2016-03-19 265 瀏覽
終於試到呢間台灣黎嘅朱古力蛋糕喇,大個嘅蛋糕就有啲難清曬佢,好彩佢地有個兩吋Size嘅件裝蛋糕,一個人食就啱啱好~香港現家有3間分店,不過唔係太遙遠,就係好唔就腳,銅鑼灣就方便我多啲~不過鋪頭都唔係佔地好大,而且都算係半開放式,有少少嘅位俾人坐低食下蛋糕對於一個睇落咁簡單嘅蛋糕黎講,其實價錢都唔係平嫁,我就外賣同朋友Share,咁就可以試到兩隻味喇~我覺得一定要試下佢最原本嘅味道,所以就揀咗2” Classic Chocolate Cake,除蛋糕仲附送一支惡魔嘅三叉戟,每一啖都有濃濃嘅朱古力味,邪惡嘅味道真係個口到蔓延開去啊!!!出面嘅Mousse好幼滑,同埋中間有朱古力海綿蛋糕,所以口感幾好,不過用嘅唔係高純度嘅朱古力,所以都係偏甜,配埋紅茶就啱啱好可以平衡番而另一個都真係有啲難決擇,因為其他味道都幾吸引,呢個時候唯有問下店員推介邊個啦!! 最後就係要咗……… 2”Blackcurrant Strawberry Chocolate Cake,Menu就寫係季節限定產品黎嘅。同Classic Chocolate Cake唔同嘅就係中間多咗一層粉紅色嘅黑加侖子同士多啤梨嘅Mousse,
終於試到呢間台灣黎嘅朱古力蛋糕喇,大個嘅蛋糕就有啲難清曬佢
,好彩佢地有個兩吋Size嘅件裝蛋糕,一個人食就啱啱好
~
對於一個睇落咁簡單嘅蛋糕黎講,其實價錢都唔係平嫁
,我就外賣同朋友Share,咁就可以試到兩隻味喇
2'' Classic Chocolate Cake
,每一啖都有濃濃嘅朱古力味,邪惡嘅味道真係個口到蔓延開去啊
2'' Blackcurrent Strawberry Chocolate Cake
而另一個都真係有啲難決擇,因為其他味道都幾吸引
,呢個時候唯有問下店員推介邊個啦!! 最後就係要咗……… 2”Blackcurrant Strawberry Chocolate Cake,Menu就寫係季節限定產品黎嘅。同Classic Chocolate Cake唔同嘅就係中間多咗一層粉紅色嘅黑加侖子同士多啤梨嘅Mousse,入面仲有啲士多啤梨果粒,個人比較鍾意呢個味多啲
,因為士多啤梨嘅酸酸甜甜味可以減低朱古力嘅甜味,感覺無咁漏,而且因為有啲果粒係到,口感更加豐富
2'' Chocolate Cakes
雖然係同朋友兩個人分,但係朱古力味真係幾漏下,食完都好有罪惡感
,所以下次都係買俾人地食,散播邪惡先
2016-03-17
2 分鐘 (外賣自取)
2'' Classic Chocolate Cake
2'' Chocolate Cakes