2016-03-12 460 瀏覽
放假日睇完戲搵地方食下野, 韓迷太耐無食韓式野好想食, 就去左附近既韓板睇下有咩食. 下午茶餐, 有飯或麵食, 或者窩夫都有, 不過太肚餓, 決定食飯. <醬燒牛肉飯>$56, 醬燒牛肉肥瘦均勻而嫩滑, 所以咬落無渣, 仲幾彈牙, 牛肉味濃. 面頭仲有紫菜, 泡菜同薯條做配菜, 鍾意辣可以撈埋泡菜黎食, 辣辣地又開胃又刺激.飯餐仲有豆腐湯送, 清清地既昆布味, 豆腐滑溜, 咸咸地送飯一流.黎韓燒鋪頭唔食韓燒, 熟食野都唔錯, 而且唔會有油煙味.
黎韓燒鋪頭唔食韓燒, 熟食野都唔錯, 而且唔會有油煙味.
2016-03-09 345 瀏覽
去完個客度開會, 邊行去地鐵站邊搵野食, 行行下有人派傳單, 睇睇有韓式下午茶SET, 又幾新鮮, 睇落無咁heavy, 可以試試.坐低左就已經送上前菜, 仲係任refill, 泡菜都辣辣地, 但接受到.想試下呢度既脆雞, 所以要左個"香脆雞拼格格餅"$88脆雞表面少炸, 香口但唔油膩, 雞肉嫩滑無雪味, 配埋個辣醬刺激味蕾, 好開胃. 有隻煎蛋, 整爛個黃可以撈埋個格格餅食.格格餅即整熱辣辣, 格餅香脆煙韌, 好香蛋醬味, 入面有菠蘿做餡, 食落甜甜酸酸唔錯, 一SET四件夠晒滿足.

想試下呢度既脆雞, 所以要左個"香脆雞拼格格餅"$88
2016-03-06 477 瀏覽
放假得閒約埋朋友出黎下午茶食下野, 出到黎個朋友話好想食泡菜, 下午茶都想食真係服左佢.諗一諗記得附近有間韓燒, 睇下有D咩食先, 響門口睇左一輪餐牌, 原來而家有午餐同下午茶set, 唔一定要食燒肉, 又幾好, 可以食輕量簡單D."韓板部隊湯麵"$78, 好鍾意韓式湯麵, 所以試下呢度又係點. 跟餐仲有前菜, 昆布豆腐湯, 個湯淡淡地昆布味, 唔會太咸, 豆腐夠滑, 而且個湯夠晒熱.部隊湯麵配料都幾多, 蛋, 韓式午餐肉, 韓式腸仔, 泡菜, 茄汁豆等等. 至於湯麵就係最鍾意既韓式麵, 煙煙韌韌夠彈牙, 份量好足, 應該有1個即食麵咁多. 韓式午餐肉咬口實在, 無咁咸. 最讚係個湯, 因為加左茄汁豆, 解左湯底既辣, 辣中帶酸, 好易入口, 而且夠杰.吹水梗唔少得飲野, 要左個"青檸檬蜜茶"$36, 賣相好good, 熱飲有火暖住, 唔會凍晒非常好.少少檸檬香配搭蜂蜜甜味, 夠潤唔膩, 一路自斟自飲, 感覺寫意.
2016-03-05 1133 瀏覽
去完韓國旅行,對韓式美食一直念念不忘,所以約了一起去旅行的朋友來個韓國餐聚。我們選了地點方便就腳的荃灣,一試這間「韓板燒肉專門店」。 四人餐食物選擇算多,共九款美食,每款都足以勾起我們在韓國的回憶呢。 甜醬油牛肋骨和尊上雪花肥牛是四選二中揀出的,因為我們都是牛肉愛好者,所以很快就選了要吃的肉類。 另外這裡還有很多不同美食,韓醬牛護心肉、蒜鹽一口牛、甜醬油梅豚肉、香草雞脾肉,雞牛豬都有,適合一班愛吃不同肉類的朋友來一同分享。 有驚喜的是他們的海鮮拼盤,魷魚、多春魚、大蝦等應有盡有,多春魚雖然皮薄,但慢燒非但不易爛,而且的確多春,非常好吃! 另外,他們的田園盛盒亦的確豐盛,有南瓜、翠肉瓜、茄子和玉米,雖然燒的時間較長,但卻非常健康,同時滿足愛吃不同蔬果類的食客。 最喜歡的還是泡菜煎餅,極有韓式風味,油份不算多,但卻煎得香口,而食落亦每啖都有泡菜香,如果辣味多一些會更惹味呢。

我們選了地點方便就腳的荃灣,一試這間「韓板燒肉專門店」。

2016-03-04 378 瀏覽
最近與家人到了荃灣一間韓式燒肉店,發現原來好食的東西不一定要很貴呢。 這裡的四人餐只需$768,卻有九款美食,價錢包了任食的前菜和沙律,而且每人一碗白飯,價錢方面絕對划算。 媽媽最愛他們的一口牛,蒜鹽味醃得夠入味,每口食落都極惹味。 先燒一邊大約三十秒,反過來另一邊又是三十秒,重覆一次就可。燒出來特別肉嫩,同時肉汁緊鎖於牛肉之內,咬落四溢的juicy口感真的很棒! 同樣出色的有他們的牛肋骨。脂肋比例較少,而且比例平均而分明,肉質酥軟,燒後入口有種即溶的感覺,彷似牛肉於口腔中慢慢溶為肉汁,咬落鮮嫩,質素很高。 特別喜歡以生菜包著牛肉來吃,一來極有韓式風味,同時膩口感減低,消滯又不會很飽,令人可以繼續作戰呢!哈哈。 加上這裡的服務態度很好,只要揚一揚手服務員就會來幫忙,即使他們是晚飯時間亦樂意為客人服務,令人感到窩心。 地點亦很方便,非常鄰近地鐵站,食飽回家亦不會很遠,所以一定會再來的:)

媽媽最愛他們的一口牛,蒜鹽味醃得夠入味,每口食落都極惹味。

2016-03-01 327 瀏覽
放假去荃灣行街, 諗住食埋野先行, 所以就響落車附近睇下有咩食. 見呢間韓板有個全日早餐幾特別, 因為普通西式既全日早餐食得多, 韓式真係未試過, 一於試下先.要左個"型格全日早餐"$78, 有香腸, 午餐肉, 煎蛋, 格仔餅, 茄汁豆, 仲有泡菜, 蕃茄, 菇之類既配料.見到腸仔同午餐肉, 煎得剛剛好, 好香口但又唔會燶晒. 午餐肉係韓式果隻, 咬口夠實在, 肥肉亦無港式既咁多, 入口夠晒香, 腸仔亦唔會太咸. 菇同蕃茄都煎過, 外面香口入面JUICY.而煎蛋難得見到真係荷包蛋, 唔會煎到成堆野, 少少燶邊.  最正其實係蛋下面塊格仔餅, 呢款格仔餅薄身, 即整好夠熱, 外邊脆脆地好香口. 以為無醬點會較淡口, 但原來格仔餅入面已經包住D甜甜地既配料, 幾特別.
而煎蛋難得見到真係荷包蛋, 唔會煎到成堆野, 少少燶邊.
2016-01-29 1097 瀏覽
经过荃湾看到韓板燒肉有新菜式登場,於是坐下試一試,新款菜式年青化了,不單只燒肉也有轻食,下次一定再来 花茶花香满溢,炸鸡、年糕、餃子非常美味,现在韓食成行成市但是韓板仍经常推出新品值得一去
2016-01-18
  • 炸鸡、年糕
2016-01-21 1323 瀏覽
約了友人在荃灣吃晚飯 朋友提議吃韓國菜 還特別指定這店 非·常·好!因為我也想試很久了早一天打電去訂位 到達時只等了5分鐘便可入座了豬皮/牛肋骨/泡菜煎餅是韓燒必點的吧😁3-4mm厚的豬皮 燒後不會太軟 加上豆粉一起吃 讚牛肋骨 因為不太厚的關係 很快便熟了 肥厚比例平均 吃起來沒有肥肥的感覺 因為沒有預先調味的關係 更加吃得出濃濃的牛味😍泡菜煎餅 外層金黃色脆脆的 夾上泡菜的酸酸辣辣此店還有一特色菜是必點唷-》8味豬何謂8味豬呢? 包括:海鹽/香草/味噌/辛辣/紅酒/咖哩/蒜蓉/人蔘 薄薄的一片片卷著燒起來很容易熟 味噌/咖哩/蒜蓉比較濃味 再加上生菜和泡菜夾在一起吃 正啊!另外一提 爐邊蛋也很好吃 其中一邊是粟米啊路過荃灣的食家不妨去試試 9時半後更加有折唷!
約了友人在荃灣吃晚飯 朋友提議吃韓國菜

因為沒有預先調味的關係 更加吃得出濃濃的牛味😍

泡菜煎餅 外層金黃色脆脆的 夾上泡菜的酸酸辣辣

此店還有一特色菜是必點唷-》8味豬

燒起來很容易熟 味噌/咖哩/蒜蓉比較濃味

再加上生菜和泡菜夾在一起吃 正啊!

另外一提 爐邊蛋也很好吃 其中一邊是粟米啊

路過荃灣的食家不妨去試試 9時半後更加有折唷!
8味豬
8味豬
記得讀書年代很愛與同學們去那種只提供重口味醃肉的港式韓燒店大吃一頓,雖然便宜,但要不是食物盤上有標上名字還真不知在吃什麼。近年韓流大盛,坊間出現了不少質素高的正宗韓式燒肉店,今天終於有機會一試!位於荃灣力生廣場地下的韓板,臨近地鐵站超方便,遠遠在天橋上已看到韓板的大招牌不怕找不到!整間地鋪佔地甚廣,桌椅採白色為主,光猛明亮還播放著K-Pop MV,相當迎合年輕人品味。店內除了卡位,還有可以用隔板隔開的四人座,即使與不認識的人併桌也可保有私隱。桌面放不下的食物會放到小推車上,桌與桌之間保留足夠空位,加上小推車也不會擠迫。餐牌以中韓英三語對照,還有電子菜單用作點餐,真高科技!餐點選擇不少,燒物有各種部位的肉類(豬、牛、雞)、海鮮、野菜、甚至有魚片、年粒、餃子。不想燒的話也有大量韓式料理可供選擇,喜歡韓食的人只怕花多眼亂!每桌都有燒烤用的爐具,有些座位是吊著可拉高拉低的抽氣管,也有我們桌這種貼近爐子的抽氣管,可以自由移開,不會妨礙燒烤。點好食物,店員竟為我們送上髮圈、圍裙和套著電話用的膠袋,這就不怕燒烤時濺油會弄髒頭髮衣物手機啦!非常貼心啊,食相差也不怕了(喂!)蛋漿一份與泡菜是附送的,泡菜
蛋漿一份與泡菜是附送的,泡菜可以任意添加,酸辣度不算高很開胃又惹味!蛋漿也可以付錢追加,口味共有三款:純蛋漿($18)、芝士玉米($22)、海鮮泡菜($25)。在等待肉類上桌時蛋漿逐漸熟了,要時刻注意不然早吃會太生(還是蛋汁),晚吃蛋就老了。芝士玉米蛋漿裡粒粒玉米很有口感,要是芝士味濃點會更好!
無肉不歡的我們首先點了份量十足的豬豬盛盆400g,有原味豬腩肉,原味梅豚肉,味噌豬頸肉和豬排骨。豬排骨大大一條需時較長所以可以先放在爐邊,再在爐中心燒其他肉類,也別忘了蔬菜也可一起烤!
原味豬腩肉脂肪分明,燒烤時油脂迫出香氣濃郁,不沾醬吃滿口脂香。豬頸肉薄切最快燒熟,肉質較爽口,味噌入味帶點咸正好提味。有點像豬扒的梅豚肉較厚身,但肉質軟稔啖啖肉,食肉獸必試。花點時間完成的豬排骨連骨帶肉,像吃燒排骨,要是能拿著整條排骨啃更過癮XD
這裡竟然有提供這款韓國梨子汁,清甜解渴是我的最愛!
看見別人點了所以好奇也點一客的六味小豬豬,將各種醃味的五花腩肉捲好放在碟子上上桌,單是看已覺得好肥美!六種味道分別是紅酒、蒜蓉、海鹽、香草、味噌和咖哩,不知是否特意安排,碟子上並沒有標明每款肉的味道,不過邊吃邊猜也是種情趣。
五花腩肉卷攤開後大概比爐子的直徑短一點,也足夠數人分享,不夠的話可以點八味小豬豬,或是人少的話可以點三味的嚐鮮。切得薄身的五花腩肉容易掌握火候,在燒烤過程中會將油分逼出,既薄又脆身的肉吃起來非常香口,脂香誘人。海鹽跟香草味較清新,可以提升肉本身的香味;蒜蓉、咖哩和味噌較濃,與肉味互相配合又是另一種風味;最特別是紅酒,酒香滲入肉身,未吃先醉,別具特色!
朋友點了一客人蔘雞湯,以木盆盛載著整鍋雞湯再配上白飯有模有樣。一打開蓋子已聞到蔘雞湯的清香氣,漂亮乳白色的雞湯裡還有不少雞件跟人蔘,食欲又給勾起了。試一口雞肉,肉質仍然軟滑沒有過老實在出乎我的意料,雞湯香濃微咸帶一點蔘味,加進白飯變成湯泡飯也很容易下飯又飽肚!
飽足滿意的一晚,建議更多人一起用餐可嚐試更多口味!去過韓板後以後也不用去漢X院那種港式韓燒店了!
2015-09-22
2015-12-18 1896 瀏覽
醬油蟹 (團購 $128 + $12加一服務費 = $140), 不包紫菜飯 :醬油蟹放左好多薑粒, 痴係蟹膏面, 一食就好多薑要整走佢, 但都蓋唔到個d 腥味.好明顯隻蟹勁腥. 蟹膏分量唔多, 而且蟹膏味唔突出. 醃得超級咸. 只有咸味. 要不停飲水...紫菜飯 ($26) : 另外叫已經好奇怪, d紫菜係紫菜乾甘既, 炸脆個款. 而且冇紫菜湯個d附送. (由於本人之前食既都係包飯,湯)紫菜飯又係落左d豉油勁咸....不過都要多謝佢附送爐邊蛋, 芝士栗米蛋, 泡菜. 因為我地冇燒到肉.
醬油蟹

只有咸味. 要不停飲水...

紫菜飯 ($26) :

紫菜飯又係落左d豉油勁咸....

題外話/補充資料: 見團購有醬油蟹 $128 + $12加一 (唔包飯, 淨蟹) 價錢抵食, 預左細蟹, 但估唔到中伏.... 去到見到佢本身有特價 $168 仲包個紫菜飯, 計返同團購差唔多, 本人覺得直接去都得.
2015-12-10
用餐優惠
團購
2015-12-16 1568 瀏覽
韓燒在香港牽起了熱潮,店鋪更是開到密密麻麻,感覺總有一間在你左右。肉食性的男友最近也愛上了這個燒烤的樂趣,問十次吃什麼,得出的結論都是韓燒。對於作為女生的我,簡直是一大噩夢,脂肪的積聚越來越多,減肥的夢想似乎又離我遠了一大步。剛坐下不久,店員便端上泡菜,酸蘿蔔,青椒及生菜。我的終極目標是爐邊蛋,蛋漿的幼滑配上香甜的粟米,永遠都吃不厭。兩個人點了三款味道的小豬豬,香草,辛辣,蒜蓉,賣相討好,但味道卻一般。除了辛辣味能明顯刺激味蕾,其他兩款都沒有什麼特別,味道較淡。蒜鹽一口牛上枱的時候還完全冰封,石頭一般,可想而知牛肉的雪藏味多重。燒熟後,鹽粒融化,牛肉偏鹹,口感很韌。田園盛食慶幸自己有點了一個蔬菜盒,以肉類的質素,實在對是晚晚餐失去信心。幸好蔬菜挽回了一絲希望,南瓜非常香甜,值得一試。泡菜煎餅泡菜味不太重,辣度適中,帶少許香脆,不能吃辣的人也會愛上。韓燒主打是肉類,卻做得不出色,看來想在韓燒中出類拔萃,還需花一點功夫。但是要誇讚的是,店內非常貼心提供了橡筋,圍裙,加分不少。
爐邊蛋
三味小豬豬
蒜鹽一口牛
蒜鹽一口牛
泡菜煎餅
泡菜味不太重,辣度適中,帶少許香脆,不能吃辣的人也會愛上。

2015-12-15
爐邊蛋
2015-11-29 1818 瀏覽
有日朋友想食韓燒, 見呢間有八色豬, 我提議一齊黎食.7點幾到達見門口有D人響度等位, 不過我訂定枱, 所以等一陣已入得.侍應將蛋醬倒落爐邊, 同埋比左前菜, 麥茶等等. 要左八色豬, 即係八個味道, 有海鹽, 香草, 味噌, 辛辣, 蒜蓉, 咖哩, 紅酒, 人參等等. 五花腩片薄薄地好易熟. 海鹽, 蒜蓉, 人參味都較清, 而味噌, 辛辣, 咖哩就較濃, 我鍾意濃味多D, 入晒味唔點調味都已經好好味.另外要左海鮮併盤, 有鮑魚, 虎蝦, 帶子, 魷魚, 蠔等等. 侍應話可以用牛油塗響海鮮個底先再放落爐燒, 咁樣無咁易"痴"底, 一於照做. 虎蝦, 帶子好爽口, 鮑魚同蠔就好鮮甜, 魷魚就唔可以燒太耐, 如果唔係好易韌. 海鮮份量唔算少, 3百幾蚊食到蠔同鮑魚好開心. 再要多個韓式湯麵, 唔辣既, 有蛋, 午餐肉等等, 麵應該都係韓式麵, 無咁易淋.
有日朋友想食韓燒, 見呢間有八色豬, 我提議一齊黎食.

侍應將蛋醬倒落爐邊, 同埋比左前菜, 麥茶等等.
有朋友相約我到他荃灣家附近新開食店,食韓燒 ~ 韓板燒肉專門店.店裝潢非常時尚及有活力,燈光光猛,環境舒適,地方寬敞.店內電視機播住 K-pop MV,一面聽睇及食,好有韓氣呢!* * * * *這裏抽氣系統好特別,是貼近爐邊,所以店內冇乜油煙味道.店員在爐邊加上蛋漿卷及芝士玉米蛋漿卷.* * * * *來了支茶,不同款韓國的前菜及醬汁.* * * * *點菜用ipad 非常新穎 或 可口頭落單.* * * * *見得意咪叫來飲反斗韓式飲品熱情小兵兵 熱情果味有氣水+梳打水,加上大大杯又好冰,飲後好冰凍解渴.因朋友及我也是牛肉迷, 所以選了* * * * * 牛牛盛盆 一次試足幾款牛牛盛盆包括肉味較濃較有咬口原味牛肋骨 ; 一口牛肉質鮮嫩富口感,牛味也濃;油花十足的雪花肥牛,燒至微焦時脂肪爽口肉又夠香;厚身牛舌條,燒後口感有彈性和嚼勁.以上四款牛,能品嚐不同牛肉部份鮮味,滋味越濃厚.* * * * *8吋虎蝦 好大隻虎蝦,啖啖肉好新鮮,滿爽口感不錯.* * * * *韓版豬皮 燒豬皮要小心,遇熱燒時會跳彈起出來,所以提供隙具蓋來燒.豬皮煮後顯晶瑩,入口頗有嚼勁,充滿膠質,點豆粉,可減低
有朋友相約我到他荃灣家附近新開食店,

食韓燒 ~ 韓板燒肉專門店.
店裝潢非常時尚及有活力,燈光光猛,環境舒適,地方寬敞.

* * * * *
這裏抽氣系統好特別,是貼近爐邊,所以店內冇乜油煙味道.

店員在爐邊加上蛋漿卷及芝士玉米蛋漿卷.

* * * * *
來了支茶,不同款韓國的前菜及醬汁.

* * * * *
點菜用ipad 非常新穎 或 可口頭落單.

見得意咪叫來飲

反斗韓式飲品

熱情小兵兵
熱情果味有氣水+梳打水,加上大大杯又好冰,飲後好冰凍解渴.

因朋友及我也是牛肉迷, 所以選了

牛牛盛盆
一次試足幾款牛牛盛盆

包括肉味較濃較有咬口原味牛肋骨 ;

一口牛肉質鮮嫩富口感,牛味也濃;

油花十足的雪花肥牛,燒至微焦時脂肪爽口肉又夠香;

厚身牛舌條,燒後口感有彈性和嚼勁.

以上四款牛,能品嚐不同牛肉部份鮮味,滋味越濃厚.

8吋虎蝦
8吋虎蝦
好大隻虎蝦,啖啖肉好新鮮,滿爽口感不錯.

韓版豬皮
韓版豬皮
燒豬皮要小心,遇熱燒時會跳彈起出來,所以提供隙具蓋來燒.

豬皮煮後顯晶瑩,入口頗有嚼勁,充滿膠質,點豆粉,可減低油膩感.

香草豬大腸
燒後豬大腸入口Q彈口潤滑,帶點點香草味,好惹味呢!

下次必要試試其他野食,至於服務非常不錯,經常換餐具及倒茶.
2015-09-16
  • 熱情小兵兵
  • 牛牛盛盆
唔只潮流服飾,美容產品,就連食我都要偏韓流!成日睇韓國節目,見到佢地一班人食燒肉,都會想一齊食…今次我到荃灣既韓板燒肉專門店食韓式燒肉,齊齊燒出韓味。荃灣韓板燒肉專門店位於荃灣青山公路荃灣段263-275號富裕樓力生廣場地下舖,於港鐵荃灣站,南豐中心出口沿著天橋走,5分鐘路程,交通非常方便。店內有兩種韓式燒肉吸煙管方式,一種係平常長長的煙通類型,另一種係方便形吸煙器。除了傳統餐單,店舖更提供平板電腦上的專屬app落單,方便快捷~餐廳更提供客人多種貼心服務,例如:提供像根圈給各位有需要的女性顧客,提供即棄圍裙及透明袋給各位顧客以避免油煙弄髒衣服或手機。一開始會在燒肉爐兩旁倒上蛋漿,一邊為普通蛋漿卷,另一邊為芝士玉米蛋漿卷($22),之後可以加錢追加蛋漿卷。普通蛋漿卷($18)就如有點脆口既燉蛋,而芝士玉米蛋漿卷($22)就因為內含玉米粒而比較香口,不過嘗不到芝士味。食肉獸既我地點了一個豬豬盛盆($298),包括原味豬腩肉,原味梅豚肉,豬排骨及味噌豬頸肉。每樣都大大件,足夠3-4人份量。而且配菜既粟米同冬菇都可以一齊燒,唔好浪費。另外,點了六味小豬豬(腩肉)($238),另有三味或八味選擇
芝士玉米蛋漿卷
豬豬盛盆
六味小豬豬(腩肉)
另外,點了六味小豬豬(腩肉)($238),另有三味或八味選擇。有8種味道:海鹽,香草,味噌,辛辣,蒜蓉,咖哩,紅酒,人參,因為我地唔食辣,所以唔要辛辣及人參。小豬豬好得意,將一大片腩肉卷起放置膠碟,而且並無指明味道,可以邊吃邊估。其中咖哩及紅酒味道最易猜中,味道全滲透於腩肉內。不過我地個日食既腩肉比較多脂肪,導致影響口感,滿口都係油。
人參雞湯
除左肉,我地仲點了人參雞湯($168),雞湯味道有點特別,不同於中式雞湯味道。而且顏色呈現乳白色,內含雞肉及白飯粒,人參味不算太濃,而且另配一碗白飯,可以以湯撈飯。
另外,我地仲點了兩杯特色無酒精飲品,我第一次飲呢類型設計既飲品,唔小心打瀉左,服務員即刻幫我地執拾,真係辛苦了~
店內更長期播放韓文歌曲,好適合崇拜韓風既偽韓們,而且肉量更適合食肉獸們,唔怪得咁多人等位~~

2015-09-22
芝士玉米蛋漿卷
豬豬盛盆
六味小豬豬(腩肉)
人參雞湯
2015-10-09 2179 瀏覽
2個大人 1個小朋友我好小寫食評,不過呢間100%難食同唔會再去。入去之前要睇下我食評。唔好叫咁多野食,佢地話無人等既唔會吹你走,限時個半鐘。講真,任食都唔止個半鐘,呢度仲要唔係任食又貴。我都話哂都食左$800幾蚊。我地仲有野未燒,個疑似經理走過來話我地超時左喇,就來兩個鐘。(我地過陣都仲有3分1既野未燒) 我地有1個小朋友係度,都3歲幾 不過都要照顧佢食飯先可以安心食啦。吹我地走,不過係無人等兼後面勁多吉位。我覺得勁有問題。呢間服務已經係0分。我上年都去左好多次韓國喇,食慣韓國地道野,都分到正唔正宗同似唔似。完全唔係呢回事,仲要扮韓國人講韓文。我覺得英皇好食好多,價錢都差唔多,服務環境好過哂呢間,100%唔會再去。仲真係有韓國人做野添囉。如果個半鐘限時 建議用最大火 最快熟同燒到變炭先食 因為可能煮唔熟哂 返到屋企痾水食左豬肉拼盤,秘制韓媽飯,牛肋骨,3隻味既五花腩,雞肉,冬菇。韓媽飯屋企都整到 唔洗係度食有蛋泡菜同紫菜 一句 唔好食豬肉拼盤貴 唔抵食 韓燒其實唔太鍾意咁多醬 又咸又易燒到燶哂 全部都勁易燶 肉質真係好普通牛肋骨普通,唔知點解有一舊勁咸,我自己燒牛仔骨食好過*係屋企*
2個大人 1個小朋友
我好小寫食評,不過呢間100%難食同唔會再去。
入去之前要睇下我食評。

唔好叫咁多野食,佢地話無人等既唔會吹你走,限時個半鐘。

韓媽飯屋企都整到 唔洗係度食
有蛋泡菜同紫菜 一句 唔好食

豬肉拼盤

牛肋骨
普通,唔知點解有一舊勁咸,我自己燒牛仔骨食好過*係屋企*

雞肉
自己都食到啦 勁普通

冬菇
配上牛油 不過有舊勁酸 都唔知係咪變左

佢生菜任添既,不過我食左一塊。

😑

爐邊蛋不嬲係最愛 但佢要加$18先可以添 如果多人既都可以唔洗再去。

總括 去返英皇食
又貴又唔抵食 無服務可言