2024-05-03 19 瀏覽
尖沙咀呢間以度假風為主題嘅泰式餐廳,裝修特別,有榻榻米座位,米色太陽傘座位,天花掛滿小燈泡💡,配合米白色藤製通花燈罩同綠色仙人掌🌵擺設,真係好似去咗熱帶島嶼度假噤✨柚子紅石榴沙律🥗$88鋪滿咗紅石榴同埋柚子碎,口感清新冬陰功大頭蝦湯🥣$138細心剝咗殼嘅大頭蝦,爽口彈牙,味道酸酸甜甜,好開胃泰式生蝦刺身🦐$98有八件生蝦刺身,配上辣汁,蒜蓉片同埋辣椒汁。打拋豬肉碎牛油果墨西哥夾餅$98豬肉碎混合酸甜醬汁,夾入牛油果片,可以沾上酸奶油。青咖喱(雞) 🐥$116味道比較甜,適合食唔到太辣嘅朋友,雞肉已去骨,肉質鮮嫩彈牙芒果糯米飯甜筒🍦$68適合女孩子打卡!椰子味雪糕,同香甜嘅芒果糯米飯係絕配!Udon Thani 🥂 $98由Grapefruit, Elderflower,Lychee 及House Wine 混合而成!

柚子紅石榴沙律🥗$88
鋪滿咗紅石榴同埋柚子碎,口感清新

冬陰功大頭蝦湯🥣$138
細心剝咗殼嘅大頭蝦,爽口彈牙,味道酸酸甜甜,好開胃

泰式生蝦刺身🦐$98
有八件生蝦刺身,配上辣汁,蒜蓉片同埋辣椒汁。

打拋豬肉碎牛油果墨西哥夾餅$98
豬肉碎混合酸甜醬汁,夾入牛油果片,可以沾上酸奶油。

青咖喱(雞) 🐥$116
味道比較甜,適合食唔到太辣嘅朋友,雞肉已去骨,肉質鮮嫩彈牙

芒果糯米飯甜筒🍦$68
適合女孩子打卡!椰子味雪糕,同香甜嘅芒果糯米飯係絕配!

Udon Thani 🥂 $98
2024-05-02 22 瀏覽
今日黎左間喺尖沙咀嘅泰國菜主題餐廳,佢嘅食物同雞尾酒真係唔錯,絕對值得一試!佢嘅泰國菜系列非常豐富,有好多口味正宗嘅泰國菜式。例如佢哋嘅咖喱菜肴,味道濃郁香辣。佢哋嘅冬蔭功湯同豬頸肉都非常出色,每一道菜都帶有泰國風味,好滿足味蕾。而他們的雞尾酒系列也非常豐富多樣,有許多特色款式可供選擇。他們的泰式柚子汁雞尾酒都唔少人叫,每一口都帶有獨特的口感和風味!這家泰國菜餐廳的食物和雞尾酒真係唔錯,絕對值得一試!

這家泰國菜餐廳的食物和雞尾酒真係唔錯,絕對值得一試!
2024-04-25
好姊妹知我想食泰國菜特別約了我來尖沙咀Asok Thai Garden,走進餐廳米白色牆身,還有太陽傘⛱️、藤椅、榻榻米位和溫馨的燈光,營造出一個放鬆且舒適的用餐環境❣️❣️🔸泰式燒牛肉沙律牛肉燒得恰到好處,不過醬汁比較少有啲dry,而沙律菜、紫洋蔥、車厘茄都幾fresh ,尚算開胃🔸泰式生蝦刺身都係我們一致認為必點的,擺盤精緻,蝦肉較為薄身,生蝦汁酸酸辣辣,十分惹味🔸冬陰功大頭蝦意粉將傳統的冬陰功湯與意粉完美結合,大頭蝦鮮甜有膏,意粉口感不錯,值得一試👍🏻😬🔸蛋炒咖喱軟殼蟹軟殼蟹酥脆,咖喱香濃,配合蒜蓉包食,絕配👏🏻👏🏻原來好姊妹帶左生日蛋糕比我慶祝生日🥰😘所以今次無試甜品,平日晚上都挺多客人,今次有少許幸運,本身Staff 安排了小圓枱比我哋,不過有枱客人居然no show ,我地最終安排坐榻榻米位,還在窗邊影到大雨中的許願相又幾有feel 喎😍#尖沙咀 #泰國菜 #AsokThaiGarden
好姊妹知我想食泰國菜特別約了我來尖沙咀
Asok Thai Garden,走進餐廳米白色牆身,
還有太陽傘⛱️、藤椅、榻榻米位和溫馨的燈光,
營造出一個放鬆且舒適的用餐環境❣️❣️

🔸泰式燒牛肉沙律

🔸泰式生蝦刺身

🔸冬陰功大頭蝦意粉

🔸蛋炒咖喱軟殼蟹
軟殼蟹酥脆,咖喱香濃,配合蒜蓉包食,絕配👏🏻👏🏻

原來好姊妹帶左生日蛋糕比我慶祝生日🥰😘

#尖沙咀 #泰國菜 #AsokThaiGarden
2024-04-22
生日
  • 冬陰功大頭蝦意粉
2024-04-29 23 瀏覽
ASOK THAI GARDEN (尖沙咀)💥Asok Thai 小食拼盤拼盤內有七款泰式小食每款均有三件最推介免治豬肉串同菠蘿🍍免治豬肉串外皮香脆 配埋醬汁一流菠蘿鮮甜多汁仲有助解膩🥳💥泰北蟹肉金湯烏龍麵醬汁好濃稠好入味每條麵都沾滿住啲醬汁😍既爽口又彈牙而且用料十足 有好多蟹肉十分推介👍🏻👍🏻💥蛋炒咖哩軟殼蟹軟殼蟹好大份脆卜卜之外仲有好多肉😋辣度啱啱好🌶️配埋蛋炒咖喱真係好惹味!ASOK THAI GARDEN (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道37號地舖

💥Asok Thai 小食拼盤

💥蛋炒咖哩軟殼蟹
軟殼蟹好大份
脆卜卜之外仲有好多肉😋
辣度啱啱好🌶️
配埋蛋炒咖喱真係好惹味!

尖沙咀亞士厘道37號地舖
跟住OpenRice食評佢叫嘢食個貓耳粉只係可以用正常質素形容冇乜香料味 仲要有啲偏鹹個椰子雞湯真係勁難飲 好似飲緊一兜有顏色嘅水一啲味都冇 淨係飲到水同埋鹹味佢個名嗰三樣野味道都冇存在過喺呢兜野入邊生蝦刺身,就正正常常 另外再嗌咗個炒菜冇影到 不過都係死鹹咁嘅質素都可以有500幾個好評 難怪香港啲嘢食越嚟越差泰式奶綠係咁多樣嘢,唯一一樣食到泰國元素嘅嘢真心想問吓你哋呢班人係咪食開屎?我本身個期望值都幾大 見到啲嘢食好似幾精緻食完之後真心覺得黑人問號仲要食咗成五百幾蚊埋單嗰陣三個人圍住個收銀機唔知做乜9喺度掛住傾偈出張單大概出咗5分鐘 前提係佢哋冇任何嘢要做就係企咗喺個收銀機前邊傾偈我完全理解唔到呢個操作
跟住OpenRice食評佢叫嘢食
個貓耳粉只係可以用正常質素形容
冇乜香料味 仲要有啲偏鹹
個椰子雞湯真係勁難飲 好似飲緊一兜有顏色嘅水
一啲味都冇 淨係飲到水同埋鹹味
佢個名嗰三樣野味道都冇存在過喺呢兜野入邊
生蝦刺身,就正正常常
另外再嗌咗個炒菜冇影到 不過都係死鹹
咁嘅質素都可以有500幾個好評 難怪香港啲嘢食越嚟越差
泰式奶綠係咁多樣嘢,唯一一樣食到泰國元素嘅嘢
真心想問吓你哋呢班人係咪食開屎?

我本身個期望值都幾大 見到啲嘢食好似幾精緻
食完之後真心覺得黑人問號
仲要食咗成五百幾蚊
埋單嗰陣三個人圍住個收銀機唔知做乜9喺度掛住傾偈
出張單大概出咗5分鐘
前提係佢哋冇任何嘢要做就係企咗喺個收銀機前邊傾偈
我完全理解唔到呢個操作
2024-04-26 3 瀏覽
星期一晏晝出開尖沙咀,去咗呢間都幾出名嘅泰國餐廳。佢裏面嘅裝修好靚,感覺好似去咗度假一樣。由於係星期一lunch Time時段,我哋去嘅時候餐廳都已經接近滿座。我哋兩個人叫咗兩個lunch set:1. 是日餐湯 (Soup of the Day) 這道湯是當日特製的泰式湯品,充滿了鮮美的口味和香氣。2. 參巴蟹肉帶子炒飯 (Crab Meat and Scallop Fried Rice with Belacan) 這道炒飯以新鮮的蟹肉和帶子為主要配料,加入了參巴醬,帶來辛辣和香辣的風味。3. 泰式鹵豬手配流心蛋飯 (Thai-style Braised Pork Knuckle with Runny Egg Rice) 這道菜以鹵豬手為主角,搭配流心蛋飯,口感豐富,味道鮮美。4. 凍菊花茶 (Chilled Chrysanthemum Tea) 凍菊花茶是一種涼爽的泰式茶飲,清香怡人,非常適合消暑。5. 泰式檸檬茶 (Thai-style Lemongrass Tea) 泰式檸檬茶是以香茅為基礎調製而成的飲品,帶有檸檬的酸甜風味,非常開胃。6. 榴連忌廉芝士撻

1. 是日餐湯 (Soup of the Day)
這道湯是當日特製的泰式湯品,充滿了鮮美的口味和香氣。

這道菜以鹵豬手為主角,搭配流心蛋飯,口感豐富,味道鮮美。

凍菊花茶是一種涼爽的泰式茶飲,清香怡人,非常適合消暑。

6. 榴連忌廉芝士撻 (Durian Cream Cheese Tart)
榴連忌廉芝士撻是一道出色的甜點,結合了榴槤和奶酪的香濃口感,令人回味無窮。

7. 芒果糯米飯 (Mango Sticky Rice)
芒果糯米飯是一道經典的泰國甜點,以香甜的芒果和糯米飯結合,口感軟糯,令人愉悅。

8. 椰子雪糕 (Coconut Ice Cream)
椰子雪糕是一道清涼的甜品,椰香濃郁,帶有椰子的天然甜味。

💰 總消費:$298(包含10%服務費)

總括而言,服務質素幾好,食物味道不錯👍
2024-04-22
2024-04-24 43 瀏覽
今晚朋友約我去尖沙咀Asok Thai Garden吃晚飯。好彩有訂位,下午七時前餐廳已差不多滿座。此店主打西.泰fusion菜式,菜單,用餐和環境都令人有在泰國渡假的感覺。客人自己用barcode落單好方便。我們選了些厨師推介菜式,吃得滿意。泰式燒牛肉沙律有水準,沙律菜新鮮清爽,牛肉生熟程度適中,有肉味質感佳,炸腰果好食。推介小食拼盤,可以試哂免治豬肉串,泰式魚餅,雞棗,清邁腸,蝦片和燒菠蘿。每樣都好食惹味,我特別鐘意微辣的魚餅和雞棗,燒菠蘿好甜。蒜香班蘭燒羊架好肥美,有三大件,羊肉唔騷肉質鮮嫩,配菜都出色,薯蓉香滑,西蘭花,椰菜花,粟米都新鮮好食。甜品芒果糯米飯甜筒味道不錯,不太甜,椰子雪糕尤其好味,打卡一流。凍泰式奶茶濃郁有茶味,推介。此店值得再訪。

凍泰式奶茶濃郁有茶味,推介。

此店值得再訪。

每次經過哩間Cafe 都俾佢門口佈置吸引住🚪🌿✨ 擺左係我既心願List 都有一段時間. 係時候要完成佢😌店舖裝潢走北歐復古鄉村風🪵🍁而餐單係Fusion 泰式🌶️✨帶子比爾芝士紅菜頭沙律🥗紅菜頭用醋醃過, 配埋奶味香濃、軟心芝士,加上煎香嘅帶子.食落好Fresh🌱 夏天食就啱晒🩷 ✨蛋炒咖喱軟殼蟹🦀足料蛋漿🥚 上面係原隻開邊軟殼蟹🦀. 好香口😸✨營火串燒🍖我揀左豬牛拼🐷🐂 大大粒🧊淋上咖哩汁. 啖啖肉 好爽😆仲配有一條菠蘿🍍 超甜多汁.✨焦糖榴連撻配雪糕🍨明明signature 係芒果糯米飯扮雪糕. 但我係榴蓮控...冇可能唔支持榴槤先生😌 扮雪糕留番俾下次啦~個雪糕好重榴蓮味. 係真· 榴蓮味呀! tart皮內層上了朱古力脆漿🍫tart入邊全部都係榴槤蓉啊😍
每次經過哩間Cafe 都俾佢門口佈置吸引住🚪🌿✨
擺左係我既心願List 都有一段時間. 係時候要完成佢😌

店舖裝潢走北歐復古鄉村風🪵🍁
而餐單係Fusion 泰式🌶️

✨帶子比爾芝士紅菜頭沙律🥗
紅菜頭用醋醃過, 配埋奶味香濃、軟心芝士,加上煎香嘅帶子.
食落好Fresh🌱 夏天食就啱晒🩷

✨蛋炒咖喱軟殼蟹🦀
足料蛋漿🥚 上面係原隻開邊軟殼蟹🦀. 好香口😸

✨營火串燒🍖
我揀左豬牛拼🐷🐂 大大粒🧊淋上咖哩汁. 啖啖肉 好爽😆
仲配有一條菠蘿🍍 超甜多汁.

✨焦糖榴連撻配雪糕🍨
明明signature 係芒果糯米飯扮雪糕.

• 榴槤忌廉芝士撻
2024-04-23 36 瀏覽
Asok Thai Garden係尖沙咀亞士厘道嘅一間泰國菜餐廳,真係好正!我自己揀咗香辣大蝦濃湯金邊粉,湯底鮮香辣味十足,大蝦又新鮮彈牙,金邊粉滑溜入口,好滿足!加埋小食拼盤,每樣都香脆美味!最後食埋芒果糯米飯,芒果鮮甜糯米飯香滑入口,真係好滿足!再飲埋杯泰式凍檸茶清涼解渴,酸甜味道好平衡!我朋友揀咗海南雞配香茅油飯,雞肉嫩滑多汁,個醬汁亦都試得出係有落功夫,好味,而且油飯香濃好味,仲有一碗精美嘅冬瓜湯,好開胃!佢仲嗌咗泰式生蝦刺身,新鮮嘅生蝦鮮甜爽口,好適合夏天!我地叫的小食可以Share,份量亦都好夠兩個人食,而且餐廳嘅沙律一D都唔馬虎,是日沙律係柚字沙律,有紅石榴、車厘茄、柚子同沙律菜,開胃又爽口!餐湯椰汁草菇雞湯亦都好鮮美,椰香同草菇嘅味道完美結合。Asok Thai Garden嘅環境好似度假村咁,裝潢有度假風,有藤椅同榻榻米座位,坐落其中感覺好舒服自在。味道方面,可以睇得出餐廳經過改良,同其他泰式餐廳唔同,有獨特性。而且食物擺盤精美,一睇就令人食欲大增!餐廳嘅服務亦都好好,上菜迅速,而且不時幫手清理桌面,服務周到!窗邊有個榻榻米座位,好岩一班朋友聚會,有機會一定再黎幫襯!

2024-04-19
  • 芒果糯米飯
  • 泰式生蝦刺身
2024-04-22 28 瀏覽
ASOK THAI GARDEN主打食新派泰國菜,餐廳裝修充滿着度假風情,給人舒適放鬆嘅感覺,食物種類多,價錢唔算貴,性價比非常高🔹泰式燒牛肉沙律牛肉份量好足,大小切得剛好,可以一啖一件,泰式醬汁酸香開胃,加上配搭沙律菜同青瓜,口感豐富🔹北海道帶子娘惹牛油貓耳粉用料有誠意,帶子大大粒又彈牙,娘惹牛油醬好惹味,越食越辣好過癮,貓耳粉口感彈牙帶點煙韌,粒粒沾滿醬汁好滋味🔹蒜香炒野菌由多款菇類製成,分量都幾多,蒜香味夠濃郁,辣辣地夠晒惹味🔹青咖喱雞配印度煎餅本身係跟飯,可以加錢轉印度煎餅,青咖喱味道香濃,甜而不辣,烤餅沾滿醬汁非常好食!咖喱入面除咗雞肉仲有幾款配料,薯仔、茄子、車厘茄等,非常豐富🔹芒果糯米飯甜筒賣相精美,大大球充滿住椰奶香嘅椰子雪糕,糯米飯口感軟糯,加上香甜芒味,味道清新,值得一試

🔹泰式燒牛肉沙律

🔹北海道帶子娘惹牛油貓耳粉

🔹蒜香炒野菌
由多款菇類製成,分量都幾多,蒜香味夠濃郁,辣辣地夠晒惹味

🔹青咖喱雞配印度煎餅

🔹芒果糯米飯甜筒
2024-04-21 42 瀏覽
餐廳泰式雅緻裝修,一入到去滿滿既泰國感,未到7點已經接近滿座。紅咖喱烤雞$188烤雞份量十足,肉質嫩滑多汁,再配上紅咖喱帶點微辛,非常惹味。配菜亦都相當豐富有粟米、西蘭花、椰菜花、蕃茄仔、菜心,真係色香味俱全。營火串燒$118(2牛,2雞)串燒有豬、牛、雞3款選擇,我就揀左牛同雞。串燒火候控制得剛剛好,雞肉嫩滑多汁,牛肉不會太韌,再配上泰式辣醬,非常惹味。燒菠蘿燒得剛剛好,保留到菠蘿汁之餘,外層帶點焦糖。非常美味。馬拉盞炒通菜$88馬拉盞炒通菜有櫻花蝦碎係面,入口除左有馬拉盞既鹹香外,仲有淡淡既櫻花蝦香,令味道更加有層次。是拉差辣椒虎蝦海鮮義大利飯$168第一次食泰式fusion 既意大利飯,芝士味濃郁,每一啖都係芝士味,同時帶有淡淡既是拉差辣椒醬味,非常開胃。虎蝦煎得,非常香口,而且廚師好細心蝦殼已經介開哂,容易剝殼。ASOK THAI GARDEN (尖沙咀)📍地點:尖沙咀亞士厘道37號地舖

紅咖喱烤雞$188

營火串燒$118(2牛,2雞)
串燒有豬、牛、雞3款選擇,我就揀左牛同雞。

馬拉盞炒通菜$88

是拉差辣椒虎蝦海鮮義大利飯$168

📍地點:尖沙咀亞士厘道37號地舖
2024-04-10
  • 紅咖喱烤雞
相約中同吃飯,當然揀返中心點嘅尖沙咀啦揀咗人氣高企嘅泰菜店是晚我比他早一點到,近門口位置非常合適打卡,座位是榻榻米,好有特色大概踏入七點打後,餐廳已滿座了幸好我有預先訂座我覺得吃泰菜,有幾款是必點的生蝦、咖哩和通菜(不過今次叫咗沙律) 燒牛肉沙律燒牛肉份量都多, 而且是厚切, 不過就有點韌和有筋, 其實咬落去係Juicy的, 有點可惜而沙律汁是酸酸甜甜, 不過我覺得可以落多一點中同話生紫洋蔥好好味, 帶點辛甜味另外起openrice見到好多人都推介的:蛋炒咖哩軟殼蟹配薄餅, 白飯轉薄餅 (+$18)平時泰菜嘅咖哩大多都是配豬牛雞, 蛋炒咖哩是第一次吃喔碟底有好多滑蛋咖哩, 仲有2隻大嘅軟殼蟹, 咖哩是帶甜的那種, 基本上我覺得唔辣, 所以唔吃得辣嘅朋友仔都真係可以試下呢道菜咖哩又唔會稀淋淋, 無論配白飯或薄餅真係會不知不覺地吃多咗仲有仲有,  咖哩上面仲落咗好多蟹肉, 超正泰式生蝦刺身真係唔使多講, 食泰菜真係要點的菜式用冰底墊著以保新鮮, 食刺身最怕唔新鮮和有菌, 當晚我地食完都無事, 放心蝦身不大不小, 肉質有彈性, 蘸埋泰式青汁真係好惹味!烤豬頸肉呢碟真心推介, 豬頸肉好Q彈,
相約中同吃飯,當然揀返中心點嘅尖沙咀啦
揀咗人氣高企嘅泰菜店
大概踏入七點打後,餐廳已滿座了
幸好我有預先訂座
我覺得吃泰菜,有幾款是必點的
生蝦、咖哩和通菜(不過今次叫咗沙律)

燒牛肉沙律
而沙律汁是酸酸甜甜, 不過我覺得可以落多一點
中同話生紫洋蔥好好味, 帶點辛甜味
另外起openrice見到好多人都推介的:
蛋炒咖哩軟殼蟹配薄餅, 白飯轉薄餅 (+$18)
平時泰菜嘅咖哩大多都是配豬牛雞, 蛋炒咖哩是第一次吃喔
蛋炒咖哩軟殼蟹配薄餅
咖哩又唔會稀淋淋, 無論配白飯或薄餅真係會不知不覺地吃多咗
仲有仲有,  咖哩上面仲落咗好多蟹肉, 超正
泰式生蝦刺身
真係唔使多講, 食泰菜真係要點的菜式
蝦身不大不小, 肉質有彈性, 蘸埋泰式青汁真係好惹味!
烤豬頸肉
呢碟真心推介, 豬頸肉好Q彈, 帶少許肥膏又連住肉, 咬下去有點爆汁感覺
烤豬頸肉
平時食泰菜, 至多都係飲下泰象啤, 都是啤酒
呢度有提供Cocktail, 大部份Cocktail以泰國地方名而命名
我對紫色情有獨鍾, 呢杯叫
Pattaya (芭堤雅) 起menu上睇已經好吸引
真身仲靚仔過menu, 原來佢係一手一腳自己將紫色嘅蝶豆花汁倒入含tequila 和椰奶入面,仲附上一句爆炸糖,勁可愛
Pattaya (Cocktail)

由深紫變淺紫,果種漸變色超靚
最初想keep 住呢隻咁靚嘅漸變紫而無攪拌過
一飲個底有濃濃嘅酒精,所以最後都攪均成杯變淺紫色

另外,佢本身杯邊都黏咗啲爆炸糖,
食過就知一定係「新鮮」時都好玩
邊飲邊有啪啪聲,非常過癮!
2024-04-15
烤豬頸肉
Pattaya (Cocktail)
2024-04-19 31 瀏覽
尖沙咀有一間泰國菜我一直都好想來,因為呢到真係每個位都可以影到好美嘅打卡相!難得今日朋友約我係尖沙咀食飯,又book到位,即刻好開心!不過可惜我地嚟到嘅時候,其實餐廳已經坐得8成滿,冇得任意打卡,下次應該都係週末朝早一開門就嚟!呢度更加有Tatami卡位,真心正!我地叫左幾樣嘢食都好好味,今次我朋友叫左杯asahi beer,不過下次如果brunch來我一定要叫d cocktails 或者調配drinks!前菜我地要左青檸吞拿魚北海道帶子他,他配鍋巴,吞拿魚同帶子本來就已經好新鮮,加埋青檸,就完全有泰國嘅風情,鍋巴亦都相當之脆,冇油益味!另外亦都叫咗一個炒得好惹味嘅馬拉盞炒通菜,份量都唔少。最後正餐我哋就叫咗一份蒜香斑斕烤羊架兩個分享。羊架一共有三塊,都好嫩,配埋好多蔬菜,感覺都十分之健康!

2024-04-19 28 瀏覽
ASOK THAI GARDEN尖沙咀亞士厘道37號地舖📍海南雞配香茅油飯$98🍗🍚海南雞肉搭配香氣撲鼻的香茅油飯。辣椒糕蕃茄軟殼蟹意粉$118🌶️🦀這道意粉以辣椒糕和軟殼蟹搭配新鮮的蕃茄,口感豐富,辛香可口,絕對是辣味愛好者的最愛。Asok小食拼盤$40,讓你品嚐到多種泰國小吃的美味。🍢🌯讓你可以一次品嚐到多種風味。最後,別忘了品嚐他們的THAI MILK TEA,這杯泰式奶茶絕對是解渴的最佳選擇。🍹☕️它的香濃口感和獨特的茶葉風味絕對會讓你愛上它。總的來說,ASOK THAI GARDEN的泰國美食和舒適的用餐環境吸引了許多食客。🌟🌶️🍜
ASOK THAI GARDEN
尖沙咀亞士厘道37號地舖📍

海南雞配香茅油飯$98🍗🍚
海南雞肉搭配香氣撲鼻的香茅油飯。

辣椒糕蕃茄軟殼蟹意粉$118

2024-04-18 47 瀏覽
一早已經係Openrice 訂左3位Book 位時mark 左朋友生日想幫手係甜品碟寫Happy Birthday. 朋友一早入左去坐底傾計叫左野食先, 因為工作既關係 , 遲左少少到佢地叫左個冬陰公湯同生蝦食住等我冬陰公湯我飲既時候已經凍左了,偏酸同比較淡,不過不失生蝦正正常常~ 無咩特別蛋炒咖哩炸軟殼蟹+印度煎餅 印度煎餅脆面幾好食,但蛋炒咖哩炸軟殼蟹 就麻麻地咖哩味唔夠,冇咩蛋味最後叫左個甜品芒果糯米飯甜筒 ~諗住餐廳會安排寫Happy Birthday 係甜品碟上面點知黎到係冇寫到,係有D 失望雪糕部分係用左椰汁整成,好香既椰汁味甜筒係脆身,唔太甜糯米飯軟梗適中,椰汁creamy ,芒果甜呢個甜品可以再again
一早已經係Openrice 訂左3位

朋友一早入左去坐底傾計叫左野食先,
因為工作既關係 , 遲左少少到
佢地叫左個冬陰公湯同生蝦食住等我
冬陰公湯我飲既時候已經凍左了,偏酸同比較淡,不過不失

生蝦正正常常~ 無咩特別
蛋炒咖哩炸軟殼蟹+印度煎餅

蛋炒咖哩炸軟殼蟹+印度煎餅

印度煎餅脆面幾好食,
但蛋炒咖哩炸軟殼蟹 就麻麻地

咖哩味唔夠,冇咩蛋味

最後叫左個甜品
芒果糯米飯甜筒 ~
芒果糯米飯甜筒

諗住餐廳會安排寫Happy Birthday 係甜品碟上面
點知黎到係冇寫到,係有D 失望
雪糕部分係用左椰汁整成,好香既椰汁味

甜筒係脆身,唔太甜

糯米飯軟梗適中,椰汁creamy ,芒果甜

呢個甜品可以再again
2024-03-27