2002-08-12 19 瀏覽
環境好正好舒服,我地五個人仲有梳化位坐,但係我個坐果個位天花頂滴冷氣機水。食物ok,但唔係特別好食,個人認為只是普通泰國菜而已。最出名的咖哩麵包雞除左個型意d 之外,我覺得d 香茅味太重,唔多好食。價錢都唔係好貴,在尖沙咀區差不多啦,但絕對是一個和三五知己傾計的好地方。
2002-06-26 14 瀏覽
去過三四次,頭一兩次去覺得環境好正,又唔係貴,去得多就唔覺得有咩特別,最特別就是得個咖哩麵包雞,而其他就同普通的星馬泰越菜差唔多,佢勝在與同街的食肆平,所以較多人。如果去諾士佛台的食同等價錢的話,我寧願去格離的“天與地”。
去過三四次,頭一兩次去覺得環境好正,
又唔係貴,去得多就唔覺得有咩特別,
最特別就是得個咖哩麵包雞,
而其他就同普通的星馬泰越菜差唔多,
佢勝在與同街的食肆平,所以較多人。
如果去諾士佛台的食同等價錢的話,
我寧願去格離的“天與地”。

2002-04-07 0 瀏覽
星期六一行四人去食lunch, 佢地一樣有set lunch 由$48-$68 共大概八款,頭盤+ 飯或麵+ 甜品,o個碟飯都幾大碟,好食又抵. 最好就係叫2 個set + 其他炒菜,就最低又多選擇. 我地埋單都係$280,仲要係咁舒服的環境下,正!
(非會員)
2002-02-28 5 瀏覽
Lift門一打開,柔和的燈光,大大張的滕椅,有點像金鐘的格局好舒服。 <br> <br>坐下來睇Menu,好意外,只係九龍城價錢。 <br> <br>推介:豬頸肉,燒得好香,D汁好正!
<br>
坐下來睇Menu,好意外,只係九龍城價錢。 <br>
<br>
推介:豬頸肉,燒得好香,D汁好正!
兩女一男o黎,點o左五(食送)一湯:<br>「酸辣海鮮湯」–碗湯睇落好清,但又帶點酸、又帶點辣,但又無冬陰咁油膩,正!<br>「越式春卷包」-- 碎豬肉餡料略鹹,o的菜又得o個5塊,唔夠包料。其他(食送)又未o黎,搞到d 料要就咁食…<br>「泰式紫衣肉卷」-- 味道OK,吃時紫色o既花瓣滲出淡淡好似香竽咁o既味,幾特別~ 而內餡就係o的碎豬肉,同包春卷o個o的差唔多,無乜特別。<br>「香葉辣椒炒海螺」-- 入面大約有螺肉三大個,一片片切好(好似無成個食咁過隱喎~) 可惜係有香葉o既香味,但就無辣味(一o的都食唔出…)<br>「青咖哩雞」-- 無乜味、o的咖哩淡到好似水一樣(經已加辣);雞肉o鞋口,不知所謂!<br>「泰式蛋包炒貴刁」-- 味道本應酸酸甜甜,幾開胃o個隻,但係唔知係咪失手,整到碟貴刁甜得滯(絕對唔洗撈旁邊d砂糖呀!)。<br>甜點「椰子大菜糕」幾好味,既爽口又好香椰青味~<br>「南瓜布甸」、「芒果西米糕x2」同「椰汁黑糯米糕x2」就麻
兩女一男o黎,點o左五(食送)一湯:
<br>甜點「椰子大菜糕」幾好味,既爽口又好香椰青味~
<br>「南瓜布甸」、「芒果西米糕x2」同「椰汁黑糯米糕x2」就麻麻地、好一般咁囉~
<br>本來好想試下呢度個「麵包焗咖喱雞」o架!可惜話呢個咖喱雞係用新鮮嫩雞做,因為禽流感所以無得食!>.<
<br>埋單五百蚊左右,係諾士佛台都算係咁,唯獨食物質素方面有待改進。
2001-04-02 2 瀏覽
佢地o既環境真係好舒服~雖然我無咩機會去試食晚飯(次次都係去食lunch),但我相信佢o既水準一定保持得住,中午時段都有多種選擇,如一人set $68 (有七款套餐- 頭盤配主菜跟湯跟飯)或二人set $168 (有七款)<br>食物方面有傳統味道配新穎特設服務很滿意,頭盤記得食炸南瓜餅- 好香口主菜記得食青咖喱雞- 好清新不太辣配飯同吃,可吃得飽飽, 帶有酸酸辣辣味好開胃唯一我好好好想想想試係麵飽咖喱雞, 中午時候我實在吃不下了, 我會嚐試晚上光顧,不過大家要記住預早訂位較好,因價錢中等較多客人光顧~~~~~~
<br>食物方面有傳統味道配新穎特設服務很滿意,
頭盤記得食炸南瓜餅- 好香口