2015-09-06 499 瀏覽
和太座兩人來試新開店,因為不設預訂坐位,所以未到黃昏六點已到,在門口見有人等位,心想真的這麽旺,未到六點都要等位,但原來真實情況並非如此,當時還有兩三張檯未有人坐,只是內部人手不足,有客都未能及時安排,內裏裝修環境是時下潮流韓式食肆的標準格局,有幾部大電視在播放着韓國流行的音樂片,坐位十分擠迫,店員安排我們坐下後就一輪嘴講述店的要求,有人等位要九十分鐘離場,我心想你食物上來食完我就一定離開,真會貪你們店坐得周身不自在嗎?點餐要自己用板腦自助式,用法就事後要我再找店員問才明白,其實她說話的內容我真的沒有聽清楚,因為她說得實在太快,也沒理會人客是否明白,總之我已說過就交代了的態度,實在令人有點難以接受,也有傳統紙餐牌,但內容只是得部份,不齊全,這店以烤肉為主打,用的爐具竟然是樽裝氣體爐,我們開始烤未到十分鐘就要換氣,有點匪夷所思。食物方面份量算大件頭,但味道就十分一般了,勝在價錢較其他有名的烤肉店低,可吸引年青人和一般為充飢填肚的家庭式食客,不得不說的是這店的爐面設計與"稀來烤肉"一樣,有爐邊烘蛋附送,但却只限送一次,要添加就要另收費,有點過份吝嗇,其餘前菜和生菜就免費無限量供應,這晚我們
廣島蠔
一口牛
羊架
食物方面份量算大件頭,但味道就十分一般了,勝在價錢較其他有名的烤肉店低,可吸引年青人和一般為充飢填肚的家庭式食客,不得不說的是這店的爐面設計與"稀來烤肉"一樣,有爐邊烘蛋附送,但却只限送一次,要添加就要另收費,有點過份吝嗇,其餘前菜和生菜就免費無限量供應,這晚我們試了一份三式豬(包括香草、人參和紅酒),廣島蠔,一口牛和羊架。
三式豬(包括香草、人參和紅酒)
,這是韓國近年十分著名的烤八式豬肉,為配合我們這些兩人食客,不減份量,就用味道款式去遷就,我們自己選擇了三款醃味,香草味尚算清香,能吃到豬肉混和香草的味;人參味就完全吃不到人參的甘香,只吃到普通豬腩肉的味道;紅酒味就吃到一點酒酸味,感覺像是一瓶放得太久的紅酒變酸的味,而總體來說,豬肉還算不差,肥瘦均勻。
廣島蠔,算是夠大隻,可惜是完全冰封上檯,附以牛油伴烤也有極重雪味。
一口牛,餐牌上寫上蒜鹽一口牛,別誤會用蒜鹽醃製過,其實只是用蒜片伴着,牛肉粒大小不一,肥瘦又不均勻,有些更是肥多於瘦
一口牛
,牛味不算濃,相對羊架就還算可以。
羊架,夠大件但就相當難燒,預先醃制過,但醃料太多,可能是想辟走雪味,但未有成功,表面醃料全部燒焦,內部也還完全未熟,羊是很肥但入口完全沒有羊味。
2015-09-03
2015-09-03 651 瀏覽
晚市時與友人試下呢間新開業的韓國餐廳,一進門就聽到韓國的流行音樂 剛坐下,店員就拿著用來點餐的平板電腦介紹如何使用,十分細心。介紹完就把蛋漿倒入爐兩旁的坑,一邊是粟米蛋漿,另一邊則是普通蛋漿。我地點左一份牛肉,十分肥美,燒了一會兒就可以吃,美味的牛肉再配上醬汁,絕對是味覺的享受!除了牛肉外,他們的雞肉也不錯,每一塊都十分嫩滑,易入口。最後加單點了帶子,配上牛油來燒,香味陣陣。總括而言,食物和服務態度都很好,絕對可以再試。
總括而言,食物和服務態度都很好,絕對可以再試。
2015-08-27 953 瀏覽
這裡主打韓式燒肉,是散點的,不過有別於以前光顧的傳統中貴價韓燒,這裡有多種款式選擇,不是用價錢作分類,而是部位及味道來分類,例如八味豬腩肉,就已經有八款腌肉可一次過品嚐(原味、咖喱、辣味等),肉質新鲜,又切得夠薄夠入味,易燒,每一塊都是半肥瘦的,有些少軟骨,燒完用生菜包住,一口氣放入口咬,肉汁及脂肪在口腔內爆開,一流。唔腻,值得推介。(最好用生菜包燒肉吃,可以多食幾片!)切粒和牛每份稍為少,有十粒左右,如四個人分每人可試兩至三粒。蛋燒第一次試食,最好燒到中間流心狀,裡面原來有粟米,所以有少少甜味及清香海鮮要推介靖魚,肉質鮮美,大條,可四人分享。玄米茶,生菜及醬油無限供應。  士多啤梨凍茶賣相有好靚草葉裝飾,裡面真有粒士多啤梨,稍甜,不過夠凍,可以中和一下。卡位夠闊,可坐六人。

海鮮要推介靖魚,肉質鮮美,大條,可四人分享。
玄米茶,生菜及醬油無限供應。
卡位夠闊,可坐六人。

2015-08-19
  • 八味燒腩肉,靖魚
呢間鋪好似新開左2個月未到,但已經成日經過都見到唔少人排隊,應該都幾唔錯。。。掛😆一試,幸好比想像中好,食材味道無特別大驚喜,勝在份量對得起價錢😊而且服務生嘅態度都非常好👏👏我勁鐘意!好感動,好耐未試過咁好服務👍欣賞!值得好多香港從事餐飲服務業嘅人學習(呢間野好難得地連後生仔女既態度都非常好)因為咁,所以即使味道未見驚喜也好,也值得我們再幫襯😇食飽飽,滿足本身小食:泡菜,芽菜,黃羅蔔、生菜, 蛋液係免費,可以無限添加的(蛋液就唔知,無問,2個人食2條已足夠,所以無問到)(可能因為太夜去食了,加上生意幾好,所以去到已經得返最後一小碗芽菜比我地,無得再添,而且亦無左羅蔔呢,但唔緊要啦,我地喪食左勁多泡菜😆😆腩肉加埋泡菜、芽菜,用生菜包住食好正,加入自己喜歡既材料食,特別岩個人口味😋美味,清新得來又可以減輕油膩感😎其實某程度上食物選擇不算太多,但cp值幾高☺️加上呢間野近荃灣我住既地方,方便,唔洗再成日出城捱食貴燒肉心痛去滿足食燒肉癮,好開心而且,感謝服務真心好好,加分!(香港服務業太缺乏)無嫌我地煩,希望保持住如此好服務態度,不要退步喔😘

因為咁,所以即使味道未見驚喜也好,也值得我們再幫襯😇

食飽飽,滿足

美味,清新得來又可以減輕油膩感😎

其實某程度上食物選擇不算太多,但cp值幾高☺️

而且,感謝服務真心好好,加分!(香港服務業太缺乏)

無嫌我地煩,希望保持住如此好服務態度,不要退步喔😘

題外話/補充資料: 因為我地仲要係咁岩晚上9點後幫襯,有7.8折!仲抵食
2015-08-24 1631 瀏覽
開在荃灣的這一間韓燒店,路過的時候總是站滿了排隊的人,讓我好奇心都發作起來了,這一天終於跟男朋友來試一下。荃灣最近有愈來愈多的韓燒店,沒想到香港人對於韓燒的興趣有這麼大,整間店都是坐滿客人。點菜的是用很先進的科技,類似IPAD的儀器點餐的,我還蠻喜歡,因為可以一邊看圖一邊把想吃的都點完,在ORDER之前再看清楚一次再按確認,那就不會點得太多或是漏掉了吧。一坐下就已經有已經放好的濃茶跟前菜,我跟男朋友一邊等著吃一邊聊天,不得不說的是這裡的電視長期播著韓星的MV,可是聲量真的有點太大,基本上我們聊天要很大聲才能聽得到,加上其他客人也是這樣就讓整間餐廳很嘈吵,可以考慮一下把電視的聲音關少一點會比較好。燒烤爐的旁邊已經加好了蛋漿,我其實很喜歡這樣的設計,因為真的很喜歡吃這樣的蒸蛋,不過只有一邊有粟米粒另一邊什麼都沒有,吃起來比較乏味喔。爐的上方很細心的弄了一個小的吸油煙機,免得客人的衣服上都有陣臭味,好貼心又方便。生菜是包著肉吃的,這樣吃起來比較健康,生菜也洗得很乾淨,咬下去還蠻清新的,而且這裡的生菜是可以不停REFILL的喔,想吃多少都可以。牛舌牛舌切割很平均,燒完以後吃起來很彈牙,也不會太
牛舌
牛舌切割很平均,燒完以後吃起來很彈牙,也不會太硬或是太黏,我覺得肉質是蠻好的,咬下去牛的肉汁都會流出來,我自己很喜歡。
豬腩肉
我自己是覺得有點太油膩,不過我男朋友是很愛就對了,而且燒完以後油脂分配很平均,肉跟油脂配搭著吃的時候,油脂可以增加軟軟的口感,肉又爽口,不錯。
辣雞肉
吃起來是沒有很辣,可是雞肉還蠻鮮嫩,不會有雪藏味,咬下去也肉質很分明,不會說要硬扯或是咬很久才吞得下去,用來開開胃或是配著生菜吃就可以增加口感。
蘑菇
因為想要吃得健康一點我才特別選了這道,蘑菇其實用燒烤燒的話其實有點麻煩,因為沒有油分而且很容易就會燒焦,幸好店家很貼心的附了兩盒小牛油給我們,不但增加了蘑菇的香味,讓蘑菇的微甜都調出來,而且比較容易燒得到,吃起來也很有嚼勁。
翠玉瓜
翠玉瓜切得很薄,燒起來比較容易燒得熟,可是瓜類真的要比較小心,因為很容易就沾到了燒焦的地方,不過吃起來是很新鮮的。
泡菜海鮮湯
店家很細心的用木盤把鐵鍋裡的海鮮湯端上,外型看起來是很可愛,而且還很貼心的配上了一碗白飯,正合我心意。
海鮮的材料非常充足,有大蝦也有青口也有魷魚,不知道是否因為想要配合香港人不太吃辣的口味,湯喝下去的味道跟韓國正宗的泡菜湯味差比較遠,辣味沒有很重,就是光看顏色方面就有點對比,對我來說是有一點失望,不過用來開胃或者是伴飯吃還是可以了。

鄰座的客人生日,餐廳還特別把所有電視都播放著生日歌,氣氛很好,也看得出店家很用心的想要打好跟客人的關係。可能是新開的關係,所以食物跟客人的期望還在調整當中,我相信之後會更好的了。
2015-08-22 910 瀏覽
  食物質素幾新鮮,亦都醃得夠入味,店員亦都好親切有禮~~ 特別推介:和牛粒、八味豬腩肉!! D飲品都幾清新同埋係南韓直送,如果唔要飲特別飲品,都有玄米茶可以用黎消化下!
和牛粒粒
八味豬
2015-08-20 798 瀏覽
荃灣韓燒唔多, 見新開可以一試..第一次食爐邊蛋係冇得refill, 開頭free 每人一份之後, 加就要錢, 淨蛋都$18一份, 老闆都賺得幾盡..因為冇訂位, 2人入座後話食90 mins, 都合理, 但有枱5人入座都係只食90mins, 好似好趕咁, 又唔係放題... 何況燒熟都需時喎..order 左5花肉, 牛舌條, 蒜蓉雞肉及香草大腸:5花肉(即冇掩制上色)到枱時已冇咩血色, 解凍左好耐咁 蒜蓉雞肉(一向認為最穩陣次選, 要整得唔好食都幾難), 好多蒜蓉, 但一啲味都冇, 雞肉好"鞋"香草大腸, 只係o係大腸上灑上香草, 都係冇味牛舌條, 唯一叫做 ok o既一項唯一ok 是生菜任食, 但似乎好多都已經係任食架喇喎
荃灣韓燒唔多, 見新開可以一試..

order 左5花肉, 牛舌條, 蒜蓉雞肉及香草大腸:
5花肉(即冇掩制上色)到枱時已冇咩血色, 解凍左好耐咁
香草大腸, 只係o係大腸上灑上香草, 都係冇味
牛舌條, 唯一叫做 ok o既一項

唯一ok 是生菜任食, 但似乎好多都已經係任食架喇喎

2015-08-15 1319 瀏覽
今日難得約到父母家人食餐午飯,而爸媽又不想飲茶的情況下,我見到這家新開的韓燒店,不如試試。到達時,剛剛要等一陣才有一張大檯位置,五人檯加個位要逼少少,但無辦法吧(土地問題真嚴重)佢午市有午市定食,燒烤的豬雞牛都有,還有不同口味和部位選擇,而不想燒烤的,都有石頭鍋飯,炒粉絲等的選擇,今次人多,所以可以試哂豬牛雞和炒粉絲。豬:點了豬腩肉和醬油醃豬肉,佢沒有因午市而就價就貨,豬腩肉選取五花腩,十分肥美,燒好後更可燒到脆脆的效果,反而不油膩,正。醬油醃過的就較瘦,因有少少鹹醃過後,反而都幾香。雞:選了不辛辣的蒜香味,選取帶雞皮的脾肉,烤後不會過老和鞋,而且醃料不會太多,反而口感不太大負擔牛:點了一口牛柳粒,油花分佈平均,但真的考燒烤的技巧,如果快快烤好,封好肉汁,真的幾好味。炒粉絲:我和家人都覺得不夠辣,當然小朋友會覺得辣,但除了味道的差別外,而家有點太軟,爽身點更好。而這間餐廳係會在烤爐旁加蛋漿,令你在後期有烤蛋食,都幾得意。而配餐的泡菜,豆腐海帶湯都幾好味,只是略鹹了一點。成餐點了五個定食,食飽飽都是每人約90元左右,真的是不錯的午飯,值得再來。

醬油醃過的就較瘦,因有少少鹹醃過後,反而都幾香。

石頭鍋炒粉絲
幾靚的五花腩
加了蛋在側邊,幾好
泡菜
2015-08-15 1112 瀏覽
見到新開韓國餐廳,鋪面裝修出位大大隻韓文,叫左一個燒肉餐,118蚊雪花牛肉連飯有湯,只得兩塊牛肉,太少啦吧,好彩食落口都好食,又林又夠牛味,另外個石頭飯都正宗,好大碗肉豬肉大大舊,夠味飯質好,但紫菜林左少少…
豬肉石頭飯
2015-08-15
豬肉石頭飯
早前與朋友去食晚飯, 去左呢間試下.特飲有三種, 都幾好飲, 唯一一個係甜左D.另外, 原味牛肋骨 雖然話係原味, 但燒完出黎有鮮甜既牛肉味.亦附上生菜, 比我地包住D肉黎食, 不過建議加埋佢地免費送既泡菜同芽菜就更美味.但先淨食一口原汁原呼既肉就更好.此外, 開爐後, 職員會放入粟米+egg漿 和 淨egg漿 於爐邊 兩個坑位 慢慢熱熟.加左粟米既egg漿比較好吃, 食出egg既味道再加上粟米既鮮甜味, 完全係美味之選.推介各位約埋三五知已去試下.
早前與朋友去食晚飯, 去左呢間試下.
特飲有三種, 都幾好飲, 唯一一個係甜左D.
但先淨食一口原汁原呼既肉就更好.

推介各位約埋三五知已去試下.
八味小豬豬
八味小豬豬
2015-08-12 870 瀏覽
上星期出開去四圍行發現開左間"韓板燒肉專門店"~即刻講定今個星期去試昨日打去訂檯話full晒~可以早d walk in..但限時90分鐘無客等位就可以繼續食~反正食完早餐..直落等食晚餐決定5:45pm早d去食..去到即刻有位~食店範圍唔算大有卡檯..圓檯..合併檯~空間感較為迫~我地安排坐圓檯交低平板電腦..用作點食物~隨即送上前菜 & 爐邊倒入蛋漿前菜可以叫服務員refill~泡菜味道平均..鹹辣度唔會太濃蔬菜新鮮..份量充足~蒜片辣椒都可以refill"六味小豬豬"($238)有蒜蓉..咖哩..海鹽..辛辣..香草..味噌每件腩肉好大條~厚薄度適中..肉質好唔錯想由淡至濃咁試~所以第一款燒"海鹽"逐片燒..香草 > 蒜蓉 > 咖哩味~各款都勁香聞既味道比食入口既味道強烈..醃料都入味因為份量太多~"味噌 & 辛辣"最終要打包"原味豬腩肉"($98)比小豬豬厚一點~肉質同樣唔錯~仲伴上南瓜"原味牛肋骨"($148)一客有5件..都幾大件~色水ma ma..但另一半話味道唔錯蛋漿..水&蛋比例~明顯蛋液好足料有蛋味..仲好滑唔係講笑!! 六味小豬豬..每款腩肉都好長燒
上星期出開去四圍行
發現開左間"韓板燒肉專門店"~即刻講定今個星期去試
無客等位就可以繼續食~反正食完早餐..直落等食晚餐
決定5:45pm早d去食..去到即刻有位~食店範圍唔算大
有卡檯..圓檯..合併檯~空間感較為迫~我地安排坐圓檯
交低平板電腦..用作點食物~隨即送上前菜 & 爐邊倒入蛋漿
蔬菜新鮮..份量充足~蒜片辣椒都可以refill
"六味小豬豬"($238)
有蒜蓉..咖哩..海鹽..辛辣..香草..味噌
每件腩肉好大條~厚薄度適中..肉質好唔錯
想由淡至濃咁試~所以第一款燒"海鹽"
逐片燒..香草 > 蒜蓉 > 咖哩味~各款都勁香
聞既味道比食入口既味道強烈..醃料都入味
因為份量太多~"味噌 & 辛辣"最終要打包
"原味豬腩肉"($98)
比小豬豬厚一點~肉質同樣唔錯~仲伴上南瓜
"原味牛肋骨"($148)
蛋漿..水&蛋比例~明顯蛋液好足料
有蛋味..仲好滑
唔係講笑!! 六味小豬豬..每款腩肉都好長
燒爐既直徑..有d仲長到要扭曲
唔點個"原味豬腩肉"~應該剛剛好食得晒
最終牛肋骨 & 兩款小豬豬要打包~問服務員拎盒(+$2)
仲提我地..新店開張7點前埋單有78折~反正剛好燒晒
望望錶仲有5分鐘~埋埋單..可以慳返百幾蚊
整體食物份量好足~味道好唔錯~價錢比一般韓燒抵食
服務有禮貌而且仲好有效率
2015-08-10 823 瀏覽
間鋪新開左一個月到,日日好多人排隊,心知都應該唔錯,我們4個人訂左8點位,不過佢食客未走都無辦法,等下都無所謂,反觀一些無訂位,又發晒脾氣話等得耐的人,我真係唔明食餐飯禁勞氣做咩,你可以唔等架嘛,嘈d服務員同部長,真係好慘,人地打份工隻,無枱都唔想架。終於我們開始,餐牌都好多選擇,萬變不離其中,豬牛羊魚,我們選左2個豬腩,一個原味豬腩,一個3小味豬腩(服務員介紹) 4個人叫3味就夠,如果6味就6人以上,8味夠10人架啦,選左大醬,蒜蓉,人蔘味 燒好用煎刀煎開包生菜一流,唔好怕肥,佢燒香左皮位跟本唔肥,d油迫晒出黎脆脆地添!我最喜歡係大醬味,始終唔係韓國人,有味開胃d^^ 跟住選左個牛拼盤,有牛柳粒,有原片牛柳,像和牛都有4樣禁,不過我忘了影相,呢個拼盤$300多,我唔記得正價,比散叫抵食,牛柳粒燒到又香又冧,難忘的口感,見到難得銀鱈魚朳,貴都想食,因為太多肉,食下其他無禁漏,燒銀鱈魚唔好心急,煎魚幾時都係等佢煎到金黃,先反轉煎另一面,唔係佢散晒就唔靚,鱈魚煎香左,外脆內滑,4個人感覺唔夠食添  除左肉叫左雜菜籃,佢仲有雜菌籃,睇大家喜歡食咩,我就選左雜菜,因為冬菇,脆肉瓜,茄子,蕃薯,
間鋪新開左一個月到,日日好多人排隊,心知都應該唔錯,我們4個人訂左8點位,不過佢食客未走都無辦法,等下都無所謂,反觀一些無訂位,又發晒脾氣話等得耐的人,我真係唔明食餐飯禁勞氣做咩,你可以唔等架嘛,嘈d服務員部長,真係好慘,人地打份工隻,無枱都唔想架。
 除左肉叫左雜菜籃,佢仲有雜菌籃,睇大家喜歡食咩,我就選左雜菜,因為冬菇,脆肉瓜,茄子,蕃薯,南瓜,雞脾菇,我都喜歡,最甜就係蕃薯,燒完超好味,贊! 泡菜餅其實唔差, 個邊夠脆,朋友就話厚左d粉多左,韓式冷麵,夠凍,簡單禁有泡菜,青瓜絲,芽菜 3樣, 清清地 中和番d燒肉,佢本身小食(泡菜,芽菜,黃羅白) 生菜, 蛋液係免費,可以添加的,其實佢唔貴,d肉好厚切, 煎開有6件禁食,仲有shack shack 飯 果d得意野可以選,店長見我們等得耐,服務非常好,d食物都加左碼, 大家去試吓啦!張椅打開可以放手袋。
牛柳
泡菜餅,邊位夠脆,中間厚左d幾多泡菜
蛋唔黏底,好香,免費的,喜歡芝士粟米蛋( ̄∇ ̄)
三小味豬腩仔,贊
銀鱈魚朳
韓式水冷麵
韓國泡菜粉絲餃
雜菜籃
韓式腸
題外話/補充資料: 平日星期一至四有78折
牛柳
蛋唔黏底,好香,免費的,喜歡芝士粟米蛋( ̄∇ ̄)
三小味豬腩仔,贊
銀鱈魚朳
雜菜籃
韓式腸
  • 三味,六味,八味 豬腩 , 拼盤牛柳
2015-08-03 904 瀏覽
約埋三五知己食個反, 而家周圍都韓熱, 就去食韓板! 環境唔錯, 有電視播住韓歌MV, 我地坐卡位,舒服! 店員都亦有禮貌! 印象分加爆😜講番食物, 種類算齊,牛,豬,羊 雞,海鮮,蔬菜,魚,面,反樣樣有, 而且有唔同部位同調味任君選擇!! 當然仲有爽爽豬皮我地亦試左好多款, overall都好味, 我特別鍾意銀雪魚, 店員會主動幫你燒, 因為經驗話呢種魚好易爛, 員店燒得有心機, 食落肚都好味啲, 而且鐵板燒到咁上下有焦,仲很樂意幫你換鐵板架!!😀另外牛,南瓜同白磨菇都好好味!總括嚟講, 值得翻兜!! 下次要試海鮮😍
另外牛,南瓜同白磨菇都好好味!
總括嚟講, 值得翻兜!! 下次要試海鮮😍
豬皮
銀雪魚
白磨菇
燒三色豬
2015-07-26 1257 瀏覽
朋友生日要求來荃灣吃個正宗非韓陽苑式韓燒午餐,本來想去7080,但跟喜來一樣只開晚市,所以成個荃灣做午市韓燒只有荃灣廣場內嘅一起金鐥同呢間。上openrice,呢間連一張相一個食評都無,仲要開力生,諗住都係嗰啲cheap雞任食嘢,所以唯有決定去金鐥,雖然我食過佢個lunch set勁失望,整體價錢偏貴,服務又麻麻,負評多過正評,最重要佢扮高檔唔係我想要嗰種7080坐圓櫈青春自在feel。幸好朋友生日前一日放工路過呢間,門面已非常搶眼,好韓,餐牌擺哂出嚟價錢一目了然,lunch set最平六十幾蚊落到樓,lunch散叫又有特價,所以即刻決定轉場。朋友要求有要抽氣煙通才過隱,但全店只有三張有煙通嘅卡位,其他都如下圖中嘅。前一晚打去訂位我特別要求煙通位,佢都尊登幫我安排,抵讚!星期五中午正式幫襯,超級有善健談嘅侍應姐姐介紹餐廳原來4日前(7月19)先開業。當日非常爆場,絕大多數係上班族嚟食lunch, 所以大家都好似有啲趕時間,一次過唔理三七廿一咩都放上爐燒,唔似我哋可以慢慢嘆!但餐廳樓底高,雖然爆場都唔會好糟同好油煙。或者新開業嘅關係,除了熱情姐姐外,其他侍應妹妹好似對餐廳環境仲未好熟練,

星期五中午正式幫襯,超級有善健談嘅侍應姐姐介紹餐廳原來4日前(7月19)先開業。當日非常爆場,絕大多數係上班族嚟食lunch, 所以大家都好似有啲趕時間,一次過唔理三七廿一咩都放上爐燒,唔似我哋可以慢慢嘆!但餐廳樓底高,雖然爆場都唔會好糟同好油煙。或者新開業嘅關係,除了熱情姐姐外,其他侍應妹妹好似對餐廳環境仲未好熟練,唔記得開爐、唔記得加蛋醬、認錯枱,總之就手忙腳亂。

因為朋友生日而且第一次食非任食嘅韓燒所以叫得豐富少少,等佢一次試哂韓燒啲特色嘢。叫咗最貴嘅118雪花牛餐+98牛肋骨餐+散叫原味豬腩肉+豬皮。

牛肋骨

燒咗牛肋骨先,98有三塊,前菜、湯、飯、麥茶任添,包芝士粟米蛋同一碟用嚟燒嘅菜。無得包菜加蒜差少少。牛肋骨跟一小碟另上嘅甜燒汁,可以燒好先點又可以搽喺肉上一齊燒。肉很新鮮,肉腍有肉味。

芝士粟米蛋粟米清甜但芝士無味又無拉絲效果,建議轉用第二隻芝士。

雪花牛

到燒雪花牛,118都係三片,牛質量高,油花吸引,大滿足。

原味豬腩肉+豬皮

原味豬腩表面有少少粗鹽,但唔夠味。燒完有啲乾,唔夠肥,再厚切少少會更好。

豬皮不及7080好食,7080比較爽口及甜。

曾於英國生活的熱情侍應姐姐服務態度真係好好,直頭係典範,值得所有香港從事餐飲服務業嘅人學習,因為佢我們再幫襯!
2015-07-24
生日