2016-03-26 263 瀏覽
As most of the chocolate fan lovers know by now, Black as Chocolate has entered into Hong Kong market, providing us with more choices than before. I have tried it before few months back and i enjoyed it. Recently, they launched miniature cup cake size, with the price being a more attractive factor. Previously, their whole cake was priced in the $400 range. Now, the mini cake was priced between $48 to $54. Due to the affordability, i decided to buy all 4 flavours back home for my family to try out.
The size of each cake was really small, even combined all 4 cakes were still smaller than their normal size. The serving was just nice for 1 or 2 person to share with. It still comes in a nice small box, with devil's fork & spoon provided.

Hazelnut chocolate cake - Hazelnut was grounded to bits and when consumed, there was a crunchy feeling.

Classic chocolate cake - Whole cake was filled with chocolate. It was very rich in chocolate and for chocolate lovers, they will definitely enjoy it.

Banana chocolate cake - I could really see small slices of banana in it. It makes an interesting combination, with the soft banana complimenting nicely with the chocolate.

Strawberry chocolate cake - I was quite surprised to see such a big slice of strawberry in it.  The cake was sour and sweet, quite a refreshing taste.

Overall, it was lucky that the owner has decided to come up with the mini size, as i could try out more flavours without breaking a hole in my wallet.

2016-03-26 343 瀏覽
上年生日 友人買左個小店嘅原味朱古力俾我個陣朱古力味令我到宜架都一試難忘 早兩日經過銅鑼灣時到呢間店 二話不說入左去簡約嘅黑白裝飾 👍🏼 門口放齊唔同size嘅包裝盒 望望包裝盒同餐牌 發現多左2寸迷你裝😍 今次買左店員推介嘅榛果同草莓返屋企食迷你款 岩晒做飯後甜品😂 榛果朱古力蛋糕 面層脆脆係店員即時加上的朱古力蛋糕軟熟 香濃嘅朱古力醬甜中帶微苦中間嘅蛋糕裡面亦有脆脆 增加不少口感👍🏼 黑侖子草莓朱古力蛋糕 中間夾雜住鮮草莓肉酸酸甜甜的 配左軟熟嘅朱古力蛋糕 口感豐富👍🏼
上年生日 友人買左個小店嘅原味朱古力俾我

黑嘉侖草莓朱古力蛋糕
榛果朱古力蛋糕
黑嘉侖草莓朱古力蛋糕
2016-03-24 231 瀏覽
之前一直以為得6“ 蛋糕,所以都冇去買。今次經過入去望下先知有2“,就揀左焦糖香蕉朱古力蛋糕。外層層朱古力frosting幾厚,中間係滿滿嘅香蕉蓉, 焦糖部分就只有上面嘅醬。對於我呢個鐘意黑朱古力嘅人就好滿意,因為朱古力夠濃!個人認為朱古力同香蕉好夾 其實同awfully chocolate嘅產品幾似。舖入面有兩張高枱,我經常經過都會有位,啱大家shopping完坐低抖下食件cake哈哈
焦糖香蕉朱古力蛋糕
2016-03-20
2016-03-23 302 瀏覽
位於銅鑼灣的 Black as chocolate ,是我喜愛的蛋糕店之一。我是朱古力控,真的希望吃光全部的朱古力蛋糕。兩寸蛋糕更適合我一人獨享!而且細細件感覺更精緻。由於時間有點晏,店員說兩寸只有 經典朱古力蛋糕$48。雖然我已食過,但無阻我都要吃多一次!六寸和二寸蛋糕都有四種味道,經典朱古力,焦糖香蕉朱古力,榛子朱古力,黑加侖子草莓朱古力。蛋糕以高濃度朱古力製作,雖然細細一件,但也聞到香濃朱古力香味。海綿蛋糕和以前一樣鬆軟朱古力蛋糕選用比利時皇家朱古力,以特醇70%和100%的黑朱古力製成, 香濃可可豆令朱古力味好突出!一件真的不夠,下次要食六寸更滿足!

我是朱古力控,真的希望吃光全部的朱古力蛋糕。
兩寸蛋糕更適合我一人獨享!而且細細件感覺更精緻。

海綿蛋糕和以前一樣鬆軟

一件真的不夠,下次要食六寸更滿足!
2016-03-22
2016-03-22 281 瀏覽
有同事升職,想買野番黎請大家食,順便問我意見。我即刻諗起black as chocolate!之前起九龍城分店見到想試,但係一定要買成個,所以最後放棄左。今次終於有機會試下!同事買左兩個蛋糕。第一個係hazelnut chocolate cake, 個樣幾靚,但係食落唔係太重hazelnut,似係少少crunchy 既chocolate cake ,整體味道ok第二個係caramel banana chocolate cake 呢個貌相無咁吸引,但係朱古力蛋糕中間有banana ,香蕉質感唔錯,唔會好淋,香蕉份量啱啱好舖灑成個蛋糕,每一啖都食到香蕉。反而caramel 唔係好重,可能俾朱古力同香蕉搶左啲味!不過,我個人唔係特別喜歡caramel ,因為怕太甜,所以而家既配撘我會更喜歡。整體來說,佢既朱古力蛋糕唔錯,比起另一間專門賣朱古力蛋糕既無咁甜同'漏'。個人黎講,會推薦caramel banana chocolate cake,加左香蕉,整體感覺更好!

Hazelnut  chocolate  cake

Caramel  banana  chocolate  cake

Hazelnut  chocolate  cake
2016-03-19 265 瀏覽
終於試到呢間台灣黎嘅朱古力蛋糕喇,大個嘅蛋糕就有啲難清曬佢,好彩佢地有個兩吋Size嘅件裝蛋糕,一個人食就啱啱好~香港現家有3間分店,不過唔係太遙遠,就係好唔就腳,銅鑼灣就方便我多啲~不過鋪頭都唔係佔地好大,而且都算係半開放式,有少少嘅位俾人坐低食下蛋糕對於一個睇落咁簡單嘅蛋糕黎講,其實價錢都唔係平嫁,我就外賣同朋友Share,咁就可以試到兩隻味喇~我覺得一定要試下佢最原本嘅味道,所以就揀咗2” Classic Chocolate Cake,除蛋糕仲附送一支惡魔嘅三叉戟,每一啖都有濃濃嘅朱古力味,邪惡嘅味道真係個口到蔓延開去啊!!!出面嘅Mousse好幼滑,同埋中間有朱古力海綿蛋糕,所以口感幾好,不過用嘅唔係高純度嘅朱古力,所以都係偏甜,配埋紅茶就啱啱好可以平衡番而另一個都真係有啲難決擇,因為其他味道都幾吸引,呢個時候唯有問下店員推介邊個啦!! 最後就係要咗……… 2”Blackcurrant Strawberry Chocolate Cake,Menu就寫係季節限定產品黎嘅。同Classic Chocolate Cake唔同嘅就係中間多咗一層粉紅色嘅黑加侖子同士多啤梨嘅Mousse,
終於試到呢間台灣黎嘅朱古力蛋糕喇,大個嘅蛋糕就有啲難清曬佢
,好彩佢地有個兩吋Size嘅件裝蛋糕,一個人食就啱啱好
~
對於一個睇落咁簡單嘅蛋糕黎講,其實價錢都唔係平嫁
,我就外賣同朋友Share,咁就可以試到兩隻味喇
2'' Classic Chocolate Cake
,每一啖都有濃濃嘅朱古力味,邪惡嘅味道真係個口到蔓延開去啊
2'' Blackcurrent Strawberry Chocolate Cake
而另一個都真係有啲難決擇,因為其他味道都幾吸引
,呢個時候唯有問下店員推介邊個啦!! 最後就係要咗……… 2”Blackcurrant Strawberry Chocolate Cake,Menu就寫係季節限定產品黎嘅。同Classic Chocolate Cake唔同嘅就係中間多咗一層粉紅色嘅黑加侖子同士多啤梨嘅Mousse,入面仲有啲士多啤梨果粒,個人比較鍾意呢個味多啲
,因為士多啤梨嘅酸酸甜甜味可以減低朱古力嘅甜味,感覺無咁漏,而且因為有啲果粒係到,口感更加豐富
2'' Chocolate Cakes
雖然係同朋友兩個人分,但係朱古力味真係幾漏下,食完都好有罪惡感
,所以下次都係買俾人地食,散播邪惡先
2016-03-17
2 分鐘 (外賣自取)
2'' Classic Chocolate Cake
2'' Chocolate Cakes
  • 2
最近真的接連有很多朋友生日慣做攪手的我, 生日疍糕都是由我準備好了!上次試過black as chocolate 真的一試難忘!!!据說是用台灣藝人黃湘怡創立的店開業初期, 每天是限量供量終於等到熱潮慢慢退了些我也可以購入一個來為友慶生了!!! 選的是6吋榛果朱古力疍糕!一樣是美美的包裝絲帶顏色可以自由選擇今次選來的是桃紅色~~(女生嘛)店員會細心的在盒子上面貼上賞味期限放冰櫃大約可放4天左右~ 打開盒子!嘩, 疍糕很美喲!!!由於小妺一向是朱古力的粉忠看到黑黑Dark Chocolate的疍糕口水都已直流了!!加入點點 榛果粉的朱古力疍糕簡直叫人不能拒抗! 店子還窩心的附上紙碟, 刀子, 天使匙子等等不用客人再四處張羅讚!而且刀子和天使匙子造型型格特別用起來特別開心!嘩!!!! 給大家看看疍糕的橫切面xd以三層朱古力疍糕, 中間夾着香濃無比的朱古力醬上面加些榛果粉增多了脆脆的口感~~~ 朱古力醬雖然極其香濃但口感綿滑細膩不會過甜!亦一點都不覺得滯口疍糕朱古力味同樣香濃沾些中間的朱古力醬是味覺得得雙層享受吃一件餅又呷口玫瑰花茶花茶味更能帶出朱古力的味道一盒可以切4大件以近百元來一件小餅
最近真的接連有很多朋友生日

慣做攪手的我, 生日疍糕都是由我準備好了!

据說是用台灣藝人黃湘怡創立的店

開業初期, 每天是限量供量

終於等到熱潮慢慢退了些

我也可以購入一個來為友慶生了!!!
選的是6吋榛果朱古力疍糕!

一樣是美美的包裝

絲帶顏色可以自由選擇

今次選來的是桃紅色~~(女生嘛)

店員會細心的在盒子上面貼上賞味期限

放冰櫃大約可放4天左右~
打開盒子!嘩, 疍糕很美喲!!!

由於小妺一向是朱古力的粉忠

看到黑黑Dark Chocolate的疍糕

口水都已直流了!!

加入點點 榛果粉的朱古力疍糕

簡直叫人不能拒抗!
店子還窩心的附上紙碟, 刀子, 天使匙子等等

不用客人再四處張羅

讚!

而且刀子和天使匙子造型型格特別

用起來特別開心!
嘩!!!! 給大家看看疍糕的橫切面xd

以三層朱古力疍糕, 中間夾着香濃無比的朱古力醬

上面加些榛果粉

增多了脆脆的口感~~~
朱古力醬雖然極其香濃

但口感綿滑細膩不會過甜!

亦一點都不覺得滯口

一盒可以切4大件

以近百元來一件小餅

用料講究製作認真

個人覺得絕對超值

下次一定要試試餘下的口味~~~

2016-03-16
5 分鐘 (外賣自取)
2016-03-11 511 瀏覽
老實講我真係覺得 d蛋糕一 d都唔好食,我朋友買咗一盒 4 件唔同味大家 share食。4 件都唔好食,以佢咁既 price我好失望。d蛋糕 texture好實,chocolate d texture and 味道似人地 protein bars個 d artificial chocolate咁。唔明點解咁多人 like.
2016-03-06 515 瀏覽
老公今年買左依間朱古力蛋糕同我慶祝情人節~但其實佢明明自己都唔食朱古力~結果就要我自己食晒 本人其實都係朱古力控~最濃最甜嘅朱古力最岩但點知原來我接受唔到黑加侖子加士多啤梨味好似藥水味~最後我將個蛋糕開心share 出去~其實上層朱古力同蛋糕都唔錯~下次有機會我會買返個焦糖香蕉味再試一試~
老公今年買左依間朱古力蛋糕同我慶祝情人節
~但其實佢明明自己都唔食朱古力~結果就要我自己食晒

本人其實都係朱古力控~最濃最甜嘅朱古力最岩
但點知原來我接受唔到黑加侖子加士多啤梨味
好似藥水味~

最後我將個蛋糕開心share 出去~

2016-02-14
情人節
2016-03-04 486 瀏覽
惦掛著對方,在放工後買一件小蛋糕給他...朱古力從來也是最浪漫的,若能與他一起坐在高椅上分享就更美妙了~即使有不愉快的是也能隨著朱古力而化解...你一口我一口,吐露著一天的鎖碎事。然而朱支力既是天使亦是魔鬼,一方面想慰勞一下疲憊的他,一方面是想令他幸福肥胖。純黑的蛋糕盒子,簡單地寫上白色店名。他的香蕉朱古力,我的草莓。黑嘉侖草莓朱古力蛋糕 $54/2吋軟綿的蛋糕,配著一層鮮果粒。作為朱古力迷實在沈醉在那濃郁醇厚的朱古力當中...焦糖香蕉朱古力蛋糕 $54/2吋以濃郁朱古力圍繞著整件蛋糕,軟綿的香蕉蓉夾在軟熟蛋糕當中;以香甜的焦糖擠在表面形成型格的外表,這份心意無論男或女也非常受落。
惦掛著對方,在放工後買一件小蛋糕給他...
朱古力從來也是最浪漫的,

若能與他一起坐在高椅上分享就更美妙了~
即使有不愉快的是也能隨著朱古力而化解...

你一口我一口,吐露著一天的鎖碎事。
然而朱支力既是天使亦是魔鬼,

一方面想慰勞一下疲憊的他,

一方面是想令他幸福肥胖。
純黑的蛋糕盒子,

簡單地寫上白色店名。
他的香蕉朱古力,我的草莓。
黑嘉侖草莓朱古力蛋糕 $54/2吋
軟綿的蛋糕,配著一層鮮果粒。

作為朱古力迷實在沈醉在

那濃郁醇厚的朱古力當中...
焦糖香蕉朱古力蛋糕 $54/2吋
以濃郁朱古力圍繞著整件蛋糕,

軟綿的香蕉蓉夾在軟熟蛋糕當中;

以香甜的焦糖擠在表面形成型格的外表,

這份心意無論男或女也非常受落。

10 分鐘 (外賣自取)
好姊妹生日AW負責選購蛋糕,想起之前吃過的 Black As Chocolate,朱古力味香濃,而且蛋糕入口鬆軟,吃過的朋友都讚不絕口,於是就選了香蕉夾心的Black As Chocolate蛋糕。銅鑼灣的店在角落位置,很易看見,型格的黑白色調,加上開揚的店面,有不少顧客都在揀選。原來除了大大個的六吋蛋糕,最近還推出了2.5吋的迷李版,愛吃又怕胖的女生有好選擇了!!好姊妹很喜歡盒子的桃紅色絲帶,配襯黑色的盒子份外神氣;香蕉夾心是新鮮的香蕉蓉,粒粒口感不會太甜,跟朱古力蛋糕非常搭調。至於耐燃的蠟燭和惡魔叉子,時尚大讚囉~銅鑼灣的Black As Chocolate,地理位置方便有大有小的蛋糕,更符合女生們的要求焦糖香蕉朱古力蛋糕,很像「蚊香」呢~因為有餡料,所以不像經典朱古力那款可以放久一點因為內人邪惡,所以選魔鬼叉,哈哈~餐廳裝潢剛合跟蛋糕同樣風格,超夾金色耐燃的蠟燭非常適合相機先食的用餐先決條件切得不好,但可以見到足料的香蕉餡料蛋糕甜度適中,配了焦糖香蕉也不覺膩呢~
銅鑼灣的Black As Chocolate,地理位置方便
有大有小的蛋糕,更符合女生們的要求
焦糖香蕉朱古力蛋糕,很像「蚊香」呢~
因為有餡料,所以不像經典朱古力那款可以放久一點
因為內人邪惡,所以選魔鬼叉,哈哈~
餐廳裝潢剛合跟蛋糕同樣風格,超夾
金色耐燃的蠟燭非常適合相機先食的用餐先決條件
切得不好,但可以見到足料的香蕉餡料
蛋糕甜度適中,配了焦糖香蕉也不覺膩呢~
焦糖香蕉朱古力蛋糕
題外話/補充資料: 蛋糕不會太甜
2016-02-19
2 分鐘 (外賣自取)
$50 (其他)
生日
2016-02-27 504 瀏覽
最近見到身邊朋友個個都推介來自台灣的<朱古力蛋糕>身為朱古力粉絲又點可以錯過, 之前放工去過都賣晒,呢日放假所以一開門就黎買, 終於買到啦!<Black as Chocolate>的產品是<朱古力蛋糕>共有四款口味:原味經典、榛果脆脆、香蕉焦糖、草莓黑加倫亦有季節限定推出的味道 因為鍾意於榛子, 所以今次買左<榛子朱古力蛋糕> HK$398選好味道之後仲可以選擇絲帶的顏色,連叉都有2款(天使/魔鬼)之後店員好細心禁包裝好, 好似一盒禮物~ 返屋企同家人一齊分享,包裝盒上印有食用日期,之後好似拆禮物禁,上層放左蛋糕, 下層放餐具<榛子朱古力蛋糕>蛋糕外表細緻, 沒有花巧的裝飾上面灑面了脆脆 最外層的朱古力用上70%比利時黑朱古力製造,散發出濃郁的朱古力味中間由三層海綿蛋糕+夾心cream口感鬆軟、香濃的朱古力榛子味中間仲夾有朱古力脆脆, 更增添蛋糕的口感整個感覺唔會太甜, 反而有回甘的感覺 雖然價錢不算便宜,但一個朱古力蛋糕已經足夠4-6個人食買俾朋友/家人分享絕對值回票價!
最近見到身邊朋友個個都推介來自台灣的<朱古力蛋糕>
身為朱古力粉絲又點可以錯過, 之前放工去過都賣晒,
呢日放假所以一開門就黎買, 終於買到啦!
共有四款口味:
原味經典、榛果脆脆、香蕉焦糖、草莓黑加倫
亦有季節限定推出的味道
因為鍾意於榛子, 所以今次買左
<榛子朱古力蛋糕> HK$398
選好味道之後仲可以選擇絲帶的顏色,
連叉都有2款(天使/魔鬼)
之後店員好細心禁包裝好, 好似一盒禮物~
榛子朱古力蛋糕
返屋企同家人一齊分享,
包裝盒上印有食用日期,
之後好似拆禮物禁,
上層放左蛋糕, 下層放餐具
<榛子朱古力蛋糕>
蛋糕外表細緻, 沒有花巧的裝飾
上面灑面了脆脆
最外層的朱古力用上70%比利時黑朱古力製造,
散發出濃郁的朱古力味
中間由三層海綿蛋糕+夾心cream
口感鬆軟、香濃的朱古力榛子味
中間仲夾有朱古力脆脆, 更增添蛋糕的口感
整個感覺唔會太甜, 反而有回甘的感覺
雖然價錢不算便宜,
但一個朱古力蛋糕已經足夠4-6個人食
買俾朋友/家人分享絕對值回票價!
2016-02-24
5 分鐘 (外賣自取)
榛子朱古力蛋糕
飯局提早結束,與友人在銅鑼灣附近閒逛,留意到一間新裝潢的甜點店座落在繁忙的街道上,大家都不禁被型格而充滿個性的店鋪設計吸引過去了,齊齊停下腳步駐足觀看。店子面積不大,有兩張高枱可供食客即場吃剛買的甜品。與一般的甜品店不同的是店子主打朱古力蛋糕,翻看餐牌,只見暫時有四款口味選擇,包括榛果朱古力蛋糕、經典朱古力、焦糖香蕉朱古力蛋糕及季節限定的黑嘉侖草莓朱古力。四款朱古力蛋糕都各有千秋,與友人分別點了兩個口味的蛋糕分享。焦糖香蕉朱古力蛋糕 $54蛋糕面層鋪上焦糖醬,外層是由濃度十足的黑朱古力醬所包裹,帶點甘甜。配上隨蛋糕附送的惡魔小叉子,會顯得朱古力蛋糕帶點邪惡,可是朱古力又是令人難以抗拒的甜點。蛋糕充滿濃郁非常的朱古力味,口感鬆軟,入口濕潤而綿密。細味下還會嘗得出內藏的香蕉蓉,夾雜多重朱古力口味的蛋糕甜而不膩,讓朱古力愛好者有另一番新體驗。黑加侖草莓朱古力蛋糕 $54同樣是以比利時70%黑朱古力製作的朱古力蛋糕甜度適中,沒有多餘的甜膩感。鬆軟蛋糕夾住酸酸甜甜的黑加侖子和士多啤梨粒粒,口感豐富之餘,與朱古力挺夾,可中和甜味,又可刺激食慾量,不知不覺就獨個兒K.O這件季節限定,很想再encor
店子面積不大,有兩張高枱可供食客即場吃剛買的甜品
焦糖香蕉朱古力蛋糕 $54
黑加侖草莓朱古力蛋糕 $54
鬆軟蛋糕夾住酸酸甜甜的黑加侖子和士多啤梨粒粒,口感豐富之餘,與朱古力挺夾,可中和甜味,又可刺激食慾量,不知不覺就獨個兒K.O這件季節限定,很想再encore!!
與朋友一人一件朱古力蛋糕,我們同時擁有惡魔叉和天使匙,不得不說我們實在是perfect match! 下次經過想試另外兩款口味呢~
  • 黑加侖草莓朱古力蛋糕
2016-02-27 323 瀏覽
Black As Chocolate 是台灣過江龍, 在那邊大受甜點控歡迎, 所以店舖在香港開幕前各大報章雜誌都有作介紹, 讓我很期待店家的巧克力蛋糕; 開幕初期一直都擠滿朝聖的粉絲, 所以特地等熱潮稍為退卻後才敢跟朋友一起嚐鮮蛋糕共有四款口味, 全都以巧克力作基底, 分別是經典巧克力蛋糕、榛果巧克力蛋糕、焦糖香蕉巧克力蛋糕和黑加侖草莓巧克力蛋糕選了榛果巧克力蛋糕 ($398), 因為榛果和巧克力一向都是好朋友, 獨特的香氣和味道都是絕配包裝是黑色盒子配上粗絲帶一條, 可選黃色、紫色、黑色或桃紅色, 型格又不失華麗; 跟朋友選了黃色, 因為喜歡黑色跟黃色的反差, 很搶眼連食具也有魔鬼叉和天使湯匙兩款, 超可愛的, 不得不佩服老闆的生意頭腦; 不過不建議選魔鬼叉, 不太好用蛋糕下更有空間可放置刀、叉和紙碟, 設計聰明又貼心 (但太興奮忘了拍)好了好了, 前面的介紹太多, 立刻看看蛋糕的廬山真面目~其實蛋糕看起來蠻平實的, 但一拿出來整個空間就充斥著榛果香氣, 好吸引~每層蛋糕上都抹了一層厚厚的巧克力忌廉, 最上面更有金黃色的脆片點綴看看橫切面~原來蛋糕層中間還有巧克力脆脆, 好有心思終於

好了好了, 前面的介紹太多, 立刻看看蛋糕的廬山真面目~

看看橫切面~
原來蛋糕層中間還有巧克力脆脆, 好有心思
終於可以吃了~ 蛋糕輕盈鬆軟又異常濕潤, 巧克力忌廉香濃又充滿榛果香, 榛果和巧克力的味道同樣突出但又不會互搶鋒頭, 再加上巧克力脆脆的香脆口感就是超好吃~ 值得一讚的是味道濃而不膩, 不像美式甜點那些甜死人的風格, 吃完一整塊也不會覺得很有罪惡感 (也可能是我臉皮太厚, 很少覺得有罪惡感哈哈哈)
蛋糕味道是出乎意料的高水準 (也可能是我期望不大), 愛吃甜點的都應該要試試, 但這個價錢只有六吋其實蠻貴的 (同樣價錢可以買到不少酒店或名店更大的蛋糕了), 家人或好朋友生日的話可以考慮一下
2016-02-23
  • 榛果巧克力蛋糕
2016-02-26 351 瀏覽
估唔到今日終於食到Black as Chocolate嘅蛋糕啦,而呢間台灣蛋糕店主要就係以朱古力蛋糕為主題。 而去到鋪頭門口會有一種好高貴嘅感覺,而且佢亦有數款絲帶包裝蛋糕。 我今次就揀咗紫色絲帶,外表高貴而且非常之靚。 經典朱古力蛋糕:蛋糕拎出嚟果陣有淡淡可可香味,而朱古力蛋糕賣相有一層簿簿嘅朱古力醬且香濃幼滑,食落去唔會太甜,而咬落去蛋糕非常軟熟鬆軟,一層蛋糕配一層朱古力醬合共四層,而朱古力醬味非常濃郁亦唔會過甜加埋朱古力蛋糕,令食果陣層次更加豐富。而買蛋糕果陣亦送咗好多餐具等等,而佢嘅叉形狀亦非常有趣,形狀係惡魔叉。

我今次就揀咗紫色絲帶,外表高貴而且非常之靚。