03-03 37 瀏覽
今日去到九龍站Elements 行街,見到韓式輕食餐廳,就吸引了入店內😊 餐廳環境舒服,Tarami 座位好有韓屋feel😍半半炸雞🐤選了芝士味及甜辣味各半份炸雞,每款味道各有特色,炸雞外脆內暖,肉質好幼滑伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇牛角包窩夫好香脆,加上幼滑cream 一齊食好味道,伯爵茶香滑布甸香濃伯爵茶刨冰🍧大大個刨冰,冰花好幼細又好幼滑,配有伯爵茶味道忌廉好味道,刨冰入面都有伯爵茶忌廉好味道柑龍賀歲沙冰🍊柑橘味沙冰飲品好清凉,沙冰幼滑咖啡三步曲☕️咖啡三步好特別,包括三款咖啡有crema, Latte 及Espresso,每款各有特色濃度及香味,帶你走進不同層次嘅享受🥰

半半炸雞🐤

伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇

香濃伯爵茶刨冰🍧

柑龍賀歲沙冰🍊
柑橘味沙冰飲品好清凉,沙冰幼滑

咖啡三步曲☕️

2024-03-02 27 瀏覽
Coffee Hwajeon 是一家非常精緻的韓式咖啡廳,提供多種精緻的韓式美食和飲品。餐廳的氛圍溫馨舒適,我們選擇了韓式榻榻米坐位,讓用餐體驗更加特別。🥰所有的食物都非常精緻,特別甜點不僅味道一流,而且在視覺上也非常吸引人,好適合打卡和拍照。😍❤️蜂蜜炸雞必食韓國炸雞,我哋點咗蜂蜜味道。🍯蜂蜜炸雞外皮酥脆和雞肉juicy。😋🧡柑玉滿堂牛角包窩夫(柑橘牛角包窩夫)柑橘🍊牛角包窩夫有創意又可愛,伴上豐滿的柑橘清新又甜美,牛角包窩夫上還有滿滿的忌廉,令整個甜點口感更出色,精緻的外形是一個絕佳的打卡選擇。💛柑銀滿屋刨冰(柑橘刨冰)很有分量的柑橘🍊刨冰,牛奶雪花刨冰的質地細膩氣盈,柑橘醬帶酸甜味、再伴有芝士塊、冰柑橘和香滑軟雪糕,為整個甜品帶來了不同的層次口感。這道刨冰不僅擺盤精美,色彩鮮豔,讓人食欲大開。💚柑龍賀歲沙冰(柑橘沙冰)柑橘🍊沙冰質地柔軟綿密,搭配柑橘的清新香氣。💙柑光閃閃茶(柑橘茶)熱柑橘🍊茶配有花花曲奇餅,茶香怡人又暖胃。兩杯飲品都伴有韓國花煎🌸,紅豆做餡,口感煙煙靭靭,非常有特色。🥰

❤️蜂蜜炸雞

🧡柑玉滿堂牛角包窩夫(柑橘牛角包窩夫)

💛柑銀滿屋刨冰(柑橘刨冰)

💚柑龍賀歲沙冰(柑橘沙冰)
柑橘🍊沙冰質地柔軟綿密,搭配柑橘的清新香氣。

💙柑光閃閃茶(柑橘茶)
熱柑橘🍊茶配有花花曲奇餅,茶香怡人又暖胃。

2024-03-01 22 瀏覽
💐餐廳的佈置好舒適,有韓式靚靚花花的擺設,又有榻榻米坐位,好似去左韓國咁🤣坐位闊落,岩晒同朋友聚會唔怕被騷擾。-🍴 蕃茄醬海鮮炒年糕年糕好煙韌彈牙非常掛汁,係小編想試左好多即長年糕🥹搭配蕃茄醬,仲有好多海鮮(魷魚/乾貝/蝦),口感豐富-🍴 柑玉滿堂牛角包窩夫依個係係新年限定版‼️大吉大利好意頭🤣牛角窩夫好鬆脆,加埋雪糕同果肉,口感豐富-🍴 柑銀滿屋刨冰鐘意食柑既人必叫‼️原粒柑橘,果肉飽滿,一啲想唔酸,刨冰口感棉密-🍴 LOTUS 焦糖奶昔奶昔打得好好,雖然飲落唔係好rich,所以飲落冇乜罪惡感😆岩晒鐘意焦糖味既朋友🫣-🍴 柑龍賀歲沙冰沙冰口感幼滑,飲落有淡淡柑橘味,而且每杯野飲都送韓國花餅😍入面係紅豆餡,外面煙韌有咬口,食落咸咸甜甜好特別🫶

🍴 蕃茄醬海鮮炒年糕

🍴 柑玉滿堂牛角包窩夫

🍴 柑銀滿屋刨冰

🍴 LOTUS 焦糖奶昔

🍴 柑龍賀歲沙冰

🌸Element 韓式花系清新塌塌米ᴄᴀғᴇ ☕️ 招牌牛角包窩夫| 韓式軟滑刨冰🍧✨賣點: 最吸引眼球嘅係呢度嘅甜品 賣相精緻ɪɢᴀʙʟᴇ 口味各有韓國特色 會因應時節推出唔同嘅限定 唔係度度都試到✧*。環境雅致 私隱度高 以木色為主調 燈光氛圍柔和怡人座位闊落 啱晒同友人傾計食甜品☺️【食物 】 ❶ 烤牛肉紫菜包飯 $92 (7/10) 少有包飯採用紅米💜材料豐富包裹多種蔬食 醃黃瓜 紅蘿蔔 菠菜等 牛肉薄切 口感輕盈具備營養纖維 開胃又健康 ( ¯꒳¯ )b✧❷柑玉滿堂牛角包窩夫 $138 (7.5/10)呼應番新年叫咗個黃金閃閃✨嘅柑橘味Croffle 牛角包窩夫外層均勻香脆 內層軟靭 散發牛油香✧*。雖然望落細細塊 都幾飽肚ᴍᴀᴛᴄʜ番清甜嘅金橘🍊 ( ˊᵕˋ*)另上軟滑雲呢拿雪糕 同cream 可因個人喜好調整份量❸ 士多啤梨戀人刨冰 $98 (7/10)佢地嘅冰係韓國食到個種軟綿綿滑嘅牛奶冰 (*´˘`*)♡士多啤梨果醬味道幾真唔會好甜 發揮正常 🍧🍓食食吓會發現核心有煙煙韌韌嘅厥飯同lotus 餅乾碎 口感層次提升咗唔少 幾得意❹ 飲品: 紅棗五味子茶 $48 | 柑光閃閃

✨賣點:
環境雅致 私隱度高 以木色為主調 燈光氛圍柔和怡人
座位闊落 啱晒同友人傾計食甜品☺️

【食物 】
❶ 烤牛肉紫菜包飯 $92 (7/10)
少有包飯採用紅米💜
具備營養纖維 開胃又健康 ( ¯꒳¯ )b✧

❷柑玉滿堂牛角包窩夫 $138 (7.5/10)
呼應番新年叫咗個黃金閃閃✨嘅柑橘味Croffle

牛角包窩夫外層均勻香脆 內層軟靭 散發牛油香✧*。
雖然望落細細塊 都幾飽肚
ᴍᴀᴛᴄʜ番清甜嘅金橘🍊 ( ˊᵕˋ*)
另上軟滑雲呢拿雪糕 同cream 可因個人喜好調整份量

❸ 士多啤梨戀人刨冰 $98 (7/10)
佢地嘅冰係韓國食到個種軟綿綿滑嘅牛奶冰 (*´˘`*)♡

配搭甜甜嘅湯飲幾療愈 ♡₊⁺
紅棗茶唔會有藥材味感覺幾養生🍵
柑光茶就再甜啲 又有啲酸味 滿滿維他命C

2024-02-24 41 瀏覽
今日放假約咗一個好耐冇見嘅朋友出嚟食飯佢推薦咗呢間Cafe 嚟到先發現我之前原來都係佢隔離間餐廳食過飯~🤣🤣🤣成間Cafe嘅裝修係以木質調同花為主題設有榻榻米座位打卡一流而且有私人空間職員服務態度都好親切友善唔好以為打卡餐廳食物質素就差呢間真係唔係講笑食物擺盤精緻~味道都好正🩵甜辣炸雞嚟到韓式餐廳點可能唔order炸雞外脆內嫩~雞肉Juice咖啡三部曲(濃縮咖啡、意式咖啡、鮮奶咖啡) 一次過滿足曬三個願望同埋佢有一舊紅豆花煎搭配,口感煙韌鮮奶咖啡柑玉满堂牛角包窩夫柑銀滿屋刨冰今期新出嘅柑橘味刨冰鍾意食刨冰嘅,我當然要試吓啦柑橘好Juice~刨冰亦都軟綿綿面頭仲鋪咗陣芝士食落好Creamy❣️如果有喺圓方行街嘅話❣️一定要嚟試吓依間Cafe
今日放假
打卡一流
而且有私人空間
職員服務態度都好親切友善
唔好以為打卡餐廳食物質素就差
呢間真係唔係講笑
食物擺盤精緻~味道都好正
🩵
甜辣炸雞
嚟到韓式餐廳點可能唔order炸雞
外脆內嫩~雞肉Juice

咖啡三部曲
(濃縮咖啡、意式咖啡、鮮奶咖啡)
一次過滿足曬三個願望
同埋佢有一舊紅豆花煎搭配,口感煙韌

鮮奶咖啡

柑玉满堂牛角包窩夫

今期新出嘅柑橘味刨冰
鍾意食刨冰嘅,我當然要試吓啦
柑橘好Juice~刨冰亦都軟綿綿
面頭仲鋪咗陣芝士
食落好Creamy
❣️如果有喺圓方行街嘅話
❣️一定要嚟試吓依間Cafe

• 咖啡三部曲
  • 甜辣炸雞
  • 傳統韓國花煎
Coffee Hwajeon💐 My Korean Special Meal in Elements💕..OMG‼️ 估唔到係九龍圓方商場都有一間靚靚靚式木系打卡咖啡廳🍽,環境佈置得很有心思,用上色彩繽紛既乾花佈置成一個帶點夢幻滿有少女心💕,更設有榻榻米座位,坐得舒適又有韓式味道,好岩黎吃飯、打卡、聊天聚聚喔!呢晚趁週末來Elements 逛街,順道來吃個晚餐。餐廳提供咸食 (炸雞`紫菜包飯`炒年糕`牛角包`沙律) & 甜點 (刨冰`牛角窩夫`花煎`特飲),但個人較喜歡呢度既甜品😍,有賣相又好吃!Korean Special🔸龍蝦炒年糕 $155🔸柑橘玉滿堂牛角包窩夫 $138🔸柑銀滿屋刨冰 $128🔸柑橘龍賀歲沙冰 $68🔸LOTUS 焦糖奶昔 $58🔸傳統韓國花煎 $68Bingsu🔸香濃伯爵茶刨冰 $108適逢仲係新春佳節🎋,當然來吃個Dai Gut Dai Lei🍊 特選餐點!款款好意頭,來個柑龍賀歲、柑銀滿屋、柑光閃閃的晚餐吧。咸食代表:龍蝦炒年糕比一般長,煙煙韌韌是我喜歡的質感;而甜點既Croffle 香脆滿有牛油香💛 加上香甜鮮忌廉 & 爆多汁香甜韓國柑子,口感好豐富;刨冰

Korean Special

🔸LOTUS 焦糖奶昔 $58

🔸傳統韓國花煎 $68

Bingsu
🔸香濃伯爵茶刨冰 $108

咸食代表:龍蝦炒年糕比一般長,煙煙韌韌是我喜歡的質感;

而甜點既Croffle 香脆滿有牛油香💛 加上香甜鮮忌廉 & 爆多汁香甜韓國柑子,口感好豐富;刨冰綿密帶有奶香甜,加上cream cheese & 水果配料,每口都是甜蜜滋味;韓國花煎類似中式茶果,同樣口感煙韌內裡包著紅蜜豆餡,作一個餐中小點。

特飲2杯同樣都好好喝😍,柑橘龍賀歲沙冰口感清爽滿有柑橘香甜,Lotus 奶昔香濃加上餅碎,每口都有香濃焦糖味道🖤,邪惡之選!比我喝光光。

一頓精緻好看好吃好打卡既韓式料理,女生們不能錯過喔!p.s. 如果當晚女侍應💁🏻‍♀️ 服務態度能好一點,不得了!用餐體驗一定更愉快喔!🥳
×××[Coffee Hwajeon 커피화전]×××
©尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
新年後終於有時間約fd,今次揀咗朋友最鐘意嘅🇰🇷韓國菜,嘢食好精緻,打卡一流。座位方面仲有得揀坐韓式榻榻米。🦞龍蝦粉年糕 ($155)龍蝦肉質同味道都唔錯, 龍蝦汁幾濃味,配長條形年糕食啱啱好。 年糕睇落就細兜,但食落原來都幾飽, 但係龍蝦汁實在太好味,飽都撈汁食哂!🥐柑玉滿堂牛角包窩夫 ($138)勁多柑橘好開心! 牛角包窩夫上面啲cream幾輕身所以食落唔膩,加上柑橘汁一齊食感覺幾fresh! 原本諗住窩夫咁多topping會淋哂啦,點知個底仲有少少脆。🍧柑銀滿屋刨冰 ($128)刨冰底係牛奶雪花冰嚟, 旁邊痴住啲柑嘅芝士塊幾好食, 芝士味幾重。 話說食到一半有驚喜, 刨冰中間除咗柑橘, 仲有啲黃豆粉年糕向入面!!🍊柑光閃閃茶 ($48)飲落甜甜地,柑橘味好夠,仲有花花餅乾掛杯,襯返蝴蝶杯, 幾有心思! ☕️藥果肉桂楓糖咖啡 ($52)藥果都幾大塊,食落幾香麻油味,楓糖咖啡唔算甜,同肉桂、藥果加埋一齊啱啱好。呢兩杯飲品都有一件傳統韓國花煎,佢係真花唔係圖案嚟,食落個皮唔甜,而紅豆餡唔會過甜,配飲品幾夾。

🦞龍蝦粉年糕 ($155)

🥐柑玉滿堂牛角包窩夫 ($138)

🍧柑銀滿屋刨冰 ($128)

🍊柑光閃閃茶 ($48)

☕️藥果肉桂楓糖咖啡 ($52)

2024-02-20
2024-02-17 683 瀏覽
地鐵站上電梯,個reception 後面,就是間餐廳啦,好方便💐餐廳的佈置好舒適,有日式木系的感覺,同時又有韓式靚靚花花的擺設,空間感好足夠,如果坐側邊的包廂,可以好好與朋友共聚交談,唔怕被騷擾。食物賣相絕對吸睛,小至每一杯飲品,都好精緻。我地叫左個🍊 柑光閃閃茶($48),飲落酸酸甜甜好開胃,另外仲有一杯 🌸盛放花開燕麥奶($52),呢杯聞落滿滿的花香,飲落偏甜少少。兩杯都好靚,側邊仲有一塊花煎,其實是一塊紅荳煎餅,咬落煙煙韌韌,甜甜咸咸咁,幾得意。我好中意食呢個 🍊柑橘牛角窩夫($138),佢賣相好靚,上枱讓人眼前一亮,是好blink blink 的橙黃色,加上好足料好多果肉,有成3大舊果肉,同2大塊牛角窩夫,牛角窩夫好鬆脆,滿滿的牛油香,加上雪糕同果肉的配襯,增加左甜品的清新感,食完好滿足。🥐主食我地就叫左個🦞龍蝦炒年糕($155),年糕好煙韌,龍蝦肉都有十件八件。另外再叫左個☕香濃伯爵茶刨冰($108),伯爵茶味唔會好甜之餘,原來內來乾坤,食到中間原來有個伯爵茶布甸🍮,增強左成個口感。

• 柑橘牛角窩夫
2024-02-16 30 瀏覽
圓方呢間韓系人氣打卡cafe 「COFFEE HWAJEON」系約朋友食飯傾偈嘅好選擇!佢係裝修偏傳統韓式,以木系風格打造出悠閑感~ 店內設有榻榻米坐位,闊落好坐,而且好岩影相打卡。好多韓式美食提供,主食甜品都相當出色!烤牛肉紫菜包飯 紫菜包飯都有好多款可以揀,我哋揀咗牛肉紫菜包飯,佢賣相出眾,色彩繽紛。用咗好多沙律菜伴盤,紫米飯底仲十分養生,中間有紅蘿蔔、烤牛肉、酸蘿蔔,口感層次豐富,牛肉份量亦都好滿足。柑玉滿堂牛角包窩夫呢款牛角包窩夫係新年限定版以柑橘做主題,有種大吉大利嘅好意頭用咗好多粒柑橘伴碟,好睇又好味。牛角包窩夫外脆內軟,咬落都好有口感柑龍賀歲沙冰賣相出色,沙冰口感幼滑,飲落有淡淡柑橘味,跟埋韓國年糕餅,入面係紅豆餡,煙韌有咬口。韓國柑橘梳打清爽開胃,尤其攪勻杯底柑橘濃縮果汁,桔味突出。柑銀滿屋刨冰巨型刨冰打卡一流!一大座綿花冰再加乳酪味雪葩,頂頂用咗原粒柑橘,果肉飽滿,入口甜蜜冇渣,側面同中間都有好多柑橘,食食吓仲發現有柑橘味嘅麻糬,實在太有心思啦!

烤牛肉紫菜包飯

柑玉滿堂牛角包窩夫
呢款牛角包窩夫係新年限定版
以柑橘做主題,有種大吉大利嘅好意頭
用咗好多粒柑橘伴碟,好睇又好味。
牛角包窩夫外脆內軟,咬落都好有口感

柑龍賀歲沙冰

韓國柑橘梳打
清爽開胃,尤其攪勻杯底柑橘濃縮果汁,桔味突出。

柑銀滿屋刨冰
巨型刨冰打卡一流!

2024-02-15 34 瀏覽
去圓方行街,見到呢間性價比好高,又好靚嘅韓式餐廳。烤牛肉紫菜包飯牛肉好惹味,紫菜香脆,裏面嘅飯好合我口味。柑玉滿堂牛角包窩夫趁住新年食呢個柑桔牛角包,滿滿嘅喜慶感覺,味道又鮮甜,牛角包好香脆,大愛!柑銀滿屋刨冰好喜歡柑橘嘅味,裏面仲有柑橘味嘅麻糬,仲有芝士味嘅餅,好開心! !越食越興奮😆柑橘賀歲沙冰同樣都係柑橘味,沙冰感覺好順滑,味道一絕!咖啡三部曲呢個我老公好鍾意,因為三杯咖啡嘅口味都超濃郁,性價比好高,一次過有三個享受,連我都興奮埋。另外仲要附送韓式紅豆餅,上面有一朵好靚嘅花,好喜歡。總結就係過時過節食返過時過節嘅菜式最興奮! !
去圓方行街,見到呢間性價比好高,又好靚嘅韓式餐廳。

烤牛肉紫菜包飯
牛肉好惹味,紫菜香脆,裏面嘅飯好合我口味。

柑玉滿堂牛角包窩夫

柑橘賀歲沙冰
同樣都係柑橘味,沙冰感覺好順滑,味道一絕!

咖啡三部曲

總結就係過時過節食返過時過節嘅菜式最興奮! !

2024-02-13 29 瀏覽
今日嚟到位於圓方嘅Coffee Hwajeon,餐廳就喺圓方ELEMENTS水區1樓,位置非常方便。餐廳裝修好有韓式風格,非常有格調。-龍蝦炒年糕濃郁嘅龍蝦醬汁,而且都有唔少龍蝦肉,加上煙靭嘅炒年糕,無論味道定係口感,都相當唔錯,強烈推薦。-柑橘牛角包窩夫賣相一百分,食落一啲都唔膩,再加上清甜嘅柑橘,甜絲絲,非常特別。不過略嫌太多cream,如果少啲嘅話就更加好啦。-柑橘刨冰勁多柑橘,打卡一流,而且原來佢仲係一個藏寶箱,食食吓面嗰浸刨冰,突然發現原來入面都仲有好多金橘同埋糯米丸子,真係好有驚喜。-柑橘沙冰佢嘅沙冰打得好絲滑,飲落去有淡淡嘅柑橘味,淡淡嘅清甜,非常香。另外仲有個草餅,入面係紅豆餡,煙靭得來又好味。-咖啡三部曲分別有Expresso、意式濃縮、鮮奶咖啡,一次過滿足三種享受,咖啡風味濃厚。-
龍蝦炒年糕
柑橘牛角包窩夫
柑橘刨冰
柑橘沙冰
2024-02-09
  • 咖啡三部曲
最近發現elements 開咗間韓式cafe☕️餐廳以木色為主 用花作為點綴提供榻榻米座位 坐得舒適之餘仲好適合打卡📸🔸蕃茄海鮮炒年糕 HKD112第一次見麵條樣嘅年糕 好似食緊粗烏冬😌年糕口感煙煙韌韌 配上蜆 魷魚 蝦仁等海鮮蕃茄醬汁濃郁而且夠多 令每一條年糕都掛到汁😚🔹伯爵茶布甸牛角包窩夫 HKD145牛角包窩夫熱辣辣又酥又脆兩塊窩夫中間夾住一層厚厚嘅忌廉淋埋伯爵茶醬更加好味😋布丁入口幼滑 茶味好濃郁🍮表面仲有塊焦糖脆片!黃豆粉蕨餅軟糯中帶點煙韌(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)成個甜品好豐富 啱哂同朋友share👯‍♀️🔸柑銀滿屋刨冰 HKD128新年special 刨冰🍧刨冰細滑如綿 加上甜甜哋嘅柑桔醬 側邊仲鋪滿cream cheese同好juicy嘅柑桔果肉🍊🔹藥菓肉桂楓糖咖啡 HKD52藥菓係韓國傳統食品之一主要用蜂蜜同麵粉做成 味道幾特別咖啡好香肉桂味 加入楓糖調和咗咖啡嘅苦味☕️🔸LOTUS焦糖奶昔 HKD58焦糖奶昔打得好細滑 表面鋪滿焦糖餅碎🍪🌸兩杯飲品均配有一塊韓國花煎糯米包住紅豆蓉 配上一朵乾花 非常特別🌸🚩Coffee Hwajeon 커피화전 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS
最近發現elements 開咗間韓式cafe☕️

牛角包窩夫熱辣辣又酥又脆
兩塊窩夫中間夾住一層厚厚嘅忌廉
淋埋伯爵茶醬更加好味😋
布丁入口幼滑 茶味好濃郁🍮
表面仲有塊焦糖脆片!
黃豆粉蕨餅軟糯中帶點煙韌(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
成個甜品好豐富 啱哂同朋友share👯‍♀️

🌸兩杯飲品均配有一塊韓國花煎
糯米包住紅豆蓉 配上一朵乾花 非常特別🌸

🚩Coffee Hwajeon 커피화전
2024-02-04 36 瀏覽
去咗間Coffee Hwajeon,嘆返個明太子帶子炒年糕,啖啖年糕Q彈,明太子醬香味十足,爽口得嚟唔膩,真係得意!😋 雞翼嘅蜜糜味甜得嚟唔係膩歪,SEOUL有勁香,爽脆香口,真係食咗仲想再食!伯爵茶布甸牛角包窩夫都正,一啖窩夫一啖布甸,加埋凍凍雪糕,口感層次分明,伯爵茶味清新提神,太太滯喇!😍 白桃年糕刨冰嘅白桃啖啖肉感,加埋QQ韓式年糕,爽口解渴,夏日熱辣辣食嘅正選擇!🍧 真係食物美味到唔需要任何專業術語去形容,每一樣菜式都係得嚟唔傷荷包,望住個靚靚嘅擺設,真係賞心悅目!這家元素圓方嘅時尚食府,值得一試再試!
2024-02-02 48 瀏覽
環境舒適,設有榻榻米👍🏼打卡一流員工態度優越,好有禮貌💕✨柑玉滿堂牛角包窩夫呢款牛角包窩夫係新年限定版賣相已經刺激食慾😍有好多清甜嘅柑相伴牛角包窩夫有淡淡牛油香🧈咬落酥脆可口✨明太子帶子炒年糕好似麵條嘅年糕🤩每條都掛上稠綿醬汁年糕口感厚實👍🏼入口煙韌整碟都佈滿咗明太子♥️味道鮮甜濃郁,帶微微辣味,層次分明✨士多啤梨戀人刨冰雪花刨冰❄️口感細滑滿滿士多啤梨醬🍓清爽香甜刨冰內仲有士多啤梨粒粒🤩口感豐富✨咖啡三步曲鮮奶咖啡、意式濃縮、濃縮咖啡好開心可以一次過試3種咖啡🤭由淡到濃,3重享受😎✨玉桂意式泡沫咖啡入口香滑細膩😋咖啡味香濃配有肉桂條攪拌飲用令咖啡☕️味道更加香醇
環境舒適,設有榻榻米👍🏼打卡一流
員工態度優越,好有禮貌💕

✨柑玉滿堂牛角包窩夫

✨明太子帶子炒年糕
好似麵條嘅年糕🤩每條都掛上稠綿醬汁
年糕口感厚實👍🏼入口煙韌
整碟都佈滿咗明太子♥️
味道鮮甜濃郁,帶微微辣味,層次分明

✨士多啤梨戀人刨冰
雪花刨冰❄️口感細滑
滿滿士多啤梨醬🍓清爽香甜
刨冰內仲有士多啤梨粒粒🤩口感豐富

✨咖啡三步曲
鮮奶咖啡、意式濃縮、濃縮咖啡
好開心可以一次過試3種咖啡🤭
由淡到濃,3重享受😎