2024-04-23 40 瀏覽
放假想chill一chill,來到大埔這間隱世餐廳,很喜歡這裡的白色建築風格,餐廳外面已經是打卡位,很漂亮~裡面樓底非常高,大部分位置還可觀賞到外面的湖景,採光度十足、座位寬敞,十分舒適的中菜館玫瑰金蝦餃 $78蝦餃有三隻,表面閃閃的玫瑰金色,很美,女生都會喜歡吧!! 沾上餐廳提供的xo醬,很好吃流心鵪鶉蛋燒賣 $78外面較少有的茶樓燒賣,燒賣裡面有鵪鶉蛋很特別,彈牙的燒賣配流心的蛋黃汁意外地好吃,十分推介!竹炭叉燒餐包 $62平凡的叉燒包有被驚喜到,餐包因為竹炭所以灰灰黑黑的,想不到咬下去竟是甜甜脆脆的表皮,可能是加了砂糖,令整個叉燒包變得很特別,真的是吃過最好吃的叉燒包!!百花煎釀蘿蔔糕 $62三角形的形狀,擺盤不錯,蘿蔔糕面上有櫻花蝦,咬落有口感,味覺十分豐富黑松露野菌餃 $68黑松露味濃,很新穎的fusion點心,適合素食人士黑椒安格斯牛肉腸 $78少了傳統牛肉腸的芫茜,朋友大讚安格斯牛加入腸粉很夾且好好吃,再沾XO醬更添層次

玫瑰金蝦餃 $78

流心鵪鶉蛋燒賣 $78

竹炭叉燒餐包 $62

百花煎釀蘿蔔糕 $62

黑松露野菌餃 $68
黑松露味濃,很新穎的fusion點心,適合素食人士

黑椒安格斯牛肉腸 $78

2024-04-19
2024-04-22 35 瀏覽
餐廳服務滿分,職員會好主動上前幫客人添茶,加上喺湖畔享受住美景,心情都特別靚!流心鵪鶉蛋燒賣(三件) $78燒賣外層彈牙,內餡則是鵪鶉蛋的流心口感,非常美味!每一口咬下去時,燒賣內的蛋液會在口中爆開,帶來濃郁的蛋香味道。百花蘿蔔糕 $62外觀精緻,口感綿密,其中一面係釀蝦滑,半煎炸嘅蘿蔔糕外層非常香口,配自家製xo醬更加可口。鮮蝦紅米腸 $78紅米腸顏色好搶,一上菜已經俘虜咗我嘅心,腸粉皮薄煙韌,蝦我會用蝦球黎形容,彈牙兼且啖啖肉,裡面嘅油炸鬼脆卜卜,一口腸粉口感豐富,再配甜豉油更加提鮮,非常驚喜!石榴牛肉球(三件) $62有別於一般牛肉球,用腐皮包住成粒牛肉球,再用上湯浸住,味道清甜,唔洗點喼汁都食到牛肉嘅鮮甜。雪山叉燒酥(三件) $68酥皮外脆帶牛油香味,內餡叉燒帶甜多汁,再食多件都唔覺膩。楊枝甘露 $58經典香港甜品清涼爽口,以芒果、西米、柚子等材料,淨係睇賣相都見好足料,給人一種濃郁而清新的感覺。

流心鵪鶉蛋燒賣(三件) $78

百花蘿蔔糕 $62

鮮蝦紅米腸 $78

石榴牛肉球(三件) $62

雪山叉燒酥(三件) $68
酥皮外脆帶牛油香味,內餡叉燒帶甜多汁,再食多件都唔覺膩。

楊枝甘露 $58

2024-04-20 31 瀏覽
大埔金鷺湖餐廳,坐玻璃窗附近的座位,可以望住湖景食點心。首先,我點了一壺人蔘烏龍茶。茶香四溢,淡淡的人蔘味道與烏龍茶的清新口感完美融合。點心我點了幾款。玫瑰金蝦餃,外觀精美,蝦肉爽口。古法胡椒餅外皮酥脆,胡椒餡料好辛香。另外,黑椒安格斯牛肉腸熱辣辣。嫩滑腸粉內滿滿安格斯牛肉餡,口感嫩滑,黑椒醬汁好香濃。千層鮑魚酥很出色,鮑魚的鮮嫩和千層酥有酥脆的口感。酸菜鱈魚春卷係新穎的創作點心。春卷餡料是酸菜及鱈魚,非常特別。

2024-04-11 63 瀏覽
自從知道大埔港鐵站附近有免費接駁車去金鷺湖後,放假多個地方能遠離煩囂,有美景之餘,又有精緻點心享用。百花蘿蔔糕 $62煎到金黃色的賣相非常吸引,而且形狀呈三角形好特別。蝦膠釀在蘿蔔糕上再煎,外皮好香脆可口,內裡彈牙,再配出名的XO醬更加鮮味。這個精緻巧手點心必食!流心鵪鶉蛋燒賣 $78燒賣飽滿,賣相精緻,咬開是流心鵪鶉蛋配彈牙蝦膠,味道很有層次。石榴牛肉球 $62又是賣相特別的點心,用豆皮包著牛角球,再以高湯蒸熟,牛肉球入口嫩滑。玫瑰金蝦餃 $78金光閃閃的蝦餃吸引又高貴,啖啖爽口蝦肉好滿足。竹炭叉燒餐包 $78咬第一口已好有驚喜,外皮脆口及微甜,跟內裡的叉燒餡出奇地好夾,這個是必點!

百花蘿蔔糕 $62
煎到金黃色的賣相非常吸引,而且形狀呈三角形好特別。
百花蘿蔔糕

流心鵪鶉蛋燒賣 $78

石榴牛肉球 $62

玫瑰金蝦餃 $78
金光閃閃的蝦餃吸引又高貴,啖啖爽口蝦肉好滿足。

竹炭叉燒餐包 $78

百花蘿蔔糕
2024-04-07 64 瀏覽
第一次嚟呢間餐廳食,到達嘅時候剛剛係黃昏,餐廳外嘅景色係好舒服,心境即刻平靜輕鬆落嚟,經理同埋侍應生都超級有禮貌同體貼,點了熱門嘅蜜餞欖角脆香骨,麻辣豆酥龍躉皮,同埋一個龍蝦伊麵,每一個菜式都好好食,對於我嚟講特別喜歡麻辣豆酥龍躉皮,外脆內軟,好有咬口。蜜餞欖角脆香骨嘅蜜汁好香好甜啖啖肉,龍蝦伊麵味道都好食,只略嫌面底有少少乾另外點了個上湯竹笙浸時蔬,雖然係個菜,顏色同味道一樣清淡,所以都唔記得影相了
。蜜餞欖角脆香骨嘅蜜汁好香好甜啖啖肉
,龍蝦伊麵味道都好食,只略嫌面底有少少乾
麻辣豆酥龍躉皮
2024-03-31
麻辣豆酥龍躉皮
  • 蜜餞欖角脆香骨
2024-03-24 73 瀏覽
知道小白鷺環境好靚今日特登同朋友一齊入嚟果然好有驚喜每樣食物質素都好出色~.💎 $168 明太子釀蟹蓋呢道菜賣相十分精緻融合左鮮甜既蟹肉🥰同濃郁3明太子風味每一啖都品味到豐富既海鮮味道.💎$228 蜜餞欖角脆香骨結合左蜜餞欖角同脆香骨呈現出獨特既口感同風味脆香骨外脆內嫩搭配上甜美既蜜餞欖角😍帶黎令人垂涎既美味享受.💎$178 羊肚菌紅燒豆腐煲紅燒豆腐煲散發出濃郁既香氣羊肚菌既香味😆同豆腐既軟嫩口感相得益彰令呢道菜品更有豐富既層次同風味🥰.💎$238 蟹肉桂花炒鴛鴦米粉結合左鮮嫩既蟹肉同香氣四溢既的桂花炒製出美味既鴛鴦米粉而蟹肉既鮮甜同桂花既芬芳完美融合🥳米粉入味且口感彈牙推介.💎$58 雙色花晶凍雙色花晶凍外觀美麗口感清涼爽口每一啖都帶黎甜美既味道令人係舌尖上感受到清新既味道😇.$25(位) 茶芥
知道小白鷺環境好靚
今日特登同朋友一齊入嚟
果然好有驚喜
每樣食物質素都好出色~

💎 $168 明太子釀蟹蓋

口感清涼爽口
每一啖都帶黎甜美既味道
令人係舌尖上感受到清新既味道😇
$25(位) 茶芥
一直以為黎依到好迂迴(唔知點搭車)🫣同大王🤴🏻講揸車入去,佢又冇反應😢最近俾我發現,原來係大埔墟站🚇有免費接駁巴士🚌大約𝟏𝟎分鐘就會到,好方便😌雖然今次同朋友係食晚飯🥢,不過黎到時仲未天黑,望到出面既山林🌳 & 湖景勁靚🏝 • 勁舒服,下次(晏就☀️)可以帶埋屋企人黎食點心🧆~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪明太子釀蟹蓋 ($168)閃閃既蟹形器皿裝住🤲🏻,金金黃黃既蟹蓋🦀外皮炸到脆卜卜💫,入面釀滿(塞爆💥) 明太子忌廉🧡加大量蟹肉絲。用叉成"注"成"注"咁食🍴.▪蔥燒關東刺參 ($268)圓圓既刺參,軟腍彈彈口感🤓,表面淋上濃稠既醬汁,蔥燒夠惹味😝.▪老壇酸辣龍躉球 ($388)睇個名我仲以為係爆炒,點知原來係好似酸菜魚咁🤣不過應該係係我食過最豪氣💎既酸菜魚,用龍躉球🐟,件件都勁厚身🤌🏻,肉質嫩滑結實,冇骨啖啖肉😚底仲有好多薯粉 • 芽菜.... ▪茶位 ($25/位)(香片 • 壽眉 • 普洱 • 龍井 • 菊花 • 鐵觀音)可揀🫖.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加
一直以為黎依到好迂迴(唔知點搭車)🫣
同大王🤴🏻講揸車入去,佢又冇反應😢
最近俾我發現,原來係大埔墟站🚇有免費接駁巴士🚌
大約𝟏𝟎分鐘就會到,好方便😌
下次(晏就☀️)可以帶埋屋企人黎食點心🧆

▪明太子釀蟹蓋 ($168)
閃閃既蟹形器皿裝住🤲🏻,金金黃黃既蟹蓋🦀
明太子釀蟹蓋

▪蔥燒關東刺參 ($268)
蔥燒關東刺參
蔥燒關東刺參

▪老壇酸辣龍躉球 ($388)
睇個名我仲以為係爆炒,點知原來係好似酸菜魚咁🤣
底仲有好多薯粉 • 芽菜...
老壇酸辣龍躉球

▪茶位 ($25/位)

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
2024-03-22 50 瀏覽
想遠離繁囂飲啖茶食個包☕️🫖決定走到大埔小白鷺嘆茶。大埔新達廣場旁邊,有免費接駁巴士,車程唔使10分鐘就到,大家可以諗諗🙌。湖畔旁白色外牆「Lake House」係我地今日嘅目的地📍。星期六的下午人特別多,豬仔🐽醒目一早訂定枱,有幸一路嘆茶,一路欣賞湖邊景色🥰。✨鮮蝦紅米腸腸粉皮滑嘟嘟,做到外軟內脆,非常不錯👍🏿。✨竹炭叉燒餐包叉燒餐包熱呼呼的,焗到脹卜卜,表面帶脆。✨玫瑰金蝦餃蝦餃皮薄餡靚,蝦肉爽口彈牙,賣相精美😍✨流心鵪鶉蛋燒賣驚喜之作🫶🏻一咬入面有隻鵪鶉蛋,蛋漿湧出來。✨燕窩鮮奶蛋撻蛋撻一件件點 燕窩鋪滿蛋撻上面 非常慷慨👏
✨鮮蝦紅米腸
腸粉皮滑嘟嘟,做到外軟內脆,非常不錯👍🏿。
✨竹炭叉燒餐包
叉燒餐包熱呼呼的,焗到脹卜卜,表面帶脆。
✨玫瑰金蝦餃
蝦餃皮薄餡靚,蝦肉爽口彈牙,賣相精美😍
✨流心鵪鶉蛋燒賣
驚喜之作🫶🏻一咬入面有隻鵪鶉蛋,蛋漿湧出來。
✨燕窩鮮奶蛋撻
蛋撻一件件點 燕窩鋪滿蛋撻上面 非常慷慨👏
2024-03-22 45 瀏覽
相約友人假日嚟到大埔金露湖食點心,湖泊相伴,風景怡人,華麗裝修,空間感充足,座位寬躺舒適😍玫瑰金蝦餃🦐粒粒玫瑰金色好有貴氣,食落去淡淡蝦肉,好鮮味😍流心鵪鶉蛋燒賣🥚原粒鵪鶉蛋,咬落去即刻有蛋黃流出🤭鹹水角啤梨仔🍐外型好可愛,好煙韌🥰脆脆鮮蝦紅米腸🦐腸粉皮用紅米製成,皮薄,包着脆皮、蝦肉大大嚿好彈牙,好有層次😊田園蘿蔔絲酥🥕擺盤好有田園特色,酥皮好鬆脆,蘿蔔絲有口感💕黑松露野菌餃🍄淡淡黑松露味,好足料,推薦推薦👍🏻

玫瑰金蝦餃🦐
粒粒玫瑰金色好有貴氣,食落去淡淡蝦肉,好鮮味😍

流心鵪鶉蛋燒賣🥚
原粒鵪鶉蛋,咬落去即刻有蛋黃流出🤭

鹹水角啤梨仔🍐
外型好可愛,好煙韌🥰

脆脆鮮蝦紅米腸🦐

田園蘿蔔絲酥🥕
擺盤好有田園特色,酥皮好鬆脆,蘿蔔絲有口感💕

黑松露野菌餃🍄
淡淡黑松露味,好足料,推薦推薦👍🏻

2024-03-21 33 瀏覽
喺大埔吐露港有一個地方係背山面水,環境優美,好似置身世外桃源一樣咁,呢度就係白鷺湖。嗰度有一間中餐廳,裝修風格係以白色為主嘅輕奢風,平時更加係一位難求。佢哋嘅點心菜式保留咗傳統精髓之餘,仲加入咗好多創新元素,真係令我哋嘆為觀止。😯流心鵪鶉蛋燒賣表面上佢同傳統酒樓見到嘅蝦仁燒賣好似冇乜分別,但係直至我試咗一啖,入面嘅流心鵪鶉蛋滑溜多汁,啲蛋液就慢慢漫出,嗰種口感真係好神奇,味道亦都好配合。😋🐣竹炭叉燒餐包叉燒餐包外皮黑黑地,雖然外表好似其貌不揚,但係當你一啖落去之後就會發現大有不同。鮮嫩多汁嘅叉燒就即刻爆曬出來,加上淡淡嘅竹炭香味,簡直係令人一試難忘。😍黑椒安格斯牛肉腸安格斯牛肉肉質本身已經係出名鮮嫩,配上少量濃郁嘅黑椒粒,立馬將普通嘅牛肉腸粉提高一個境界。此外,腸粉上面仲鋪滿咗炸蒜,識落可以更加有唔同嘅口感同埋味道,亦創造出獨特嘅風味同風格。🤩🐂鮮茄魚湯鮮竹卷至於呢度點心師傅就喺湯頭上面發揮創意,出面好多鮮竹卷食起上嚟會覺得好杰身嘅芡汁,但係呢度嘅湯頭就係行清新爽甜路線,主打一個鮮茄同埋魚湯嘅清甜味,感覺即刻耳目一新。😝🍅櫻花蝦海鮮炒飯最後試咗佢哋嘅炒飯作為結尾,啲炒飯香氣十足,鑊氣夠

黑椒安格斯牛肉腸

鮮茄魚湯鮮竹卷

櫻花蝦海鮮炒飯
最後試咗佢哋嘅炒飯作為結尾,啲炒飯香氣十足,鑊氣夠炒到粒粒分。搭配埋海鮮同櫻花蝦,更加令味道濃郁,鮮上加鮮,令人欲罷不能,幾飽都忍唔住食多碗。😌🦐
2024-03-20 55 瀏覽
趁天氣好, 陽光普照, 真的不想宅在家, 所以找了一個空氣好, 又舒適的地方, 行下影下相, 又可以望住一個靚景吃下點心, 傾下計, 都幾享受.這裡的點心好精美, 有美味食物又有舒適的環境, 有少許陽光滲入來, 將平時積下來壓力一掃而空.🔸鹹水角啤梨仔: 形狀已經好吸引, 外脆內軟, 口感煙靭, 咸中帶有一絲甜味, 每次去吃點心都會必點.🔸脆脆鮮蝦紅米腸: 外層的皮做到很嫩滑但又有Q彈的口感, 中層酥脆香口,而內裏的蝦清甜爽彈, 吃起來很有層次, 我最喜歡這個.🔸石榴牛肉球: 用腐皮包住牛肉球, 好像一個小福袋, 整碗上湯浸著, 味道清甜, 牛肉球打得好軟淋而彈口🔸酸菜鱈魚春卷: 這個點心好特別, 喜歡酸菜魚的人必點, 將酸菜魚釀入春卷裡, 外層香脆可口, 內裡軟滑的魚肉帶有酸菜的味道, 口感特別.🔸鮑魚雞粒荷葉飯: 這個飯相當有貴氣, 有6隻原隻鮑魚, 有大大條的蝦米乾, 也有雞肉作餡, 蝦米的味道和鮑汁令飯味好香濃, 而每一口飯也有淡淡荷葉的香味, 讚!
鹹水角啤梨仔
酸菜鱈魚春卷
石榴牛肉球
鮑魚雞粒荷葉飯
2024-03-20 34 瀏覽
🦢周末遊湖賞花好去處,今次來到位於大埔以優美湖景聞名嘅「金鷺湖」,餐廳主打中式飲茶🫖,不單止環境靚,食物都咁精緻呀😍!周邊有🌷 鬱金香花圃,湖邊拍照,吃飽飽可以遊覽一番~👧🏻Caca今次吃甚麼?🥢燕窩鮮奶蛋撻 $42 - 燕窩足料,鮮奶蛋撻香甜美味。🥢玫瑰金蝦餃 $78 - 粉色玫瑰色蝦餃皮晶瑩剔透,蝦肉彈牙。🥢黑松露野菌餃 $68 - 黑松露味道香濃,紫色餃皮夠特別。🥢流心鵪鶉蛋燒賣 $78 - 魚子點綴,內裡有爆漿口感流心鵪鶉蛋,食落非常有驚喜。🥢千層鮑魚酥 $42 原隻鮑魚夠入味,酥皮好香鬆脆。🥢鹹水角啤梨仔 $58 - 啤梨仔造型超可愛,鹹水角不似傳統般油膩,做得好好。🥢雙色馬拉糕 $58 - 一到即聞到香甜味,一次過食到兩種口味。

👧🏻Caca今次吃甚麼?
🥢燕窩鮮奶蛋撻 $42 - 燕窩足料,鮮奶蛋撻香甜美味。
🥢千層鮑魚酥 $42 原隻鮑魚夠入味,酥皮好香鬆脆。
2024-03-03
  • 流心鵪鶉蛋燒賣
2024-03-18 43 瀏覽
週末趁天氣吾錯,就同左朋友去小白鷺影相,之後book定窗口位食埋中菜,一邊食飯一邊欣賞湖景。餐廳裝修華麗,有種低調奢華嘅感覺。叫咗龍井茶,茶香撲鼻,味道清新,喺等菜嘅時候就已經覺得好享受。前菜小食有腰果,香脆可口,醬料有XO 醬,味道濃郁,少許香辣味。鵝肝醬炸蝦丸 每一個蝦丸都炸到外皮金黃酥脆,入面釀左鵝肝醬,鵝肝醬嘅濃郁與蝦丸嘅鮮甜完美融合,層次豐富,口感細膩嘅鵝肝醬為味蕾帶來奢華感。明太子釀蟹蓋 賣相精緻,蟹肉份量超級多,口感鮮美,明太子嘅鹹香提升咗蟹肉嘅味道層次,令人食指大動。砵酒焗美國生蠔 一開蓋就聞到砵酒特有嘅香氣,焗美國生蠔肥美,金黃色嘅焗生蠔肉質鮮嫩而富有彈性,與砵酒嘅微醺香氣完美融合,每一口焗生蠔都有酒香嘅回韻,令人回味無窮。蜜餞欖角脆香骨 帶有一種溫和嘅甜香,與炸香骨嘅鹹香味相互平衡,,增添一份特色嘅風味。

蜜餞欖角脆香骨
金鷺湖 Le Vow📍大埔紅林路2號白鷺湖互動中心地下A號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━身為大埔人 卻是第一次前往白鷺湖~ 若不是自駕 可以乘坐免費接駁小巴前往 由大埔墟地鐵站步行5分鐘左右便到車站 記得先上官網查看班次時間表!點心價錢不便宜 但勝在賣相不錯 且有靚景加持~ 用餐體驗不錯呢━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🦐 玫瑰金蝦餃 $78 +10%▶︎ 顏色超漂亮的蝦餃 蝦肉Q彈而調味剛好! ▶︎ 皮的口感也不錯 微韌而沒有蒸過龍的感覺~好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥠 古法胡椒餅 $62 +10%▶︎ 胡椒酥餅層次感很重 內餡的豬肉碎微鹹而帶胡椒味~ 而外層芝麻加持更加香口好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🐷 竹炭叉燒餐包 $62 +10%▶︎ 竹炭叉燒餐包有一層奶酥 內裡叉燒餡頗足料!▶︎ 吃起來香而不油膩 酥皮的微甜搭配叉燒很搭~ 好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🌯 脆脆鮮蝦紅米腸 $78 +10%▶︎

金鷺湖 Le Vow
📍大埔紅林路2號白鷺湖互動中心地下A號舖

🦐 玫瑰金蝦餃 $78 +10%
▶︎ 顏色超漂亮的蝦餃 蝦肉Q彈而調味剛好!
▶︎ 皮的口感也不錯 微韌而沒有蒸過龍的感覺~

🥠 古法胡椒餅 $62 +10%

🐷 竹炭叉燒餐包 $62 +10%
▶︎ 竹炭叉燒餐包有一層奶酥 內裡叉燒餡頗足料!
▶︎ 吃起來香而不油膩 酥皮的微甜搭配叉燒很搭~
好味指數:●●●●◐

🌯 脆脆鮮蝦紅米腸 $78 +10%
▶︎ 紅米腸包裹薄脆與鮮蝦 每一口都有滿滿蝦肉!

🥕田園蘿蔔絲酥 $78 +10%
▶︎ 蘿蔔酥造型精緻 配上餅乾碎很是還原田園的感覺
▶︎ 調味很恰當 且個頭比一般的蘿蔔酥更大更厚
好味指數:●●●◐◯

🍑 流沙壽桃 $58 +10%
▶︎ 流沙包做成壽桃形狀 內餡流動感很強!
▶︎ 開始看到在甜品區裡還覺得奇怪 但原來確實是甜味為主~
好味指數:●●●◐◯

2024-03-14 27 瀏覽
▫️之前去過隔離餐廳參加婚宴後,一直都覺得白鷺湖呢2間餐廳環境好靚😍 今次就專程再黎遊覽,兼試下中菜館🫶🏻▫️餐廳樓底好高,裝修幾有氣派😼 而且望住湖邊景色優美又怡人☺️🫖 茶芥 $25/ p.p.🍍 鳳梨咕嚕黑豚肉 $228▫️咕嚕肉炸得脆身又唔乾,酸甜適中真係好快就清晒成碟🤣 用上新鮮菠蘿好有誠意,碟邊仲有燒過嘅焦糖菠蘿好清甜😍🍍🧆 七味脆豆腐 $98▫️炸到金黃色好靚仔🤓 外層炸粉幾薄身,香脆又保留到豆腐嘅嫰滑,一啖一粒好滋味😋🐗 生煎黑豚藕餅 $268▫️黑豚肉幾厚身,用蓮藕兩邊夾住製作成藕餅幾特別🤗🍚 金瑤蛋白炒飯 $178▫️呢個炒飯真係不得了🤩 炒得好香又唔油膩,仲灑滿脆卜卜嘅瑤柱絲,平時好少食飯嘅我都忍唔係食左大半碟🤪🍆 甜梅菜銀魚蒸茄子 $138▫️茄子蒸到半軟硬狀態,第一次試加銀魚呢種造法,又幾鮮味🤭🫧 Sparkling Tea $68▫️店員一開始介紹佢地有sparkling tea,覺得幾吸引就試試☺️ 試左White peach earl grey同Rose butterfly pea flower,味道清甜,而且有泡幾解渴💦

🫖 茶芥 $25/ p.p.

🍍 鳳梨咕嚕黑豚肉 $228

🧆 七味脆豆腐 $98

🐗 生煎黑豚藕餅 $268
▫️黑豚肉幾厚身,用蓮藕兩邊夾住製作成藕餅幾特別🤗

🍚 金瑤蛋白炒飯 $178

🍆 甜梅菜銀魚蒸茄子 $138
▫️茄子蒸到半軟硬狀態,第一次試加銀魚呢種造法,又幾鮮味🤭

🫧 Sparkling Tea $68