2018-07-12 421 瀏覽
今天到了這間餐廳慶祝婆婆生日, 環境很好, 可看到汲水門大橋景色,由六點半吃到10點,時間非常充足,如果你的胃口大開的話可選擇這間酒店, 食物質素可接受 甜品有很多選擇有檸檬撻,雪糕是movenpick,很好吃的。有血池地獄拉麵,配菜是自己選擇的。 一句講曬味道不錯啦 !
2018-07-12 258 瀏覽
Nice weekdays Buffet dinner! With 3 hour free parking and open rice discount. My kids love it and will come again. However I came last week the parking space is full and They recommended me to find other parking space 10 mins walk away which may be not very convenient.

2018-07-11 365 瀏覽
首先景色👍🏻👍🏻荃灣有免費接駁車可到,方便。食物方面,冷盤比較出色,有蟹有蝦4-5款。即開生蠔任食是最吸引之處。每次每人限取兩隻,今天有兩款,南非及美國,size適中。燒牛肉,燒春雞都不錯。春雞可選擇部位,選了雞腿。肉質尚算可以,味道淡了一點另外,有即整泰式木瓜絲沙律👍🏻👍🏻熱盤方面,選擇不多,比目魚👌🏻冬蔭功湯味道不錯👌🏻👌🏻甜品普通,軟心朱古力蛋糕+Movenpick雪糕💜
首先景色👍🏻👍🏻
荃灣有免費接駁車可到,方便。

食物方面,冷盤比較出色,有蟹有蝦4-5款。
即開生蠔任食是最吸引之處。每次每人限取兩隻,
今天有兩款,南非及美國,size適中。

另外,有即整泰式木瓜絲沙律👍🏻👍🏻
熱盤方面,選擇不多,比目魚👌🏻
冬蔭功湯味道不錯👌🏻👌🏻

甜品普通,軟心朱古力蛋糕+Movenpick雪糕💜
2018-07-11
  • 甜品
2018-07-09 348 瀏覽
真係好好食,未食過咁豐富既半自助餐,焗雞咸味適中,烤餅有新鮮感,半自助餐這個設計靈活,可以試到主菜風味,也可以試到 buffet bar 的多款美食。餐廳環境優美,地方清潔,服務員態度親切,整體感覺一流。如果比我再黎深井,一定會再黎 Anchor.
2018-07-09
已經來過好多次我真係搵到第二間性價比同呢間差唔多嘅一間早午自助餐。食四個鐘,350蚊一位,有靚景🗻🏞️⛰️唯一要彈嘅就係真係隔涉 有我喜歡吃的凍盤,parma ham,生蠔最重要對我嚟講係即沖咖啡任飲 ☕出面靚景就唔使講,內裡環境都好寬敞 😂生蠔部分就每次攞兩隻Size 較細,非常新鮮,甜,爽刺身方面三文魚非常新鮮而且有我喜歡吃的帶子這陣子吃的是泰國風味的自助早午餐有一些泰式辣蝦沙律,即做的泰式沙律,冬陰功炒蜆之類之類,不過我個人對泰國食物麻麻地,我冇乜點拎冷盤有芝士,巴馬ham,煙三文魚等🐟黑松露蛋🍳每次要食,非常好味。凍海鮮的蝦不錯🦐,但蟹就怪怪的🦀亦都有龍蝦湯🍲,但好似好燶咗,有啲苦味串燒方面有羊架🐐,雞翼🐥,腸仔🌭,蔬菜🥦,大蝦🦐甜品有movenpick雪糕,不過其他嘅cake, 馬卡龍,芝士蛋糕,真係麻麻地啦應該屬於澳洲或者法國生蠔總括而言點解我會嚟完一次又一次原因係350蚊一位有咁舒服環境🛋️食四粒鐘🕚➡️🕒任飲即磨咖啡 ☕生蠔,有不錯的凍盤沙律真係唔多地方搵到如果各位搵得到都可以介紹畀我 😁
已經來過好多次
我真係搵到第二間性價比同呢間差唔多嘅一間早午自助餐
食四個鐘,350蚊一位,有靚景🗻🏞️⛰️
唯一要彈嘅就係真係隔涉
有我喜歡吃的凍盤,parma ham,生蠔
最重要對我嚟講係即沖咖啡任飲 ☕

出面靚景就唔使講,內裡環境都好寬敞 😂

生蠔部分就每次攞兩隻
Size 較細,非常新鮮,甜,爽

刺身方面三文魚非常新鮮
而且有我喜歡吃的帶子

這陣子吃的是泰國風味的自助早午餐

冷盤有芝士,巴馬ham,煙三文魚等🐟
黑松露蛋🍳每次要食,非常好味。
凍海鮮的蝦不錯🦐,但蟹就怪怪的🦀
亦都有龍蝦湯🍲,但好似好燶咗,有啲苦味

串燒方面有羊架🐐,雞翼🐥,腸仔🌭,蔬菜🥦,大蝦🦐

應該屬於澳洲或者法國生蠔

總括而言
點解我會嚟完一次又一次
原因係350蚊一位
有咁舒服環境🛋️
食四粒鐘🕚➡️🕒
任飲即磨咖啡 ☕
生蠔,有不錯的凍盤沙律
真係唔多地方搵到
如果各位搵得到都可以介紹畀我 😁
2018-07-08
$350 (其他)
2018-07-08 238 瀏覽
食品多選擇 (南非和美國生蠔,凍蟹,冰島螺,蝦,燒烤食品,勁多甜品),質素好,環境舒適,合一家大細聚合,男女朋友拍拖的好地方。老公生日仲有生日蛋糕送,好貼心。。。

老公生日仲有生日蛋糕送,好貼心。。。

2018-07-08 255 瀏覽
同朋友一齊食飯既好地方 景色優美 食物質素佳 !!!!!價錢相比其他自助餐低 但 食物種類都差唔多 !!!CP值高 下次再同朋友聚會的時候可以再黎呢到食過!!!!!!!!!!
2018-07-07 330 瀏覽
環境靚😍裝飾正😍😍😍服務正😍工作人員有禮貌有笑容😍😍環境不錯😍😍😍冷盤正,齊全。湯就有一般,無論是湯,冬蔭公湯忌廉湯都有待改善。今期係泰菜,都好期待,同有誠意,上菜又快,都好新鮮同熱,正。食物新鮮😍😍😍極力推薦蠔:)新鮮有海水味😍有誠意👏🏻👏🏻👏🏻蟹就一般般啦,吾討好,有待改善。其他青口,蝦都好滿意。😍😍有接駁巴士到酒店,但繁忙時間可以加班次😩😩😩
環境靚😍

裝飾正😍😍😍

服務正😍工作人員有禮貌有笑容😍😍
環境不錯😍😍😍

蟹就一般般啦,吾討好,有待改善。其他青口,蝦都好滿意。😍😍
有接駁巴士到酒店,但繁忙時間可以加班次😩😩😩
2018-07-07
用餐優惠
優惠券
2018-07-06 262 瀏覽
之前一路都有聽過汀蘭居不過好似好遠咁好僻 所以講左好耐都無去到今日下午off 見openrice佢个buffet有螺就決定黎試下我地係荃灣西搭酒店既shuttle bus佢網上有晒時間表都幾方便搭五點八shuttle 唔使六點就到 都好近市區唯一好麻煩既就係佢地一定要6:30先可以比人入去餐廳坐好彩佢lobby環境都唔錯食物一般 唔算好多選擇無長腳蟹係有啲失望海鮮一般般無openrice大家講得咁好都唔係好多選擇 無黎過黎一次都okay星期五晚價錢$468 x 1.1餐廳而家做緊七五節唯到$398 per one in total
之前一路都有聽過汀蘭居

2018-07-06
用餐優惠
優惠券
2018-07-04 267 瀏覽
我很喜歡這間餐廳。今天是爸媽的結婚紀念日,他帶了我和我兩個弟弟來吃自助餐。我覺得你們的服務和態度非常好,食物質素很新鮮。甜品🍮款式也不錯,還有Movenpick雪糕很好味。我很開心啊😃
2018-07-04
紀念日
2018-07-04 276 瀏覽
收費合理,食物算不錯,坐沙發很舒服。有生蠔,新鮮。食物不是很高級,跟價錢成正比,有movenpick雪糕,值回票價。三文鮮新鮮肥美。食飯去看風景,一樓。還有朱古力噴泉,小朋友好開心。
2018-07-03 299 瀏覽
本來就系衝住夜景而嚟,住過好多次汀蘭居,真心中意佢個夜景, 仲特登安排坐窗口位, 點知嚟到之後。。。我真心呆左。。。本來系慶祝生日嘅,心情已經大大打折扣…希望如果有下次倒汗水都可以有人抹走至於生蠔系好食嘅,好新鮮,仲有紅酒醋~~大大加返分!另外,刺身方面,吞拿魚都唔錯…可惜,熱食選擇太少,唯一只有豬頸肉啱食,本身好中意食薯蓉嘅我,都幾失望。雖然有松露薯蓉,但因為煲內太多倒汗水,所以淡而冇味…

生日
2018-07-02 317 瀏覽
今天父親大人生日一家7口 黎食自助餐,主打海鮮不斷refill 之餘,質素不錯生蠔無限即開即食雪糕有moven pick ... 正正正甜品多款而美味有埋海邊美景,一家滿意,會再來幫襯
今天父親大人生日
一家7口 黎食自助餐,主打海鮮
不斷refill 之餘,質素不錯
生蠔無限即開即食
雪糕有moven pick ... 正正正
甜品多款而美味
有埋海邊美景,一家滿意,會再來幫襯
2018-07-01 329 瀏覽
整個海景,風景1流生蠔好新鮮即開呢算細仔又鮮味,當中有美國及南非生蠔之分服務生都盡量提供良好服務態度,當中只是收碟的進度慢了一些。熱食較多,冬蔭功湯有較多蝦,算幾好味
整個海景,風景1流
生蠔好新鮮即開呢算細仔又鮮味,當中有美國及南非生蠔之分

服務生都盡量提供良好服務態度,當中只是收碟的進度慢了一些。
熱食較多,冬蔭功湯有較多蝦,算幾好味
2018-07-01 297 瀏覽
第一次到汀蘭居品嘗自助晚餐 與期望相符 沒有太大落差 餐廳環境清幽 氣氛舒適 衞生也相富整潔 而食物方面 款式尚算多元 而味道賣相也不錯 用料新鮮 款待也周全 生日正日有蛋糕贈送 不得不提新鮮的海產 鮮甜味美 令人回味無窮 整體優良