2023-08-21 376 瀏覽
一見到刺身外賣店,就知係追求性價比,價錢唔好太高,有返咁上下新鮮就可以收貨。有時經過會見到店員原條劏緊吞拿魚,相信有返咁上下新鮮。*藍鯨吞拿魚拼三文魚刺身丼*全部有油光,好新鮮,望落都好吸引,吞拿魚同三文魚各三塊,幾鮮甜,唔會有筋,份量合理。下面嘅飯量好多,一定夠飽。*火炙藍鯨吞拿魚丼*火炙過嘅吞拿魚唔同風味,有焦香,逼左吞拿魚嘅油香出黎,個人覺得好食啲。仲會跟埋湯同沙律,性價比真係幾高,唔想煮飯嘅話,叫下黎食都快靚正。
有時經過會見到店員原條劏緊吞拿魚,相信有返咁上下新鮮。
藍鯨吞拿魚拼三文魚刺身丼

*藍鯨吞拿魚拼三文魚刺身丼*
火炙藍鯨吞拿魚丼
*火炙藍鯨吞拿魚丼*

藍鯨吞拿魚拼三文魚刺身丼
火炙藍鯨吞拿魚丼
2023-08-21 184 瀏覽
經過新蒲崗見到這間性價比好高的日式餐廳,果然好高質!有多款丼飯及壽司,叫咗一個飯加兩件壽司 只需$99,好抵呀😍 食物質素高,價格合理,好受街坊歡迎!外賣會附上餐具、醬料及保溫袋🥰 誠意十足💖食評💖蔥吞拿魚蓉温泉蛋丼 ($68)✨附送吞拿魚頭味噌湯 及 田園沙律✨抵食套餐!食材新鮮,吞拿魚蓉口感一流,入口鮮甜,細滑軟腍😚 配搭的湯及沙律都很不錯(外賣途中溫泉蛋穿了🙈 不影響質素😋)大拖壽司(單件) ($20)✨吞拿魚蓉壽司(單件) ($11)✨另外點了兩件壽司~大拖羅好肥美,肉質細緻柔軟,滲透油豐富脂 入口即化,好高質😍 吞拿魚腩蓉都好出色,鮮甜又嫩滑

💖食評💖

蔥吞拿魚蓉温泉蛋丼 ($68)✨
附送吞拿魚頭味噌湯 及 田園沙律✨

大拖壽司(單件) ($20)✨
吞拿魚蓉壽司(單件) ($11)✨
外賣自取
2023-08-04 175 瀏覽
想食日本料理但又唔想咁貴?今日發掘到一間食魚生飯都幾經濟實惠,價錢親民嘅舖頭喺新蒲崗😋😋😋叫咗雜錦角切魚生丼加温泉蛋同埋手卷,魚生丼仲送埋沙律菜同吞拿魚頭味噌湯添!雜錦角切魚生丼混合多種魚肉刺身的丼飯,配有温泉蛋、醋飯、醬油和蔥花等配料。入面有玉子、三文魚、吞拿魚、青瓜等等,口感豐富,味道新鮮! 吞拿魚大拖手卷海苔包裹吞拿魚,配上醬油、芥末都正,最好嘅就係海苔用膠包住,返到屋企先食都唔會冧咗,仲好脆!送的沙律菜同吞拿魚頭味噌湯都唔馬虎,湯頭都好濃郁,沙律菜當清吓腸胃啦!🫶🫶🫶🫶

吞拿魚大拖手卷

2023-07-31 130 瀏覽
之前響荃灣食過呢間丼飯,覺得幾扺食,今次響鑽石山見到佢開咗分店響個站附近,所以又去左食喇!地鐵站行過去都唔係好耐,間舖對正大馬路,所以都幾易搵。B. 藍鰭吞拿魚赤身丼 $68套餐包埋吞拿魚味噌湯同沙律今次叫嘅係赤身,所以唔會太肥,吞拿魚好重魚香而且比拖羅更加有咬口。太肚餓,所以再嗌多左個手捲手捲都係叫完師傅即制,所以到我食嘅時候紫菜仲係脆嘅不得不讚,佢地連啲飯都有調味,睇落啲飯好似撈左豉油果類調味類咁

地鐵站行過去都唔係好耐,間舖對正大馬路,所以都幾易搵。

B. 藍鰭吞拿魚赤身丼 $68

套餐包埋吞拿魚味噌湯同沙律

太肚餓,所以再嗌多左個手捲

手捲都係叫完師傅即制,所以到我食嘅時候紫菜仲係脆嘅

2023-07-30 86 瀏覽
新開的一家日式料理店,在新蒲崗的屋苑出面,位置很方便,適合住喺附近嘅人買返屋企食,外賣店環境新淨👌👌👌👌點了他們的招牌菜三色藍鰭吞拿魚丼,非常推薦給喜歡生魚片的朋友們🤝🤝🤝🫶三色藍鰭吞拿魚丼這是一碗配有赤身、中拖、大拖三種不同部位的吞拿魚刺身丼飯,配有醋飯、醬油和蔥花等配料。魚肉的質地肉質非常鮮嫩👍👍👍丼飯的米飯的口感非常有嚼勁,且飯粒都非常飽滿。在吞拿魚的沾汁下,飯粒更加美味可口👍👍👍還有配菜的紫蘇葉、青蔥和酸漬蘿蔔。紫蘇葉的香氣十分清新,青蔥則增加了口感的層次感,配上微微酸甜的酸漬蘿蔔,非常搭配魚肉的鮮味。🫶吞拿魚頭味噌湯這是一道以吞拿魚頭熬煮而成的味噌湯,湯底鮮美,味道濃郁。🫶田園沙律以新鮮蔬菜🥬混合而成的沙拉,健康美味。

🫶三色藍鰭吞拿魚丼
魚肉的質地肉質非常鮮嫩👍👍👍

🫶吞拿魚頭味噌湯
這是一道以吞拿魚頭熬煮而成的味噌湯,湯底鮮美,味道濃郁。

🫶田園沙律
以新鮮蔬菜🥬混合而成的沙拉,健康美味。
2023-07-24 115 瀏覽
呢日咁岩去開新蒲崗,又好想食魚生,於是見到呢間吞拿魚專門店就去試下。裡面貼左唔同優惠,主要都係主打吞拿魚既Promotion。除左有單點刺身及壽司,每日精選丼飯都有唔少選擇!吞拿魚既赤身、中拖同埋大拖都有唔同既刺身或者壽司,仲有埋三文魚供應。飲品方面都係果汁同汽水,波子汽水都充滿回憶。見到有Party Set,下次黎開呢邊玩都會想叫黎試試。丼飯既優惠都幾吸引既,特別係一班人既order。我最後叫左個三色藍鯖吞拿魚丼,試哂赤身+中拖+大拖。天氣咁熱,外賣個陣店員都好體貼咁問我要拎幾遠同埋提供埋冰袋。赤身、中拖同埋大拖肉質都好鮮嫩!當然係急不及待就已經先食!飯粒都軟硬適中。之後就食番跟餐送既田園沙律,都好新鮮呀。另外就係送既吞拿魚頭味噌湯,味道香濃,仲有唔少紫菜係裡面。總括而言,呢間吞拿魚專門店係吞拿魚控值得一試既餐廳,加上推廣優惠都幾吸引,party又多個選擇啦!

裡面貼左唔同優惠,主要都係主打吞拿魚既Promotion。

除左有單點刺身壽司,每日精選丼飯都有唔少選擇!

飲品方面都係果汁同汽水,波子汽水都充滿回憶。

見到有Party Set,下次黎開呢邊玩都會想叫黎試試。

丼飯既優惠都幾吸引既,特別係一班人既order。

我最後叫左個三色藍鯖吞拿魚丼,試哂赤身+中拖+大拖。

之後就食番跟餐送既田園沙律,都好新鮮呀。

另外就係送既吞拿魚頭味噌湯,味道香濃,仲有唔少紫菜係裡面。