2019-08-31 2753 瀏覽
今日星期六1點幾去左食呢個日式打邊爐。佢有好多唔同餐可以揀,D肉愈貴質素愈好,我地平平地叫左個$129 餐(再+10%) 有任叫牛同豬。湯底叫左壽喜燒、蕃茄湯,清清地都唔錯。菜、丸個D可以任拎,其中都有咖哩飯、中式湯、紅豆沙等等,凍飲熱飲都係任飲。最尾都可以食個雪糕,雪糕有好多唔同嘅toppings 可以加。其實整體冇話好特別,應有嘅都會有,而且地方乾乾淨淨,想平平地食個晏晝打邊爐放題就可以考慮下呢度。
2019-08-31
2019-08-31 1372 瀏覽
晏就打邊爐既好處就係有足夠時間消化,食多d都吾驚,價錢仲平過夜晚,只需$129加一,牛肉豚肉任叫,我鐘意佢d肉切得好夠薄,吾會食幾塊就濟,出門仲有自助吧任夾蔬菜、丸類,尤其個芋頭丸好特別。湯底可以揀鴛鴦鍋,我哋揀咗蕃茄湯底同壽喜燒湯底,個番茄湯好濃郁,煮麵食啱晒。甜品有紅豆沙,吾會太甜,不過就稀左少少青紅蘿蔔豬骨湯,飲返啖靚湯先,吾夠咸仲可以自己再加鹽雪糕雖然得雲呢拿味,但係仲可以加朱古力醬或者其他口味既醬!飲返杯茶消下濟先,係英國牌子Twinings,薄涼味順便辟下口氣~

甜品有紅豆沙,吾會太甜,不過就稀左少少

青紅蘿蔔豬骨湯,飲返啖靚湯先,吾夠咸仲可以自己再加鹽

雪糕雖然得雲呢拿味,但係仲可以加朱古力醬或者其他口味既醬!

2019-07-10 1504 瀏覽
4位(2位大人$109@1)(2個兒童$89@1)其中一位大人用優惠券($129免費or 當$100)再加一買單應該係俾幾錢?入座前已經提供張優惠咭,通知左啊姐係減一位,佢話知道啦得啦。到最後都係撳咗四位。開枱前已經叫佢改返,佢話一陣間幫我改,到食完買單都冇改過。買單嘅時候再同佢講佢先幫我減返但係就唔係減一位係同你減返$100就算。如果要用優惠記得睇睇佢開果張單,同佢地講返就話知道。但最後都係用返張舊嘅單就求其同你-1種優惠。優惠券要減一位要入枱前通知,基本上我一個月都會去三次以上一去就係3/4個人。都係頭一先見可以咁收錢。同佢理論仲覺得我煩係咁叫我攞張卡出嚟俾錢。下次我會睇吓係唔係嗰個阿姐先如果係嘅話我會掉頭走

入座前已經提供張優惠咭,通知左啊姐係減一位
,佢話知道啦得啦。到最後都係撳咗四位。
開枱前已經叫佢改返,佢話一陣間幫我改,

都係頭一先見可以咁收錢。

同佢理論仲覺得我煩
係咁叫我攞張卡出嚟俾錢。

下次我會睇吓係唔係嗰個阿姐先如果係嘅話我會掉頭走
2019-07-10
用餐優惠
優惠券
2019-05-15 1747 瀏覽
本身想食燒肉,但多人,見到呢間無乜人所以睇下見價錢都ok又無食過,所以試下.肉:揀咗$188個款牛肉套餐 一開頭會俾大約四碟牛同豬你質素幾好喎,牛肉油脂分佈都算平均,唔會勁薄勁碎!幾有牛味,豬都好食,後來再嗌既質素唔會差好多🤤.湯底:揀咗壽喜燒同蕃茄壽喜燒甜甜地越食越好味,啱曬煮牛肉蕃茄唔夠濃,但可以去配料區拎蕃茄落!.配料區:都係菇,菜,丸,但選擇好少仲要連芝士腸墨魚丸呢啲都係唔好食😖黎任食就係為咗啲配料架嘛🤦🏻‍♀️.熟食區:反而熟食有驚無險,炒雜菇好好食!有冬瓜薏米湯,正仲有綠豆沙,好驚喜😂.有雪糕同配料,仲有熱茶汽水。
本身想食燒肉,但多人,見到呢間無乜人所以睇下
見價錢都ok又無食過,所以試下
肉:揀咗$188個款牛肉套餐 一開頭會俾大約四碟牛同豬你
質素幾好喎,牛肉油脂分佈都算平均,唔會勁薄勁碎!
幾有牛味,豬都好食,後來再嗌既質素唔會差好多🤤
湯底:揀咗壽喜燒同蕃茄
壽喜燒甜甜地越食越好味,啱曬煮牛肉
蕃茄唔夠濃,但可以去配料區拎蕃茄落!
配料區:都係菇,菜,丸,但選擇好少
仲要連芝士腸墨魚丸呢啲都係唔好食😖
黎任食就係為咗啲配料架嘛🤦🏻‍♀️
熟食區:反而熟食有驚無險,炒雜菇好好食!
有冬瓜薏米湯,正
仲有綠豆沙,好驚喜😂
有雪糕同配料,仲有熱茶汽水。
昨天午飯時間正好在黃竹坑,在工廠區沒有什麼選擇,唯有去香港仔找美食。到了香港仔中心,老婆看到這家日式火鍋店。當時已經兩點多,注意到三點是清潔時段,我問服務人員來不來得及吃,他誠意回覆 "來得及的"。我聽了以後已經有點兒欣賞,還記得曾經在灣仔去過一家沾麵點,同樣情況,服務人員說 "怕來不及了",就是休息前不想工作啦 坐下來服務員悉心介紹自助 Shabu Shabu 的安排,包括不同牛肉及海鮮的收費等等。我點了個海老湯底,超級鮮味,沒有在其他的 Shabu Shabu 見過。坦白說,在香港仔中心這些傳統商場裡的餐廳,我沒有太多預期,尤其是自助式放題火鍋,因為一般材料幾乎都非常普通,或者不新鮮。一看端來的牛肉,已經知道是中上級的牛肉 ,之後再看海鮮如扇貝同埋蜆,非常新鮮, 滾一下一吃,很好吃 放題還有中湯, 雲呢拿雪糕 ,各種飲品等。留意到原來是員工吃飯時間,不過完全沒有影響服務,一點兒不滿的感覺都沒有 (因為實在打擾了他們吃午飯),讓作為顧客的我們吃得開心也沒有壓力。已經同老婆說遠一些,也要再來。離開前特別說了幾次多謝 晚上回到家裡,發現背包不見了,不知道是留在車裡或者什麼地方,裡面還有女

,之後再看海鮮如扇貝同埋蜆,非常新鮮, 滾一下一吃,很好吃

晚上回到家裡,發現背包不見了,不知道是留在車裡或者什麼地方,裡面還有女兒的 iPad,我已經提前安慰女兒可能找不到,別傷心...... 今天老婆嘗試到所有我去過的地方問一下,包括餐廳。昨天的誠意服務員,一見到我老婆,滿心歡喜說 “好啦!等了你一個晚上啦,以為你昨天會回來。“ 由於背包有我的 Marco Polo 卡,他還試過致電國泰,測嘗試通知我,不過基於私隱無法告知他我的聯繫方法。我真的不可能不給 1000 個讚 👍,餐廳的老闆能夠招聘到這一班敬業誠實的員工,真的有眼光。再次謝謝他們
2019-04-07 844 瀏覽
有鋪邊爐癮,Lunch time 口痕想打邊爐?呢間最抵食!值得試下啊lunch time 打邊爐-別人笑我太痴線,我就食左先算lunchtime 去食,好快可以入座。係門口預備入座嗰陣,侍應問定你要咩肉同要咩湯底,更加節省寶貴既午餐時間,我地簡一人一鍋,每人可以簡2款湯底,我今日簡左豬骨湯底同番茄湯底,肉類可選豬肉或肥牛,我簡左肥牛。坐底一邊等湯底黎,一邊出去拎野食。主要分為三區:1. 食材區:有蔬菜、菇類、瓜類,食物感覺好乾淨2. 熟食區:有黑椒汁煮雜菇、咖哩飯、老火湯、紅豆沙3. 飲料區:凍飲有汽水、雪梨水、檸檬茶,熱飲有咖啡、多款茶包,仲有雪糕出去拎左2轉野食,湯底同埋碟肥牛就到左。豬骨同番茄湯底都ok,之前試過既紫菜湯底就好普通,似係清水加幾片紫菜,建議試其他選擇。肥牛個人覺得偏肥,可能因為我個人比較瘦 哈哈哈最鍾意熟食區既黑椒汁煮雜菇,雜菇吸曬啲黑椒汁,好juicy好入味!職員話老火湯好受歡迎,見到煲裡面好多料,有好多豬骨,有屋企湯既味道,打緊邊爐飲返碗湯,感覺都健康啲。lunch打邊爐,有一碟肉,加蔬菜類無限任添,又有熟野食,咁多野食連埋加一,每人都只係$87,食到捧腹而

lunch time 打邊爐-別人笑我太痴線,我就食左先算

lunchtime 去食,好快可以入座。

坐底一邊等湯底黎,一邊出去拎野食。主要分為三區:

1. 食材區:有蔬菜、菇類、瓜類,食物感覺好乾淨
2. 熟食區:有黑椒汁煮雜菇、咖哩飯、老火湯、紅豆沙

出去拎左2轉野食,湯底同埋碟肥牛就到左。

肥牛個人覺得偏肥,可能因為我個人比較瘦 哈哈哈

lunch打邊爐,有一碟肉,加蔬菜類無限任添,又有熟野食,咁多野食連埋加一,每人都只係$87,食到捧腹而回,$100都唔洗既邊爐仲邊度搵!滿足!

2019-03-14 967 瀏覽
見到佢喺香港仔開左一段時間,就諗住試下啦。兩個人去食,叫左個咩黃金膠湯底拼香辣湯底。兩個湯底都冇乜味,特別係香辣湯底,第一次見辣湯底係冇味!人地既辣湯底啲味係越食越出,呢間野就係就算本身係清湯定濃湯,冇水嗰陣都叫你自己落個昆布湯,我個辣湯就越食越冇味,由得少少味變清湯咁野食選擇又少,全餐飯最滿意既就係個自己出去擠既牛奶雪糕。湯底唔係喺廚房整架,係啲侍應喺餐廳暗角位攞住兩壺湯溝下溝下咁。2個人,唔知食左啲咩就4舊幾水,相若價錢既牛x質素比佢好幾百倍。埋單嗰陣仲要比張積分卡我,限期係月尾。你間野咁既質素,憑咩要我半個月內再去食你?以後都唔會去呢間垃圾!去快餐店打個平邊爐都冇咁嬲!
見到佢喺香港仔開左一段時間,就諗住試下啦。

野食選擇又少,全餐飯最滿意既就係個自己出去擠既牛奶雪糕。
2019-03-13
2019-03-13 571 瀏覽
因為住附近所以成日都落街食野,有時想去食打邊爐又想任食既就會黎依間,雖然食物種類唔多,但勝在平得黎有肥牛食。所以得每次黎都想試下食唔同既肥牛質素,無論肥瘦既肉都好有牛味。此外仲有熟食既部分會推介個咖喱牛腩,岩晒一黎到太肚餓但d水未滾既時候即刻食。最令人值得回頭既係全部既店員都用心服務,見你有bb會考慮到座位安全,見你d豬同牛就黎食晒就會問你添唔添。而且店內優惠好吸引,只要你食夠一定既金額同儲夠印仔就可以送多一次任食優惠。
2018-12-13 1305 瀏覽
Charles服務態度良好..招呼周到..和睦可親..全朋友都讚揚他的表現..食物良好..味道還可..款式多..環境衛生..食品用具乾淨..午餐價錢可更多選擇提供!!

2018-11-16 1481 瀏覽
心血來潮,一個人想食火鍋,諗起呢間新開,試下先。帶位哥哥仔好有禮貌,先在外面揀肉類及湯底,我揀咗 $239 有豚肉,兩款牛肉,蝦,蜆,帶子,90分鐘任食。湯鍋比較細,湯底豬骨正常僱淡,蕃茄就真係好麻麻,好杰身,感覺似茄膏。豚肉,牛肉都唔錯,海鮮方面,帶子真係超迷你型,蜆唔錯,冇沙,蝦唔太新鮮,軟殼。外出啲配料都係大路嘢,幾款菜,貢丸,芝士波腸,粟米……反而熟食我冇試過,但見到都係白飯,日本咖哩,湯之類,冇乜留意。我嚟一心都係為咗食牛啫,唔試都唔係損失。枱面有一渣水狀物體,入面有塊綠色嘢,哥哥仔話係湯底真係清水咁款……佢啲醬油真係冇乜味,我唯有諗佢哋為客人血壓著想飲品都係汽水機,有咖啡奶茶。反而要提下,佢但自助軟雪糕,放題雪糕我食唔少,呢間係最好食,有質感又夠滑。總結:我自己會再去,不過就唔會食海鮮,唔會揀蕃茄湯底,平平哋 $189 已ok。
2018-11-15
2018-10-21 1403 瀏覽
湯底無味!我地一家人一行五個人食晚市,心血來潮來打邊爐!選左不同湯底,但各款都無味!差!👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻各款湯底都像是加咗色的白開水一樣,只是蕃茄湯好少少!蕃茄湯底:色水好深,但好淡!豬骨湯底:色水好靚,但好淡!香辣湯底:不夠辣壽喜燒湯底:以為是比較日式的,點知都係冇料到一樣都是沒有味道!醬油無味!我唔明白點解醬油都可以淡味如此!菜類選擇少!印象中有油麥菜、豆腐、黑木耳、粉絲、芋頭、白蘿蔔、烏冬、麵餅!熟食還可以,咖哩飯、痳婆頭腐ok ! 不過主要來係打邊爐,不是食碟頭飯!可一不可再!

蕃茄湯底:色水好深,但好淡!
豬骨湯底:色水好靚,但好淡!
香辣湯底:不夠辣

熟食還可以,咖哩飯、痳婆頭腐ok !
不過主要來係打邊爐,不是食碟頭飯!
可一不可再!
2018-07-26 2399 瀏覽
今天放假無食lunch 經開香港仔所以試下新嘢。 本來諗住食牛角嘅但係行行下見到呢間野新開張 所以試下囉。 揀咗個和牛最貴嘅放題咁一係唔食一係就食豪d. 啲和牛大大塊真係幾正 再加埋和牛呢個餐呢有埋啲蝦蜆同埋鮑魚任食。 我一個麻甩佬食咗7,8碟和牛,六,七隻鮑魚. 飽到頂唔順 再加埋啲即沖奶茶機d 奶茶 整體感覺都唔錯 性價比都ok。 下次試下佢平啲嗰個放題先 因為400蚊對於我呢啲窮L嚟講都覺得好貴. 同埋揀下晝嚟食因為可以再平啲。哈哈
2018-07-26
$394.9 (晚餐)