2018-11-07 758 瀏覽
上菜速度很慢 整餐吃了快三个多小时 菜品一般 服务很差 6人简单吃了一些也要三千多 无语呀 生蚝一半好吃一半难吃 刺身除了虾没什么特别好吃的 串烧热菜炒饭等了两个钟才上菜 等半个小时上两道菜 价钱和服务不匹配 差评!!!不要来
2018-09-04 1146 瀏覽
今日同屋企人一行五人落咗嚟九龍城呢間豪門宴食蠔, 一坐落梗係叫咗唔同款式嘅生蠔, 首先叫咗三款 蘇格蘭石蠔 法國鑽石 法國海洋女神一人一隻 試試水溫先 三款都各有特別我自己較為喜歡法國鑽石海水味冇咁重, 淨係食呢三隻梗係唔夠喉, 再order多三款, 但我已經唔記得曬啲名 但整體呢六款 生蠔都好大隻好肥美鮮甜, 之後我哋就開始叫熟食,分別叫咗燒茄子 size偏細不過好在味道搭夠, 蒜蓉味重 仲帶少少微辣好開胃。燒三文魚鮫, 不過不失 同出面嗰啲都差唔多, 不過佢唯獨是 配特製醬汁, 醬汁少少帶酸 同出面嗰啲唔同都幾特別。燒雞泡魚乾 都唔駛特別介紹 嚟嚟去去都差唔多仲叫咗串燒雞翼串燒雞肉同埋串燒雞軟骨燒黑椒雞扒 雞肉嫩滑 味道濃郁嚟到尾聲我哋又再encore蠔 不過今次食燒蠔,叫咗黑松露味, 雖然經過燒 但生蠔嘅size沒有 太大差別,味道5錯
燒雞泡魚乾 都唔駛特別介紹 嚟嚟去去都差唔多
仲叫咗串燒雞翼串燒雞肉同埋串燒雞軟骨
燒黑椒雞扒 雞肉嫩滑 味道濃郁

2018-07-20 1082 瀏覽
之前幫襯過兩次都覺得唔錯,尤其鍾意佢啲大size 蠔,見open rice 有訂座優惠咁抵又再幫襯今次冇日本蠔,冇得食好大隻嘅小町2L。叫咗南非蠔都好厚身,唔錯唔錯。除咗蠔,最推介燒牛舌,好香又唔硬。燒豬肋條就普普通通,燒墨魚咀好淡,冇咩味。

今次冇日本蠔,冇得食好大隻嘅小町2L。
叫咗南非蠔都好厚身,唔錯唔錯。
除咗蠔,最推介燒牛舌,好香又唔硬。
燒豬肋條就普普通通,燒墨魚咀好淡,冇咩味。
2018-06-30 1014 瀏覽
兩人叫了一打蠔不同來源地,正!現在未有日本蠔,澳洲同愛爾蘭嗰三款最啱我口味!每人頭三隻半價,之後七折,都好抵!再叫了二人七百幾嗰個套餐,燒小牛排質素好高,其他樣樣都好有質素!絕對會再光顧!
每人頭三隻半價,之後七折,都好抵!
絕對會再光顧!
諗左好耐都唔知食咩..睇到openrice有優惠: 每人頭3隻生蠔半價 之前果d生蠔7折。。其他野食都有85折 即刻試下環境好舒服 好岩飲酒傾計..可惜我唔飲店員會根據口味介紹每日既蠔第1 round梗係食生蠔先南非蠔 $60 x 半價= $30 - 好甜 海水味唔太重 甜味多過海水味法國Foyle More $70 x 半價=$35 - 好重海水味 姐係好咸唔是我地杯茶Poesie $60 x 半價 =$30 - 初入口食到海水味 之後突然好甜好甜 唔錯唔錯😋😋😋😋黑松露醬焗芝士年糕$48 x 85折 - 我唔太鐘意食年糕..不過都OK既燒牛舌 $68 x 85折 - 好味 爽口雞全部都係雞$76 x 85折 - 有雞軟骨 雞皮 雞翼 ..雞翼脆皮; 雞皮太燶; 雞軟骨OK燒大元貝 $48 x 85折 - 抵讚因為起左條黑色腸一口西式蠔湯$26 x 85折 - 好濃既蠔味好味 ..好彩咁細碗 太大碗食唔到其他野..本身想叫個窩 好彩店員提醒我地會食唔哂 所以無叫最後都要再叫蠔食..因為7折太抵啦法國Gillardeau $80 x 85折 - 最鐘意係佢 好甜好甜下次叫哂3隻都係佢先
即刻試下

2018-06-01
用餐優惠
優惠券
2018-04-22 1135 瀏覽
間唔時同同事放工心血來潮就會即興話去食飯。。呢晚大家都想食蠔,即刻就諗起呢間幫襯過幾次,又近近地公司既“蠔門宴” ,當晚重要有驚喜,每人頭三隻蠔半價,之後食物重有折添。。😱😱 吸引度爆 💡👏坐低急不及待梗係黎一轉主打生蠔先啦~先試三款,由淡至咸按次序食:廣島 -> 法國紅寶石 -> 法國海洋女神。呢三隻黎講,我最喜歡廣島蠔,覺得佢啲肉好飽滿,淡淡既海水味冇搶走本身蠔既鮮味😄 後面兩款其實都唔錯,但就略嫌海水味重咗少少。。食蠔又點可以冇酒,經理推介既白酒,食完隻蠔再飲一啖白酒,感覺果然唔同~呢啖白酒更能帶出蠔既香味,果然絕配雖然主打食蠔,但呢度都有其他選擇,我地就揀咗三文魚腩同活北寄貝刺身,夠肥美新鮮,唔錯!👍熟食方面,呢個鵝肝要推介下,外層煎到微脆,入面剛熟,雖然未叫入口即溶,但夠滑,夠晒香 重有其他燒物,都保持到一定既水準!講到明主力食蠔,重要咁抵,又點會放過機會,係後段再叫多兩款蠔做完美既結尾 😆 分別係小町2 L (好大隻呀 😍)同法國特級女皇。好。滿。足。~

重有其他燒物,都保持到一定既水準!

好。滿。足。~

2018-04-04
  • 燒牛舌
2018-04-07 829 瀏覽
說了很久, 非常久的一餐飯局。各有各忙各有各生活, 不過朋友總要見面^^識食既朋友好中意嘆蠔, 雖然知道呢間食店係貴, 不過真係有質素。早一日已在OPENRICE訂位, 因為有雙重優惠 (每位客人首三隻生蠔半價優惠,其後所有生蠔均獲7折。另所有熟食及酒水均獲85折優惠)。有優惠當然唔好待簿自己(食左幾款生蠔串燒2支酒)廣島Hiroshima (半價):厚肉,足蠔味,好鮮甜french Bijoux(半價):接受到既海水味, 不過都有肉地French Blanche(半價):咸海水味, 蠔味濃厚廣島 Komachi 2L(七折):大隻好厚身。不過蠔味不太重French La Reine(七折):少少咸,肉身簿少少,不過都好新鮮Porca de Murca (白酒):口感非常有層次Goldwater(白酒):味道偏dry值得推介的: 蠔門宴
。有優惠當然唔好待簿自己(食左幾款生蠔串燒2支酒)

廣島Hiroshima (半價):厚肉,足蠔味,好鮮甜

French Blanche(半價):咸海水味, 蠔味濃厚

Porca de Murca (白酒):口感非常有層次

2018-04-04
三文魚$48+活北寄貝$138
香煎鵝肝配黑醋
2018-02-26 771 瀏覽
入到去呢間餐廳都覺得幾舒服,啲座位都唔係我太迫,雖然刺身同埋其他款式唔多,但係我點左油金魚同帶子刺身都非常新鮮,生蠔都係即叫即開相當鮮甜,如果鵝肝煎到非常香脆,油甘魚胶都好大件又整得嫩口,唔最尾個烏冬唔記得咗影都係唔錯,埋單都係三百蚊幾一位,又唔太貴,坐又舒服食又唔錯,下次都會再去
2018-02-16 617 瀏覽
這次第二次來,但感覺比上一次有點退步了蠔依然新鮮,但這些是從外面購入的。昨晚餐廳共提供13款生蠔,我們二人每人每款都叫了一隻。還叫了一款白酒,已經忘了它的名字,叫的原因是因為叫酒生蠔會有7折,感覺挺化算的。我個人比較喜歡有四款,有一款是廣島,另外三款都是來自法國的:占拉度,特級女皇和鑽石。然後前菜有蘿蔔和牛蒡,都是我們不吃,今次沒有蕃茄仔吃完生蠔就有點撐但是依然想吃點熱食,便滿心期待叫了個蒲燒鰻魚和燒蕃薯仔,仲有個雞泡魚干,但結果都是失望的,全都燒焦了,尤其係鰻魚的底部,幸好店員肯把它退掉。但是見到我哋影相有出口阻止,仲話唔食仲影相,給我的印象有點差下次去九龍城還是吃泰國菜好了,好像感覺有一點保障嘛
這次第二次來,但感覺比上一次有點退步了

蠔依然新鮮,但這些是從外面購入的。
昨晚餐廳共提供13款生蠔,我們二人每人每款都叫了一隻。
然後前菜有蘿蔔和牛蒡,都是我們不吃,今次沒有蕃茄仔

吃完生蠔就有點撐

下次去九龍城還是吃泰國菜好了,好像感覺有一點保障嘛
2018-02-14
2017-12-12 455 瀏覽
蠔的種類好多!而且新鮮,menu解釋非常清晰,對喜歡食蠔的人門人士提供好多資訊!小妹平日去光顧,客人數量不多,環境舒適!二至三個服務員為我們一枱客服務,加上有折扣優惠,性價比高值得推介!
2017-11-16 394 瀏覽
因為壽星女中意食生蠔,所以就book位一行7人黎蠔門宴慶祝妹妹ge生日。餐廳內部闊落,坐得舒服。餐廳侍應哥哥親切有禮貌,上菜速度岩岩好,唔會催趕。生蠔真係好新鮮,好甜,忍唔住食完再叫多round 。燒物和飯,烏冬都好好味。下次有時間會再黎
2017-10-01 363 瀏覽
好少過九龍城走走,突然想食蠔見到呢間好評多就一於試試。。但結論係好一般,我不吃生的食物,蠔湯可能我寄望太高,清湯蠔只有一個茶杯份量很少。忌廉蠔湯味道一般。吉烈蠔沒有其他人介紹的相片咁大隻,只有拇指般大小,上枱時也有點愕然。算是味道好一些的蟹籽沙津(但份量亦很少),雞泡魚干同甜薯比較喜愛。有點後悔山長水遠來到九龍城,因為物非所值。今次兩位埋單都差不多$600,用open rice discount折左$570左右。但食完唔覺值。唔係覺得差但呢個價錢,質素同份量應該可以再好d。只有環境同服務可取

用餐優惠
優惠券
2017-09-26 262 瀏覽
老友話好想食生蠔,之前save左呢間有生蠔嘅餐廳好耐,一路都冇機會去食,今日終於可以試吓啦!係OpenRice定座仲有八五折添!黎得生蠔主題餐廳,咁一定係食蠔為主啦!點左四款生蠔每樣兩隻,真係好味架喎😋呢個蠔湯就一般啦,好似飲緊蠔豉湯甘😔呢個蠔飯都係一般般啊🙁我一向好鍾意食西京燒銀雪魚嘅,但我從來未食過咁嘅樣嘅西京燒銀雪魚囉!厚燒牛舌好好味什菌都好味呢個全部都係雞,都係好味不過串燒好難唔好味嘅,整體都可以嘅!
點左四款生蠔每樣兩隻,真係好味架喎😋
呢個蠔湯就一般啦,好似飲緊蠔豉湯甘😔
呢個蠔飯都係一般般啊🙁
厚燒牛舌好好味
什菌都好味
呢個全部都係雞,都係好味
不過串燒好難唔好味嘅,整體都可以嘅!
2017-09-26
2017-09-01 256 瀏覽
某夜在九龍城辦完事,肚子餓了又不太想吃泰國越南菜,剛好在Openrice看到這家店,便前來試一下。可能是平日晚上九點多的關係,店裡面沒有其他客人,侍應態度良好也殷勤地介紹了餐牌。既然是主打生蠔的店,那就先來幾隻吧!個人喜好偏向creamy和海水味重的,所以把口味說明了就交給侍應幫我選擇。生蠔來到的時候,其中有一隻真的嚇死我了,好大一隻啊!三種蠔都挺新鮮好吃的,所以決定encore其中兩隻等下一輪生蠔的時候,刺身拼盤到了。但這個拼盤真的是⋯⋯⋯大概就是放題的質素吧,建議真的不要點⋯⋯⋯第二輪依然鮮美,不過不知道是否太大隻的關係,實在無法再來第三round了~有機會的話應該還是會再次到訪,但刺身就真的不必再點了。

等下一輪生蠔的時候,刺身拼盤到了。但這個拼盤真的是⋯⋯⋯
大概就是放題的質素吧,建議真的不要點⋯⋯⋯

有機會的話應該還是會再次到訪,但刺身就真的不必再點了。
2017-08-06 258 瀏覽
今年元旦到了這裡吃元旦蠔大餐後,太掛念他們的新鮮生蠔,所以今晚再次去食晚飯。每位職員繼續十分禮貌,又會主動添茶或清理枱上已吃完的食物。今次叫了四款生蠔,三款法國蠔(法國鑽石、法國荅蒂蠔、法國貝詩)一款日本蠔(日本小町2L),非常新鮮及甜美,另外他們的魚生(點了三文魚及帶子,後來先知道原來有三文魚腩的)、串燒都好好味道,最後並以日本廣島蠔烏冬作結,飽飽及滿足呀。已經又掛住他們新鮮的生蠔,一定會再去幫襯!
  • 小町
  • 燒雞翼