餐廳: 金裝燉奶佬餐廳 (美孚新邨)
資訊:

2013-04-19 108 瀏覽
一聽燉奶佬的名字本以為是一個只有甜點吃的地方原來食物的種類非常之外除了甜點 還有中西式飯 米線 常餐等美食真是一間包羅萬有的食店呢這次來便點了一客鮮茄海鮮天使麵好難得會看到茶餐廳除了意粉還有天使麵供應啊餐牌裡的大部分食物都附送餐飲/湯/糖水是日的糖水是桑寄生蓮子蛋茶可惜不太合我口味還是要個羅宋湯吧羅宋湯味道偏酸 合我心意內裡也有不同配菜和蘿蔔等所以我每次選湯都必定選羅宋湯天使麵也很快來到雖然只是煮好的天使麵在表面淋上茶餐廳茄汁和海鮮配料但混合起來味道都不錯而且海鮮配料的份量不少呢有魚粒 蝦仁 墨魚等等除了海鮮 還有鮮茄 蘑菇 青豆不過整體味道就偏淡如果海鮮汁的味道再濃一點應該會讓人更開胃啊
一聽燉奶佬的名字

如果海鮮汁的味道再濃一點
應該會讓人更開胃啊
2013-04-06
2013-02-13 88 瀏覽
新年人較多,但很快有位。已光顧多次,職員有禮上餐都算快,食過最好的有豬扒米線和咖喱牛腩。menu又轉了,價錢好像貴了點。由送糖水,到加錢轉糖水,再到要散叫糖水了。另有點過分,叫了双拼面,加了六呅,只得一粒雲吞?!從未試過!今次叫了炸醬面加雲吞和粟米斑腩飯,炸醬味道可以,飯便和其他餐廳分別不大。餐送的番薯湯水,若滿分五分只得三半,只得甜味沒番薯香味呢。
2013-02-12
  • 咖喱牛腩
2012-12-27 93 瀏覽
晚飯, 路過這裡, 便走進去吃個甜品看似非常足料的一碗糖水, 入口啖啖都是腐竹, 很不錯感覺, 甜味適中, 一大隻雞蛋, 整體滿意香甜濃滑四個字形容了這裡的燉蛋, 是飯後的不錯享受!
晚飯, 路過這裡, 便走進去吃個甜品
腐竹雞蛋糖水
燉奶
香甜濃滑四個字形容了這裡的燉蛋, 是飯後的不錯享受!
2012-12-02
腐竹雞蛋糖水
燉奶
星期六唔使再返工,有時會瞓得晏,晏咗食早餐自然午餐都食唔落住,所以就不如等食下午茶餐,慳番少少錢!儲咗幾個月稿,就一次過寫一輯「我的美孚下午茶餐」系列,其實唔算咩特別食評,只喺記吓小弟幫襯美孚好幾檔餐廳下午茶嘅食記。燉奶佬晌美孚開咗兩年幾,開檔之初都較多幫襯,之前對佢又喺寫咗幾篇食評,不過篇篇都喺晚市,其他時段就未有幫襯。最近,老婆經朋友以七折價買咗幾張燉奶佬現金券,所以,就搵咗個星期六晏晝試試佢啲下午茶餐。下午茶餐有兩套餐牌,一套喺分為「滋味小食」、「茶餐精選」,另一套喺無乜名堂,立立雜雜咁,總之兩套夾埋一共有25款選擇,$23-$34!乾炒豬扒意粉 $32雖然喺食下午茶,小弟都喺慣叫啲飽肚嘢。乾炒意粉好耐無食喇,所以就一試乾炒豬扒意粉,講都唔信,豬扒算俾得多,有三大舊,相反意粉就少,雖然炒得幾「勻巡」,可惜有啲鹹。餐飲就要杞子圓肉龍眼蜜,套餐喺可以免費升級,潤一潤吓先。其實圓肉咪即喺龍眼囉,個名好似好累贅,原來圓肉所指真喺有龍眼肉在內,不過沉晌杯底,龍眼蜜確實飲嚟潤啲,叫做抵番意粉啲鹹味囉!夏威夷燒雞沙律 $29老婆就想食得輕怡少少,叫咗個沙律,飲熱檸水。雖然叫燒雞沙律,不過塊雞扒

,所以,就搵咗個星期六晏晝試試佢啲下午茶餐。
今日下午茶時段唔喺咁多人咋喎!
下午茶餐一
下午茶餐二
乾炒豬扒意粉 $32
。餐飲就要杞子圓肉龍眼蜜,套餐喺可以免費升級,潤一潤吓先
夏威夷燒雞沙律 $29
老婆就想食得輕怡少少,叫咗個沙律,飲熱檸水。雖然叫燒雞沙律,不過塊雞扒只喺「煎」過再加洋蔥汁
,唔係燒雞,風味大減。而「夏威夷」難道就喺晌啲雜果沙律之上加咗半塊罐頭菠蘿?個沙律唔算有咩驚喜或突出,屬大路製作嘅出品,收$29算喺咁。
炸春卷 $24
因為每張現金券喺面值$40,食完兩個下午茶餐先$61,佢哋又唔收加一。用一張又要補多廿幾蚊,用兩張又唔甘心蝕俾佢,所以結果就點多一客炸春卷 $24。依個唔喺餐,喺散叫嘢,所以一客有成5條,條條都幾大,一開二,內餡都喺普普通通嘅蘿蔔絲、甘筍絲,味道一般,勝在香脆唔油。兩公婆食埋份炸春卷,真喺好飽!
用上兩張現金券,補多$5,咁又一餐喇,哈哈。
今日下午茶時段唔喺咁多人咋喎!
下午茶餐一
下午茶餐二
2012-03-03 64 瀏覽
漸漸,金裝燉奶佬成為懶煮飯貪方便出街食嘅飯堂之一,其實,佢嘅質素又唔係話好好,好到得閒就去食嗰種嘅飯堂,只係想平平哋快快趣填飽肚嘅話,唔係茶記,就係快餐店。依區啲茶記好一般,未有一間覺得好突出,一食就諗起佢;而快餐店,都係嗰幾個牌子,只係之前幾次晌金裝燉奶佬度食飯,質素都唔錯,偶有驚喜添,所以多少對佢偏好多啲啲啫。今晚又無煮,皆因老婆返夜校最後一晚,上堂地點就正正同區嘅港大校外進修中心,佢9:00pm多放學,就一齊去幫襯燉奶佬,當慶祝讀佢完個短期課程。晌度有個Chef Special 930,即係9:30pm先開始供應,當然比起一般嘅晚市平啲,三十零蚊一個餐,包餐飲或糖水,算幾抵,而且選擇又唔止三幾款,餐牌底面兩頁,一共成16款俾你揀。滑蛋豬扒飯 $36小弟揀咗個滑蛋豬扒飯,想返起,依個飯係讀書時代至愛嘅碟頭飯之一,最正係啲滑蛋,滑溜溜撈飯一流。落咗單,好快上枱,嘩!人都癲呀,勁多飯,多到我估有一般屋企飯碗嘅三碗份量,但豬扒就得兩舊,心諗好搵笨囉。不過,好彩無鬧出口啫,因為正將啲滑蛋撈勻啲飯時,刮吓刮吓原來有成5舊煎豬扒,雖然唔係舊舊都成大塊咁,但夾埋都唔少呢!人哋就撥開雲霧見青天,我

補番張環境相先,之前嘅食評都無擺環境相!
,而且選擇又唔止三幾款,餐牌底面兩頁,一共成16款俾你揀。
滑蛋豬扒飯 $36
,雖然唔係舊舊都成大塊咁,但夾埋都唔少呢!人哋就撥開雲霧見青天,我就撥開米飯見豬扒
,飯又多,扒又多,稱得上抵食夾多件。而質素方面,豬扒都軟腍,煎得香口,只係肉味稍遜,好彩啲滑蛋做得幾滑身,最緊要無過杰
,否則變咗膠水獻就死晒火,最怕啲獻煮到好似食漿糊鼻涕咁。
得嗰兩舊豬扒咁少?
撥開米飯見豬扒,有成5舊咁多!
鴨胸肉羅宋湯意粉 $32
一大個湯碗盛上,睇落好似唔係好多,絕對好嘢沉歸底。之前已經試過佢啲羅宋湯,做得確有一手,所以對依碗羅宋湯意粉都有一定信心。今趟再試,仍然有水準呀,依然做到濃郁非常,酸辣、肉香均徐徐從湯中滲出
。意粉亦都煮得啱啱好,咬落仲帶有少少韌勁,所以,都唔可以攤得太耐。至於啲煙鴨胸肉,不過不失,有微微煙燻味,肉質煙煙韌咁啦。
糖水
既然餐飲以外,可以揀糖水,同老婆兩個都想食碗糖水作結。我就要椰汁西米露,佢就要椰汁紫米露,前者好重椰奶味,又勁多西米,唔會撈嚟撈去都水汪汪
;而後者紫米已經煮得好軟糯,只可惜太杰身啫,杰到有啲似食糊咁
兩個餐嘅份量都比預期大,食得我好飽,仲要咁夜先食到咁飽,所以,一於夜啲先瞓,乘機打吓食評,唔使搞到太飽而瞓得唔舒服。如果佢唔係個紫米露麻麻哋,而煙鴨胸又普普通通,我可能會俾個笑面佢!今次都係OK住先,希望佢哋繼續做好啲啦!
補番張環境相先,之前嘅食評都無擺環境相!
Chef Special 930餐牌
撥開米飯見豬扒,有成5舊咁多!
2012-01-06 47 瀏覽
放假想食個平平哋下午茶附近唔係大家樂.美心, 就係牛車水 ...相近價錢, 都係呢間燉奶佬不過, 唔嚟一排d 野又貴灑叫個 古列魚沙律 都成 $30 大元 當然貴過其他個 3 間d 魚係肥厚 d , 一分錢一分貨嗎 ...今日較開心係加 $5 餐飲升級變蛋白燉奶喎 ...相比起個d 什麼柑桔. 花旗參 特飲呢個算抵不過食落甜味適中但係 ... 唔夠滑喎 !!!overall, 食咗 $ 35 tea好似貴 d 吟喎
放假想食個平平哋下午茶

附近唔係大家樂.美心, 就係牛車水 ...

相近價錢, 都係呢間燉奶佬

不過, 唔嚟一排
d 野又貴灑

叫個 古列魚沙律

都成 $30 大元

當然貴過其他個 3 間

d 魚係肥厚 d , 一分錢一分貨嗎 ...

今日較開心係

加 $5 餐飲升級變

蛋白燉奶喎 ...

相比起個d 什麼柑桔. 花旗參 特飲

呢個算抵

不過食落
甜味適中

但係 ... 唔夠滑喎 !!!

overall, 食咗 $ 35 tea
好似貴 d 吟喎
2012-01-02
2011-11-18 28 瀏覽
以前美孚得大家樂、麥記兩間連鎖快餐店,後尾多咗間美心,近年又多埋間金裝燉奶佬,叫做多咗啲選擇,唔知幾時會有埋大快活嚟美孚插旗,不過嚟唔嚟都唔緊要,雖然佢不斷改形象兼提升質素,但都真係少幫襯阿活。又係返完大陸山區做嘢無啖好食,所以返到香港叫太太唔好煮出街食,話雖如此,又唔使大魚大肉嘅,嚟燉奶佬食番個扒餐相對地已經係好享受。亦因為晌山區經歷多咗,知道「搵食」難,所以小弟對食物特別珍惜,唔鍾意浪費,同朋友食飯有咩食剩例必包底,除非真係難食到入唔到口啫!餐枱面有好多套餐嘅介紹單張,五花八門,各有特色,既然一早已預咗食扒餐,當然以此為目標,最終,我哋點咗一個皇牌鋸扒餐同一個軟心豬扒餐。紐西蘭厚西冷扒皇牌鋸扒餐有5款選擇,包餐湯,配白飯 / 意粉 / 薯菜,汁底有洋蔥汁或黑椒汁,再送即磨意大利咖啡、餐茶或滋潤糖水。要咗個貴少少嘅紐西蘭厚西冷扒,跟薯菜配洋蔥汁,餐湯要西湯嘅羅宋湯(可揀中湯)。羅宋湯唔錯喎,非常夠味濃郁,雜菜又夠多。西冷扒果然夠厚,伴大量薯菜,扒身雖厚,但都幾嫩滑,而且多肉汁,薯仔夠粉又炸得香口,係椰菜麻麻哋,烚得太腍。軟心豬扒餐伴鴨胸軟心豬扒餐一係伴鴨胸,一係伴魚餅,配白飯 / 天

紐西蘭厚西冷扒
,薯仔夠粉又炸得香口,係椰菜麻麻哋,烚得太腍。
軟心豬扒餐伴鴨胸
軟心豬扒餐一係伴鴨胸,一係伴魚餅,配白飯 / 天使麵,汁底有洋蔥汁或茄蓉汁,同樣跟餐送即磨意大利咖啡、餐茶或滋潤糖水。軟心豬扒炸得香脆,但有少少過火
,另外軟心芝士實在少得可憐
。令我想起以前西餐廳有一道菜叫嘅哥頓豬,將豬扒刴軟,兩塊豬扒夾住火腿、芝士,醮麵包糠炸,好鬼正,依家唔多見有喇。鴨胸唔多,只有兩片,不過就切得幾厚肉,軟腍又帶少少煙燻味,OK喎!天使麵幾得,因為好多時外面整天使麵會煮到一pat糊咁,但依個天使麵都叫得柔軟如絲,無黐埋兼無過腍一pat pat
滋潤糖水
我哋都想潤吓,所以無飲嘢,揀糖水,基本上可以晌糖水餐牌任揀,只係唔可以點蛋白燉鮮奶,咁就有啲騎呢
,因為全部都係同一個價錢$13,唔知點解唔得呢!一個要海帶綠豆沙,另一個就要蜜棗銀耳木瓜,前者味道清香,綠豆起晒沙;後者就雪耳同木瓜都好足秤,飲落喉嚨有一朕朕滋潤感。
2011-10-16 22 瀏覽
今天同阿妹去做facial,做完就比阿妹介紹過黎食tea,入黎時3點幾大約有5成客人,我就叫左個鮮茄雞柳燴意粉+蜜棗銀耳木瓜糖水,妹妹的就不寫了,因為我沒份吃,這裡坐置2人位緊緊夠,4人位好寬鬆,所以我地坐4人位大約妹妹的豬扒包食到一半我的就來了雖然好有蕃茄味但就好多水,味道頗酸,意粉不過不失,份量也有8成飽而這個糖水很清甜,木瓜好"淋",銀耳爽口,整體感覺良好,食完糖水就十分飽了,滿足地埋單
大約妹妹的豬扒包食到一半我的就來了
鮮茄雞柳燴意粉,6分
蜜棗銀耳木瓜糖水,7分
而這個糖水很清甜,木瓜好"淋",銀耳爽口,整體感覺良好
,食完糖水就十分飽了,滿足地埋單
蜜棗銀耳木瓜糖水,7分
  • 蜜棗銀耳木瓜糖水
2011-05-11 25 瀏覽
前排,金裝燉奶佬推出咗2個抗通漲套餐,一個係珍寶吉列蝦皇配野菌海鮮天使麵,包餐湯、飲品,賣$36(原價話係$49);另一個係鐵板帶子汁肉眼扒(配白飯、意粉或薯菜),包餐湯、飲品,賣$38(原價話係$51),咁嘅價本身已經平過啲連鎖快餐店。點知,Groupon晌四月做咗個團購,前者蝦皇收$26,後者肉眼扒收$28,平成咁都未止,仲要餐飲可揀特飲,怕你未夠盡興,再加送招牌蛋白燉奶,咁嘅組合,收咁嘅價,實行全民抗通漲,蝕住嚟做,雖然使用期限只得6日(4月16日至21日),但搵晚煮少餐飯出街食,仲係蝦蝦、扒扒,絕對造反有理啦!依個團購一出,賣出咗成近三千個。屋企附近間燉奶佬,除咗新開張初期,都好似好耐未見過人龍喇!,時為7:30pm,雖然都有成約10個8個人等位,但都算幾快喎。如果你肯搭枱,仲快有得坐呀!由於係為團購券而嚟,坐低無需諗食乜,只係餐湯揀中定西,餐飲飲咩好。餐湯唔係紅湯白湯,而係中湯西湯俾你揀。我就要中湯,太太要西湯,中湯係青紅蘿蔔煲豬骨,大路嘅例湯,不過不失;西湯係羅宋湯,估唔道味道咁濃郁,酸酸辣辣,醒胃得很呀!西湯比中湯勝一籌。珍寶吉列蝦皇配野菌海鮮天使麵唔講得笑,隻蝦都真係足
,後者肉眼扒收$28

餐湯
珍寶吉列蝦皇配野菌海鮮天使麵
唔講得笑,隻蝦都真係足9吋長,無負珍寶之名
,吉列脆炸,絕對香口,唔太油,係嫌佢層粉漿厚囉,咬落亦有蝦鮮味,都OK喎。天使麵比預期中煮得好,因為天使麵比較幼,所以晌外面食好多時都煮到爛,但今趟啲麵無過腍,仍有一定嘅彈性;醬汁就只係一般白汁,味淡薄,配以野菌、冬菇、雞脾菇、蟹柳同迷你帶子粒。
鐵板帶子汁肉眼扒
肉眼扒要5乘熟,跟薯菜,配黑椒汁,兩者份量都唔少,不過啲帶子就迷你得緊要
,差啲睇漏眼以為係薯仔粒。鐵板喳喳聲,黑椒汁帶嚟香噴噴既香味,肉眼扒夠晒腍滑,肉味就一般啦,切開仲帶丁點血水,5乘熟啱啱好,不過,稍鹹就變得味道大打折扣喇。薯仔粉香,蕃茄鮮甜,係對椰菜麻麻啫!
帶子就迷你得緊要,後面係廣告單張照片!
餐飲

今次同太太不約而同都係揀咗熱朱古力,原來係唂咕,比一般朱古力粉沖嘅嚟得香夾濃,略帶苦,正!以前曾經有朋友話,唂咕咪即係朱古力,其實應該係兩樣嘢,唂咕係純可可豆而製成,無添加,朱古力就溝咗其他材料而成,有添加。
蛋白燉奶

有凍有熱揀,兩款都叫晒,可以比較一下有咩分別,原來真係好唔同,當然唔係凍熱之分啦。整碗蛋白燉奶無加任何蛋黃,只係蛋白同牛奶,凍嘅比較啞色少少,而且燉奶面又較皺,不過燉奶質感較挺身,可以大羹大羹咁食,仲有就奶味超濃;熱嘅就超白超滑,質感反而削身啲,不過入口好滑溜,一食就「sir」落喉嚨。凍熱都各有特色,都不愧為招牌甜品,單叫都要成$13碗架!
熱嘅蛋白燉奶
凍嘅蛋白燉奶
由於,整晚都好旺場,由我哋等位到食完走人,都維持到九乘幾滿,有啲招呼唔徹嘅情況出現,服務有啲甩甩漏漏咁,而且上餐速度奇快,餐湯、主菜、餐飲都差唔多近乎一齊到,效率果然驚人,慕求做多幾輪生意。好彩,個燉奶食晒個餐叫上佢先上,如果唔係一枱都係之餘,個熱蛋白燉奶可能攤凍晒,效果又唔同咗。成餐飯有好有唔好,其實都想掹車邊咁俾個笑佢,但考慮到主菜比較多唔理想嘅地方,都係俾住個OK佢先啦

依家百物騰貴,食個晏仔都三幾十啦,何況晚餐,希望各大連鎖快餐店繼續造反,做多啲反通漲嘅抵食套餐,共渡時艱抗通漲,等大家荷包唔使日日抆抆緊,令星斗市民既享好嘢,又可慳番啲

熱嘅蛋白燉奶
凍嘅蛋白燉奶
2011-04-23 5 瀏覽
早前去完元朗食個扒餐,水準唔錯,所以襯住張coupon 最後今日到期就黎美孚呢間食....嘩!! 同元朗既水準相差好遠....我叫肉眼扒8成,我見佢入單寫7成...點知黎到係10成熟....唉..都算啦,點知一入口....仲唉多2聲!! 又"un"又薄又咸....又係帶子仔,好彩無多買coupon,唔知食唔食好...希望佢地好好改善食物水準啦
2011-04-21
2011-04-19 9 瀏覽
在groupon上團購了燉奶佬的大蝦天使麺套餐~今日便前去試試。店面很好找,也很明亮,乾乾淨淨的,不錯!是日團購,一共26蚊~包括:大蝦天使面+餐湯+餐飲(可以免費轉特飲)+燉奶大蝦確實夠長,也算好食~炸的脆脆的,肉很有彈性。海鮮天使面就算一般了。餐湯我選了羅宋湯,微辣,合我的口味!紅豆冰質素就一般了。燉奶蛋白味濃~作為一個上海人,甜度也正合適,算得上好食~是日套餐算不上非常美味,但絕對是抵食!其實看了他家的餐牌,覺得就算沒有團購,也算快餐業中的平價之選了~

店面很好找,也很明亮,乾乾淨淨的,不錯!

大蝦確實夠長!
大蝦確實夠長,也算好食~炸的脆脆的,肉很有彈性。
燉奶~
燉奶蛋白味濃~作為一個上海人,甜度也正合適,算得上好食~

是日套餐算不上非常美味,但絕對是抵食!
2011-04-19
大蝦確實夠長!
燉奶~
  • 蛋白燉奶
2011-03-02 6 瀏覽
來這裏的原因是今晚不想去大家樂、美心之類的,也不想去其他美孚的餐廳,最後就選擇可以吃糖水的這家!這個雞扒不算大塊,我略嫌它小了點。煎得很香,薯菜略甜,其他如青口和雜菜等都可以,份量一般,如不需要太飽,這個份量算可接受。這個餐是可以選餐湯或餐飲或糖水,我們選了腐竹雞蛋糖水,糖水不太甜和不算敷衍之作,也夠熱,算是這晚最好的。上次吃的時候,糖水是暖的,真不能接受。這也反影這裏的水準不夠穩定,服務員的心情容易變化,速度也是一樣,不知道是不是臨時員工,感覺就是不太可靠的,這就是我對這餐廳的評價。這裏的餐牌定期會有改動,其實即係定期每晚都是供應相同的食物給人客,可能這就是趨勢,這也可以減少公司的成本和不會入太多食材。也即是說與其他名牌快餐店一樣,不過它有糖水跟餐送而矣。

這個餐是可以選餐湯或餐飲或糖水,我們選了腐竹雞蛋糖水糖水不太甜和不算敷衍之作,也夠熱,算是這晚最好的。上次吃的時候,糖水是暖的,真不能接受。這也反影這裏的水準不夠穩定,服務員的心情容易變化,速度也是一樣,不知道是不是臨時員工,感覺就是不太可靠的,這就是我對這餐廳的評價。

2011-02-24
2011-02-27 10 瀏覽
九時仍然滿座, 幸好剛好有客人離開 茶水是欠奉的, 要問才會端來, 現今很多茶餐廰連茶水也節省 枱面亦是等了一回才有人收拾及抹好, 不知是不夠效率還是不夠專業!份量十足, 味道還可以份量不太多, 材料剛好, 味道合格炸物略為過了火, 所以一定夠脆, 除此之外沒什麼特別之後點的蛋白燉奶是最好的, 很滑很香, 可以一試
九時仍然滿座, 幸好剛好有客人離開
茶水是欠奉的, 要問才會端來, 現今很多茶餐廰連茶水也節省
鰻魚芙蓉蛋
份量十足, 味道還可以
焗豬扒飯
份量不太多, 材料剛好, 味道合格
吉列豬扒及鮮柳
炸物略為過了火, 所以一定夠脆, 除此之外沒什麼特別

之後點的蛋白燉奶是最好的, 很滑很香, 可以一試
2011-02-26
鰻魚芙蓉蛋
焗豬扒飯
吉列豬扒及鮮柳
2010-12-09 5 瀏覽
今日約了同事吃早餐, 同事提議這裡, 正因如此, 成為我幫襯此食店的第一次.原來都幾好生意喎, 差不多張張枱都有人, 同事比我先到, 我看餐牌, 好似好多不同餐款, 其實來來去去都是差不多, 只是個餐名不同而已, 最後點了鮑片湯米線餐. 蔬菜鮑片湯米線所謂蔬菜只是二小粒西蘭花, 鮑片有二片, 都夠味, 但米線份量就偏少.炒蛋可能只得半隻蛋的份量, 味道一般.雞肉腸煎過, 一般貨色的味道. 碟邊伴著一口份量的椰菜, 唔覺唔覺原來已經食咗. 鮮油餐包唔熱, 普通貨色, 感覺是多一個包食吓總好過沒有而已, 因為整個早餐的份量實在不足, 食到有些到喉唔到肺.熱咖啡味是濃, 不過口感是覺得有點單薄, 但比起其他食物, 已經是很出色, 是我較為欣賞了.

蔬菜鮑片湯米線

炒蛋
可能只得半隻蛋的份量, 味道一般.

雞肉腸

鮮油餐包

熱咖啡

2010-12-08
$22 (早餐)
2010-12-07 11 瀏覽
鋪頭起荔枝角公園對面,但係openrice資料唔岩,對過官網,都係得一間,應該係搬過鋪位,附近冇野食,所以試試入到鋪里,其實都有八成滿,我地被安排坐一張三人台,九點半後宵夜時段,平均都係貴美心EX少少夠熱,冇驚喜,唔難食,講晒健康之選,普普通通,唔難食其實,冇乜期待,餐廳Waiter以後生仔女多,似和民,冇咩service可言,起店內拖來拖去,更有員工在旁用膳就管理而高,感覺上比較求其,三十幾蚊貨仔,都算係咁,有待改善。
應該新開不久

宵夜餐牌

花枝牛柳煲

夠熱,冇驚喜,唔難食,講晒

滑蛋豬扒飯

健康之選,普普通通,唔難食

2010-12-06
$35 (宵夜)
應該新開不久
宵夜餐牌