2016-07-16 493 瀏覽
個人推介指數分 7.5 (10分為滿分) 自動點菜系統非常方便, 食物都能準時送上. 食物方面, 相對便宜, 味道比不少店子也好, 只是作為連鎖店, 份量可以多一點.上週本想和太太小囡去屯門新開的購物店血拼, 可惜實在太晚(八點半)又坐錯車, 最後變成只能吃個晚飯. 可是V CITY 實在人多, 到處也是人, 想吃些又便直味道又不錯的東西也不容易. 最後不想了, 專心等這所我昔日在灣仔工作時常到的午餐地方, 懷緬一下我最愛的咖喱牛肉湯烏冬.等了大約二十分鐘, 終於能入坐, 服務員也很細心, 一早預備好位置給我安放BB車. 安頓了囡囡後, 馬上點菜去, 真的很肚餓呢. 點菜的方面以和我昔日在灣仔時天壤之別, 現在只要在平板電腦上, 按下自己想吃的食物就可以. 基本上現在這裡和其壽司店也連在一起, 彼此的食物也能選擇. 看了一遍又一遍, 最後確認了咖喱牛肉湯烏冬已沒有了, 真的有點失望. 最後點了以下食物, 味道也不錯, 特別是那柚子油金魚, 是必食之選.柚子油金魚壽司油金魚肥美, 配以柚子, 清新可口火灸三文魚壽司三文魚也是新鮮肥美, 不像有些壽司店般薄切番茄牛肉湯烏冬吃不到咖喱, 可幸

柚子油金魚壽司
油金魚肥美, 配以柚子, 清新可口
火灸三文魚壽司
三文魚也是新鮮肥美, 不像有些壽司店般薄切
番茄牛肉湯烏冬
吃不到咖喱, 可幸還有番茄, 番茄味較清淡, 不太酸, 反而更岩我口味. 都是那句, 份量比較少.
冷烏冬
烏冬彈牙, 配以涼涼的湯汁, 是夏天必吃之選

整体來說, 食物味道不錯, 如果份量多一點會更佳. 服務員雖然後忙, 但服務態度還能保持, 值得一讚.
以平板電腦來點菜後是方便, 不過老人家或會有機會點菜食物等, 希望員工能主動幫助就100分了.
2016-06-26
2016-02-28 433 瀏覽
星期六晚上8時左右,我約了朋友在屯門市中心聚會,原本想去吉野家吃火鍋,但因為太多人而放棄。朋友提議去這間餐廳吃烏冬,我們拍手讚成。晚上8:30左右,只得幾個人等位,等了10分鐘便能入座。我們叫了雞肉鮮茄湯烏冬,吉列豬排豬骨湯烏冬,豚肉辛辣湯烏冬和牛肉鮮茄湯烏冬。雞肉鮮茄湯烏冬方面,雞肉十分大件,而且幾嫩滑,味道不錯。蕃茄湯味道濃郁,幾好喝。而且烏冬十分入味,又不會太淋,味道不錯。吉列豬排豬骨湯烏冬方面,吉列豬排雖然十分大件,但樣子好像重複再炸過一次,即是(番炸)。所以吃下去時,吉列豬排的皮完全不脆,味道一般。豚肉辛辣湯烏冬方面,豚肉即是豬頸肉,豬頸肉十分肥,有很多脂肪,不過肉質很淋,味道都ok。湯底不算很辣,味道都可以。牛肉鮮茄湯烏冬方面,牛肉即是肥牛,不過又不會太多肥膏,但如果是新鮮牛肉會更好。價錢方面,雞肉鮮茄湯烏冬$53,吉列豬排豬骨湯烏冬$58,豚肉辛辣湯烏冬$55,牛肉鮮茄湯烏冬$55,另設加一服務費,5人總共吃了$301,價錢都算便宜。總結來說,這間餐廳的烏冬味道都ok,大家有空可以來吃。

晚上8:30左右,只得幾個人等位,等了10分鐘便能入座。

雞肉鮮茄湯烏冬
吉列豬排豬骨湯烏冬
豚肉辛辣湯烏冬

總結來說,這間餐廳的烏冬味道都ok,大家有空可以來吃。
2016-02-27
$60.2 (晚餐)
雞肉鮮茄湯烏冬
豚肉辛辣湯烏冬
2014-09-23 274 瀏覽
幾乎近幾次同朋友慶生都去呢間自家烏冬,呢排大家都忙,只可以夜晚係屋企附近食餐飯慶祝生日。店舖不大,只有大約十來張枱,今次可以坐係近門口、唯一一張同其他枱距離較遠既卡位,平日晏就有好多中學生,食完要嗱嗱林走讓個位比人,但今次去到已經幾夜,人流唔多,叫左一枱野食可以慢慢食。我地三個人叫左三個餐,都要炸物配湯烏冬。烏冬都幾滑,湯底夠清,啱啱好可以去除天婦羅同吉列豬排既油膩。食完同朋友飲啖淡淡既綠茶,清下腸胃,傾下計,又係一個愉快既晚上。
生日
2014-06-30 491 瀏覽
同友人去完唱k,就緊係要搵食啦去左自家烏冬都等左30分鐘臨入去既時候先知到左宵夜時段每位最低消費$88個下shock左,9點咋wor,宵夜??但都9點,貴時搵過第二間,就入左去可能太耐冇食過呢間order轉晒,要自己用ipad點呢個係蕃茄牛肉udon,先至$46,點湊夠$88而食得晒係一門學問d udon岩岩好,唔太硬,同埋睇得出係自家製,d udon cut問睇係方形的,而唔係圓形味都ok吉列豬curry udon, 因為個汁食完會好流同好飽豚肉蝦湯udon,個湯底都唔係話好特別mango蟹子salad($24),d青瓜食落去布少少腥味,可能係d蟹子既問題,d mango過熟,但其他呢個配搭係好普通,份量一般,唔算太多,純粹係諗住叫夠$88三文魚 d紋理都ok,唔會太薄($6each)埋單時我地唔夠每人$88,差少少,因為加一方面原來有d唔駛加一,但個經理都冇企硬話每人要比$88呢餐真係食丁我超飽,有友人飽到食唔晒,但d手卷係呢個時段係抵既,不過驚食唔到所以我冇叫到其實d野食係ok既,但要叫$88野真係有難度
同友人去完唱k,就緊係要搵食啦
去左自家烏冬都等左30分鐘
臨入去既時候先知到左宵夜時段
每位最低消費$88
個下shock左,
9點咋wor,宵夜??
但都9點,貴時搵過第二間,就入左去
可能太耐冇食過呢間
order轉晒,要自己用ipad點

味都ok
吉列豬curry udon, 因為個汁食完會好流同好飽
豚肉蝦湯udon,個湯底都唔係話好特別
三文魚 d紋理都ok,唔會太薄($6each)

其實d野食係ok既,但要叫$88野真係有難度
2014-06-29
2014-06-13 262 瀏覽
好味,寧靜,舒適係我對呢間自家烏冬的評語,那天與三五知已到此店吃下午茶,一邊傾計一邊品嚐烏冬真味,彈牙可口,印象最深就係蕃茄雞肉烏冬,茄味濃郁,下次一定再光顧。樓面們整體乾淨清爽可愛。
2014-06-13
下午茶
2013-11-25 63 瀏覽
話說以前係屯門讀書時成日都去食自家烏冬,自從出黎做野就好耐都無食過,個日無啦啦想食就約埋朋友去。餐牌入面無左以前好鐘意食嘅韓風泡菜湯烏冬,於是叫左個獎門人海鮮湯烏冬。先飲一啖湯,差!個湯底完全唔掂,蝦味唔似蝦味。豬骨又唔似豬骨!再食一口麵,差!無口感可言。唔彈牙,無質感!唔知以後仲會唔會去幫襯,相信如果再去,都係幾年後嘅事!
2013-01-15 37 瀏覽
今日很想吃烏冬, 於是便前往很久沒幫襯的自家烏冬平日時間, 有特價午餐供應, 價錢尚可, 約 $4x 左右. 但不包飲品 (需另外加錢)點了蕃茄雞肉烏冬, 跟餐小食則點了三文魚腩邊由於人客不多, 烏冬不消5分鐘便送來. 雖說蕃茄湯底, 但蕃茄味並不濃, 沒有蕃茄應有的酸味, 我在其他地方吃過的蕃茄湯底, 大多數是紅色的, 但這裡的湯底是淡淡的橙色. 單單看見這樣的湯底已大打折扣.雞肉的味道是淡的, 只吃到那種雪藏味. 而烏冬更是令我失望. 硬硬的, 一點也不彈牙, 像是在吃一條條硬的麵粉而已. 這個三文魚腩邊是炸的, 但同樣地, 是沒味的! 這樣的食物實在令我極之失望, 絶不會有下次!
今日很想吃烏冬, 於是便前往很久沒幫襯的自家烏冬

點了蕃茄雞肉烏冬, 跟餐小食則點了三文魚腩邊

這個三文魚腩邊是炸的, 但同樣地, 是沒味的!

這樣的食物實在令我極之失望, 絶不會有下次!

2013-01-15
2012-11-18 26 瀏覽
跟一位好友相聚吃午餐! 便貪方便去了自家烏冬! 我叫了辛辣肥牛湯烏冬 唐揚三文魚腩邊,而朋友叫了豚肉泡菜掛烏冬(撈烏冬) 蟹肉蟹子沙拉! 麵質和湯底都係一般。烏冬麵係彈牙,但很多地方都食到!所以無乜特別! 之後再叫了本人很喜歡的鐵板鹽燒牛脷($38),但味道淡而無味!一D都無鹽的咸香味! 六塊牛脷都係厚切,但就非常"un"! 超難咬開! 食了一塊便不想再食了。可是我又不想浪費食物,所以我都是將它們通通吃掉! 之後我幾驚會胃痛! 雖然食物差,好在還有我和朋友的開心相聚時間!總之,不會再光顧!
跟一位好友相聚吃午餐! 便貪方便去了自家烏冬!

雖然食物差,好在還有我和朋友的開心相聚時間!

總之,不會再光顧!
2012-11-15
2012-07-16 22 瀏覽
好老實,只係一間日式快餐店。湯底同手打烏冬都好一般,其他地方都可以食到。餐牌明明寫所有烏冬都係即叫即制 需時15分鐘,落單後唔洗10分鐘就到,何為即叫即制?即叫即煮就真。味千即湯底仲好味過自家。芝麻雞翅,一食全部都係蜜糖,甜到爆。好在格錢上無騙人
好老實,只係一間日式快餐店。
2012-05-14 16 瀏覽
未試過食自家烏冬,之後就去試下啦,戈陣係4點幾,佢話要拎"飛"等位,於是我咪拎囉,之後行去掉RUBBISH,見到入邊有位囉咁我就問D人話入邊有位,點解唔俾入?佢雖然笑笑口咁,但係個語氣好似好唔耐煩咁囉佢話:我E家咪出黎叫你地入囉~因為我前邊仲有人等,SO佢地入先~但佢地入先都仲有兩張"台"可以座架!!都唔明佢地做乜唔俾入?成班樓面座係度食野之後先俾我地入!好啦!叫野食啦!我叫左TOMATO湯豬軟骨UDON,湯好似羅宋湯..不過食完好口渴第一啖食落..點解唔熱既......之後都唔覺得唔夠熱...只係暖..................我以為係咁,所以無同樓面講...UDON幾滑,但係唔夠彈牙豬軟骨有D肉好硬,好似煮過龍咁,但有D就好好味,軟骨好似食牛根咁林因我呀媽之後先叫野,我差唔多食完佢戈碗先黎,佢叫TOMATO湯吉烈豬扒UDON我見佢食UDON會出煙囉!!!!!!!!!戈陣真係火都黎埋...俾UDON我個人係我問佢做乜唔俾我入戈個黎,我諗諗下,佢俾碗野我戈陣笑笑口.........同埋D湯應該係同一個煲入面,都唔明點解會同呀媽戈碗唔同好啦!講返豬扒,張相就影得勁大舊,但真實既差好
未試過食自家烏冬,
之後就去試下啦,
戈陣係4點幾,
佢話要拎"飛"等位,於是我咪拎囉,
之後行去掉RUBBISH,
見到入邊有位囉

咁我就問D人話入邊有位,點解唔俾入?
佢雖然笑笑口咁,但係個語氣好似好唔耐煩咁囉

佢話:我E家咪出黎叫你地入囉~
因為我前邊仲有人等,SO佢地入先~
但佢地入先都仲有兩張"台"可以座架!!
都唔明佢地做乜唔俾入?成班樓面座係度食野

之後先俾我地入!
好啦!叫野食啦!
我叫左TOMATO湯豬軟骨UDON,
湯好似羅宋湯..不過食完好口渴
第一啖食落..點解唔熱既......
我以為係咁,所以無同樓面講...
UDON幾滑,但係唔夠彈牙

豬軟骨有D肉好硬,好似煮過龍咁,

但有D就好好味,軟骨好似食牛根咁林

因我呀媽之後先叫野,
我差唔多食完佢戈碗先黎,
佢叫TOMATO湯吉烈豬扒UDON
我見佢食UDON會出煙囉!!!!!!!!!

戈陣真係火都黎埋...
俾UDON我個人係我問佢做乜唔俾我入戈個黎,
我諗諗下,佢俾碗野我戈陣笑笑口.........
同埋D湯應該係同一個煲入面,
都唔明點解會同呀媽戈碗唔同

好啦!講返豬扒,
張相就影得勁大舊,但真實既差好遠

但係都好夠味同"趣"
之後仲叫左冬X功卷,炸三文魚腩.......
前者OK,上邊有D SAUSE 酸酸地幾開胃,
後者係完前無味
我食過最差既!
呢餐食到我成肚氣....貼錢買難受.......!!!!
無下次!!!!!!!!!!!!!!簡甘味都唔簡佢
2012-05-12
2012-03-07 24 瀏覽
我都係第一次食自家烏冬.但我唔想食普通野, 於是就叫左一個玉子麻醬冷烏冬.估唔到都幾多料, 有青瓜絲, 雞絲, 仲有旦, 係溫泉旦, 好滑.食落好勁麻醬味, 凍冰冰, 好開胃.烏冬雖然凍冰冰, 但爽口同埋彈牙.我同同學一齊叫左一碟玉子,甜甜地, 好好味.不過唔知係唔係D麻醬好漏, 份量雖然唔多, 但食完覺得好飽><
我都係第一次食自家烏冬.
但我唔想食普通野, 於是就叫左一個玉子麻醬冷烏冬.
食落好勁麻醬味, 凍冰冰, 好開胃.
烏冬雖然凍冰冰, 但爽口同埋彈牙.
我同同學一齊叫左一碟玉子,
甜甜地, 好好味.
2012-03-01
2011-09-23 15 瀏覽
Friday night and the display said "340"; we were ticket 353. Fifteen minutes to wait was acceptable.Two bowls of udon in soup, 6 pcs of Okinawa Roll, a serving of stuffed cheese balls, and a variety of buttered mushrooms served in tinfoil for the two of us came to $201. The mushrooms were absolutely divine and well worth the $30. The sushi, however, was not evenly sliced - some pieces were obviously fatter than the others; a bit pricey at $45.However, the biggest compliment goes to the managere
sushi

However, the biggest compliment goes to the manageress on duty for ensuring her staff performed to the company's standard.
Staff are required to announce the arrival of the dish at the table with an, "excuse me, here is your food"; asking if they can add water to your tea or remove a finished plate is also to be done loudly. A new waitress barely moved her mouth when asking to pour hot water - the manageress soon pulled her aside and trained her again. GOOD!

Efficient service and being quick to ensure customers' needs are met before they ask made for a pleasant dining experience!
2011-09-23
sushi
2011-08-10 14 瀏覽
星期日出去食飯真係好多人...雖然要等位,不過呢間已經係算小人等架啦...第一次食呢間,都唔知食咩好...淨係烏冬都有甘多種....d小食又好似咩都好正甘....結果兩個人就叫左甘多野...飽死左都食唔晒呀...掛烏冬同雞軟骨餃子真係好好味...值得推介....^^

結果兩個人就叫左甘多野...飽死左都食唔晒呀...

掛烏冬同雞軟骨餃子真係好好味...值得推介....^^
2011-08-07
  • 雞軟骨餃子
2011-05-26 1 瀏覽
因為跟兩位姐妹很久沒有見面, 而又想坐得舒服少少談天, 亦有位朋友未試過, 所以就來吃了...很久之前吃過還不錯的~~~但這次或多或少有點失望...初來是朋友citibank卡的優惠, 滿$200送的冷豆腐~~~~但蠻實的, 所以不太ok...反而d汁就還好...然後來我的主吃~~~~~但只見一堆烏冬~~~我們很奇怪, 唔通d料在底??? 但搵極都無, 只見一些野菇~~於是我們便問部長...然後很搞笑的, 佢用匙搞下搞下...好似想話我知d菇係豚肉咁...但完全唔係同唔似的~~~結果他拿回廚房...等了蠻久拿返出來~~~多了點豚肉粒~~~但極極極少~~~~~~~~~~~~~~o下?? 這個豚肉很貴的嗎?? 為什麼得個幾粒~~~@.@ 我們都一起無言中...不過烏冬還好吃及煙un的...另一位朋友就吃一個名位"炸雜菜天婦羅撈冷烏冬"~~~個樣很得意, 不過color比menu少了~~~~希望下次吃另一樣時有驚喜吧~~^^

很久之前吃過還不錯的~~~但這次或多或少有點失望...

citibank卡送的冷豆腐
不過烏冬還好吃及煙un的...
差-六合豚肉南瓜野菇熱烏冬(未有豚肉)
差-有了勁少豚肉粒
隔離是朋友叫的雜菜天婦羅撈冷烏冬
希望下次吃另一樣時有驚喜吧~~^^
2011-05-11
隔離是朋友叫的雜菜天婦羅撈冷烏冬
2011-04-27 7 瀏覽
好耐冇食啦!今日同朋友去食,原來唔同左好多。價錢方面當然貴左。以前D湯底都係原味,但係而家好多都變左第隻湯底。好似海鮮湯烏冬咁,以前係鮮蝦湯底,而家變左辣味湯底,如果要轉湯底就要加$7。好好食!呢個湯底好好朋友叫嘅,個湯底都唔錯炸豆腐,so far so good。
好耐冇食啦!今日同朋友去食,原來唔同左好多。
海鮮湯烏冬(辣味湯底)
好好食!呢個湯底好好
豬頸肉湯烏冬(小辣)
朋友叫嘅,個湯底都唔錯
炸豆腐
炸豆腐,so far so good。
2011-04-27
海鮮湯烏冬(辣味湯底)
豬頸肉湯烏冬(小辣)
炸豆腐