2017-04-24 1445 瀏覽
食韓燒通常都會食到全身都有陣味,呢間就唔會,由頭到腳都味,所以唔使擔心,可以放心食先叫左個必食五花腩,肥瘦均勻,老闆教教我地應該要點樣燒先食最好食,果然燒出皮脆肉滑,而且甘香既肉,仲要唔會乾晒,包住生菜食,既爽口又有肉質口感, 正另仲有二款必食係護心牛同埋豬腸,又係超嫩滑,有口感,經老闆教導後燒出香口有質感而有肉汁既肉,而豬腸更加係非常脆口,而不會濃晒,陣陣甘香,色香味俱全包住生菜食,爽,脆,香齊晒,超級正

包住生菜食,爽,脆,香齊晒,超級正
2017-04-04 1111 瀏覽
本來想試食的那間店舖排隊等位的人龍太長,最少要等一小時,本人的胃餓到快要反了,又怎能夠等待那麼久呢?本人最愛之一就是韓燒,於是就在那附近找到了一間韓燒店,坐下便是急速地在餐牌裏尋找想吃的食物,從未試過第一次光顧就可以那麼快決定吃什麼的,點了韓國統營珍寶生蠔,吃到有一點沙,算合格吧,烤牛五花肉(調味),沒令我失望,好味道,烤特級雪花牛肉,肉厚有口感,好味,韓國啤酒配燒肉,用生菜包著燒肉吃是異常的juicy,不得不提的是泡菜,辣得來香味較重,生菜,前菜都免費而且吃完後,店員會自動添加,很好的服務,而且店員亦會過來提供意見,生蠔燒到熟了但仍繼續燒的時候,店員會提醒生蠔已熟可進食,過熟會沒那麼好吃!讓我感到服務更貼心!總體食物質素好之餘服務也好,意外的驚喜!
總體食物質素好之餘服務也好,意外的驚喜!
韓國統營珍寶生蠔
烤牛五花肉(調味)
烤特級雪花牛肉
生菜+前菜
韓國統營珍寶生蠔
烤牛五花肉(調味)
烤特級雪花牛肉
生菜+前菜
2017-03-28 825 瀏覽
一班朋友食飯諗唔到食咩就隨機揀左BBQ7080啦。有生蠔、牛肉、豬腩肉、泡菜、大豆芽、雞翼等等!仲可以無限叫熟食、蛋。野飲櫃都有好多選擇架,鋪頭仲狂播韓文歌,岩曬中意韓流嘅人!豬腩肉好肥美,店內好貼心會提供剪刀比我地剪開d豬腩肉!生蠔細細隻,岩過下口癮。
一班朋友食飯諗唔到食咩就隨機揀左BBQ7080啦。

野飲櫃都有好多選擇架,鋪頭仲狂播韓文歌,岩曬中意韓流嘅人!

豬腩肉好肥美,店內好貼心會提供剪刀比我地剪開d豬腩肉!

生蠔細細隻,岩過下口癮。
2017-03-24 683 瀏覽
其實這次同好久沒見的姐姐一次來吃飯,一邊傾心事,一邊吃飯。好舒服,再喝點韓國燒酒,一級棒。我覺得五花腩,好厚切,好好吃,分量又好多,吃了一份,貪心的我們還叫多了一份。。其實我們一開始不懂燒的,但是他們幫我們燒,而且耐心的解釋如何燒出好吃的五花腩。

2017-03-23
2017-03-20 700 瀏覽
7080여러 군대 다녀봣는데 차라리 뷔페 접고 지금이훨씬 좋네요 개인적으로 왠만한 홍콩네 고기집보다 고기질이 좋네요 물론 이건 개인적인 의견이에요또한 갈비양념도 적당하녀 짜지 않아 좋았습니다직원들 또한 무난합니다일요일인데 다행이 바쁜시간에 안가서 한적하게잘 먹다 갑니다하지만 곁들여 먹는 양파절임 등은 개선이 필요할거 같습니다 이도저도 아닌맛이 거든요 그리고 기본 나오는 참기름 그거는 바꿔야 합니다물탄참기름? 100% 참기름은 아니더군요 이거는 같이간 사람 의견이기도 하니 참고하셨으면해요왠만한 앞골목 남대문이나 서래갈매기 등보다 고기 구워 드실라면 차라리 여기가 훨씬 낫습니다
또한 갈비양념도 적당하녀 짜지 않아 좋았습니다
직원들 또한 무난합니다
일요일인데 다행이 바쁜시간에 안가서 한적하게
잘 먹다 갑니다
2017-03-12
2017-01-17 1768 瀏覽
今日同班friend去左山林道食7080任食韓燒 / $240/位 包加一 / BBQ 7080 Bro呢間bbq7080位置其實幾隔攝,但易啲有位咁,唔洗點排就入到去爐邊蛋,泡菜都可以任fill 好正啊話說爐邊蛋都可以好有創意:芝士蛋/泡菜蛋/魷魚蛋/肉粒蛋/鰻魚蛋,可以自己加其他配料落去最愛食韓國配菜,即係啲芽葉泡菜菠菜啊😍佢地醃得幾好食,係芽菜鹹左少少豬肉牛肉都好好食,值得一試佢地d食材係幾新鮮地址: 尖沙咀 山林道54-56號利雅商業大廈1樓
今日同班friend去左山林道食7080

爐邊蛋,泡菜都可以任fill 好正啊
最愛食韓國配菜,即係啲芽葉泡菜菠菜啊😍
佢地醃得幾好食,係芽菜鹹左少少
豬肉牛肉都好好食,值得一試

佢地d食材係幾新鮮

地址: 尖沙咀 山林道54-56號利雅商業大廈1樓

2017-01-02 1595 瀏覽
已經唔記得第幾次幫襯,部長見我哋啱啱到, 未諗到食啲乜嘢, 攞咗個拼盤畀我哋,我哋邊食邊再諗,非常窩心。 放題任色食,選擇都唔少,又有豆腐湯,又有吃海鮮, 從來都唔趕客,同朋友一齊嚟都幾好㗎。
2016-11-26
2016-12-12 1653 瀏覽
朋友生日想吃正宗韓國燒烤,之前都有朋友推介7080,所以一星期前已打來尖沙咀這間分店訂位!一行四人7點到達,侍應姐姐都很親切地用韓文歡迎我地,眼見都差不多8成滿座!我們先點了牛LA骨,濟州島黑毛豬雜湯,韓國直接入口的豬脊肉及豬腩肉!員工們都有問我地想自己燒定佢地幫手燒,我地話唔太識,所以佢地都好樂意幫我地!hehe...但唔知係唔係肚餓關係,覺得樣樣都好好味,尤其是那豬脊肉,燒得剛好,有很多肉汁,配埋生菜一起吃,超夾!!跟住我地再追加了芝士豬肋骨,還有靚仔OPPA幫我地逐舊豬肋骨去沾D芝士上去,so sweet呢最後再黎個牛舌,超完滿!埋單每人大約$240,以咁既水準及服務態度,真係超抵食,下次一定會再來呢!
2016-11-24 1734 瀏覽
今晚同班好朋友再黎山林道呢間「7080任食放題」呢間野過去半年其實都食左5~6次,一直我地都極滿意,一直都好開心,但今次真係火都黎埋我地9點15左右入去食,一入到去見到d經理員工都轉晒人,d招呼都唔同晒(係差左好多),我地一坐低佢話90分鐘可以任食就走開左,我地當然知啦,但佢地等左好耐都無人黎收單,收左單又好耐都未黎野食,我都算喇,咁我地d餓鬼既係狂點架啦,黎左6碟野,我地極速燒左四碟,見到有d野未黎同有d野想要食咪再落單,點知第一個待應話我地仲有野未燒,咁就幫我地出d我地無既先,其實我地都無所謂,點知唔夠1分鐘另一個待應想埋黎話我地仲有野食,要我地燒埋先出單比我地,我地都忍忍佢咪推晒d野落去快燒快食啦,食晒叫佢出單又氹我波鐘,個爐有個真空期無野燒,等一輪先黎到d野食,一放低唔夠5分鍾又話last問我地有無野補, 好啦,我填完比佢,問我再落單洗唔洗加鐘,位位88蚊60分鐘,我當場有人爆左出黎啦,個時9:50左右我last order埋都仲有時間燒黎食啦,佢3個待應1個經理沖埋黎,係咁問你加唔加鐘,如果你地走剩野100g100蚊(不停強調+重複),其實我地都怕浪費,都係點大家食到既份量黎
今晚同班好朋友再黎山林道呢間

「7080任食放題

100蚊(不停強調+重複),其實我地都怕浪費,都係點大家食到既份量黎,最終比佢攪到我地係無落最後張單,由始置終d態度都差到飛起,真係好耐未試過食餐飯咁嬲咁火同咁肚餓走!

利申佢唔係爆晒好多人等緊位,而我覺得係無咩人d待應想快d清潔收工)

強烈呼籲大家唔好去免受氣!

強烈呼籲大家唔好去免受氣!!

強烈呼籲大家唔好去免受氣!!!

(重要野係咪要講3次)!!!!!
2016-11-21
2016-11-16 1414 瀏覽
跟男朋友去完尖沙咀逛街,好累啊!肚子好餓。。。前幾天看到friend的FB,知道山林道有間韓燒已經開了很久了,就過來大吃一餐。。現在是放題198/位 ,吃到我們的肚子好飽啊。。撐爆肚子。我覺得最重要的是店裡的食物好好吃,而且食物拼盤擺的好漂亮,跟他們拍出來的宣傳圖片一模一樣。。。我們兩個吃的撐死了,太幸福。。。
跟男朋友去完尖沙咀逛街,好累啊!肚子好餓。。。

現在是放題198/位 ,吃到我們的肚子好飽啊。。撐爆肚子。

我們兩個吃的撐死了,太幸福。。。
豬肉拼盤
2016-11-14
豬肉拼盤
  • 五花腩
2016-10-17 2289 瀏覽
呢間玩味十足既韓式燒肉店, 曾幾何時帶起一陣韓式燒肉熱潮主打呢類新潮韓式燒肉忽然間遍地開花, 正正因為咁, 生意難免被瓜分不少, 當然要改變一下生意策略, 變陣做燒肉放題既年代正式展開............想食咩就自己落單, 食物種類包括豬, 牛, 鷄肉及海鮮類, 另設啤酒汽水任飲坐底不久, 侍應送上前菜三碟, 落單後都算好快送上食物隨便點左幾款肉, 較為可取既係牛肋肉條, 肉質比較有咬口, 熔左D芝士點黎食仲好味道; 另外既梅頭肉肉質當然係比較腍滑D, 燒完剪開一條條食都好方便! 牛舌就薄得有點過份, 燒完食完全無口感可言!海鮮類就叫左蠔, 蝦, 帆立貝, 蠔燒完後變得好細隻但食到蠔味; 蝦肉欠彈牙; 帆立貝未燒已經細隻, 燒完仲變得無咩肉食!另設熟食類, 選擇都算幾多, 有煎餅, 餃子, 炒粉絲, 豆腐辣湯等, 而我地試左呢款辣炒年糕, 味道真係幾辣, 為免太飽肚, 只能食幾條; 另有冷麵, 份量唔太多, 加D醋汁及芥苿一齊撈勻食都幾好味!每位收$218另設加一, 限時90分鐘, LAST ORDER係30分鐘前, 侍應態度反應快, 適合一班人以一個價錢大吃大喝既地方!  比起
呢間玩味十足既韓式燒肉店, 曾幾何時帶起一陣韓式燒肉熱潮

坐底不久, 侍應送上前菜三碟, 落單後都算好快送上食物
每位收$218另設加一, 限時90分鐘, LAST ORDER係30分鐘前, 侍應態度反應快, 適合一班人以一個價錢大吃大喝既地方!  比起未做放題之前, 食物水準降低晒.........................OH!
2016-10-13 1710 瀏覽
在我生日的這天,我男朋友竟然跟我求婚了-我們從拍拖時第一次食到呢間餐廳後,就每年的紀念日都會係度食晚餐,平時有野慶祝既話都會到呢間餐廳。平時都好熱鬧黎到呢度感受到氣氛都會好開心雖然之前係散叫以家係放題,但質量都無差到,一樣口感好好,五花腩,黑毛豬,辣豬腸,牛肋骨肉等,只要一唸起韓式食品,都會令我唸起呢度。由於改成放題,所以今次當我地入座既時候bbq既員工都講明用膳時間90分鐘。今年係我同男朋友第3年紀念日,一開始我地都係一路order野食一路傾計,員工都好親切,仲有幫我地燒野食添到差吾多食飽,男朋友去左洗手間,無喇喇有結婚進行曲響起😂我仲周圍望睇下邊個係度求婚轉個頭bbq全部員工跟住我男朋友同一班朋友拍住手一齊行黎我方向,我男朋友拎住一大束玫瑰,單膝下跪問我願吾願意嫁俾佢,好吧~已哭了。本來以為搞甘大單野張單會好貴,點知吾止無貴到,仲俾左優惠我地仲有支香檳送多謝bbq全體員工,令我過左一個難忘既生日
在我生日的這天,我男朋友竟然跟我求婚了

平時都好熱鬧黎到呢度感受到氣氛都會好開心

多謝bbq全體員工,令我過左一個難忘既生日

2016-10-12
紀念日
  • 純豆腐辣湯
  • 五花腩
  • 烤豬皮
  • 冷面
  • 牛脷
  • 牛肋骨
 服務態度超好,同埋好好味啊。。一班friend就假期,出來聚餐,邊燒邊傾,好過癮。去到都好多人排隊啊。好彩我地提前book位,不過我地提前左20分鐘到逹,後面都準時交左台給我地去吃野。好開心好開心。。。。一班friend坐落來就開始點野,好多好好味的肉,又系任食的野,對於我呢個食肉獸來講,超爽。。。。,不過喱一開始唔識燒,好快就燒板黑黑地服務態度好好地服務員一直幫我換板,後尾有個韓國靚仔他用比我好好多的國語教左我點燒之後,終於識啊。。好開心,終於可以大食啊。。。。吃的好飽飽啊。。。。

好開心好開心。。。。

,不過喱一開始唔識燒,好快就燒板黑黑地
吃的好飽飽啊。。。。
2016-10-09
  • 五花腩,
2016-09-19 2013 瀏覽
時間唔通知,90分鐘食完即趕你走,多一分鐘都唔得。食唔晒一碟,都會罰你錢,罰完既錢係waiter 自己袋,講到罰錢,佢地一定最積極。地方擁迫,可以夾到隔離台食物。
時間唔通知,90分鐘食完即趕你走,多一分鐘都唔得。

地方擁迫,可以夾到隔離台食物。
2016-09-18 1480 瀏覽
今天心血來潮 來了一段時間沒吃的7080 。結果很失望 肉來到時顏色十分暗和深 感很不新鮮 像是放了一段時間 更令人不安的是我們看到待應收拾旁邊食客剛離開的餐桌時竟然把上一枱食客食剩的兩碟生菜倒在一起再重新放回生菜堆中 ! 待應在收拾完餐桌後 重新放餐具是鐵筷子不小心掉到地上 怎料他抺也不抺又重新放回桌上! 之後又見到另一枱賣單後 待應把食客食剩未煮的肉 跟腸仔收拾起來 拿回廚房 之後才回來把餐具和垃圾收拾丟掉 這舉動令我和朋友都十分驚訝 也不敢再食了 相信以後不會再光顧