2010-08-23 36 瀏覽
呢幾個星期我要係這附近做野附近D野話時話都幾貴下都是這裡便宜點呢個美食廣場都幾靚又多食物種類比我選擇之前來呢邊睇戲,試過呢間店的煲仔飯,味道真係唔錯,食完又夠飽而且又幾抵食!!可是今日太遲食飯,所以賣晒只好撰另一個飯我撰左豬扒蛋飯,豬扒同蛋鋪到見不到飯吃起來味道都不錯而且面層的聰都幾香但d蛋整的唔係好靚,味道有點咸豬扒不算太脆,但味道幾好飯的份量不夠,不夠飽吃完都幾餓下,個飯30蚊,有野飲,都算抵食
呢幾個星期我要係這附近做野
附近D野話時話都幾貴下

都是這裡便宜點

呢個美食廣場都幾靚
又多食物種類比我選擇
之前來呢邊睇戲,試過呢間店的煲仔飯,
味道真係唔錯,食完又夠飽
而且又幾抵食!!
可是今日太遲食飯,所以賣晒

只好撰另一個飯
我撰左豬扒蛋飯,
豬扒同蛋鋪到見不到飯
吃起來味道都不錯
而且面層的聰都幾香
但d蛋整的唔係好靚,味道有點咸
豬扒不算太脆,但味道幾好
飯的份量不夠,不夠飽
吃完都幾餓下,

個飯30蚊,有野飲,都算抵食
2010-07-29 7 瀏覽
lunch來到這裡想吃一個還可以的午餐,不過就好像來錯了這裡的鳳爪排骨飯是不錯的但是服務員就太差了問他,沒反應,叫他加多點醬油,當聽不見給飯的時候還好像發脾氣把飯大大力的放在臺面,大大聲吃了一肚氣!!!
lunch來到這裡想吃一個
還可以的午餐,不過就好像來錯了
這裡的鳳爪排骨飯是不錯的
但是服務員就太差了
問他,沒反應,叫他加多點醬油,當聽不見
給飯的時候還好像發脾氣
把飯大大力的放在臺面,大大聲
吃了一肚氣!!!
2010-07-23 9 瀏覽
同fd行尖沙咀中午去左金牌廣場坐坐左一陣先叫飯食我叫左個章魚冬菇煲冬菇味道有點怪章魚份量少,配埋豉油味道還可以整體上個飯一般唔算好味,而且個飯奇熱有少少熱親個口,食左勁耐個飯26蚊,送埋野飲覺得都幾抵食
同fd行尖沙咀
中午去左金牌廣場坐
坐左一陣先叫飯食
我叫左個章魚冬菇煲
冬菇味道有點怪

章魚份量少,配埋豉油
味道還可以

整體上個飯一般
唔算好味,而且個飯奇熱
有少少熱親個口,食左勁耐

個飯26蚊,送埋野飲
覺得都幾抵食
2010-07-13
2010-07-21 5 瀏覽
在金牌美食廣場的啊頭魚蛋粉吃了一個午餐豬扒+煎蛋,可樂30多元樣子還可以,但是味道就覺得有點不足首先飯和菜的比例不好,不夠菜豬扒同煎蛋都不夠味,唔夠送飯還有一點就是有一個男服務員態度不好希望下次改善
在金牌美食廣場的啊頭魚蛋粉吃了一個
午餐豬扒+煎蛋,可樂
30多元樣子還可以,但是味道就覺得有點不足
首先飯和菜的比例不好,不夠菜
豬扒同煎蛋都不夠味,唔夠送飯
還有一點就是有一個男服務員態度不好
希望下次改善
2010-06-29 5 瀏覽
次次來e間野,遲少少都賣晒呢款飯!!今次睇完電影之後來e度食~~叫左個臘腸排骨飯+可樂,大約1點半度,4款飯就已經得返一款,全個飯得1條臘腸,唔係幾夠,加上臘腸好油膩,唔開胃,我其實超喜歡食臘腸,不過要切成一片片咁食先得,因為我受唔到一咬落去勁多油bit出來的感覺,食呢個飯好快就飲完支可樂...排骨ok幾有肉,豉油唔係幾夠,價錢有少少貴。服務同環境都算可以。
次次來e間野,遲少少都賣晒呢款飯!!
2010-06-15 33 瀏覽
由國內經中港碼頭回港,除吃了美食廣場內麥奀雲吞麵之外,老公還點了這裏的香茅豬扒煎蛋飯 ($30) ,不過亞姐話雞蛋經已售磬,只好改配腸仔一條。這店店名為「阿頭魚蛋粉」,未知店內的魚蛋粉是否真的如阿頭般出類拔萃,不過幸好這碟飯的香茅豬扒雖不至於件頭十足,但也算份量適中,豬扒煎得甘香鬆化,味道調校得也很不錯,不會過鹹或太過油膩,加上豬扒面頭放上大量葱粒和蒜花等,吃起來惹味十足。至於腸仔是大路貨色,味道及外形與一般廚師腸無異,絕不會有任向驚喜,奶茶當然也不能與售價每杯六十八元的「天價奶茶」相題並論,但飯後一邊呷啖奶茶,一邊靜靜地觀賞世界杯賽事,實也賞心樂事。

餐牌
香茅豬扒腸仔飯套餐
2010-06-14
餐牌
在中港城2樓food court,以前毓民牛肉麵的鋪, 開了這間"阿頭魚蛋粉"!之前食過一次, 覺得不好, 不值一提, 但見無人寫, 只有發表意見吧!在這個food court內, 這不算便宜, 有點貴,主要有$35的套餐A, 各式單拼粉麵+時菜或魚皮;其次是$42的套餐B, 各式單拼撈粉麵+時菜或魚皮;双拼加$5, 凍飲$2;叫了要42蚊的牛什魚片頭麵, 時菜加凍飲;自助式的調味料, 但無辣油, 要問才拿些小給你, 多小家!!碗很大, 分量極小, 像被人食過一樣;牛什"甚小甚細甚薄", 每樣一片, 味道很一般;魚片頭都有3小塊; 很淋, 無咬口, 有小許魚味, 咬下去像食豆卜, 中間會出水, 皮和肉分開的, 真是差勁!湯底, 傳統牛腩味精湯底, 分別是這裏的有"似鹹非鹹,似澀非澀"的怪味, 綱上說這是味精放多了的後果!!結論是價錢貴, 份量細, 嘢食實太曳,味精多過鬼,肯定捱唔到月底!!
在這個food court內, 這不算便宜, 有點貴,
主要有$35的套餐A, 各式單拼粉麵+時菜或魚皮;
其次是$42的套餐B, 各式單拼撈粉麵+時菜或魚皮;
双拼加$5, 凍飲$2;
叫了要42蚊的牛什魚片頭麵, 時菜加凍飲;

碗很大, 分量極小, 像被人食過一樣;

牛什"甚小甚細甚薄", 每樣一片, 味道很一般;

2009-08-06