餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

逸東真係冇乜好食,得茶餐廳, KFC, 老麥果啲。本身對三哥冇乜好印象,之前食過溺灣仔果間,少辣都辣到跳舞,之後冇再去過。果日凍冰冰,好想食碗熱既粉,就咁就去左食三哥喇!我大約11:45am入去,可能仲早,冇乜人,啲員工啊姐就自己坐埋食面,叫極落單都冇人彩我,等左10分鐘度啦。最後終於有個啊姐黎落單, 見隔離枱個個叫套餐,有16款餸,但由於我一個人食唔曬,所以放棄左!我揀左散叫,由於上次有不好既經驗,今次保守啲食酸辣湯底,餸叫左豬潤,酸菜,腩肉酸辣湯幾好味,飲左好多,正!酸菜要叫另上,因為浸左入湯林左冇咁好味。豬潤幾爽口,同深水埗維記有得輝!腩肉,係最難食,冇味又硬!下次唔會再叫~

豬潤幾爽口
豬潤幾爽口
  • 豬潤,酸菜
2011-04-22 221 瀏覽
接近9時半,跟友人嘗試新開的逸東譚仔,係三哥的﹗都知道逸東D消費比出面高,連譚仔都貴過人,,,$23﹗跟友人各點一碗米線,,腩肉薄得透到下面的韮菜豆卜很像魚片這個是酸辣米線,但感覺很清,,冬菇未熟總括而言,味道比外面的分店淡一點,,但水準比邨內/區內的食店已經好好,,10點截單,有食客想加單都唔肯,落定閘,叫你埋單,好似催你走
接近9時半,跟友人嘗試新開的逸東譚仔,係三哥的﹗
都知道逸東D消費比出面高,連譚仔都貴過人,,,
$23﹗
跟友人各點一碗米線,,
腩肉薄得透到下面的韮菜
豆卜很像魚片

這個是酸辣米線,但感覺很清,,
冬菇未熟

總括而言,味道比外面的分店淡一點,,
但水準比邨內/區內的食店已經好好,,

10點截單,有食客想加單都唔肯,
落定閘,叫你埋單,好似催你走

2011-04-09
$30 (宵夜)
(非會員)
2011-04-05 62 瀏覽
好日都唔食譚仔,一食就出事。夜晚去到,啲阿姐好似趕住收工咁,唔想做生意;雖然十九幾人搭埋一張枱係譚仔固有既特式,但係喺一半吉枱既情況之下,啲阿姐仲要強迫新入去啲客搭枱 (方便清潔),點都講唔過去,以後請都唔去。
好日都唔食譚仔,一食就出事。
夜晚去到,啲阿姐好似趕住收工咁,唔想做生意;
雖然十九幾人搭埋一張枱係譚仔固有既特式,
點都講唔過去,以後請都唔去。
2011-04-05 70 瀏覽
雖然住東涌,但都寧願山長水遠坐車出九龍食!都唔會去呢間分店!其實食譚仔都唔係食service嘅,我都明白。但係明明有位揀,係都要人搭枱。似係趕客多過做生意。搞到食餐飯都唔開心,呢幾十蚊真係可以慳番。