2024-04-21 32 瀏覽
中環抵食high tea|紅館同閨密行街街👯‍♀️當然都要食個Tea傾下計呢到嘅Tea Set /2位 $2983層架Tea Set🤗有鹹點、甜點、餐飲擺盤精美🥰而且餐廳環境型格時尚打卡一流📸性價比高!🍽️日式照燒雞三文治🍽️日本三文魚籽撻🍽️油漬車厘茄配巴馬臣芝士🍽️巴馬火腿配艾曼塔芝士🍽️澳洲M8和牛他他🍽️香辣豬肉串🍽️鮮果芝士撻🍽️拿破崙🍽️朱古力蛋糕🍽️馬卡龍紅館📍中環干諾道中50號地下B號舖

中環抵食high tea|紅館

同閨密行街街👯‍♀️當然都要食個Tea傾下計
呢到嘅Tea Set /2位 $298
3層架Tea Set🤗有鹹點、甜點、餐飲
擺盤精美🥰而且餐廳環境型格時尚
打卡一流📸性價比高!

🍽️日式照燒雞三文治
🍽️馬卡龍

紅館
📍中環干諾道中50號地下B號舖
2024-04-20 21 瀏覽
餐廳有分室內外位置樓底夠高 空間感大 非常舒適 坐一個下午 傾下計聽下歌 好療癒💞三層高鳥籠Tea Set賣相都幾精緻 好打卡👍🏻 咸點小食6款同4款精選甜點 仲包埋飲品 性價比超高 👍🏻咸點小食: 🔸澳洲 M8和牛他他 🔸日式照燒雞三文治 🔸巴馬火腿配艾曼塔芝士 🔸香辣豬肉串 🔸油漬車厘茄配巴馬臣芝士 🔸日本三文魚籽撻 咸點我就最鐘意個日本三文魚籽撻😍三文魚籽既口感加上香脆撻底 好有層面感😌精選甜點: 🔸鮮果芝士撻🔸拿破崙🔸朱古力蛋糕🔸馬卡龍朱古力蛋糕彷彿係我不能抗拒既食物🙈朱古力味夠晒濃🤤如果俾多2件我就仲開心😍
餐廳有分室內外位置

🔸馬卡龍

朱古力蛋糕彷彿係我不能抗拒既食物🙈
朱古力味夠晒濃🤤
如果俾多2件我就仲開心😍

If it’s not by the busy Connaught Road, I won’t feel like I’m still in Central when lunching there. It was quite windy that day so it wasn’t hot at all. The vibe was different sitting outdoors vs indoors. Since the pedestrian walkway was quite wide and further away from cars, it’s ok and we did not get dust into our food. 😄The chowder was good and the fresh truffle linguine was really nice, al dente and the amount of sauce was just right. You won’t feel overwhelmed by the cream. The service w

The chowder was good and the fresh truffle linguine was really nice, al dente and the amount of sauce was just right. You won’t feel overwhelmed by the cream. The service was good and the staff were accommodating.

The fish is lemon sauce was alright while some people might find it a bit bland as compared with the other dishes.

We managed to seize the restaurant week’s menu and got a good deal, only $198+10% for a 3-course lunch, including tea/coffee.
2024-04-09
  • Fresh  truffle linguine
Central Worth Trying Afternoon Tea🌸☕️🍴..平日經過中環干諾道中,唔知你地有冇留意呢間餐廳呢❓由法國🇫🇷 藍帶主廚主理👨🏻‍🍳,裝潢走優雅路線,樓底高空間感士足,更設有室外座位;呢個天氣坐Outdoor 真係好chill 啊啊啊🍃,於充滿異國風情嘅環境中,享受全新法式下午茶☕️,同朋友渡過了一個好寫意既下午。有機會要試試佢地晚餐🍽,感覺更吸引啊😍!【Rare Tea set for 2】 $298🔸M8 Wagyu Tartare🔸Teriyaki Chicken Sandwich🔸Parma ham emmental cheese🔸Spicy Pork Skewer🔸Cherry tom with parmesan🔸Salmon egg tart🔹Cheese fruit tait🔹Mille Fueille🔹Mcaroon🔹Choc cake 下午茶既咸甜點都不錯吃,款款的色又精緻,味道都相當吸引,性格比亦很高呢!坐係戶外露天環境,看著車水馬龍既鬧市街道,日間感覺加倍捨意💕,跟朋友聚聚舊、聊聊天、吃吃茶點,最後喝一杯Mocha☕️ 這個週末很開心放鬆呢

有機會要試試佢地晚餐🍽,感覺更吸引啊😍!

【Rare Tea set for 2】 $298

🔹Cheese fruit tait
🔹Mille Fueille
🔹Mcaroon
🔹Choc cake

最後喝一杯Mocha☕️ 這個週末很開心放鬆呢。
×××[紅館 -RaRe Restaurant]×××
©中環干諾道中50號地下B號舖
2024-04-17 22 瀏覽
📍 𝕮𝖊𝖓𝖙𝖗𝖆𝖑 🎡#cynincentral #teaincentral▪🍭 ℝ𝕒ℝ𝕖 𝕋𝕖𝕒 𝕊𝕖𝕥 🍭※ꜰʀᴏᴍ ᴛᴏᴘ ʟᴇꜰᴛ ᴛᴏ ʙᴏᴛᴛᴏᴍ ʀɪɢʜᴛ ※日本三文魚籽撻 💯💯𝕁𝕒𝕡𝕒𝕟𝕖𝕤𝕖 𝕊𝕒𝕝𝕞𝕠𝕟 𝔼𝕘𝕘 𝕋𝕒𝕣𝕥𝕝𝕖𝕥澳洲M8和牛他他 🐮𝔸𝕌𝕊 𝕄𝟠 𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕋𝕒𝕣𝕥𝕒𝕣𝕖日式照燒雞三文治 💯💯𝕋𝕖𝕣𝕚𝕪𝕒𝕜𝕚 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕊𝕒𝕟𝕕𝕨𝕚𝕔𝕙巴馬火腿配艾曼塔芝士 🧀ℙ𝕒𝕣𝕞𝕒 ℍ𝕒𝕞 𝔼𝕞𝕞𝕖𝕟𝕥𝕒𝕝 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖油漬車厘茄配巴馬臣芝士 🍎𝕊𝕖𝕞𝕚 𝔻𝕣𝕚𝕖𝕕 ℂ𝕙𝕖𝕣𝕣𝕪 𝕋𝕠𝕞𝕒𝕥𝕠 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℙ𝕒𝕣𝕞𝕖𝕤𝕒𝕟香辣豬肉串 🐷𝕊𝕡𝕚𝕔𝕪 ℙ𝕠𝕣𝕜 𝕊𝕜𝕖𝕨𝕖𝕣拿破崙 🍰𝕄𝕚𝕝𝕝𝕖 𝔽𝕖𝕦𝕚𝕝𝕝𝕖鮮果芝士撻 💯ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥 𝕋𝕒𝕣𝕥𝕝𝕖𝕥馬卡龍 💯𝕄𝕒𝕔𝕒𝕣𝕠𝕟朱古力蛋糕 🍫ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 ℂ𝕒𝕜𝕖-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----呢個afternoon tea set 食物唔算heavy 環境舒服而且以中環黎講價錢真
📍 𝕮𝖊𝖓𝖙𝖗𝖆𝖑 🎡

馬卡龍 💯
𝕄𝕒𝕔𝕒𝕣𝕠𝕟
朱古力蛋糕 🍫
ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 ℂ𝕒𝕜𝕖

呢個afternoon tea set 食物唔算heavy 環境舒服而且以中環黎講價錢真係好抵食🤭 啱曬大家shopping完過黎傾下計☺️

“RaRe Restaurant 紅館” 由法國藍帶主廚,最近餐廳在中環重開💙法式餐廳,位於中環中心地帶,地鐵出口步行幾分鐘就到餐廳😎除了有優雅座位及裝修,更設有戶外座位,十分舒適,可以同朋友慢慢享受法國餐🇫🇷六道菜晚市二人套餐 $699 (限時推廣)第一道菜🥙巴馬火腿沙律鹹度適中既巴馬火腿伴沙律菜,是火箭菜、橄欖同蕃茄仔,淋上橄欖油同香醋🇦🇺澳洲M8和牛他他將和牛特別調味放上法包多士,以橄欖伴碟,味道清新第二道菜🥣新鮮黑松露蘑菇忌廉湯一片片既松露鋪面係香濃蘑菇湯上面,湯入面仲有粒粒蘑菇,湯係較濃稠😋第三道菜🦐蒜茸辣椒海蝦扁意麵蒜蓉爆炒辣椒扁意粉🌶️,炒到意粉乾身,加少許既辣椒提升蝦既鮮味第四道菜🦆紅館姜母鴨大鴨髀伴香滑薯蓉🥔,碟邊仲有少少既糖漿拉花,食起上黎沾少少中和左鹹既味,味道特別,而且鴨髀肉厚實,啖啖肉😋🍷紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉牛面頰肉軟腍無比伴綿綿牛油薯蓉🧈,加埋香濃既汁,真係100分👏🏻第五道菜🥭芒果拿破崙香甜芒果,鬆脆既酥皮,兩層都有滿滿既吉士醬加芒果醬同果肉🍓鮮果芝士撻新鮮士多啤梨,撻皮都係好鬆脆,甜度岩岩好唔會覺得好漏😋第六道菜☕️咖啡或茶Flat whiteMatcha

六道菜晚市二人套餐 $699 (限時推廣)

第一道菜
🥙巴馬火腿沙律

🇦🇺澳洲M8和牛他他
將和牛特別調味放上法包多士,以橄欖伴碟,味道清新

第二道菜

🦆紅館姜母鴨

🍷紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉

第五道菜
🥭芒果拿破崙
香甜芒果,鬆脆既酥皮,兩層都有滿滿既吉士醬加芒果醬同果肉

🍓鮮果芝士撻
新鮮士多啤梨,撻皮都係好鬆脆,甜度岩岩好唔會覺得好漏😋

第六道菜
☕️咖啡或茶
Flat white
Matcha Expresso Fusion

📍 紅館 (中環)
🗺️ 中環干諾道中50號地下B號舖
2024-04-17 17 瀏覽
今日同男朋友黎到中環食飯,男朋友介紹話呢間餐廳性價比好高,由法國藍帶主廚料理,即管黎試下我地叫左個2人六道菜晚餐,價錢係💰699,不過當中我地有upgrade 某啲嘢食😚1️⃣第一道菜巴馬火腿沙律🥗,沙律菜新鮮,配上鹹香十足嘅巴馬火腿,好清新;澳洲M8和牛他他,和牛他他切成一粒粒,調味左配埋脆多士一齊食,口感豐富2️⃣第二道菜蘑菇忌廉湯非常濃郁,有陣陣黑松露嘅味道,最令我驚喜係湯上面有新鮮刨落嚟嘅黑松露,色香味俱全😍我地飲到一滴都無剩3️⃣第三道菜蒜蓉辣椒海蝦扁意麵,意粉軟硬度適中,蒜蓉味同辣椒味都好足夠,好香辣,仲有3隻新鮮彈牙嘅海蝦,好味😋另一個意粉我地upgrade 左做新鮮龍蝦🦞手大意大利闊麵,要加💰168,完全唔後悔,龍蝦拆左肉,好鮮甜,成個意粉都有濃郁龍蝦汁,好好食🤤4️⃣第四道菜一個主菜我地upgrade 左做美國安格斯肉眼牛扒,加💰188,口感好鮮嫩,牛肉味香濃,肉質鮮甜,同埋塊扒都幾大塊😎;紅館姜母鴨,之前其他餐廳食過,普通,紅館整得好好食,鴨肉有淡淡中藥香味,加上自家製醬汁,有畫龍點睛嘅效果😋5️⃣第五道菜芒果🥭拿破崙,拿破崙餅底好鬆脆、配埋吉士獎同香甜芒果,食落好輕盈;鮮果芝士撻,呢

1️⃣第一道菜

2️⃣第二道菜

3️⃣第三道菜

4️⃣第四道菜

5️⃣第五道菜
芒果🥭拿破崙,拿破崙餅底好鬆脆、配埋吉士獎同香甜芒果,食落好輕盈;鮮果芝士撻,呢個撻好有驚喜,士多啤梨香甜,個吉士醬好香滑,唔係好甜👍👍👍

6️⃣第六道菜
叫左凍檸茶同埋凍奶茶,味道正常

消費價錢:2人💰1160.5,人均💰580.25

結論:
(10分為滿分)

味道:8.5/10
性價比:8/10
回頭指數:8.5/10

餐廳名稱:紅館 (中環)
餐廳地址:中環干諾道中50號地下B號舖
2024-04-16 13 瀏覽
喺中環high tea竟然每人都係$150🤩唔止價錢親民 賣相同味道都唔差 份量都適中特別嘅係咸點比例都高 唔會食到好濟 😋好適合同朋友嚟飯前輕食一下☕️咸點小吃🥧日本三文魚籽撻海葡萄加三文魚籽令海鮮味十足 薯仔沙律同脆撻 令口感有層次 🥔🍅油漬車厘茄配巴馬臣芝士油漬蕃茄酸酸地 提升左芝士嘅味道 配上脆撻🐄澳洲M8和牛他他和牛他他肉質不錯 唔會太多筋 墊底嘅小多士就略嫌小硬🙈🥪日式照燒雞三文治餡料係照燒雞肉同巴馬火腿配艾曼塔芝士🧀鹹香味十足 麵包鬆軟又濕潤🍞🧀巴馬火腿配芝士 火腿配芝士雖然簡單 但火腿鹹香味十足 👍🏻芝士唔會太濃味 加埋一齊食好夾🐷香辣豬肉串:辣辣地嘅豬肉串食落好惹味 豬肉唔算係好淋 但慢慢咬下都幾香🥰精選甜點🥧拿破崙酥皮都幾脆 中間夾住草莓 同吉士醬 唔會太甜🫐鮮果芝士撻忌廉芝士同藍莓作為內餡 甜而不膩 牛油撻皮鬆化😋🤎Brownie布朗尼中間濕潤 朱古力味都幾濃🍫💛馬卡龍有兩款口味 檸檬味清新唔會太甜焦糖味就偏甜 但外皮都脆口☕️飲品咖啡或茶🏡紅館 (中環)📍中環干諾道中50號地下B號舖

喺中環high tea竟然每人都係$150🤩

有兩款口味 檸檬味清新唔會太甜
焦糖味就偏甜 但外皮都脆口

☕️飲品
咖啡或茶

🏡紅館 (中環)
📍中環干諾道中50號地下B號舖
2024-04-16 10 瀏覽
悠閒的星期六,到了中環「RaRe Restaurant」享受法式下午茶。 餐廳裝修優雅,歐陸風格,樓底高,空間感十足,還設有戶外座位,悠閒、舒適。 😋是日選擇:Afternoon Tea鹹點小吃: 🔹澳洲M8和牛他他 🍽無腥味,牛味香,很嫰滑。 🔹日式照燒雞三文治 🍽麵包軟熟,配上照燒雞肉,令一番味道。 🔹巴馬火腿配艾曼塔芝士 🍽少少鹹的巴馬火腿,香濃芝士,不錯! 🔹香辣豬肉串 🍽豬肉不太乾,少少香辣,刺激一下。 🔹油漬車厘茄配巴馬臣芝士 🍽酸酸甜甜的車厘茄,遇上巴馬臣芝士,幾特別! 🔹日本三文魚籽撻 🍽海葡萄、三文魚籽、沙律,層次多多。 精選甜點: 🔸鮮果芝士撻 🍽芝士餅底及鮮果果肉,甜而不膩。 🔸拿玻崙 🍽餅皮酥脆,中間是吉士及鮮果片,正! 🔸朱古力蛋糕 🍽濃濃朱古力,啱晒朱古力控。 🔸馬卡龍 🍽不會過甜,夠鬆化。 飲品:☕️洋甘菊茶、卡布奇諾🍽下午茶,有埋飲品,先夠完滿!

😋是日選擇:
Afternoon Tea
鹹點小吃:
🔹澳洲M8和牛他他
🍽無腥味,牛味香,很嫰滑。
🔹日式照燒雞三文治
🍽麵包軟熟,配上照燒雞肉,令一番味道。
🔹巴馬火腿配艾曼塔芝士
🍽少少鹹的巴馬火腿,香濃芝士,不錯!
🔹香辣豬肉串
🍽豬肉不太乾,少少香辣,刺激一下。
🔹油漬車厘茄配巴馬臣芝士
🍽酸酸甜甜的車厘茄,遇上巴馬臣芝士,幾特別!
🔹日本三文魚籽撻
🍽海葡萄、三文魚籽、沙律,層次多多。

精選甜點:
🔸鮮果芝士撻
🍽芝士餅底及鮮果果肉,甜而不膩。
🔸拿玻崙
🍽餅皮酥脆,中間是吉士及鮮果片,正!
🔸朱古力蛋糕
🍽濃濃朱古力,啱晒朱古力控。
🔸馬卡龍
🍽不會過甜,夠鬆化。

飲品:
☕️洋甘菊茶、卡布奇諾
🍽下午茶,有埋飲品,先夠完滿!
2024-04-13
下午茶
閨蜜話搵到間法國藍帶主廚坐鎮嘅紅館hightea啦~🌟餐廳環景優雅舒適,設户外座位,可因應喜愛選擇自己鐘意位置,餐廳由法國藍帶主廚,今次就試吓佢地嘅二人下午茶二人下午茶設6 款鹹點4款甜點加2杯嘢飲,最岩同閨蜜嚟打卡放鬆一下個人幾鐘意個日本三文魚籽撻,上層咸香十足嘅三文魚籽配沙律,味道層次豐富,而個撻底薄又香脆,食落非常豐富!甜點有馬卡龍、藍莓芝士撻等,整體甜點唔會過甜,而藍莓芝士撻芝味十足同濃濃芝香,都吸引!整體性價比高,好適合嚟放鬆一下,邊食邊聚會☺
閨蜜話搵到間法國藍帶主廚坐鎮嘅紅館hightea啦~🌟

整體性價比高,好適合嚟放鬆一下,邊食邊聚會☺

2024-04-16 13 瀏覽
「紅館RaRe Restaurant」2024年1月喺中環干諾道中重開,趁着週末放假就嚟嘆吓佢哋嘅下午茶🫖店內裝修時尚,樓底極高,空間感十足Tea Set Menu包含合共10款鹹甜點及兩杯飲品,兩位用價值$298以鳥籠盛載着,影相打卡就啱晒由第一層的鹹點開始食~澳洲M8和牛他他,新鮮滋味👍🏻日式照燒雞三文治,鬆軟可口。日本三文魚籽撻,精緻美味第二層鹹點分別有:香辣豬肉串、巴馬火腿配艾曼塔芝士、油漬車厘茄配巴馬臣芝士🧀三款都各有特色底層甜點有:藍莓芝士撻、朱古力蛋糕、馬卡龍、草莓拿破崙。我個人最喜歡係草莓拿破崙,新鮮酥脆,甜而不膩泡沫咖啡&鮮奶咖啡

以鳥籠盛載着,影相打卡就啱晒

泡沫咖啡&鮮奶咖啡
2024-04-14 15 瀏覽
Rare Restaurant位於中環同上環交界🛣️,環境好chill,可以同朋友慢慢坐,有🥪🍪🧁🍰英式下午茶食,甜點咸點都有,滿足哂乜都想食啲嘅你😋!咸點澳洲M8和牛他他,巴馬火腿配艾曼塔芝士,日本三文魚籽撻係我favorite~ 巴馬火腿配艾曼塔芝士諗起去西班牙馬德里嘅日子😍 甜點Mille Feuille 拿破崙勁好味!🤤我點咗伯爵茶☕️,嚟到係一大壺茶🫖可以慢慢飲,勁正! 味道清香,我諗我飲多一壺都得😹

2024-04-12 35 瀏覽
之前見到人哋介紹呢間餐廳 望落啲嘢食幾高級 一於去試吓😚𝑆𝑖𝑥 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒𝑠 𝑆𝑒𝑡 𝐷𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟 𝐹𝑜𝑟 2 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑠 $699𝐹𝑖𝑟𝑠𝑡 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒 👅巴馬火腿沙律👅澳洲M8和牛他他呢個幾好食 他他份量幾多 食落幾新鮮😆𝑆𝑒𝑐𝑜𝑛𝑑 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒👅新鮮黑松露蘑菇忌廉湯呢個好飲🤩食到粒粒蘑菇 仲有一片片嘅黑松露 𝑇ℎ𝑖𝑟𝑑 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒👅蒜茸辣椒海蝦扁意粉佢嘅意粉整得幾乾爽 又唔會好淡味 食落辣辣地 海蝦幾爽彈🙈𝐹𝑜𝑢𝑟𝑡ℎ 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒👅紅館姜母鴨鴨肉都幾滑 唔乾身 調味幾特別 食到少少酒味咁 唔錯😛👅紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉牛面頰好軟淋 肉質幾好 幾鍾意😙𝐹𝑖𝑓𝑡ℎ 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒👅芒果拿破崙呢個好好食 拿破崙整得幾脆 食到淡淡芒果 仲要係香甜嘅😍👅鮮果芝士撻𝑆𝑖𝑥𝑡ℎ 𝐶𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒👅咖啡或茶總括嚟講 呢間西餐嘅食物唔錯 環境幾靚 服務都幾好 大家要嚟呢度一試啊🥰😋 好味:8.56/10🤑 價錢:7.89/10🤗 服務:7.99/10😝 環境:7.85/10😚 衞生:7.78/10🤩 整體:8.47/10
之前見到人哋介紹呢間餐廳 望落啲嘢食幾高級 一於去試吓😚

😝 環境:7.85/10
😚 衞生:7.78/10
🤩 整體:8.47/10
2024-04-12 19 瀏覽
位於中環既RaRe Restaurant 紅館 環境雅致舒適餐廳係由法國藍帶主廚主理🇫🇷佢地既下午茶 包左咸點小吃6️⃣款同甜點4️⃣款 同埋飲品🫖🔹咸點小吃🔹澳洲 M8和牛他他日式照燒雞三文治🥪巴馬火腿配艾曼塔芝士🧀香辣豬肉串油漬車厘茄配巴馬臣芝士🍅日本三文魚籽撻🔸甜點🔸鮮果芝士撻🫐拿破崙朱古力蛋糕🍫馬卡龍咸點甜點都各有特色👍🏻我最鍾意既咸點係日本三文魚籽撻撻皮香脆可口 面層鋪滿哂三文魚籽 再配搭埋清新既海葡萄同薯仔蛋沙律入口好fresh 咬落去有少少鹹香 而且口感好豐富😊甜點呢鮮果芝士撻同拿破崙都好好食😋小朋友勁鍾意❤️我地果日個芝士撻係藍莓🫐撻皮酥脆 藍莓同芝士醬好夾👍🏻拿破崙餅皮鬆脆 唔會好甜酸酸甜甜既士多啤梨加上幼滑吉士🍓真係好正
餐廳係由法國藍帶主廚主理🇫🇷

拿破崙餅皮鬆脆 唔會好甜
酸酸甜甜既士多啤梨加上幼滑吉士🍓真係好正
2024-03-21
2024-04-12 11 瀏覽
呢間餐廳係網上見好多人推薦,話d下午茶同晚餐真係好抵食,d食物廚師真係好用心去整👨🏻‍🍳員工d服務又勁好,每一個位都係打卡位,可以出面同入面都可以進食,成個食飯環境真係好chill☘️我今次特登帶咪媽媽去試下先,果然同網上介紹既一模一樣,以歐陸風格設計為主,簡約又舒適,打卡都一流📸食完再去出面影下相吹下風都得,成條中環街真係超好行Set Dinner $699🌟Parma Ham Rockets Salad巴馬火腿係鹹香鹹香🥓連咪個餐包真係惹味,沙律菜用左醋同橄欖油去整🫒又爽脆又香,好清爽🌟Black Truffle Mushroom Soup上面係眼見既黑松露,分量好多,個湯好濃稠,又粒粒蘑菇粒加咪忌廉🍄真係好香好滑,仲可以食咪成舊既黑松露,超滿足🌟Fresh Mussels Linguine 個意粉分量真係好足🍝上面又係我熟悉既黑松露片,入面有好多芝士碎,意粉煮到煙韌程度岩岩好,成個意粉係充滿芝士同黑松露既香味,超Creammy🌟M9 AUS Beef Chuck Eye Roll 我今次叫左叫左well done,估唔到真係驚艷到我,入面係腌到好入味🥩d肉係完全唔會老,好彈牙同好有

Set Dinner $699

🌟Parma Ham Rockets Salad

🌟Black Truffle Mushroom Soup

🌟Fresh Mussels Linguine

🌟M9 AUS Beef Chuck Eye Roll
我今次叫左叫左well done,估唔到真係驚艷到我,入面係腌到好入味🥩d肉係完全唔會老,好彈牙同好有嚼勁,超厚實,再點咪個黑椒汁簡直一流。佢d番茄都好清甜🍅食完牛扒就食番茄係好清爽

🌟Strawberry Mille Feuille
呢度既甜品真係必食,士多啤梨拿破崙出面層皮係整到好鬆脆🍓中間有吉士醬同士多啤梨果肉,食落去唔會好甜,係好香既牛油加芝士味🧀超香脆又帶點甜,食完簡直一個大滿足

🌟Chocolate Cake
超足料,成舊朱古力蛋糕好緊實🍫入面仲有果仁,好濃既朱古力味又唔會好甜,打卡仲要勁靚

🌟Hot lemon Tea
真係會有成塊既檸檬比我地架🍋d茶會同甜品一齊上,我地可以一邊飲茶一邊食蛋糕🍰又優雅又解膩,d茶係唔會加糖,超chill

🌟Hot Earl Grey
入面係用茶包沖既伯爵茶🍵飲落去係好清香,再送咪個cake一齊食真係好chill