2023-09-25 303 瀏覽
🇭🇰Hong Kong📍A1 Bakery黑朱古力榛子夾心蛋糕Dark Chocolate Hazelnuts Praline Cake _____________________________A1 Barkey X Godiva,喜歡朱古力小蛋糕嘅你一定不要錯過。食過咁多次佢地crossover嘅小蛋糕無一次失望。今次用70%黑朱古力為主調,內層分邊係朱古力海綿蛋糕及朱古力慕絲。中間加入咗榛子粒粒增加咗整體蛋糕口感。最意想唔到係最底層蛋糕,原來係布朗尼,而唔係海綿蛋糕。布朗尼質感比較結實,令到整個蛋糕有唔同口感。整個蛋糕朱古力味好香濃,但唔會因為係黑朱古力令到整個蛋糕好苦。雖然好好味,但價錢相對比較貴$45,而唔係太大舊,過下口癮係唔錯,有時要獎勵下自己。📍A1 Bakery 各大分店及網店
🇭🇰Hong Kong
📍A1 Bakery

黑朱古力榛子夾心蛋糕

_____________________________

📍A1 Bakery 各大分店及網店
2023-09-15 160 瀏覽
我今日要同大家分享下我對A1蛋糕的評論!佢哋嘅藍莓芝士蛋糕真係令人驚艷㗎!首先,佢哋嘅芝士味道非常濃郁,一咬落去,滑滑嘅芝士層與鬆軟的蛋糕底層完美結合,簡直係天堂味道!而且,藍莓的酸甜味道更進一步提升了整體口感!🍰😍我特別喜歡佢哋蛋糕上面嘅藍莓裝飾,真係好美,令整個蛋糕更加吸引人!另外,佢哋嘅蛋糕質地都好軟滑,入口即化,令人回味無窮!每次去A1麵包舖,我一定會俾心機試吓佢哋嘅藍莓芝士蛋糕,真係上癮呀!💙🧀🥮總括嚟講,A1麵包舖嘅藍莓芝士蛋糕真係一絕!如果你鍾意芝士同藍莓嘅組合,呢個係你一定要試嘅甜品!😋🥐✨
我今日要同大家分享下我對A1蛋糕的評論!

2023-08-25 94 瀏覽
今日同個女行過,個女話想食麵包做下午茶,於是就入去A1同佢一齊揀。🤓🤓個旅行嘅時候就揀咗朱古力味嘅窩夫,而我就揀咗吞拿魚味嘅飛碟。😈😈朱古力味嘅窩夫好似都要10幾蚊,阿女表示好鍾意食,而我自己比較鍾意食脆口啲,所以如果俾我揀嘅話我會想食新鮮出爐嘅窩夫多啲,如果想食脆口嘅大家可能就要揀其他啦。😎😎而飛碟個口感都適中,包都仲係軟林林嘅,而裏面吞拿魚嘅份量都好多👍👍如果想揀一啲健康嘅包,又鍾意食吞拿魚嘅朋友就啱晒啦,

2023-08-01 157 瀏覽
內地客人購買麵包時因會員卡續會一事在收銀台跟收銀員了解。鋪內共有3位員工,1位跟客人對答,另2位收拾麵包及清潔亦有幫助解答客人問題,但完全無視後面排隊付款的客人。一直在後面排隊等待但職員完全沒有安排後面客人去旁邊收銀機付款,全世界在等他們! 等客人check email, 等A1電腦系統既然該客人的事未能即時解決,為何要其他客人一同浪費時間呢?等了好一陣子職員先用旁邊收銀機替後面排隊的客人收錢,一句唔好意思要你等都沒有說太差的服務!
既然該客人的事未能即時解決,為何要其他客人一同浪費時間呢?
太差的服務!

2023-05-02 484 瀏覽
真的懷疑員工跟食物有仇,撐到變了形。要不是我趕著買回去工作,我一定看清楚才買。幸好這款日本麵包本身比較甜,沒有配料也很好吃。所以提醒大家,選三文治時一定要看清楚,否則一手都醬。
真的懷疑員工跟食物有仇,撐到變了形。
要不是我趕著買回去工作,我一定看清楚才買。
幸好這款日本麵包本身比較甜,沒有配料也很好吃。
所以提醒大家,選三文治時一定要看清楚,否則一手都醬。
公司三文治
公司三文治
外賣自取
🎂 法式檸檬蛋糕 $58 (7.5/10)上層係檸檬糖漿,同埋檸檬皮乾,酸酸甜甜,蛋糕口感比較粗糙,有蜂蜜檸檬嘅香味,好濕潤,蜂蜜嘅味道好出,屬於香甜幾好食,真係似法式蛋糕嗰種感覺喎,幾好食嘅!推薦指數: 7.5/10未到幾清香清新嘅都幾特別,可以買來一試!
🎂 法式檸檬蛋糕 $58 (7.5/10)

推薦指數: 7.5/10
未到幾清香清新嘅都幾特別,可以買來一試!
$14宇治抹茶雪落杯 無可挑剔吧對比起維記,它算是較優質,抹茶味較濃,甜度較低,還有淡淡的抹茶青味,奶味適中。但當對比milktop的宇治抹茶雪糕杯,那就比不下去了。 Milktop的不論顔色,抹茶味奶味全都比較岀色,但價格差不多貴一倍喔。

$14宇治抹茶雪落杯 無可挑剔吧

抹茶雪糕

2022-12-03 390 瀏覽
身為士多啤梨控🍓一定要試吓天下間所有士多啤梨甜品呢款甜品杯之前都食過細細杯少少哋過下口癮有新鮮士多啤梨、海綿蛋糕、鮮忌廉呢個組合唔會太甜👍🏻外貌仲超吸睛😍
身為士多啤梨控🍓
一定要試吓天下間所有士多啤梨甜品
呢款甜品杯之前都食過
細細杯少少哋過下口癮
有新鮮士多啤梨、海綿蛋糕、鮮忌廉
呢個組合唔會太甜👍🏻
外貌仲超吸睛😍
2022-11-05 486 瀏覽
好鐘意食焙茶😎,呢個蛋糕係我精心挑選慶祝生日🎂。脆脆口感夾係蛋糕裡面,真係好濃茶🍵味。呢個真係好膩好容易飽,蛋糕面既朱古力好甜🤪。 海綿蛋糕鬆軟,好有口感🥰
2022-10-28 351 瀏覽
📍Hong Kong📍#A1Bakery #Godiva A1 Bakery X Godiva 又黎Crossover啦😍朱古力控既我,又即刻買黎試下先。😜今次蛋糕主要都係三個主要配搭,外層既朱古力蛋糕體🍰,內層分面有 朱古力忌廉 及 72%生朱古力忌廉🍫。蛋糕部分都係比較濕潤唔會太乾。到內層分別有兩種朱古力忌廉,忌廉下層係普通朱古力,而上層就係72%生朱古力。雖然上層係72%朱古力加上榛子脆米花增加口感,但都平均唔到下層個忌廉比較甜。😖整體黎講成個蛋糕食到最後會有小小膩,因為蛋糕部分比較小只有一外層一圈,每一啖想均勻蛋糕+忌廉,但因為忌廉太多蛋糕太小均勻唔到,最後一兩啖直情只係食忌廉無曬蛋糕。😂你話會唔會再買,我諗今次呢個蛋糕試完一次就算。因為性價比係低到無得再低,唔係唔好食,但其實個蛋糕$38。🤥只係食忌廉,咁我推薦買A1 Bakery 另一個生朱古力蛋捲好過。(下次出Post比大家🤭)__________________________
💰價錢: HKD $38😋味道: ❤️❤️🖤🖤🖤📍地址: Hong Kong A-1 Bakery #hongkong#hkfoodie#hkig#
📍Hong Kong📍

#A1Bakery
#Godiva
朱古力控既我,又即刻買黎試下先。😜

__________________________

💰價錢: HKD $38

😋味道: ❤️❤️🖤🖤🖤

📍地址: Hong Kong A-1 Bakery

#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong#A1Bakery#Godiva#Chocolate#brownie#bakery#hongkongbakery#朱古力#布朗尼#香港#香港餅店

外賣自取
A-1 bakery|58蚊成個香濃好味焦糖芝士蛋糕CP值🔝!私心推薦鍾意芝士蛋糕嘅你一定要試!A-1嘅蛋糕麵包就食得多,尼款焦糖芝士蛋糕次次都見到,不過‼️58蚊成個咁平,平時一件普通蛋糕都要至少要廿幾蚊,咁抵真好驚係伏嘅果d無芝士味嘅「日式芝士蛋糕」🍰🫣食落真係好驚喜,芝士味香濃滑順🗯,介於new york cheesecake同日式中間,食落唔會好似new york cheesecake咁漏,同frd一齊食真係搶著食,個個都停唔到口。美中不足:表面嘅焦糖就顯得有d畫蛇添足,唔夠融仲食到砂糖的顆粒感,我會刮走先食😝

芝士蛋糕

芝士蛋糕
A-1 Bakery X GODIVA Double chocolate roll cake.食個滿足早餐先番工啦~新出雙重朱古力卷蛋😍軟綿細密海綿蛋糕,上面佈滿粒粒可可碎,層次非常豐富❤ 幼滑生巧克力忌廉,榛子脆米添上甜蜜香氣🍬🥚巧克力海綿蛋糕 🫘topping: 可可碎 🌰cream上層:72% 生巧克力 & 榛子脆米粒 🧁cream下層:GODIVA 72% 朱古力忌廉口感輕盈,又可以啖盡多重濃郁朱古力🥰@a1bakeryhk 📍香港

🥚巧克力海綿蛋糕
🫘topping: 可可碎
🌰cream上層:72% 生巧克力 & 榛子脆米粒
🧁cream下層:GODIVA 72% 朱古力忌廉

口感輕盈,又可以啖盡多重濃郁朱古力🥰

@a1bakeryhk
📍香港
2022-09-23 288 瀏覽
Usually come here to buy my breakfast. Recently, they've been selling this chocolate cake in collaboration with Godiva, and I must say it is the best chocolate cake I've had. The chocolate cake is moist and dense at the same time. Ver rich in chocolate flavour yet not the bitter kind. It has a balanced sweetness to it and it was a velvety texture which is great. Also really enjoy the small size of the cake. Great for sharing after a dinner or a small celebratory cake after a heavy dinner.

2022-09-06 431 瀏覽
早2日幫襯佢買咗個生日蛋糕,慶祝個女生日,到吹蠟燭切蛋糕時,發現個蛋糕係2個唔同嘅餅拼埋一齊,所有人望住個蛋糕,有人話,點解2個拚埋一個?係咪賣唔晒所以加埋一齊黎賣?望住個蛋糕,你會有好多唔同諗法,咁唔會諗係個餅嘅特色,嗰一刻,真係唔知講咩好,好尷尬,原本開開心心同個女食飯慶祝生日,居然因為個餅之後冇晒嘢講!第二日即刻去返A1問,佢地揾人覆我,但都冇人回覆,再第二日,我再落去問未有人覆我,咁點?佢地話再通知公司,好,我等你,幾個鐘後有人覆我,覆我嘅內容只係講個蛋糕係咁,有2個唔同口味,我好嬲就話,如果係咁,你地賣時唔講清楚?到我吹蠟燭切蛋糕時,隱約見到條坑,以為比人切過,抽起啲生果後先睇到,原來係2個唔同嘅餅,拼埋一齊,再加上面有生果,所以係唔會留意,如果咁樣賣比客,可以同我講明,我可以選擇要唔要,我幾十歲人,從來冇買過一個生日蛋糕係2件拼埋一齊,如果係咁,我買多8件唔同,拚埋一齊重多口味啦,結果覆我嗰個人,都係冇第二樣嘢講,重問我想點,唔係我想點,係你哋可以點做!冇結果,不了了之!設計呢個蛋糕嘅人,我諗真係發高燒,都唔X用腦!死得!
2022-08-29 309 瀏覽
GODIVA Walnut Chocolate Brownie.A-1 Bakery再度與GODIVA聯乘合作👩🏻‍🍳推出最新產品合桃巧克力布朗尼~香純濃郁頂級GODIVA生巧克力製作,醇香幼滑,口感超正🥰外層酥脆布朗尼,內層相當札實軟嫩。🌰大愛底下足料核桃,食落好夾!看似簡單味道,更可品出細節同深度。💗完美口感,令人一試難忘~@a1bakeryhk 📍香港

外層酥脆布朗尼,內層相當札實軟嫩。
🌰大愛底下足料核桃,食落好夾!

看似簡單味道,更可品出細節同深度。
💗完美口感,令人一試難忘~

@a1bakeryhk
📍香港