2021-06-29 1372 瀏覽
行海港城就成日經過知道係食漢堡包嘅、嗰日行過就決定食呢間啦、都知道漢堡包一般佢哋係5成熟!但當我食嗰時有啲好稀嘅血水滴落碟度、就始終唔慣囉,因為係食漢堡包都唔係鋸扒不過味道還可以嘅,杯奶昔好飲👍(不過食完都冇幾多日,佢哋就搬咗啦🤷‍♂️
(不過食完都冇幾多日,佢哋就搬咗啦🤷‍♂️
2021-06-16
優惠券
2021-06-24 478 瀏覽
This restaurant gives you a real American dining experience in Hong Kong🇺🇸🇭🇰 The patty in its classic burger is so juicy and the flavours are just the right balance👻 Their waffle fries are also great!🍟 However their chicken patty in the spicy kowloon chicken burger lacks flavours in itself and the burger relies on the siracha sauce to make up for that😓
2021-06-22 396 瀏覽
/ 返工放lunch時間,老闆提議行去尖沙咀海港城食Burger🍔,另一同事已經好興奮咁提議「BLT Burger」,而老闆都點頭話「好,Let’s go👣」!我地四個人,每人一個餐🤪📍澳洲和牛漢堡🍔,炸薯條,汽水 ($238)💬好後悔唔記得左加錢升級轉飲奶昔,因為聽好多人講呢間d奶昔好好飲😭,整體上覺得好好食,和牛漢堡真係好出色,而員工服務態度都好好👍🏻,勁高水準既Burger Resturant🤩但價錢就真係見仁見智,不過老闆萬歲,我地唔理咁多lu,食左先講🙈🤣
/ 返工放lunch時間,
老闆提議行去尖沙咀海港城食Burger🍔,
另一同事已經好興奮咁提議「BLT Burger」,
而老闆都點頭話「好,Let’s go👣」!

我地四個人,每人一個餐🤪

📍澳洲和牛漢堡🍔,炸薯條,汽水 ($238)

💬好後悔唔記得左加錢升級轉飲奶昔,
因為聽好多人講呢間d奶昔好好飲😭,
整體上覺得好好食,和牛漢堡真係好出色,
而員工服務態度都好好👍🏻,
勁高水準既Burger Resturant🤩
但價錢就真係見仁見智,不過老闆萬歲,
我地唔理咁多lu,食左先講🙈🤣

2020-04-01
2021-06-13 554 瀏覽
BLT burger一向大排長龍,好難得星期日既午餐時間等左唔駛廿分鐘就有枱。肉類或海鮮類既burger平時就食得多,見得多。友人又已經點左和牛burger, 見到BLT有素burger,仲要唔係omipork呢類仿肉,而係vegetarians falafel,當然要試下啦。Falafel,係炸鷹咀豆餅,中東食品。絕對唔係平常係香港一般食肆內會見到的食物。我係電視見得多,但係從來都未試過,所以都好期待。個burger除左有炸鷹咀豆餅,又有牛油果,青瓜等起配全麥包,令成個burger感覺健康左。炸鷹咀豆咬落鬆脆可口,有特別既香料味道,半點也不油膩,加上其他配菜,係一個集美味可口,清新清爽於一身既burger。和牛burger雖然有流心蛋,牛肉亦不會乾硬,但整體而言,食味及口感都很普通。個人認為,和牛還是成塊扒或肉粒咁去煮最能突顯入口即化既口感,拿來做漢堡後個texture已被破壞,有點兒浪費。炸蕃薯條,香脆不油,但稍硬。同樣是炸蕃薯條,台灣夜市的炸甘薯條比較得我歡心。整體來說,falafal burger性價比高,素食人仕想吃burger的話,可以一試!

2021-06-09 466 瀏覽
BLT有分Steak定Burger 而兩間都係海港城度既曾經食過Steak覺得唔錯 今次就食埋Burger! 成日夜晚經過都勁多人係門口排隊搞到我想試係咪真係咁好食😂😂😂平日3點鐘左右去到5成入座率都無可以慢慢食好舒服店員全部都識講中文 唔似Steak咁叫咗個澳洲和牛漢堡餐 再+28 由汽水升級至Milkshake個包入面有煙肉 芝士 流心蛋封和牛都juicy既但牛味唔算好出朋友就叫咗個BLT Burger $198 又係再+28 由汽水升級至Milkshake佢個包入面有生菜蕃茄 牛比澳洲味勁重 覺得呢個既牛好食啲🤣真心建議大家叫餐 因為真係好抵!薯條可以叫粗/幼薯粉或者薯格都ok 而+28 既milkshake 應該每款都得因為我叫咗Oreo & cream 既都唔洗加錢今次係用海港城coupon 扣完埋單每人$170 真係抵食🤣🤣🤣
BLT有分Steak定Burger
而兩間都係海港城度既
曾經食過Steak覺得唔錯 今次就食埋Burger!
成日夜晚經過都勁多人係門口排隊

朋友就叫咗個BLT Burger $198
又係再+28 由汽水升級至Milkshake
佢個包入面有生菜蕃茄
牛比澳洲味勁重 覺得呢個既牛好食啲🤣

真心建議大家叫餐 因為真係好抵!
薯條可以叫粗/幼薯粉或者薯格都ok
而+28 既milkshake 應該每款都得
因為我叫咗Oreo & cream 既都唔洗加錢

今次係用海港城coupon
扣完埋單每人$170 真係抵食🤣🤣🤣

2021-06-07 318 瀏覽
自問自己唔算非常鐘意食Burger🍔 唯獨呢間漢堡店店,我會無限回頭食-今日朋友話想食漢堡包,一定推介呢間莫屬!不但食物高質又座位舒服,價錢亦相宜。-我地2大人1個小朋友,叫咗一個和牛漢堡包set+豬肋骨+迷你漢堡包比我仔食-個和牛漢堡係同朋友share黎食,之前自己食一個真係無可能食得哂,今次食一半剛剛好,建議同朋友食share會仲好,個胃仲可以食到其他野!呢款漢堡價錢係比其他漢堡貴小小,但確實啲牛係比一般的牛再高層次啲,非常juicy-個豬肋骨就普通啦,不過不失,始終呢間主打Burger,所以都無要求咁高了。-最後就黎小朋友的迷你Burger,迷你漢堡超可愛!我仔見到真係勁興奮,配埋脆卜卜的薯條,真的愛不釋手!食到飽飽!-最後埋單仲可以用海港城coupon,最多可以用5張,仲抵tim!
自問自己唔算非常鐘意食Burger🍔
唯獨呢間漢堡店店,我會無限回頭食

今日朋友話想食漢堡包,一定推介呢間莫屬!
不但食物高質又座位舒服,價錢亦相宜。

2021-05-30
優惠券
2021-06-06 331 瀏覽
真係好多年冇食過BLT Burger 🍔 咁啱有海港城coupons加上朋友想食burger 經過餐廳又唔需要排隊咁就唔需要諗啦😁行街行到太肚餓嘅關係,叫咗成枱野食🤣 Burger嘅選擇種類好多,簡簡單單叫咗個Classic Burger 🍔 combo 配skinny fries 🍟老老實實BLT 既burger 就唔係我fav🥶中規中矩無咩surprise我純粹只係想食佢地個skinny fries 🤣 如果再炸耐多少少就好今次唔係好夠脆😛 手撕豬肉Nachos 同平時喺出邊食嘅Nachos醬汁好唔同😂朋友話點解個味道咁中式嘅?😂 凱撒沙律既沙律菜非常新鮮食落好爽口,醬汁分量又岩岩好😛雞翼都係非常普通,烤得唔夠香口🤔唔夠入味,我覺得就太普通🥲事隔幾年再嚟食感覺整體上食物都係同以前差唔多中規中矩😂 冇咩特別,勝在可以用海港城coupon😂😂😂

😂 凱撒沙律既沙律菜非常新鮮食落好爽口,醬汁分量又岩岩好😛

雞翼都係非常普通,烤得唔夠香口🤔
唔夠入味,我覺得就太普通🥲

2021-06-03 358 瀏覽
呢間餐廳位置雖然係商場入面 但人流不算很多!下午茶時分去到都有好多位置選擇而且大多都非常闊落😛坐得都幾舒服😂BLT Burger Combo🍔漢堡如果冇特別要求,塊肉就會上medium rareBLT嘅特別之處就係比classic款多左煙肉🥓個人就都幾中意呢個配搭!塊牛都算有牛味,搭配脆脆嘅煙肉多左層口感,而且佢個sauce都好味嘅👅整體不錯👍🏻套餐揀左薯格都好香口食個不停☺️嘢飲揀左曲奇忌廉奶昔超級足料,好濃郁creamy好味嘅😋大大杯唔會太甜好邪惡🤤The wagyu burger combo🍔個和牛漢堡都有煙肉同埋有蛋🍳味道更加豐富🥳但就不是特別吃到和牛嘅感覺🥲同普通burger差唔多嘅感覺😛但係價錢就貴啲😵相比下性價比低啲🙊呢個餐揀左幼薯條🍟新鮮熱辣食落香脆🖖🏻呢度啲burger係可以幫手cut開細件!如有需要可以落單時講聲咁樣就可以同朋友一齊share🤪

BLT Burger Combo🍔

漢堡如果冇特別要求,塊肉就會上medium rare

套餐揀左薯格都好香口食個不停☺️

The wagyu burger combo🍔

呢個餐揀左幼薯條🍟新鮮熱辣食落香脆🖖🏻

2021-06-01 168 瀏覽
Good food are easy to come by in harbour city, and this burger is no different One of the cheaper diners in HC. It delivered what a burger should have. Evil, rich in taste. Heavy. The fries and cucumbers are not bad either. Do order their milkshakes as they offer one of the best.
2021-06-01 126 瀏覽
Burger 是本人至愛,對於BLT 🍔 一直聽到的評價都是好壞參半。但BLT始終都算係burger 名店,所以的起心肝一試。Burger 點了 BLT burger 和澳洲和牛漢堡(加mushroom) ,餐飲點了青檸耶子波蘿奶昔,小食則點了煙何蘭芝士薯格。以上份量,2人食,係好飽。Burger 不過不失,食完唔會有深刻印象,但亦不會覺得難食。 和牛漢堡,和牛味唔係好突出,又唔係特別juice 和多油。我會建議食返普通漢堡就夠。小食都幾好,芝士味夠香,新鮮食一流。全餐最出色係杯奶昔,口感清新,飲落唔會覺得好甜好溜。我6:00到,差不多排到6:45才有得入,我覺得如果好鐘意食burger ,未試過可以試下,始終叫做名店,當係成就解鎖。如果對burger 一般,以呢個價錢,有更多更好選擇。

小食都幾好,芝士味夠香,新鮮食一流。

全餐最出色係杯奶昔,口感清新,飲落唔會覺得好甜好溜。

煙何蘭芝士薯格
青檸耶子菠蘿奶昔
2021-05-21
煙何蘭芝士薯格
青檸耶子菠蘿奶昔
2021-05-31 140 瀏覽
今次來到一間來自美國的漢堡包店看看Menu, 漢堡包有11種, 牛肉可以選擇熟成度還可以選擇套餐, 小朋友也有兒童餐, 還有小食, 奶昔, 甜品等...經典漢堡套餐 ($178) +28可以轉不含酒精奶昔漢堡包Size很大, 旁邊有沙律和酸瓜, 薯格份量也不少沙律是暖的, 不好吃漢堡包入面有洋蔥, 番茄, 生菜, 安格斯牛肉漢堡, 醬汁是茄汁和黃介末牛肉點了5成熟, 肉汁少, 沒有肉味漢堡吃下去比較乾身, 醬汁比較少, 對這個漢堡很失望薯格, 每一塊都很大塊, 而且很完整, 炸得很好, 好吃青檸椰子菠蘿奶昔 (+$28)來到時有把傘插在奶昔上, 這把傘是以前酒樓點啫喱糖的時候插在啫喱上的奶昔上面有鮮奶油, 鮮奶油上面有烤椰絲, 青檸檬皮奶昔是用雲呢拿雪糕打出來, 奶昔裏還有奇亞籽味道有雲呢拿雪糕的甜味, 青檸的酸味, 椰子味也很重, 但菠蘿味喝不出來整體酸酸甜甜很好喝總結, 漢堡包Size很大, 吃完已經很飽, 女生應該吃不完漢堡比較乾身, 而且沒有肉味, 反而奶昔比漢堡做得更好, 這個價錢還有很多選擇另外, 餐廳有3-4位店員, 看到只有一位會說中文, 大家點單時可能要用英文點單
今次來到一間來自美國的漢堡包店
看看Menu, 漢堡包有11種, 牛肉可以選擇熟成度
經典漢堡套餐
經典漢堡
經典漢堡套餐 ($178) +28可以轉不含酒精奶昔
漢堡包Size很大, 旁邊有沙律和酸瓜, 薯格份量也不少
沙律是暖的, 不好吃
牛肉點了5成熟, 肉汁少, 沒有肉味
漢堡吃下去比較乾身, 醬汁比較少, 對這個漢堡很失望
薯格, 每一塊都很大塊, 而且很完整, 炸得很好, 好吃
青檸椰子菠蘿奶昔(+$28)
青檸椰子菠蘿奶昔 (+$28)
奶昔上面有鮮奶油, 鮮奶油上面有烤椰絲, 青檸檬皮
奶昔是用雲呢拿雪糕打出來, 奶昔裏還有奇亞籽
整體酸酸甜甜很好喝

2021-04-14
青檸椰子菠蘿奶昔(+$28)
  • 青檸椰子菠蘿奶昔
2021-05-30 182 瀏覽
​[ #caloriefoodie尖沙咀 ]•𝙱𝙻𝚃 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 •🐿-𝚃𝚑𝚎 𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚜 💰$118有齊哂最基本既配料: 蕃茄、生菜、洋蔥 酸瓜唔會夾入burger 會放係盤邊仲有塊超級juicy既漢堡扒 咬落即刻爆汁所有漢堡扒默認5成熟 keep到肉質粉粉嫩嫩 如果對漢堡扒熟度有特別需要 都可以同店員講-𝙱𝙻𝚃 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 𝙲𝚘𝚖𝚋𝚘𝚜 💰$198比起𝚃𝚑𝚎 𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚜最唔同既地方係多左兩塊煙肉漢堡扒大塊啲 同埋有BLT burger秘制醬汁其實食落味道上無太大分別 只係多左煙肉油脂味Combos套餐包埋薯條同飲品薯條有三款選擇 幼薯條、粗薯條同薯格揀左薯格 因為好似比較特別 尚算脆身而飲品亦可以由汽水加錢升級至果汁、奶昔、生啤食burger緊係要配奶昔啦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و-鹽味蝴蝶脆餅焦糖奶昔 𝚂𝙴𝚃(+💰$28)Menu有好多奶昔可以揀 甚至有含酒精既奶昔!!!飲奶昔就預咗會好甜 不過肥一次唔緊要啦呢杯奶昔超重焦糖味 飲得多會有少少膩亦都會飲到小小搞碎左蝴蝶脆餅 口感特別但實在太甜 試一次夠了( ・᷄ὢ・᷅ )-burger偏向西方人份量 超級大份食左半個包 再加埋杯奶昔已
​[ #caloriefoodie尖沙咀 ]
•𝙱𝙻𝚃 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛 •

🐿
𝚃𝚑𝚎 𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚜 💰$118
有齊哂最基本既配料: 蕃茄、生菜、洋蔥
酸瓜唔會夾入burger 會放係盤邊

比起𝚃𝚑𝚎 𝙲𝚕𝚊𝚜𝚜𝚒𝚜最唔同既地方係多左兩塊煙肉
漢堡扒大塊啲 同埋有BLT burger秘制醬汁
其實食落味道上無太大分別 只係多左煙肉油脂味
Combos套餐包埋薯條同飲品
薯條有三款選擇 幼薯條、粗薯條同薯格
揀左薯格 因為好似比較特別 尚算脆身
而飲品亦可以由汽水加錢升級至果汁、奶昔、生啤
食burger緊係要配奶昔啦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
BLT  Burger  combos

鹽味蝴蝶脆餅焦糖奶昔 𝚂𝙴𝚃(+💰$28)
Menu有好多奶昔可以揀 甚至有含酒精既奶昔!!!
飲奶昔就預咗會好甜 不過肥一次唔緊要啦
呢杯奶昔超重焦糖味 飲得多會有少少膩
亦都會飲到小小搞碎左蝴蝶脆餅 口感特別
但實在太甜 試一次夠了( ・᷄ὢ・᷅ )
鹽味蝴蝶脆餅焦糖奶昔

burger偏向西方人份量 超級大份
食左半個包 再加埋杯奶昔已經超級飽
女仔既話 建議share burger再加小食
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT301-301A號舖
#caloriefoodie​​
The  classic
BLT  Burger  combos
2021-05-22 208 瀏覽
We queued 20min for a seat, which was sofa seat, quite comfortable.We ordered two BLT burgers, sweet potato fries and thick fries. BLT burger beef was default cooked in medium, if you need something different, you have to raise up.Beef was juicy, vegetables on burger were fresh. Sweet potato fries were crunchy. We had a good time there.

海港城買野食野送coupon 今次來試呢間burger,真係每次經過都好多人排隊一直都心郁郁想試今次終於有機會食到啦叫左個BLT burger 套餐$198有薯條汽水,可加$28 轉奶昔一個烤雞翼小食(可揀辣同唔辣)我揀左辣,我食唔到辣味, 但就好咸有D失望BLT burger 好彩無另我失望,7oz牛扒(5成熟)有蕃茄,芝士,煙肉等配料,味道好食😋應有質素薯條轉左薯格,即叫即炸,香脆可口加$28轉左朱古力奶昔,果然奶昔先係招牌😅😅真係好好飲用左3張$50coupon , 埋單$190 都抵食👍🏻👍🏻
海港城買野食野送coupon
今次來試呢間burger,真係每次經過都好多人排隊
一直都心郁郁想試
今次終於有機會食到啦

叫左個BLT burger 套餐$198
有薯條汽水,可加$28 轉奶昔
一個烤雞翼小食(可揀辣同唔辣)
我揀左辣,我食唔到辣味, 但就好咸

有D失望

BLT burger 好彩無另我失望,7oz牛扒(5成熟)
有蕃茄,芝士,煙肉等配料,味道好食😋應有質素
薯條轉左薯格,即叫即炸,香脆可口

加$28轉左朱古力奶昔,果然奶昔先係招牌😅😅
真係好好飲

用左3張$50coupon , 埋單$190
都抵食👍🏻👍🏻
  • BLT Burger
  • 朱古力奶昔
2021-05-15 285 瀏覽
🌸海港城美食🌸BLT Burger🍔1️⃣The classic 經典漢堡套餐 $178 👍🏻份量大❗️漢堡肉汁美味豐富🤤美味指數:⭕️⭕️⭕️⭕️❌賣相指數:⭕️⭕️⭕️⭕️❌抵食指數:⭕️⭕️⭕️⭕️❌2️⃣Wayu 澳洲和牛漢堡套餐 $238 👍🏻份量大❗️和牛美味😋美味指數:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️賣相指數:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️抵食指數:⭕️⭕️⭕️⭕️❌飲品附設的飲管是由朱古力製成🍫也可供食用❗️💸用了4張海港城美食券(共扣減$200):$257.6
🌸海港城美食🌸BLT Burger🍔

賣相指數:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️
抵食指數:⭕️⭕️⭕️⭕️❌

飲品附設的飲管是由朱古力製成🍫也可供食用❗️

💸用了4張海港城美食券(共扣減$200):$257.6
The classic 經典漢堡套餐/Wayu 澳洲和牛漢堡套餐
2021-03-15
現金券