2022-12-29 104 瀏覽
生日當日去到呢度食嘢,雖然地方比較偏遠,但係嘢食水平都唔錯,而且有靚景睇,當晚嘅凍盤海鮮都係非常之好食,我特別鍾意食長腳蟹,而且有好多甜品類型可以選擇,價錢飲咗杯白酒,整體水平非常好
2019-02-18 2525 瀏覽
缺點:餐廳位置偏遠,要開車去才會方便; 自助餐食物款式少優點:環境清幽,夜景更一流,可以近距離欣賞丁九橋青馬大橋的景色; 食物有質素,味道好,特別是生蠔,鮮味可口,任吃任取;雪糕是哈根達斯,正!
缺點:餐廳位置偏遠,要開車去才會方便; 自助餐食物款式少
2018-11-04 3417 瀏覽
6周年慶祝,雖然交通唔太方便,但主要食物質素都中上👍🏻👍🏻生蠔新鮮,有2款,但唔清楚黎自邊個國家龍蝦有蝦籽,有少許咸味其他冷盤都可以👌🏻👌🏻雖然冇影相,但仍推介黑松露薯蓉👍🏻👍🏻
6周年慶祝,雖然交通唔太方便,但主要食物質素都中上👍🏻👍🏻
生蠔新鮮,有2款,但唔清楚黎自邊個國家
龍蝦有蝦籽,有少許咸味
其他冷盤都可以👌🏻👌🏻
雖然冇影相,但仍推介黑松露薯蓉👍🏻👍🏻
試食活動
2018-10-23 3166 瀏覽
因為有折扣優惠,價錢平,所以去試試。第一次係而間酒店食自助餐,我地渣車入去,唔難搵,好彩係平日,所以有免費車位泊車,泊車步驟就唔講啦,講下環境,食物質素,員工質素。我地個日去唔多人,野食唔洗排隊,但食物質素就有代改善啦,味道一般,食物選擇唔算多,但都算好快加食物上去,員工執枱都算快手,客人講唔該,佢地都好有禮貌回應,而點唔錯,我好滿意,蠔其實唔錯,有二款選擇,但得一個員工工作,所以洗得唔好,重有殻,啲蟹唔係麵包蟹,所以唔好食,冇長腳蟹,所以海鮮唔多選擇,等四款,其他熱食都不錯,蠔吧隔離有個熱食,可以選擇花膠粥,但個粥一啲都冇味,成碗白粥一樣,就算加了配料都冇味,而點要減分,沙拉有樣好,就係有一大舊芝士比你自己加,而個不錯,我諗成晚最好食既係自助班戟加自助Movenpick雪糕。大家可以考慮下去唔去而間酒店食自助餐啦。最後要提一提,因為外面景色都算靚,都有幾張枱可以坐既,但當日我出去影相就見有幾位內地客,張佢地對腳方上枱,令到我唔想出去睇景影相。
因為有折扣優惠,價錢平,所以去試試。

大家可以考慮下去唔去而間酒店食自助餐啦。

2018-09-12
優惠券
  • 班戟,Movenpick雪糕,沙拉
2018-10-21 2125 瀏覽
能給我一個滿足的晚餐,服務方面亦非常好,服務員很有禮貌,生蠔方面牛肉亦非常值得一試,環境很好,面向無敵海景,人流不算多,可以到這裡浪漫一下,算是一個不錯的選擇。性價比高。
2018-10-21 1540 瀏覽
是日慶祝家人生日,環境舒適不會太多人,食物美味,服務ok,但魚生一般,生蠔ok,長腳蟹&蝦甜美,牛肉ok,熟食ok,沙律ok但可惜冇火箭菜,雪糕係movenpick正
  • 生蠔
  • 甜品
  • 海鮮
  • 燒牛肉
2018-10-20 958 瀏覽
今日有特別日子要慶祝, 所以諗住搵一間有質素嘅餐廳。 聽到啲人喎嘢食好好味, 仲有海景添,所以想試一試。環境好特別, 喺牆上好多有好多唔同嘅畫, 而且風平浪靜, 值得一讚。
2018-10-17 906 瀏覽
一天內吃了午餐和晚餐的自助,對比下,晚餐自助是多很多美食,味道都很好,有質素不錯的龍蝦、即開生,不錯的熟食。海景、環境很舒適。唯一真是交通稍為不便,會令九龍的客人卻步。
2018-10-17 801 瀏覽
雖然呢道嘅食物全部都食過,但每一樣嘢都比以前食過嘅更高質。地方雖然唔大,但好有氣氛,而且一望出去就係個海。服務員好勤快,空嘅碟好快就收走。出面嘅食物空左都好快補返。
2018-10-17
生日
2018-10-14 818 瀏覽
原來諗住10號風球果日食,但係大風大雨冇得食最後今日黎食呢到環境清幽,個景唔錯雖然食物選擇唔多,但係質素良好同新鮮欣賞呢到有一個兒童遊樂區,可以比小朋友係入面玩
原來諗住10號風球果日食,但係大風大雨冇得食
最後今日黎食

呢到環境清幽,個景唔錯

雖然食物選擇唔多,但係質素良好同新鮮

欣賞呢到有一個兒童遊樂區,可以比小朋友係入面玩
2018-10-14
坦白講,俾個景吸引咗嚟呢度食半自助午餐。揀咗個海景位,景色一流,食完仲可以行出去露台欣賞迷人景色。平日食客唔算多,所以入嚟嘅時候職員好忙,我地入到去先搵到職員交排座位,不過服務態度係好好嘅!食物質素唔錯方面,正正常常嘅頭盤例如係沙律、餐湯、麵包。主菜方面,我揀左rib eye同咖哩雞飯。Rib Eye叫咗五成熟,睇落有少少overcook但食落juicy,食落唔鞋。而個咖哩雞飯賣相唔錯,唔辣好有咖哩味。總括嚟講,俾我想像中好嘅。信用卡有85折,抵食!

總括嚟講,俾我想像中好嘅。信用卡有85折,抵食!

2018-10-12
信用卡優惠
  • 燒牛肉
2018-10-10 635 瀏覽
結婚週年紀念,特別同太太來汀蘭居士食口碑幾好嘅buffet. 呢度環境清靜優美,星期三嚟,人唔算多,可能落雨關係,食物有和牛、黑毛豬、生蠔、海鮮,最欣賞嘅就係炆三文魚及新鮮生蠔!我同太太都好鍾意食生蠔,美國和愛爾蘭嘅生蠔都新鮮,極力推介呢度buffet, 下次會再來!
2018-10-10
信用卡優惠
  • 生蠔
2018-10-08 705 瀏覽
美食+美景的自助晚餐,有我喜愛的即開生蠔、長腳蟹和四款魚生,非常新鮮味美!還有和牛壽司和黑毛豬火腿,實在超值!坐在落地玻璃窗邊,還可以欣賞荃灣和青衣的夜景,讓我和家人享受了一個滿足的晚上。
2018-10-07 946 瀏覽
今晚要慶祝特別日子,所以諗住搵間有質素啲嘅餐廳。睇到之前啲食評話性價比高,又有海景,食物質素又好,所以就算遠啲都黎試下。1) Poor Service去到門口,無人帶位,之後有個類似經理嘅人面露不悅咁問有無訂位,完全唔想做你生意咁。啲staff制服超級唔整齊,覺得自己去左旺角啲茶記咁。2個人張檯其實好細,每人堆左2-3隻碟都無人收,但其實唔多客,啲staff行黎行去唔知做咩。我張檯對住刺身檔,但師傅長期唔喺度,成晚我只係拎到1碟刺身。2)一間餐廳最重要係食物質素,好食嘅話幾貴都會再去食,但呢間我會強烈建議唔好去。bbq蝦同雞翼燒到又乾又燶。食物種類唔多,就係之前啲食評寫嘅果幾樣,黑松露薯茸(賣相好核突)同生蠔。最好食嘅應該係得movenpick獨立盒裝雪糕。3)環境零特別,似屋企樓下會所擺啲長檯就當係餐廳。所謂嘅海景要係坐到窗邊位先睇到,而得3-4張檯係窗邊位,反而啲buffet tables就沿住窗邊放,浪費左啲靚位。最後用左openrice 75折,折左2個人都要$800,仲要唔飽! 好失望。。。
1) Poor Service

2018-09-28
優惠券
  • movenpick
2018-10-04 712 瀏覽
谷咗成晚氣,忍唔住要寫評語。個個都話性價比高,所以決定同女朋友3年紀念日黎慶祝下。無奈返工關係,要8點半先到餐廳。地方偏僻,shuttle bus半個鐘一班。去到餐廳,冇人招呼,所以直入餐廳搵人幫手。係電話book位時,已經問咗可唔可以比個甜品,寫句Happy 3-years anniversary,得到答復可以,但係一整晚都係度期待佢幾時送上黎,到咗埋單依然冇!食物質素一般,當然我地比較遲去,但係自助餐時間係去到十點,冇理由唔fill野食啊?!見我地遲入座,刺身檔姐姐已經叫定我地9點半好拎定曬野食,生蠔檔就問需唔需要拎多幾隻,比我感覺係我會阻住佢地收工!食完既碟好耐先有人收,完全進入咗收工既狀態。10點收完野食,隨即有吸塵機入餐廳吸塵做清潔,當時還有2-3台客人未走,呢d係咩邏輯,有冇人話我知係咪我問題?!心唸中曬伏,求其食完就走,見到餐廳出面有露天海景位,埋完單出去行下,出面似係公眾地方,但有餐桌比客人飲酒,見到冇特別就返入餐廳準備走,咁岩有個staff同我地差不多時間入去餐廳,唔幫我地拉門我冇乜所謂,但係至少要讓我地行先?呢個係一個客人至上既基本吧?!完全唔知呢間野係咩野構造,求
谷咗成晚氣,忍唔住要寫評語。
心唸中曬伏,求其食完就走,見到餐廳出面有露天海景位,埋完單出去行下,出面似係公眾地方,但有餐桌比客人飲酒,見到冇特別就返入餐廳準備走,咁岩有個staff同我地差不多時間入去餐廳,唔幫我地拉門我冇乜所謂,但係至少要讓我地行先?呢個係一個客人至上既基本吧?!完全唔知呢間野係咩野構造,求其食一間快餐店,性價比都高佢地十倍。埋單8舊水,已經75折了既價錢,完全係沒有最差,只有更差。
慶祝三週年就冇啦,結果因為呢間餐廳吵咗,其實我都係比d評語同照騙呃咗!!!
題外話/補充資料: openrice有7折優惠,用餐前告知餐廳,而餐廳話唔需要,因為佢地一直做緊7折既優惠,姐係openrice個優惠根本用唔著。
2018-09-28