2012-06-12 376 瀏覽
最愛這fusion-style 似上海菜的鍋巴/ 米通加在蕃茄, 薯仔, 芽菜, 豆卜(炸豆腐干), 椰菜, 綠豆角, 熟蛋上, 雖說不上名貴, 但份量亦不少, 用特定甜酸醬汁伴食, 不失為開胃菜首選 ! ($58)一般貨色的例牌甜品, 雖然涼粉和柚子都美味, 但連芒果肉都欠奉只倚賴外觀是未如最理想 ! $38可惜湯仍舊沒太大驚喜: 湯頭只有死鹹 , 毫無應有濃郁香噴噴酸辣海鮮椰味 ,蝦足夠大但泗顯得有點霉! $58 per person !青蘋果奇異果汁味道原始無添加, 因強調了唔可以太甜 $35我安排拼盤點心($98火候控制得宜, 材料足, 唔油膩, 可口味美), 薄餅($22, 較油及硬), 綠咖哩雞($88, 入味但汁較稀), 泰式沙律"gado-gado" ,冬蔭功作為晚餐和練習:環顧四周尚算寬敞接過餐牌或會受美麗的相片吸引: 因上課要做一份功課就要找尋一間較為"企理"的東南亞餐館, 便想起數年前外籍朋友力讚附近這餐廳 ,故再一次舊地重遊 , 在一個極少客人的空檔惠顧 : 正當職員忙於晚飯 , 我卻輕鬆自在自由拍拍拍
gado gado (thail style salad)
楊枝甘露
tom yumgoong soup
$58 per person !
green-apple + kiwi juice
青蘋果奇異果汁味道原始無添加, 因強調了唔可以太甜
5 dishes + drink
spacious area recommend by a western friend
環顧四周尚算寬敞
attractive menu is a good media
接過餐牌或會受美麗的相片吸引:
beautiful music in the air~

題外話/補充資料: 經理和相信是一名樣貌似老板的男士看見這樣奇異行徑 ( 瘋狂的拍照) 的客人竟毫不阻止, 可能以為是某報記者 ; 而經理在繁忙培訓新員工時亦不忘殷勤招待及呈上問卷調查 , 幾時都話: 有心改進唔怕遲 !
2012-06-12
beautiful music in the air~
5 dishes + drink
green-apple + kiwi juice
楊枝甘露
gado gado (thail style salad)
  • 串燒拼盤
  • 沙律 (gado-gado)
2012-01-28 231 瀏覽
自己少有使用團購,不是對這制度有所成見,只是個人懶散的性格問題,倒是舍妹卻是此道的愛好者,早輪就購了數張的自助餐優惠,一眾親朋到了尖沙咀的諾士諾士佛臺,於其中一幢食廈的十樓,見到的就是這一間香辣屋。經過門前的一眾佛像之後,也就找個位子坐下了。看介紹之下,這裡主要供應一眾東南亞菜式,集印度、泰國、星馬及印尼等,其實單靠中午自助餐,也沒甚麼利潤可言,算是不想閒著吧!說是自助餐,其實選擇也是不多,冷盤沙律來說只得數款,除傳統的青木瓜沙律,另有青瓜甘筍絲及一些加了辣汁的蕃茄青椒粒,甜品則只有兩款。熱盤稍為多了一點,計上炸物等,共有十二、三道,主要以東南亞各地的咖喱及燴物為主。炸春卷及炸雞翼總算弄得香口,但最吸引人的,還是還是面前一大盤的烤薄餅,雖不是即叫即製,勝在新鮮出爐,大體上仍來得外層香脆而內裡軟熟。說回食物,冷盤大致上還是清新爽口,酸辣的青木瓜沙律算來得開胃,惟欠缺了那一隻搗碎了的鹹蟹後,味道還是差了一點。印度代表主要是各式咖喱,分別有馬沙拉羊肉及北印度咖喱雞,如不想吃肉的話,亦有菠菜燴芝士及咖喱豆蓉等供應。試了多味之下,主要以香濃為主,辣度反而不重,只是肉類雖大致嫩熟,可惜用的只是冷藏
說是自助餐,其實選擇也是不多,冷盤沙律來說只得數款,除傳統的青木瓜沙律,另有青瓜甘筍絲及一些加了辣汁的蕃茄青椒粒甜品則只有兩款。
熱盤稍為多了一點,計上炸物等,共有十二、三道,主要以東南亞各地的咖喱及燴物為主。炸春卷炸雞總算弄得香口,但最吸引人的,還是還是面前一大盤的烤薄餅,雖不是即叫即製,勝在新鮮出爐,大體上仍來得外層香脆而內裡軟熟。

印度代表主要是各式咖喱,分別有馬沙拉羊肉北印度咖喱雞,如不想吃肉的話,亦有菠菜燴芝士咖喱豆蓉等供應。試了多味之下,主要以香濃為主,辣度反而不重,只是肉類雖大致嫩熟,可惜用的只是冷藏貨色,鮮味及原味也是不重。
如不愛烤餅的話,亦有白飯供應,至前面亞類似乾炒牛河的東西,相信是東南亞的炒粿條吧!
另有一些碟頭的「特寫」
至於星馬泰的代表,除了燴什菜之外,亦有茄子燴魚塊青咖喱雞等,後者加了椰漿之後,汁底不算太辣,用來送飯是頗為合適,但與地道的泰式菜館相比,還是差了一點香料的清新與辛辣。
臨完場時吃了一小碗蜜瓜西米露,當係清清口腔,事前已沒大期望,吃個就算。
幸好使用了團購,每人連加一只需五十八元,如以此價錢吃個簡單午餐,還是屬於合理的水平,倒是飲品選擇不多,只得汽水兩款及清水等,連咖啡奶茶也欠奉,至於食物味道來說,其實已不算差,可能身處尖沙咀區的關係,看調味上也是有所遷就,欠上了一點「地道性」,加上選擇其實不多,連冬蔭宮也沒有供應下,來多數Round已是生厭,如果要收取單張的八十八元連加一價錢,我就不會主張來此品嚐了。

陵之微調:C+

用餐於二零一二年一月廿一日中午
2012-01-21
2011-12-13 109 瀏覽
今天同舊同學食飯,都唔知食咩好,甘我就選一間好多開心樣好小唔開心樣,最後選了這間. 結果是失望餐廳環境,設計是可以,但我嫌張抬太細叫多幾個餸都覺得左住 !! 同埋人客都坐低,水都無杯,要叫先有,差!這間餐廳令我覺得氣爆既系飲品方面!!o黎得泰國餐廳,緊系唔少得叫一杯芒果飲品,我選了芒果菠蘿冰(但我沒有為意原來有剩芒果冰點),而我另一位朋友點了奶茶冰.她的那杯先上桌,點知跟圖的分量是相差一半!!! 我地成班人都覺得奇怪,于事問清楚侍應點解貨不對版,侍應話o羅入去再整過.不過侍應之後o羅番出黎o個杯根本是同一杯只系加多1cm高的冰但系都唔滿 (副圖o杯系超滿).最衰我唔記得影menu既相!! 到我o個杯時,我比我朋友好一點點,要2/3杯但都系唔滿!!! 如果唔想俾足貨就好心唔好俾人見到副圖,或者用細D既杯就無甘肉酸囖...點菜后D前菜上得超快,都唔知系咩事先整好軟殼蟹春卷 - 無文無味,軟殼蟹淋o既 (但唔記得影相呀!!)炸蝦餅 - 無蝦味,唔打緊,但唔好成舊粉得唔得啊!!越南春卷 - 塊皮超韌,又唔脆肉骨茶 - 我唔鐘意飲,但我都免強試左一淡,但我覺得唔正中冬陰功 - 這個可以,但只蝦系

這間餐廳令我覺得氣爆既系飲品方面!!

點菜后D前菜上得超快,都唔知系咩事先整好

炸蝦餅 - 無蝦味,唔打緊,但唔好成舊粉得唔得啊!!
越南春卷 - 塊皮超韌,又唔脆
肉骨茶 - 我唔鐘意飲,但我都免強試左一淡,但我覺得唔正中
冬陰功 - 這個可以,但只蝦系唔新鮮
馬拉盞通菜 - 普通,唔夠香濃
青咖喱雞 - 我家傭人煮得好味過多多聲
攬菜肉崧四季豆 - 唯一最穩陣既一個餸,肉碎送飯就夠
燒烏頭魚 - 好少食這個魚,但都幾滑.同埋一路熱住實無死
燒牛柳配糯米飯 - 無肉味,超韌,溝埋D糯米飯更加無味
2011-12-08
喜歡諾士佛臺泰菜店「A Touch of Spice」這個名字,很有動感,是日在此為 V 小姐補充生日。尤記得那些年,我們曾在這裡狂擦兩隻「辣椒巨蟹」加兩支白酒,面不改容。對,當年很幼稚!多年後的今天,酒量仍在,肚皮已不再。是晚二人飲了兩支白酒六杯 Gin Tonic,蟹卻最終只能勉強吃得下一隻巨的 (加一隻軟腳的)。靑春真好!「青木瓜軟殼蟹沙律」($88)先上的沙律,青木瓜絲酸中帶辣, 很醒胃,內裡混入腰果粒及花生粒亦提升了口感層次;倒是軟殼蟹不是新鮮即炸,涼了口很油膩,質感亦變腍了,要完成它有點為難。人生本來有很多事情都是待勞無功的啊。「扎肉蒸粉卷」(贈卷)附送的前菜。粉皮內包了少許蘿蔔絲,點上甜酸汁,很清淡的一道冷盤,不用錢就好啦。「海南雞半隻」 ($108)雞肉緊緊熟,滑不溜口,只是醬汁少了黑醬油,風味大點折扣。黑醬油,也許在另一個平行時空𥚃,我們是在一起的。。。「辣椒炒蟹」($398)特別點了加辣。蟹應該是雪藏貨吧,鮮味稍遜,勝在辣汁夠惹味。所謂的「厲害」,就是要讓這個世界因為有了它而變得不一樣。辣汁,你做到了!「芒果鴛鴦糯米」($45)「椰汁西米布甸」($25)最後還加點了

「青木瓜軟殼蟹沙律」($88)

「扎肉蒸粉卷」(贈卷)

「海南雞半隻」 ($108)

「辣椒炒蟹」($398)

「芒果鴛鴦糯米」($45)

「椰汁西米布甸」($25)
最後還加點了兩款甜品,以白糯米飯最好吃,煙靱中帶米飯香又不太甜,介附鹹甜之間。東西最美的就是曖昧的時候啊。

這些年,我們在回味那些年的純真幼稚;只因今天的你我,已被現實生活磨蝕了那顆赤子之心

2011-10-28
  • 芒果鴛鴦糯米
2011-10-07 46 瀏覽
在諾士佛臺的 A Touch of Spice。很喜歡這個令人留下印象的店名,可惜食物質素只是一般。平日晚上八時左右,已經全場爆滿,一行五人被分配到近門口的檯子。在環境昏暗的餐廳,吃辣辣的泰菜,感覺有夠特別。冬蔭公湯。我沒有喝,所以不作描述了。椰青:不夠在布吉喝的清甜。而且內裡的椰肉很硬,不能刮出來吃。半打牛肉和雞肉串燒,配上沙嗲醬,好味!庶蝦:還以為那條是粗竹簽,原來是真的能吃的庶。蝦肉比例很少,混入了魚膠似的。越式春卷:一般,不夠香口。黃咖哩牛根腩:黃咖哩不夠味,非常失色,牛根腩也過稔。青咖哩雞:微辣,比黃咖哩好吃。可是雞肉像雞柳,薯仔也少。這裡的薄餅不夠厚身,多油,沾上咖哩也不好吃。炒雜菜很求其,只是碎濕濕的菜花,毫不惹味。這裡有越式又有泰式菜,但卻連簡單的咖哩也造得不好。吃的是比較高檔舒適的環境,而不是滋味無窮的食物。
冬蔭公湯。我沒有喝,所以不作描述了。
半打牛肉和雞肉串燒,配上沙嗲醬,好味!
越式春卷:一般,不夠香口。
黃咖哩牛根腩:黃咖哩不夠味,非常失色,牛根腩也過稔。
青咖哩雞:微辣,比黃咖哩好吃。可是雞肉像雞柳,薯仔也少。
這裡的薄餅不夠厚身,多油,沾上咖哩也不好吃。
炒雜菜很求其,只是碎濕濕的菜花,毫不惹味。

2011-05-27 247 瀏覽
越式蒸粉卷 -With Snow Fungus and Steamed Pork. The ravioli skin was pretty decent and so was the filling. Kind of surprised as this place looks like its aimed for Westernised-Vietnamese and Thai food. But it is just neat and one well. In fact, King Parrot Group surprises me sometime, the only let down are their Spanish restos! .33 Export Beer -The 33 refers to the 33cl size of the original Vietnamese beer. A pale ale, this is apparently invented by France but now made in Ho Chi Minh city -
越式蒸粉卷 -

33 Export Beer -
The 33 refers to the 33cl size of the original Vietnamese beer. A pale ale, this is apparently invented by France but now made in Ho Chi Minh city - suppose to pair well with food. Does it? Well its actually not bad, at least it doesnt taste as fake as the other French beer I'd reviewed just before this one. (the 1664 'Blanc' review).

Surprised at the cleanliness of this shop and the presentation of food on other tables. Might just come back!
2011-04-10 21 瀏覽
服務真麻麻, 一個貌似80 尾90頭的 waitress(眼圈黑嗰位), 我們只叫她代切排骨( 因為好硬) , 佢冇答, 仲反白眼 ,之後拿另外一把刀給我們 ,暗示要我們自己切?有咁嘅員工, 趕客冇難度 !!烏頭魚味不錯 , 但冇用盤興住 , 好易凍.蛋糕好味道 ,有冷暖不同 感覺在一起.國際水準 , Good. ( 不過唔係歺廳供應 , 是我的friend michelle 供應)歺廳食物其實 有7 分, 通采倣得幾好 ,沙律都幾醒胃, 可惜俾個waitress(眼圈黑嗰位)攪壞.........,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

有咁嘅員工, 趕客冇難度 !!

烏頭魚味不錯 , 但冇用盤興住 , 好易凍.

2011-04-09
生日
  • 沙律
  • 鳥頭魚
2011-03-07 15 瀏覽
3位讀書時期的好姐妹回港後一直沒有機會見面, 今次終於的起心肝出黎一聚!地方是為食Sasa提議的..她可是知道很多好吃處^^餐廳位於tst的酒吧街, 很熱鬧很多鬼佬! 要上樓, 雖是泰國茶, 內裡格局卻頗西式的, 很闊落, 燈光昏暗.當晚人不多, 冷氣有點過凍.. 不過服務員能度良好, 我們很隨意地點菜, 都是share一起吃的, 上菜速度也算快! 我的玫瑰花茶, 很是香甜 "前菜"生菜卷, 清清淡淡的, 不錯的. 雞串, 燒得恰到好處, 惹味! 冬陰功, 不是我的口味, 不過姐妹說ok! 生菜包豬肉, 很惹味的炒豬肉碎配上清淡的生菜是一個很開胃餸! 不過略慊豬肉太多油 雞翼饟飯, 加喱汁很香, 飯也ok, 只可惜雞翼煎得太過火了, 很硬沒有汁 南瓜鴨胸肉飯, 這個我很喜歡, 卻忘了拍照! 很真材實料的味道! 鮮甜的南瓜用來炒飯真是一流選擇! 就算不用鴨肉也會同樣好味! 用汁料來炒的飯有點濕軟, 和乾爽的港式炒飯是不同的風味。結賬每人190, 有點貴>_<! 不過可以坐一個晚上也是值得的
地方是為食Sasa提議的..她可是知道很多好吃處^^

我的玫瑰花茶, 很是香甜
"前菜"生菜卷, 清清淡淡的, 不錯的.
雞串, 燒得恰到好處, 惹味!
冬陰功, 不是我的口味, 不過姐妹說ok!

2010-11-09
2011-02-05 5 瀏覽
因為好多中菜都full booking最後揀左呢度同一班朋友食團年飯呢度幾好係唔駛要限時交枱7個人order左一個$580嘅4人套餐另散叫頭盤泰式皮蛋蝦餅,芭堤雅串燒沙爹雞,越色香芒軟殼蟹米紙卷米紙卷好味,好fresh沙爹雞冇咩特別食落去仲好似冇咩味皮蛋蝦餅幾特別2樣野都算match印尼加多加多沙律沙律裡面有米通青瓜番茄烚蛋芽菜冇咩特別...湯泰國冬蔭魚肚羮唔食辣嘅我呢個湯我只可以飲到2羮好辣~朋友話唔錯主菜 原條勁蒜香茅盲鰽魚呢個唔辣所以我食得好放心好多蒜埋住條魚味道好功所以我都分唔到嗰條係咩魚魚塊唔算多骨幾好馬拉盞牛柳菜多過牛柳牛柳得幾粒份量好少而且牛柳唔夠滑 泰國原個菠蘿青咖喱雞呢個少少辣我食到但雞好少青咖喱汁就好多飛天通菜普通炒通菜冇特別蛋白露筍粒炒飯呢個好味泰國菜味濃呢個炒飯清清地幾好甜品甜品拼盤另外再加嘅有泰式炸魚餅$51 (套餐用優惠價order)味道怪怪唔好味甜咖喱羊肉呢個好好味甜咖喱一d都唔辣羊味夠重粉絲蝦正粉絲夠入味不過淋左dd同埋有2隻大蝦芒果三重奏$45其實即係芒果西米露芒果糯米糍芒果西米布甸糯米糍嘅皮太厚唔好味 芒果鴛鴦糯米$45白糯米最好食服務尚可不過有d黑
因為好多中菜都full booking
最後揀左呢度同一班朋友食團年飯
呢度幾好係唔駛要限時交枱

7個人order左一個$580嘅4人套餐另散叫

頭盤
泰式皮蛋蝦餅,芭堤雅串燒沙爹雞,越色香芒軟殼蟹米紙卷
米紙卷好味,好fresh
沙爹雞冇咩特別

呢個炒飯清清地幾好

甜品
甜品拼盤
另外再加嘅有
泰式炸魚餅$51 (套餐用優惠價order)
味道怪怪

團年飯
  • 甜咖喱羊肉
  • 蛋白露筍粒炒飯
2010-11-21 13 瀏覽
12-11-2010晚上 與新相識的朋友來個首次飯聚, 晚上7時多到達, 餐廳已預留一個較僻靜位置, 方便傾計又不怕受人打擾, 餐枱還放上小洋燭, 環境幽雅暗暗的, 情調不錯遇著我這類患有"選擇困難症"的人, 點菜還是交給友人發板就好, 反正自己什麼也吃印象中點了:馬來沙爹串(牛肉) x 半打---配上沙爹醬一起, 牛肉不韌, 亦不像梳打過, 有Texture, 好味牛油雞中翼---上枱時熱辣辣, 香口惹味, 對於嗜雞翼的我就最好不過good香燒大蝦--蝦很大隻, 份量亦不少, 開邊後加上豆豉蒜蓉等燒製, 肉新鮮結實, 朋友很喜歡咖哩麵包雞---比想像中不辣, 充滿南亞香料味道, 除了雞外還有薯仔, 配上即烘麵包皮, 好吃又好玩(視覺上)因之前沒有多看過menu, 聽朋友點時還以為會像"澳門翠苑茶餐廳"一樣用一個大大農夫包盛著, 來到時才發現餐廳用上一隻雞型器皿載上咖哩, 上面有一層像是做酥皮湯的即烘麵包蓋著, 還有專人走來替我們代為"剪綵", 將麵包細心切好小件供客配咖哩品嚐, 害得我忍不住要求拍張照留念, 希望沒有嚇怕友人, 失禮晒, 中間好像還欠一款什麼, 但記不起(年紀
12-11-2010晚上

印象中點了:

中間好像還欠一款什麼, 但記不起(年紀大
失憶)

香芒布甸 & 泰式涼粉---侍應於餐後前來推介, 某信用咭有買一送一優惠, 就點兩客作結, 如不談味道, 論賣相也合格有餘, 好的賣相始終能為食物加添不少分數, 味道雖不是最好, 但已很滿意

還有要稱讚餐廳的服務, 雖然位處僻靜一角, 但從沒有被忽略感覺, 服務員勤快細心有禮, 枱上水杯漏水亦比客人早得察覺, 適當時候還為客人換上新碟, 態度和服務很殷勤

最後還是要多謝朋友是次做東, 細心的安排令首次飯聚感覺很好, 氣氛、環境、食物、人也很Perfect, thanks so much~

2010-10-22 2 瀏覽
與舊同事聚會, 相約食泰國菜~因本人是會員有85折的優惠, 所以選了這間香辣屋~ 而且環境十分舒適, 很適合約會及聚會~ 仲可以開酒飲~ 冇得頂呀~開支白酒飲~ 香葉肉碎生葉包~ spicy~ 冬蔭功湯, 好開胃~ 咖哩雞, 好有咖哩味~ 香芒牛肉~ 芒果夠甜 馬拉盞炒菜~ 好爽口~ 魚好新鮮~ 好脆口~
2010-10-05
白酒~
好香口~越色春卷~
冬蔭功湯~正~
正~咖哩雞柳~
正~香芒牛肉~
正~馬拉盞炒菜~
正~魚~
  • 冬蔭功湯
2010-10-03 3 瀏覽
每個星期五都同班同事一齊去香辣屋食lunch, 好快就儲齊晒30個印花啦, 而呢$400既價惠係咩黎呢? 就係送3款小菜, 包括有咖喱大蝦, 酸甜魚, 咖喱雞連烤包海鮮濕炒河 - 個汁真係好鬼濕, 不過味道真係咸左少少, 啲海鮮料都好多, 啲河粉就碎左啲咖喱牛肉湯河 - 咖喱湯底幾好味, 牛肉好淋餐前小食(雞翼) - 個皮炸得好脆口, 啲雞肉好滑餐前小食(豬頸肉) - 好好味, 切得好薄, 唔un餐前小食(串燒牛) - 沙嗲汁好重椰汁味, 牛肉串唔鞋口咖喱大蝦 - 2隻大蝦, 有蝦羔家! 咖喱汁都係好重椰香味酸甜魚 - 酸酸甜甜好開胃, 魚皮炸得好脆口, 魚肉好滑埋單都係四百幾蚊咋, 我地9個人食, 張couple除左送$400優惠, 仲包埋有一次免一人午餐, 我地仲唸住唔會咁有印花咭, 點知埋單時佢地又比多張新既印花咭我地, 仲蓋滿左8個印花添, 原來今次佢當1個人用果張優惠咭咋!

咖喱牛肉湯河 - 咖喱湯底幾好味, 牛肉好淋

餐前小食(雞翼) - 個皮炸得好脆口, 啲雞肉好滑

餐前小食(豬頸肉) - 好好味, 切得好薄, 唔un

餐前小食(串燒牛) - 沙嗲汁好重椰汁味, 牛肉串唔鞋口

咖喱大蝦 - 2隻大蝦, 有蝦羔家! 咖喱汁都係好重椰香味

酸甜魚 - 酸酸甜甜好開胃, 魚皮炸得好脆口, 魚肉好滑

2010-09-03
2010-08-12
冬蔭功湯. . . .隻大頭蝦很大隻很厚肉. . . 馬拉盞炒菜心. . . 聞到好香好香咸魚味. . .食落都好香口. . . 越式牛油雞翼 . . .幾好味. . .. but 內面有點生. . .骨有血紅色. . . 炒粉. . .上面有啲蟹肉. . .味道一般.. . 白飯 x 1. . .用來撈咖喱汁. ..正. . . 咖喱甜薯牛肉 . . .甜薯以為係番薯...原來係薯仔. . .味道ok. . . 蒜蓉包. . .一客四件. . .四個人…每人一件. . . 蒸粉卷 . . .上面有嚿扎肉.. . member coupon 送的. . .member 85折. . .每人$85. . .泰菜加越菜....太過fusion....不夠地道特色....較o岩那些喜歡同時多選擇既人...
冬蔭功湯. . . .隻大頭蝦很大隻很厚肉. . .

炒粉. . .上面有啲蟹肉. . .味道一般.. .
白飯 x 1. . .用來撈咖喱汁. ..正. . .

member 85折. . .每人$85. . .

2010-08-11
2010-07-29 8 瀏覽
最愛到這裡食LUNCH...午餐大約是$4X...包括湯, 主菜, 飲品, 甜品...好好味...每次也吃得很滿足的走...環境很舒適...每張枱也相隔一定距離, 就算人多也不會很吵耳...可以靜靜的享受一頓午餐...我是景樂member還有85折...另外, 現在諾士彿台還有推廣, 午餐吃滿5客再送1客, 超抵!
最愛到這裡食LUNCH...

午餐大約是$4X...包括湯, 主菜, 飲品, 甜品...
好好味...每次也吃得很滿足的走...

2010-07-19 4 瀏覽
因為訂左位, 所以去到唔駛等!5個人叫左:青木瓜沙律配糯米飯: 有d 辣, 幾醒胃!沙爹串燒(雞+牛+豬)各兩串: 我只係左雞串, 唔錯, d 肉都juicy, 唔乾, 但個沙爹汁就普普通通泰式炸蝦餅配酸辣青瓜: 好香口, 彈牙冬蔭功湯: 成晚最好, 雖然好辣, 但因為加左芫茜, 好香. 無左平時冬蔭功果種好重既香料味, 亦無平時飲既咁酸! 湯入面有隻大蝦, 都有小小膏!越色春卷: 熱辣辣, 幾好味!菠蘿炒飯: 麻麻地, d 飯唔太熱, 同埋唔夠菠蘿香味青咖哩雞肉配薄餅: 唔太得, d 咖哩一d 都唔香, 個薄餅好似買雪凍果d 自己返黎整咁!牛腩煲: 牛肉好淋, 個汁都好濃!炒雜菜蓮藕片: 普通! Drink: 芒果freeze: 太甜, 好稠!About their service: just so so, keep asking question~~同埋不停地收野, 見有小小野就黎收, 有小小煩!
因為訂左位, 所以去到唔駛等!

5個人叫左:
青木瓜沙律配糯米飯: 有d 辣, 幾醒胃!

泰式炸蝦餅配酸辣青瓜: 好香口, 彈牙

越色春卷: 熱辣辣, 幾好味!

菠蘿炒飯: 麻麻地, d 飯唔太熱, 同埋唔夠菠蘿香味

牛腩煲: 牛肉好淋, 個汁都好濃!
炒雜菜蓮藕片: 普通!
Drink: 芒果freeze: 太甜, 好稠!

2010-07-08
  • 冬蔭功湯